Торт “Вишнево-макова насолода” – смачна випічка до святкового столу

Святковий вишневий кремовий торт з маком.

Сьогодні хочу запропонувати Вам новий, смачний торт з вишнею та маком. Виглядає просто фантастично, вологий, ароматний і фруктовий. Він чудово впишеться і стане чудовою прикрасою Вашого святкового столу. Тортик приготувати не складно, тільки не забудьте додати охолоджене желе. Десерт вийшов пишним і дуже смачним.

Торт вишнево-маковий

Торт "Вишнево-макова насолода" - смачна випічка до святкового столу

Список потрібних інгредієнтів:

Бісквіт:

  • 5 великих яєць – відокремте жовтки і білки
  • 170 г цукру
  • 100 г сухого немеленого маку
  • 170 г борошна
  • 1 повна чайна ложка розпушувача
  • кілька крапель аромату мигдалю

Для пропітки:

  • 180 мл води
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 2 чайні ложки цукрової пудри

Додатково:

  • близько 180 г малинового або вишневого варення

Крем:

  • 450 мл охолоджених подвійних вершків 30%
  • 450 г готового сиру для чізкейку (я використовувала з відра)
  • 70 г цукрової пудри
  • 2 порошкоподібного вишневого желе
  • 400 мл гарячої води
  • 2 чайні ложки ванільного цукру

Вишнева маса:

  • 700 мл гарячої води
  • 2 порошкоподібного желе300 г свіжої або розмороженої вишні

Верхній шар:

  • 500 мл охолоджених подвійних вершків 30% або 36%
  • 1 крем-фікс (не обов’язково, якщо у нас є перевірений крем)
  • 4 столові ложки цукрової пудри
  • мак для посипання

Торт "Вишнево-макова насолода" - смачна випічка до святкового столу

Покроковий рецепт приготування:

  1. Бісквіт: встановіть духовку на 180°C за допомогою функції вгору-вниз.
  2. Білки збити до міцної стійкості, додати цукор і перемішати, поки маса не стане густою і блискучою.
  3. Потім додайте жовтки і продовжуйте перемішувати міксером до отримання світлої кремоподібної маси. Додати аромат, перемішати лопаткою.
  4. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в яєчну масу, додати мак і перемішати лопаткою до однорідного тіста.
  5. Викласти тісто на деко 25х35 см, застелене папером для випікання. Вирівняти і поставити в розігріту духовку. Випікати близько 30 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки. Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження.
  6. Обидва желе виливаємо в миску і заливаємо гарячою водою (400 мл), розмішуємо, поки желе не розчиниться, відставляємо до повного охолодження. Дочекатися желе, щоб приготувати бісквіт.
  7. Зніміть остиглий бісквіт з дека, видаліть папір для випічки і зріжте випечену скоринку зверху.
  8. Розріжте бісквіт на дві рівні частини по горизонталі. Покладіть одну частину бісквіту назад у деко (також покладіть папір для випікання назад у деко).
  9. Змішайте інгредієнти для замочування і використайте половину пропітки, щоб просочити бісквіт у деку. Змастити бісквіт джемом
  10. Завершити крем: збийте жирні вершки з цукровою пудрою і ваніллю, але не дуже туго. Додайте сир і перемішайте електричним міксером, поки інгредієнти не з’єднаються.
  11. Потім в 3 прийоми влити охолоджене желе (желе не повинно застигати), після кожного додавання перемішати міксером.
  12. Налийте приблизно 2/3 крему на бісквіт у деко, вирівняйте. Зверху покласти другу частину бісквіту, просочити його залишком пропітки і вирівняти крем, що залишився. Поставити торт в холодильник приблизно на 1-2 години.
  13. Вишнева маса: обидва желе залити 700 мл гарячої води, перемішати, поки желе не розчиниться, відставити до повного охолодження.
  14. Помістіть вишню в блендер разом з соком, який вони виділили, і збийте в мус.
  15. Додайте вишневий мус до злегка відстоюваного желе і перемішайте. Злегка загустілу вишневу масу вилити на пиріг на деко, вирівняти і поставити в холодильник на ніч.
  16. Вершки збити з цукровою пудрою і зафіксувати. Покладіть його в кондитерський рукав з металевим наконечником (я використовувала відкриту зірку) і зробіть на торті декоративні трояндочки. Якщо у вас немає посипки або кондитерських мішків, крем можна викладати ложкою. В кінці посипте торт маком.

Торт "Вишнево-макова насолода" - смачна випічка до святкового столуТорт "Вишнево-макова насолода" - смачна випічка до святкового столу

Гарного і приємного приготування Вам і смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал