Якщо Ви маєте вдома багато вишень, то пропоную зробити з них торт. Дуже смачний, ніжний, оригінальний з кислинкою, який сподобається всім. І цей десерт залишиться з Вами надовго!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Форма: 24 х 24 см
БІСКВІТ:
- 3 яйця
- 0,5 склянки пшеничного борошна
- 0,5 склянки цукрової пудри
- 2 столові ложки какао
- 1 чайна ложка розпушувача
Вишневий шар:
- 1 кг вишні без кісточок
- 1/4 склянки лимонного соку
- 0,5 склянки цукру
- 2 столові ложки картопляного борошна
- 3 столові ложки желатину
КРЕМ:
- 330 мл вершки 30%
- 250 г маскарпоне
- 1/3 склянки цукрової пудри
- + 1 пачка довгенького печива
Покроковий рецепт приготування:
- Готуємо бісквіт: збиваємо цілі яйця з цукром до світлої піни;
- Потім додайте просіяне борошно, змішане з розпушувачем і какао. Перемішуємо все на найменшій швидкості до з’єднання інгредієнтів або замішуйте тісто дерев’яною ложкою;
- Вилийте бісквіт на деко, застелене папером, і поставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15 – 18 хвилин;
- Готуємо вишневий шар: вишню з соком і цукром поміщаємо в каструлю – доводимо до кипіння. Якщо не любите цілі фрукти у випічці, їх можна м’яко подрібнити за допомогою толкушки;
- Желатин залити мінімальною кількістю окропу, ретельно перемішати і залишити на деякий час;
- Картопляне борошно залити мінімальною кількістю холодної води і ретельно перемішати;
- Приблизно через 10 хвилин відварювання вишні візьміть столову ложку соку, додайте його до перемішаного борошна, перемішайте і влийте в вишню. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок;
- Далі знімаємо вишневу заготовку з вогню, додаємо желатин і знову ретельно перемішуємо;
- На деко з охолодженим бісквітом можна покласти ободок фольги. Потім вилийте ще гарячою вишневу заготовку і вирівняйте;
- Потім розкладіть печиво і відкладіть торт до повного охолодження і концентрації;
- Охолоджені вершки збити до міцної консистенції;
- Додати цукрову пудру і маскарпоне, знову збити вершки до однорідної маси;
- Поверх торта викласти крем і поставити в холодильник – краще на ніч.
СМАЧНОГО Вам та приємного приготування!
Автор рецепта: prostyprzepisna.pl