Дуже гарний, неймовірно ніжний та смачний торт, в який Ви “закохаєтесь з першого погляду”. Готується цей пляцок з простих інгредієнтів і не дуже складний у приготуванні. Ідеально як до святкового столу, так і просто порадувати своїх рідних чудовим десертом.
Торт «Циганські стежки»

Яскравий і смачний тортик
Список потрібних інгредієнтів:
(на форму 20×20):
Бісквіт:
- 6 яєць
 - 150 гр цукру
 - 145 гр борошна
 - 100 гр вершкового масла
 - 1 ч. л. розпушувача
 - 10 гр ванільного цукру
 - 1 ст. л. какао-порошку
 - 1,5 ст. л. маку
 - 100 гр сухого киселю (червоного)
 
Начинка:
- 3 пачки желе різних смаків та квітів
 - 400 гр сметани / сирної маси
 - 15-20 гр желатину
 - 100 гр цукру
 - ванілін за смаком
 
Покроковий рецепт приготування:
- Візьміть 3 пакетики желе. Приготуйте його згідно з інструкцією на упаковці, але заливши порошок з кожного пакетика половиною об’єму води від зазначеного. Зачекайте, доки желе застигне. Після цього просто поріжте його кубиками.
 - Збийте білки до стійких піків. Додайте цукор-пісок і ванільний цукор, збийте до твердих піків.
 - Всипте в масу розпушувач і 3/4 склянки пшеничного борошна. Розмішайте все ложкою знизу нагору. Розтопіть масло і додайте його в загальну масу. Розділіть готове тісто на 4 частини.
 - Збийте 2 жовтки вилкою. Додати яєчну масу в одну частину тіста. Потім всипте 1 ст. л. борошна. Можна додати трохи куркуми для яскравішого кольору.
 - Збийте 2 жовтки вилкою. Подрібніть половинку брикету вишневого киселю. Додайте в другу частину тіста разом із жовтками.
 - Третю частину тіста змішайте з какао та ще 2 збитими жовтками.
 - А в четверту потрібно додати мак.
 - Візьміть форму. Застеліть її пергаментом. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Почніть по черзі викладати тісто в центр: по 1-2 ст. л. кожного із чотирьох видів тіста. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі.

 - Встановіть температуру духовки на 180 °С. Надішліть форму з барвистим пирогом випікатися протягом 45 хвилин. Дістаньте бісквіт. Охолодіть його та розріжте на 2 частини.
 - Желатин замочити та приготувати за інструкцією. Сметану змішати із цукром до повного його розчинення. Змішати сметану із желатином.
 - Додайте в отриману масу кубики желе. Добре все змішайте.
 - Перекладіть одну частину бісквіту у форму з високими бортами. Розподілити сметанну масу по всій поверхні. Накрийте другою частиною бісквіту розрізом догори.
 - Надішліть масу в холодильник на 5 годин або на ніч. За цей час торт застигне. Дістаньте його з форми та подавайте до столу.
 
Гарного та приємного приготування та смачного чаювання Вам!
Якщо сподобався рецептик, незабудьте зберегти, і залишити вподобайку!


