Дуже гарний, неймовірно ніжний та смачний торт, в який Ви “закохаєтесь з першого погляду”. Готується цей пляцок з простих інгредієнтів і не дуже складний у приготуванні. Ідеально як до святкового столу, так і просто порадувати своїх рідних чудовим десертом.
Торт «Циганські стежки»
Яскравий і смачний тортик
Список потрібних інгредієнтів:
(на форму 20×20):
Бісквіт:
- 6 яєць
- 150 гр цукру
- 145 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ст. л. какао-порошку
- 1,5 ст. л. маку
- 100 гр сухого киселю (червоного)
Начинка:
- 3 пачки желе різних смаків та квітів
- 400 гр сметани / сирної маси
- 15-20 гр желатину
- 100 гр цукру
- ванілін за смаком
Покроковий рецепт приготування:
- Візьміть 3 пакетики желе. Приготуйте його згідно з інструкцією на упаковці, але заливши порошок з кожного пакетика половиною об’єму води від зазначеного. Зачекайте, доки желе застигне. Після цього просто поріжте його кубиками.
- Збийте білки до стійких піків. Додайте цукор-пісок і ванільний цукор, збийте до твердих піків.
- Всипте в масу розпушувач і 3/4 склянки пшеничного борошна. Розмішайте все ложкою знизу нагору. Розтопіть масло і додайте його в загальну масу. Розділіть готове тісто на 4 частини.
- Збийте 2 жовтки вилкою. Додати яєчну масу в одну частину тіста. Потім всипте 1 ст. л. борошна. Можна додати трохи куркуми для яскравішого кольору.
- Збийте 2 жовтки вилкою. Подрібніть половинку брикету вишневого киселю. Додайте в другу частину тіста разом із жовтками.
- Третю частину тіста змішайте з какао та ще 2 збитими жовтками.
- А в четверту потрібно додати мак.
- Візьміть форму. Застеліть її пергаментом. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Почніть по черзі викладати тісто в центр: по 1-2 ст. л. кожного із чотирьох видів тіста. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі.
- Встановіть температуру духовки на 180 °С. Надішліть форму з барвистим пирогом випікатися протягом 45 хвилин. Дістаньте бісквіт. Охолодіть його та розріжте на 2 частини.
- Желатин замочити та приготувати за інструкцією. Сметану змішати із цукром до повного його розчинення. Змішати сметану із желатином.
- Додайте в отриману масу кубики желе. Добре все змішайте.
- Перекладіть одну частину бісквіту у форму з високими бортами. Розподілити сметанну масу по всій поверхні. Накрийте другою частиною бісквіту розрізом догори.
- Надішліть масу в холодильник на 5 годин або на ніч. За цей час торт застигне. Дістаньте його з форми та подавайте до столу.
Гарного та приємного приготування та смачного чаювання Вам!
Якщо сподобався рецептик, незабудьте зберегти, і залишити вподобайку!