Торт “Циганські стежки” – покроковий рецепт приготування неймовірно смачної випічки

Дуже гарний, неймовірно ніжний та смачний торт, в який Ви “закохаєтесь з першого погляду”. Готується цей пляцок з простих інгредієнтів і не дуже складний у приготуванні. Ідеально як до святкового столу, так і просто порадувати своїх рідних чудовим десертом.

Торт «Циганські стежки»

Торт "Циганські стежки" - покроковий рецепт приготування неймовірно смачної випічки

Яскравий і смачний тортик

Список потрібних інгредієнтів:

(на форму 20×20):

Бісквіт:

  • 6 яєць
  • 150 гр цукру
  • 145 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ст. л. какао-порошку
  • 1,5 ст. л. маку
  • 100 гр сухого киселю (червоного)

Начинка:

  • 3 пачки желе різних смаків та квітів
  • 400 гр сметани / сирної маси
  • 15-20 гр желатину
  • 100 гр цукру
  • ванілін за смаком

Покроковий рецепт приготування:

  1. Візьміть 3 пакетики желе. Приготуйте його згідно з інструкцією на упаковці, але заливши порошок з кожного пакетика половиною об’єму води від зазначеного. Зачекайте, доки желе застигне. Після цього просто поріжте його кубиками.
  2. Збийте білки до стійких піків. Додайте цукор-пісок і ванільний цукор, збийте до твердих піків.
  3. Всипте в масу розпушувач і 3/4 склянки пшеничного борошна. Розмішайте все ложкою знизу нагору. Розтопіть масло і додайте його в загальну масу. Розділіть готове тісто на 4 частини.
  4. Збийте 2 жовтки вилкою. Додати яєчну масу в одну частину тіста. Потім всипте 1 ст. л. борошна. Можна додати трохи куркуми для яскравішого кольору.
  5. Збийте 2 жовтки вилкою. Подрібніть половинку брикету вишневого киселю. Додайте в другу частину тіста разом із жовтками.
  6. Третю частину тіста змішайте з какао та ще 2 збитими жовтками.
  7. А в четверту потрібно додати мак.
  8. Візьміть форму. Застеліть її пергаментом. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Почніть по черзі викладати тісто в центр: по 1-2 ст. л. кожного із чотирьох видів тіста. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі.Торт "Циганські стежки" - покроковий рецепт приготування неймовірно смачної випічки
  9. Встановіть температуру духовки на 180 °С. Надішліть форму з барвистим пирогом випікатися протягом 45 хвилин. Дістаньте бісквіт. Охолодіть його та розріжте на 2 частини.
  10. Желатин замочити та приготувати за інструкцією. Сметану змішати із цукром до повного його розчинення. Змішати сметану із желатином.
  11. Додайте в отриману масу кубики желе. Добре все змішайте.
  12. Перекладіть одну частину бісквіту у форму з високими бортами. Розподілити сметанну масу по всій поверхні. Накрийте другою частиною бісквіту розрізом догори.
  13. Надішліть масу в холодильник на 5 годин або на ніч. За цей час торт застигне. Дістаньте його з форми та подавайте до столу.

Гарного та приємного приготування та смачного чаювання Вам!

Якщо сподобався рецептик, незабудьте зберегти, і залишити вподобайку!

Торт "Циганські стежки" - покроковий рецепт приготування неймовірно смачної випічки

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал