Торт Три молока. Рецепт класичний оригінальний

Торт три молока – десерт, відмінною рисою якого є обов’язкове просочення коржів молочними продуктами 3-х видів: згущеним, концентрованим (або топленим), вершками. Торт частіше готують на основі масляного бісквіта. Для прикраси тортів використовують цукрову пудру або креми з різноманітних рецептами.

Торт Три молока
Торт Три молока

Класичний рецепт торта Три молока

Три молока – торт, рецепт класичний якого включає тільки інгредієнти для оформлення коржа і просочення (замість крему використовується цукрова пудра).

Приготування покроково з фото далі.

Які інгредієнти знадобляться

Для створення основи десерту необхідні:

  • сире яйце категорії СО – 4 шт.;
  • цукровий пісок. При можливості використовувати пудру – 150 г;
  • мука. Потрібно використовувати продукт преміум якості – 160 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • сіль – 1 г;
  • питна вода (перед використанням воду потрібно довести до кипіння ) – 45 мл;
  • ванільна пудра – 0,5 г;
  • елітне рослинне масло – 45 мл + 10 мл для змазування пергаменту.

Рослинна олія можна замінити ГОСТІВСЬКА вершковим маслом в кількості 50 г.

Для оформлення молочної просочення будуть потрібні:

  • даний пряжене молоко – 150 мл;
  • свіжі вершки. Відсоток жирності від 15 до 20% – 150 мл;
  • натуральне згущене молоко – 150 мл.

Топлене молоко можна замінити концентрованим або кокосовим. При цьому виріб в першому випадку придбає насичений молочний смак, а в другому випадку проявиться кокосове післясмак.

Для прикраси готового класичного торта Три молока використовується близько 100 г цукрової пудри.

Покроковий процес приготування

Алгоритм оформлення базового торта 3 молока включає пункти:

  1. Викласти яйця з холодильника і дати їм зігрітися до температури приміщення.
  2. Пергамент просочити рослинним маслом і застелити їм форму для випікання бісквіта.

  3. Включити духовку і залишити його якісно прогрітися приблизно до 190 градусів.
  4. Помістити яйця в глибоку тару, всипати до них цукровий пісок, сіль і ванільну пудру. Збивати продукти міксером близько 5 хв. Починати процес збивання з малій швидкості обертання віночків, поступово збільшуючи силу роботи приладу.
  5. Збивати яйце з цукром поки суміш не виросте в об’ємі приблизно в 3 рази. При цьому маса стане не тільки повітряної, але і посвітлішає.
  6. В окремій сухий мисці перемішати борошно і розпушувач.
  7. Просіяти суміш з борошна відразу в яєчну масу.
  8. Почати перемішувати вміст. Перемішування здійснювати плавно кулінарної лопаткою тільки в одну сторону (по або проти годинникової стрілки). При цьому рух лопатки здійснювати від бортів тари до центру.
  9. Через 3-4 «ходу» лопатки, влити в центр вмісту масло. А потім окріп. При вливанні окропу намагатися, щоб вода потрапила в «пляма» з масла. Бо інакше яйце може згорнутися.
  10. Продовжувати плавно перемішувати складові, поки тісто не стане однорідним. Довго перемішувати інгредієнти не потрібно, так як тісто може осісти. Як тільки тісто стане однорідним. Маніпуляції припинити.

  11. Перекласти тісто в підготовлену форму і розрівняти.
  12. Помістити форму в прогрітий духову шафу. Час випікання близько 30 хв.
  13. Орієнтовно через 25 хв (раніше не можна, так як тоді бісквіт осяде) перевірити тісто на ступінь приготування. Якщо тісто сильно зарум’янюється, але ще не пропеклося, то жар в духовці збавити. А якщо бісквіт блідий і майже готовий, то жар в духовці збільшити.
  14. Після приготування бісквіта, вимкнути духовку і залишити корж в духовці для охолодження приблизно на 10-15 хв. Якщо бісквіт дістати відразу, то від перепаду температур він осяде.
  15. Поки бісквіт охолоджується, оформити просочення. Для просочення перелити в підходящу ємність 3 види молока і ретельно перемішати.
  16. Зробити в коржі проколи шпажкою (чим більше проколів, тим краще просочиться бісквіт) приблизно до середини висоти коржа. Якщо зробити проколи глибше, то просочення сконцентрується на дні коржа.
  17. За допомогою столової ложки полити бісквіт просоченням. При цьому просочення розподіляти по можливості рівномірно.

  • Накрити форму з бісквітом кулінарною плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 9-10 годин , для повного просочування бісквіту молочною сумішшю.
  • Готовий десерт обережно дістати з форми.

Перед подачею посипати торт цукровою пудрою. Можна використовувати трафарет, щоб на десерті створити візерунки.

Що можна додати

В базовий рецепт десерту можна додати близько 15 мл якісного кріпленого алкоголю в молочну просочення. При цьому слід враховувати, так як просочення не піддається термообробці (при термообробці спирт випаровується), у виробі буде відчуватися алкогольний запах і присмак. Тому при оформленні десерту дітям, спиртний напій в рецепт не включають.

Прикраса

Готовий десерт можна прикрасити не тільки цукровою пудрою, але і корицею, тертим шоколадом. Також для декору вироби можна використовувати різні креми з ніжною текстурою (вершковий, сметанний, сирний). Масляні крему використовувати не бажано, так як вони мають жирної і щільною текстурою. Вживати торт рекомендовано в комбінації з теплим молоком або какао.

Рецепт торта Три молока в мультиварці

Три молока – торт, рецепт якого можна коригувати (без серйозних змін) за смаком, рекомендовано готувати ввечері, так як для якісної просочення коржа потрібно не менше 8 годин.

Три молока торт, рецепт приготування в мультиварці.

При використанні мультиварки, процес оформлення десерту значно спрощується, при цьому смакові характеристики вироби тільки поліпшуються.

Які інгредієнти знадобляться

Для створення торта в приладі необхідно:

  • сире яйце сорти СО – 4 шт.;
  • дрібний цукровий пісок – 210 г;
  • розпушувач – 12 г;
  • борошно вищого ґатунку – 210 г;
  • масло рослинне преміум якості – 75 мл;
  • питна вода (окріп) – 75 мл ;
  • якісна згущене молоко – 210 мл;
  • концентроване молоко – 180 мл;
  • свіжі вершки – 210 мл.

Жирність вершків не повинна бути нижче 20%.

Покроковий процес приготування

Схема створення десерту в мультиварці наступна:

  1. Теплі яйця розбити в глибоку миску і додати до них цукор.
  2. Збивати становлять близько 5 хв міксером. При цьому швидкість міксера спочатку встановити мінімальну і поступово підвищувати.
  3. Перемішати борошно і розпушувач. Просіяти отриману масу відразу в миску зі збитим яйцем.
  4. У невеликій ємності перемішати масло з окропом і влити отриманий розчин в миску до інших складових.
  5. Перемішувати інгредієнти плавно, за годинниковою стрілкою, поки тісто не придбає однорідну текстуру.
  6. Помилитися маслом чашу з пристрою і перекласти в НЕ тісто.

  7. Вибрати з програми приладу пункт «випічка». Час виставити на 45 хв.
  8. Після готовності дістати чашу з бісквітом з приладу, і залишити корж охолоджуватися в чаші.
  9. Обережно перекласти остиглий бісквіт в підходящу нероз’ємну форму і зробити в ньому проколи дерев’яною шпажкою.
  10. Змішати в окремій тарі всі види молока. Маса повинна бути однорідною.
  11. Рівномірно полити просочення на бісквіт.
  12. Запечатати тару з бісквітом кулінарною плівкою і прибрати в холодильник орієнтовно на 8-12 годин.

Готовий торт рекомендовано декорувати збитими вершками, тертим шоколадом або нарізкою з солодких фруктів/ягід (кисло-солодкі використовувати небажано).

Рецепт торта три молока з шоколадною молочно-ромового крему

Три молока – торт, рецепт якого виділяється простотою приготування. Його можна урізноманітнити додаванням в просочення шоколаду і рому, а також покривши готовий виріб шоколадною глазур’ю.

Які інгредієнти знадобляться

Для створення основи десерту будуть потрібні:

  • свіже яйце сорти СО – 4 шт.;
  • дрібний цукор – 120 г;
  • мука найвищого ґатунку – 100 г;
  • крохмаль з картоплі – 20 г.

Крохмаль можна замінити розпушувачем в кількості 10 г.

Складові молочної просочення:

  • незбиране молоко з концентрацією жиру від 2,5% – 250 мл;
  • якісне згущене молоко – 100 г;
  • натуральне варене згущене молоко – 120 г;
  • справжній темний шоколад – 50 г;
  • ром. Напій повинен бути натуральним, так як при використанні підробки просочення насититься тільки запахом спирту – 15 мл.

Ром можна замінити коньяком або шоколадним лікером.

Інгредієнти для створення глазурі:

  • шоколад. Потрібно молочна плитка без наповнювачів – 80 г;
  • ГОСТІВСЬКА вершкове масло – 80 г.

Додатково в глазур можна додати 0,5 г ванільної пудри.

Покроковий процес приготування

Етапи створення вироби з молочної шоколадно-ромового просочення наступні:

      1. Сирі яйця розбити і відокремити білок від жовтка.

  1. У ємність з жовтком додати близько 80 г цукрового піску і збивати складові міксером близько 3 хв. Маса повинна стати більше в обсязі.
  2. Білок збити в окремій тарі до появи слабкої піни.
  3. Додати до білка решту 40 г цукрового піску і продовжити збивати продукти до утворень міцної піни.
  4. Покласти до збитою суміші приблизно 1/3 частина білка і обережно перемішати складові. При перемішуванні лопатку обертати тільки в одну сторону.
  5. Коли білок і жовток об’єднаються в однорідну масу, додати в отриману масу ще 1/3 білка. Повторити маніпуляції.
  6. Коли маса знову стане однорідною, ввести в отриману суміш решту білка і повторити маніпуляції. При об’єднанні білка і жовтка маніпуляції здійснювати плавно, щоб піна не осіла.
  7. Покласти в борошно крохмаль, перемішати продукти і просіяти отриману суміш.
  8. Частинами додати борошняну масу в яєчну суміш. Перемішувати продукти теж плавно, щоб яєчна піна не осіла.
  9. Промазати маслом форму для випікання бісквіта (тільки промазати, якщо масла буде багато, то бісквіт втратить пишність).
  10. Перекласти тісто у форму, а форму поставити в духовку. Жар в духовці повинен бути 200 градусів.
  11. Випікати бісквіт орієнтовно 25-30 хв.
  12. Готовий бісквіт залишити охолоджуватися в вимкненому духовій шафі приблизно на 20 хв.
  13. Через 20 хв охолоджувати корж при кімнатній температурі, не витягуючи з форми.
  14. Поки бісквіт охолоджується, оформити просочення.
  15. Розтопити темний шоколад доступним методом.

  16. Молоко нагріти приблизно до 40 градусів.
  17. Викласти в миску обидва виду згущеного молока, покласти розтоплений шоколад і добре перемішати продукти.
  18. Додати в отриману масу підігріте молоко, ром і перемішувати інгредієнти до моменту отримання у просочення однорідного кольору і текстури.
  19. Проколоти остиглий бісквіт шпажкою, не доводячи шпажку до кінця приблизно на 1 см.
  20. рівномірно полити бісквіт просоченням.
  21. Запечатати форму з бісквітом фольгою і прибрати в холодильник (для просочування) приблизно на 8-9 годин.
  22. Через 8-9 годин нарізати вершкове масло на шматочки, а шоколад наламати на дольки.
  23. Покласти масло і шоколад в підходящий посуд і розтопити метолом, який доступний. Маса повинна вийти однорідною і текучої.
  24. Обережно витягти бісквіт з форми і полити його готової глазур’ю. По краях глазур повинна нерівномірно стікати. Промащувати боки торта глазур’ю не обов’язково.

Поставити торт в холодильник орієнтовно на 45-60 хв, щоб глазур застигла.

Рецепт торта Три молока по-мексиканськи з горілкою

Рецепт торта по-мексиканськи відрізняється від класичного варіанту додаванням в тісто горілки. Для просочення також використовується комбінація з молока трьох видів.

Які інгредієнти знадобляться

Для оформлення десерту по-мексиканськи потрібно підготувати:

  • сире яйце категорії СО – 4 шт.;
  • борошно вищого гатунку – 200 г;
  • розпушувач – 6 г;
  • якісна горілка – 15 мл;
  • дрібний цукровий пісок – 165 г;
  • натуральна згущене молоко – 420 мл;
  • свіже цільне молоко – 210 мл;
  • даний концентроване молоко – 400 мл.

Для прикраси торта слід використовувати збиті вершки. Їх можна приготувати самостійно або купити в готовому вигляді.

Покроковий процес приготування

Алгоритм створення десерту по- мексиканськи наступний:

  1. Дістати яйця з холодильника і дати їм зігрітися до температури приміщення.
  2. Розбити яйця в відповідну тару і збити міксером. Тривалість процесу збивання становить близько 5 хв. При цьому збивати яйця починати з малої швидкості міксера, поступово збільшуючи кількість обертів віночків. Також в процесі збивання, до яйця потрібно порційно додавати цукор.

  3. Додати в борошно розпушувач і просіяти отриману масу в тару зі збитим яйцем. Перемішувати складові плавно, здійснюючи маніпуляції по колу (тільки в одну сторону).
  4. Коли тісто стане однорідним, влити в нього горілку і також плавно перемішувати складові до повного поглинання тістом горілки.
  5. Помилитися маслом форму, підготовлену для випікання бісквіта.
  6. Перекласти тісто у форму. Випікати бісквіт орієнтовно 30 хв в заздалегідь напруженій духовці. Температура в духовій шафі близько 180 градусів.

  7. Готовий бісквіт залишити охолоджуватися в формі.
  8. За час охолодження бісквіта, в чистій посудині змішати 3 види молока. Маса повинна вийти однорідною.
  9. Проколоти охолоджений бісквіт шпажкою.
  10. Рівномірно полити корж готової просоченням.
  11. Закрити форму з бісквітом фольгою або харчовою плівкою.
  12. Прибрати форму в холодильник орієнтовно на 8 годин.
  13. Через 8 годин обережно витягти бісквіт з форми.

Покласти десерт на відповідне блюдо і прикрасити збитими вершками.

Рецепт торта Три молока від Енді Шефа

Три молока – торт (рецепт від Енді Шефа відрізняється від класичного, заміною вершків на кокосове молоко і додаванням в тісто какао-порошку), який за даним рецептом виходить з кокосово-шоколадним смаком і ароматом.

Які інгредієнти потрібні

Для випікання десерту за рецептом Енді Шефа потрібно підготувати:

  • свіжі яйця. Категорія СО – 4 шт.;
  • борошно елітного якості – 100 г;
  • розпушувач – 6 г;
  • сода. Гасити соду не потрібно – 6 г;
  • цукровий пісок – 160 г;
  • якісний порошок з какао бобів – 17 г;
  • натуральне кокосове молоко – 210 мл ;
  • якісна згущене молоко – 210 мл;
  • незбиране свіже молоко – 260 мл.

Можна незбиране молоко замінити топленим, тоді десерт вийде з кремовим післясмаком.

Покроковий процес приготування

Схема створення десерту за рецептом від Енді Шефа наступна:

  1. Викласти яйця з холодильника. Продукт повинен прогрітися до температури приміщення.
  2. Розділити яйця на 2 частини: жовток і білок.
  3. Покласти жовток в глибоке блюдо і збити його з додаванням 80 г цукру. Тривалість збивання триває близько 3 хв. Маса повинна стати пишною і світлою.

  4. У окремому блюді збити білки до легкої піни.
  5. Чи не припиняючи процес роботи приладу, всипати до білків, що залишилися 80 г цукру. Збивати білки до утворення міцної піни. В середньому для досягнення результату потрібно близько 4-5 хв.
  6. Збиті білки візуально розділити на 3 частини.
  7. Ввести до жовтків 1/3 частина білка і плавно перемішувати продукти, поки вони не об’єднаються.
  8. Аналогічно ввести ще 1/3 частина білка. Повторити маніпуляції.
  9. Ідентично ввести в отриману масу, що залишилася 1/3 частина білка.
  10. Покласти в суху посуху борошно, какао-порошок, розпушувач, а також соду. Перемішати складові і просіяти отриману масу.
  11. Частинами ввести борошняну суміш в збиту яєчну масу. Перемішувати складові плавно, щоб яєчна піна не осіла.
  12. Помилитися маслом посуд для випікання бісквіта, а також дати духовці прогрітися до 170 градусів.
  13. Перекласти тісто в посуд, і випікати бісквіт орієнтовно 45 хв.
  14. Готовий бісквіт охолодити у формі.
  15. Коли бісквіт охолоне, змішати в глибокій тарі 3 види молока. Маса повинна вийти однорідною.
  16. Проколоти бісквіт шпажкою і рівномірно полити молочної просоченням.
  17. Запечатати бісквіт фольгою і залишити просочуватися в холодильнику приблизно на 8 годин.

Готовий бісквіт акуратно викласти з форми і прикрасити за смаком.

Рецепт торта Три молока в формі порційного десерту

Десерт Три молока можна оформити відразу порційно.

Дане приготування виділяється оригінальністю подачі вироби і зручністю вживання.

Які інгредієнти знадобляться

Для створення десерту порційно потрібно підготувати:

Список продуктів Кількість
Борошно вищого ґатунку125 г
Сире яйце категорії С03 шт.
Цукровий білий пісок100 г
Натуральний сік з лимона5 мл
Вершкове масло для просочення пергаменту10 г
Складові першої просочення
Свіжі вершки з концентрацією жиру від 30%150 мл
Біла цукрова пудра50 г
Якісна згущене молоко50 мл
ГОСТІВСЬКА вершкове масло100 г
Продукти для третьої просочення
Незбиране молоко125 мл
Сирі жовткиВід 2 яєць
Справжнє вершкове масло100 г
Цукровий пісок50 г
Крохмаль кукурудзяний10 г

Для прикраси вироби слід підготувати шоколад в тертому вигляді і свіжі гілочки м’яти.

Покроковий процес приготування

Алгоритм створення десерту окремими порціями наступний:

  1. Включити духовку, так як він повинен добре прогрітися до 180 градусів.
  2. Покласти вершки (які використовуються для оформлення просочення за номером 3) в холодильник.
  3. Вершкове масло для другої і третьої просочення дістати з холодильника, воно повинно стати м’яким.
  4. Помилитися вершковим маслом папір для запікання.
  5. Застелити папір в форму і обрізати зайву частину по бортику форми.

  6. Яйця викласти з холодильника, дочекатися, коли вони стануть теплими.
  7. Розбити яйця в досить глибоку тару і додати до них сік з лимона.
  8. Включити міксер, і збити яйця. Час збивання близько 10 хв. Прилад встановити на середню швидкість.
  9. В процесі роботи приладу, частинами всипати цукровий пісок. Після додавання цукру, яєчна маса стане бліднути і збільшуватися в розмірах.
  10. Борошно просіяти і розділити на 3 частини.
  11. Вводити борошно в отриману яєчну масу даними частинами. Перемішувати складові плавно, але швидко, щоб яйце не осіло. Здійснювати маніпуляції бажано за годинниковою стрілкою.
  12. Перекласти тісто в підготовлену форму, і випікати бісквіт близько 30 хв.
  13. Готовий бісквіт залишити охолоджуватися, не витягуючи з форми. Якщо бісквіт витягти гарячим, то він «втратить» потрібну пишність.
  14. Охолоджений корж обережно дістати з форми і нарізати гострим ножем на кубики середніх розмірів. Якщо ніж буде тупим, то бісквітні шматочки після нарізки стануть менш пишними.
  15. Після створення основи десерту, оформити просочення.
  16. Для першої просочення перелити вершки в відповідну тару і збити їх з поступовим додаванням цукрової пудри.
  17. Для другої просочення збити вершкове масло. Воно повинно стати пишним і однорідним.
  18. Не вимикаючи прилад ввести в вершкове масло згущене молоко. Продовжувати збивати, поки маса не стане однорідною.
  19. Для третьої просочення перелити молоко в сотейник і нагрівати його на малому вогні.

  20. Поруч із нагріванням молока здійснювати наступні маніпуляції. Покласти в блюдо жовтки і збити їх з поступовим введенням цукрового піску і крохмалю.
  21. Після того як жовткова маса посвітлішає і стане пишною, влити в неї підігріте молоко (конфорку не вимикати), при цьому міксер повинен продовжувати працювати.
  22. Коли маса стане однорідною, перелити її в сотейник і томити на малому вогні до загустіння. Не можна допускати кипіння, так як тоді жовток згорнеться.
  23. Коли маса загусне, прибрати сотейник з вогню і дати вмісту охолонути.
  24. Поки молочно-жовткова маса остигає, покласти в глибоку ємність вершкове масло і збити його до отримання пишної і однорідної текстури.
  25. Не забираючи міксер, влити в масло охолоджену молочно-жовткову суміш. Збивати поки просочення не придбає пишну і однорідну текстуру.
  26. Після приготування просочень, здійснюється складання десерту шарами (в спеціальних келихах):
  • шматочки бісквіта;
  • просочення за номером три;
  • просочення за номером один;
  • шматочки бісквіта;
  • просочення номер три;
  • просочення номер два.

Продовжувати чергувати шари поки келих нічого очікувати заповнений. Поставити наповнені келихи в холодильник орієнтовно на 5-6 годин.

Перед подачею прикрасити десерт шоколадною крихтою і листком або гілочкою м’яти.

Корисні поради і рекомендації

Три молока – торт, рецепти якого користуються популярністю по всьому світу, виходить з ніжним смаком і «шовкової» текстурою.

Для приготування «якісного» десерту, важливо не тільки використовувати свіжі і натуральні інгредієнти, але і дотримуватися нижчеперелічені правила:

Рекомендації Примітки
Згущене молоко має бути натуральнимЗгущене молоко, приготована з відновленого молока, відрізняється за смаком і за текстурою. В результаті десерт не володітиме потрібними якостями.
Випікати корж слід в нероз’ємною формі з діаметром приблизно 20 смЯкщо вибрати більш широку форму, то корж вийде плоским. А якщо діаметр форми буде менше, то корж НЕ пропечеться. Рознімна форма неприпустима, так як корж насичують просоченням прямо в ній. В результаті молочна просочення буде витікати через наявні щілини, і десерт може вийти сухуватим.
Духовку для випікання бісквіта прогрівати заздалегідьЯкщо використовувати непрогріту духовку, то корж вийде плоским.

Торт можна змінити за смаком, якщо в рецепті замінити 20 г борошна на 20 г какао-порошку або на 20 г мигдального борошна. Також можна замінити концентроване молоко кокосовим, топленим, додати в просочення кокосовий ром або інший якісний спиртний напій. Незалежно від змін в складі десерту для просочення завжди використовується три види молока.

Відео про приготування торта Три молока

Рецепт приготування торта Три молока:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал