Є дуже багато варіантів рецепта цього десерта, але я хочу Вам запропонувати саме такий, він, як на мене, простий у приготуванні і на вигляд дуже святково виглядає. Тому можна приготувати до святкового столу чи просто порадувати своїх рідних за чашечкою ароматної кави чи чаю.
Будь ласка, поставте + у коментарі, якщо збережете собі рецептик.
Список потрібних нам інгредієнтів:
Бісквіт:
- 250 гр борошна
- 220 гр цукру
- 200 мл окропу
- 110 гр рослинної олії
- 60 гр какао-порошку
- 3 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. соди
- 0.5 ч. л. солі
Крем:
- 700 гр (творожного) сиру
- 300 гр вершків 33-35 %
- 100 гр цукрової пудри
Начинка:
- 250 гр вареного згущеного молока
- 100 гр солоного обсмаженого арахісу
Для ганаша:
- 250 гр молочного шоколаду
- 100 гр вершків 33-35 %
- 20 гр рослинної олії
Просочення:
- 150 мл теплої води
- 50 гр цукру
Покроковий рецепт приготування:
- Коржі: Борошно з содою та розпушувачем просіяти. Додати сіль та цукор, перемішати вінчиком.
- Потім додати яйця та олію, перемішати.
- Окремо какао залити окропом, добре перемішати. Об’єднати обидві суміші.
- Тісто вилити у форму (d=22-23 см). Випікати при t 180°С 40 хвилин (готовність перевірити сухою дерев’яною паличкою/зубочисткою).
- Готовий бісквіт розрізати на два коржі.
- Начинка: Змішати солоний арахіс з вареним згущеним молоком.
- Крем: Творожний сир, цукрову пудру та вершки перемішати міксером до однорідного стану.
- Для просочення розчинити цукор у теплій воді (можна додати 1 ч. л. лимонного соку).
- Збираємо торт (раджу це робити у кондитерському кільці чи роз’ємній формі).
- Корж просочити. Викласти шар крему. Далі з крему зробити борт (зручно за допомогою кондитерського мішка або пакета (відрізати куточок). У середину викласти начинку. Зверху знову шар крему. Корж (просочити). На верхній корж викласти залишки крему (можна змастити боки).
- Потім прибрати торт на кілька годин у холодильник.
- Коли крем стабілізується, покрити ганашем (з’єднати шоколад, вершки та рослинну олію, розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами).
- Прикрасити за власним бажанням.
Смачного приготування Вам, якщо сподобався рецепт, зберігайте собі, ставте лайк і поділіться з друзями.