Справжні кондитерські торти зазвичай вибагливі до досвіду кулінара, готувати їх довго і клопітно. Цей рецепт вершкового чізкейку з білим шоколадом робиться набагато простіше: духовку включати взагалі не доведеться, весь торт просто збирається по шарах і містить лише натуральні інгредієнти.
Інгредієнти:
- 250 грамів шоколадних крекерів,
- 120 грамів вершкового масла,
- 450 грамів крем-сиру (найкраще підійде Філадельфія, або Маскарпоне),
- 50 грамів цукрової пудри,
- 400 мілілітрів вершків жирністю не менше 33% і 50 грамів.
- Білий шоколад 280 г., або 3.5 шт. плитки
Приготування:
- Печиво перебиваємо блендером в однорідну крихту, пересипаємо в глибоку миску.
- Туди ж кладемо заморожене вершкове масло, перемішуємо і відразу перекладаємо шоколадну основу першим шаром у форму, щільно її утрамбовуючи.
- Ставимо основу в холодильник і переходимо до наступного шару.
- Перекладаємо в окрему миску крем-сир, пересипаємо до нього цукрову пудру та вливаємо розтоплений білий шоколад.
- Перемішуємо міксером та отримуємо щільний, ніжний та дуже солодкий крем.
- Щоб зробити його ще більш повітряним, ми додамо до суміші збиті блендером до твердих піків жирні вершки. Знову збиваємо все разом міксером.
- Починаємо збирати торт разом.
- Дістаємо шоколадну основу та викладаємо наступним шаром крем. Зверху посипаємо подрібненим білим шоколадом.
- Дайте заготівлі застигнути у холодильнику і можна пробувати.
Завдяки простоті рецепту такий торт можна готувати і щовечора.
Відео рецепт
Якщо вам сподобався рецептик, то діліться з друзями у соцмережах! Дякуємо.