Ніжний, м’який і просочений торт Сметанник. Один з моїх улюблених тортів – в ньому гармонійно поєднуються м’які і смачні коржі з ніжним сметанним кремом з легкою кислинкою. Рецепт дуже простий і доступний!
Щоб приготувати домашній торт Сметанник
Діаметр форми 20-21 см:
Коржі для сметанника:
- Яйце куряче С0 – 3 шт.
- Цукор – 150 г
- Сметана (жирність 20%) – 200 гр
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 10 г
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Какао – 15 г (1 ст.л. з гіркою) + 1 ст.л. води або молока в шоколадне тісто
Сметанний крем:
- Сметана (жирність від 20%) – 500 г
- Цукрова пудра – 80 г (за смаком)
- Ванільний цукор – 20 г
- Желатин швидкорозчинний – 6 г + 30 г води або молока (за бажанням, щоб крем був більш стабільний)
Приготування:
- Збити яйця з цукром і дрібкою солі до світлої і пишною маси протягом 4 хвилин. Додати сметану, рослинне масло. Борошно розмішати з розпушувачем, просіяти, перемішати до однорідності.
- Підготувати 2 форми діаметром 20-21 см. Вилити половину тіста в одну з форм. Додати какао і воду (молоко) в другу половину тіста, перемішати і вилити шоколадне тісто в другу форму. Випікати 20-25 хвилин в духовці, заздалегідь погріти до 170 градусів.
- Коржі розрізати уздовж. Можна також обрізати краї коржів, зробити з обрізків крихту для прикраси готового торта.
- За допомогою желатину сметанний крем можна зробити більш густим і стабільним. Желатин залити водою або молоком і поставити на водяну баню, щоб він розчинився.
- Змішати сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром, розмішати до однорідності. Додати розтоплений желатин, добре перемішати.
- Зібрати торт, на кожен корж викласти 3-4 ст.л. крему. Покрити кремом верх і боки торта, прикрасити крихтою. Дати торту просочитися 1-2 години в холодильнику.
- Готово!
Всім смачного! Ставте та діліться з друзями!