Хочете знати як зробити смачний тортик “Пташине молоко” на желатині, то цей рецепт Вам в цьому допоможе він дуже простий.
Можу сказати, що один з найвдаліших рецептів! Тому раджу швиденько прочитати і приступити до приготування. Такий тортик точно стане окрасою будь-якого святкового столу, і Ваші гості не повірять, що це домашній тортик, приготовлений Вашими ручками!
Список інгредієнтів:
Для тіста:
- Жовтки – 4 штук
- Вершкове масло – 50 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Борошно – 80 г
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Для суфле:
- Яєчні білки – 175 г (5 штук)
- Згущене молоко – 180 г
- Вершкове масло – 120 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Лимонна кислота – щіпка
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Желатин – 14 г
- Вода – 80 г
Для глазурі:
- Гіркий шоколад – 120 г
- Цукор – 25 г
- Вершки 33% – 140 г
- Вершкове масло – 25 г
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Для тіста. Приготувати тісто. У жовтки додати цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло. Збити міксером до побіління маси.
- Додати просіяне борошно, розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішати. Тісто має вийти густе.
- Викласти тісто у форму на 18 см. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 25 хвилин.
- Корж охолодити і розрізати вздовж на два коржі.
- Відразу викласти корж у форму на 18 см для збирання торта. Просочити корж просоченням (вода 100 мл + 30 г цукру).
- Для суфле. Желатин замочити у воді за рецептом! Залишити набухати. Час набухання дивіться на упаковці. Далі розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами або на водяній бані. У розігрітому желатині розчинити половину норми цукрової пудри (50 г).
- У мисці збити розм’якшене вершкове масло протягом 2 хвилин до освітлення і пишності. Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою згущене молоко кімнатної температури.
- В іншій мисці збити холодні білки до пишності. Додати лимонну кислоту, ванільний цукор. Збиваючи на середній швидкості по одній столовій ложці, додати цукрову пудру.
- Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою желатин. Не зупиняючи міксер додати масляний крем по 1 ст. л.
- Швидко зібрати торт. Корж, просочення, половина суфле, корж, просочення, половина суфле. Прибрати у холодильник на дві години.
- Для глазурі. У сотейнику підігріти вершки з цукром до повного розчинення цукру. Шоколад у мисці залити гарячими вершками. Перемішати до розчинення шоколаду. Додати розм’якшене вершкове масло.
- Покрити торт глазур’ю прибрати в холодильник приблизно на 1 год для застигання.
Автор рецепту: lenin_dom (Елена, Готовим со Вкусом)