Хочете знати як зробити смачний тортик “Пташине молоко” на желатині, то цей рецепт Вам в цьому допоможе він дуже простий.
Можу сказати, що один з найвдаліших рецептів! Тому раджу швиденько прочитати і приступити до приготування. Такий тортик точно стане окрасою будь-якого святкового столу, і Ваші гості не повірять, що це домашній тортик, приготовлений Вашими ручками!

Список інгредієнтів:
Для тіста:
- Жовтки – 4 штук
 - Вершкове масло – 50 г
 - Цукрова пудра – 50 г
 - Ванільний цукор – 1 ч. л.
 - Борошно – 80 г
 - Розпушувач – 0,5 ч. л.
 
Для суфле:
- Яєчні білки – 175 г (5 штук)
 - Згущене молоко – 180 г
 - Вершкове масло – 120 г
 - Цукрова пудра – 100 г
 - Лимонна кислота – щіпка
 - Ванільний цукор – 1 ч. л.
 - Желатин – 14 г
 - Вода – 80 г
 
Для глазурі:
- Гіркий шоколад – 120 г
 - Цукор – 25 г
 - Вершки 33% – 140 г
 - Вершкове масло – 25 г
 
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Для тіста. Приготувати тісто. У жовтки додати цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло. Збити міксером до побіління маси.
 - Додати просіяне борошно, розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішати. Тісто має вийти густе. 

 - Викласти тісто у форму на 18 см. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 25 хвилин. 

 - Корж охолодити і розрізати вздовж на два коржі. 

 - Відразу викласти корж у форму на 18 см для збирання торта. Просочити корж просоченням (вода 100 мл + 30 г цукру).
 - Для суфле. Желатин замочити у воді за рецептом! Залишити набухати. Час набухання дивіться на упаковці. Далі розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами або на водяній бані. У розігрітому желатині розчинити половину норми цукрової пудри (50 г). 

 - У мисці збити розм’якшене вершкове масло протягом 2 хвилин до освітлення і пишності. Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою згущене молоко кімнатної температури.
 - В іншій мисці збити холодні білки до пишності. Додати лимонну кислоту, ванільний цукор. Збиваючи на середній швидкості по одній столовій ложці, додати цукрову пудру. 

 - Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою желатин. Не зупиняючи міксер додати масляний крем по 1 ст. л. 

 - Швидко зібрати торт. Корж, просочення, половина суфле, корж, просочення, половина суфле. Прибрати у холодильник на дві години. 

 - Для глазурі.  У сотейнику підігріти вершки з цукром до повного розчинення цукру. Шоколад у мисці залити гарячими вершками. Перемішати до розчинення шоколаду. Додати розм’якшене вершкове масло. 


 - Покрити торт  глазур’ю прибрати в холодильник приблизно на 1 год для застигання. 

 
Автор рецепту: lenin_dom (Елена, Готовим со Вкусом)










