“Помста свекрухи” – торт, який я готую з особливою наснагою! Цей торт носить нестандартну назву – “Помста свекрухи”. Мабуть, автор даного рецепта припустив, що помста цілком може бути солодкою та смачною.
Десерт складається з ніжного тіста та прошарку желе і дуже простий у приготуванні. Цим рецептом хочу поділитися з усіма.
Як приготувати пісочний корж?
Щоб приготувати пісочний корж для цього торта, вам знадобиться:
- 3 склянки пшеничного борошна;
- півтори ложки чайні розпушувача;
- 200 г маргарину;
- 1 склянка цукрової пудри;
- ванільний цукор;
- 5 жовтків.
Приготування:
- Замісіть тісто з вищезгаданих інгредієнтів, потім розділіть його на дві частини та поставте в холодильник на тридцять хвилин.
- Після цього покладіть його в дві форми для випічки однакового розміру (25×36 см).
- Один із коржів слід проколоти вилкою по всій поверхні, а потім поставити в духовку і випікати тридцять хвилин при 180 градусах.
Для приготування шару з мигдального безе необхідно:
- другий корж з пісочного тіста;
- 5 білків;
- 1 склянка цукрової пудри;
- 150 г мигдальних пластівців.
Приготування:
Білки потрібно на високій швидкості збити із цукровою пудрою. Потім викладіть їх рівним шаром на пісочне тісто, розкладене на другу форму, і посипте мигдальними пластівцями. Цю заготовку потрібно поставити в духовку, нагріту до 160 градусів, і пекти протягом 35-40 хвилин.
Як приготувати шар із желе?
Центральний шар торта складається з вишневого желе, для якого знадобиться:
- 2 упаковки напівфабрикату для вишневого желе;
- 2 склянки гарячої води;
- 1 склянка вишневого соку;
- 2 ложки столові желатину;
- 400 г замороженої вишні без кісточок.
Приготування:
- Змішайте сухе желе та желатин із гарячою водою та вишневим соком. Зачекайте, щоб рідина охолола.
- Потім додайте заморожену вишню в рідке желе та перемішайте.
- Коли маса почне густіти, її слід швидко вилити на пісочний охолоджений корж.
Для приготування кремового шару необхідно:
- 500 мл густих вершків;
- півсклянки цукрової пудри;
- 3 ложки чайні желатину, розчинені в 0,3 склянки гарячої води.
Приготування:
- Вершки слід ретельно збити із цукровою пудрою. Поступово додайте охолоджену суміш желатину з водою і перемішуйте, поки крем не застигне.
- Половину готового крему розкладіть поверх застиглого шару желе. Потім покладіть зверху другий корж з тіста таким чином, щоб шар безе розташовувався всередині торта, поверх кремового шару.
- На поверхню торта нанесіть крем, що залишився.
- За бажання можна прикрасити десерт мигдальними пелюстками.
Приємного приготування та смачного Вам!