Торт “Медовик” – мій найулюбленіший рецепт приготування від бабусі

Медовик – це один з найпопулярніших тортиків і безперечно мій фаворит! Пекла його на днях, завтра знов буду.
Існує дуже велика кількість рецептів його приготування, а я сьогодні поділюся з Вами своїм найулюбленішим, який завжди виходить на “ура” і з’їдають у нас його до останньої крихти.
Виходить дуже ніжним, м’якеньким, що просто тане в роті!

А ви любите медовик? Якщо так, тоді зберігайте рецептик, щоб не загубити і радуйте своїх рідних смакотою.

Торт "Медовик" - мій найулюбленіший рецепт приготування від бабусі

Список потрібних інгредієнтів:

Тісто:

  • 2 яйця
  • 180 г цукру
  • 1 ч. ложка, з гіркою соди
  • щіпка солі
  • 2 ст. л. меду
  • 100 г вершкового масла
  • Борошно в тісто 300-400 г і 100 грам під час замішуємо на столі. (Можливо знадобиться трохи більше, але не переборщіть!!!)

Крем:

Заварні та збиті вершки.

  • 400 мл холодних вершків 33-35%
  • 300 г цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 400 мл молока
  • 100 г вершкового масла

Покроковий рецепт приготування:

З цієї кількості тіста, у мене вийшло 10 коржів діаметром 18 см, 8 я використала для торта і два коржі для прикраси.

  1. З’єднуємо в мисці яйця, мед цукор, соду та сіль, збиваємо ручним вінчиком.
  2. Далі, додаємо вершкове масло, розм’якшуємо його лопаткою.
    Кладемо на водяну баню і постійно перемішуємо, поки все не розплавиться і не перетвориться на пишну, білу масу.
  3. Далі, прибираємо з бані і поступово всипаємо борошно.
  4. Зону розкочування, присипаємо борошном, що залишилося і вмішуємо сюди рідке тісто, що вийшо.
  5. Формуємо з нього рулет, поділяємо на рівні частини.
  6. Розкочуємо, на хорошому папері для випічки, кожен кружок в тонкий пласт, вирізаємо з тіста круглу форму (за допомогою кільця чи тарілки), робимо декілька проколів виделкою по коржах, кладемо на деко.
  7. Відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів. Приблизно на 10 хвилин до рум’яного кольору коржів.
  8. Для крему варимо заварний і збиваємо вершки.
  9. Заварний крем має повністю охолонути і простояти в холодильнику!
  10. З’єднуємо два креми.
  11. Збираємо тортик, прикрашаємо за бажанням (я подрібнила коржики і посипала ними весь тортик, а зверху можна покласти ще улюблені ягоди)
  12. Забираємо тортик на кілька годин (в ідеалі на всю ніч) в холодильник! Він повинен добре просочитися.

Смакота неймовірна! Готуйте на здоров’я і радуйте своїх рідних.

Рецепт ще моєї бабусі, який мама передала і мені!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал