Медовик – це один з найпопулярніших тортиків і безперечно мій фаворит! Пекла його на днях, завтра знов буду.
Існує дуже велика кількість рецептів його приготування, а я сьогодні поділюся з Вами своїм найулюбленішим, який завжди виходить на “ура” і з’їдають у нас його до останньої крихти.
Виходить дуже ніжним, м’якеньким, що просто тане в роті!
А ви любите медовик? Якщо так, тоді зберігайте рецептик, щоб не загубити і радуйте своїх рідних смакотою.
Список потрібних інгредієнтів:
Тісто:
- 2 яйця
- 180 г цукру
- 1 ч. ложка, з гіркою соди
- щіпка солі
- 2 ст. л. меду
- 100 г вершкового масла
- Борошно в тісто 300-400 г і 100 грам під час замішуємо на столі. (Можливо знадобиться трохи більше, але не переборщіть!!!)
Крем:
Заварні та збиті вершки.
- 400 мл холодних вершків 33-35%
- 300 г цукру
- 1 яйце
- 3 ст. л. борошна
- 400 мл молока
- 100 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
З цієї кількості тіста, у мене вийшло 10 коржів діаметром 18 см, 8 я використала для торта і два коржі для прикраси.
- З’єднуємо в мисці яйця, мед цукор, соду та сіль, збиваємо ручним вінчиком.
- Далі, додаємо вершкове масло, розм’якшуємо його лопаткою.
Кладемо на водяну баню і постійно перемішуємо, поки все не розплавиться і не перетвориться на пишну, білу масу. - Далі, прибираємо з бані і поступово всипаємо борошно.
- Зону розкочування, присипаємо борошном, що залишилося і вмішуємо сюди рідке тісто, що вийшо.
- Формуємо з нього рулет, поділяємо на рівні частини.
- Розкочуємо, на хорошому папері для випічки, кожен кружок в тонкий пласт, вирізаємо з тіста круглу форму (за допомогою кільця чи тарілки), робимо декілька проколів виделкою по коржах, кладемо на деко.
- Відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів. Приблизно на 10 хвилин до рум’яного кольору коржів.
- Для крему варимо заварний і збиваємо вершки.
- Заварний крем має повністю охолонути і простояти в холодильнику!
- З’єднуємо два креми.
- Збираємо тортик, прикрашаємо за бажанням (я подрібнила коржики і посипала ними весь тортик, а зверху можна покласти ще улюблені ягоди)
- Забираємо тортик на кілька годин (в ідеалі на всю ніч) в холодильник! Він повинен добре просочитися.
Смакота неймовірна! Готуйте на здоров’я і радуйте своїх рідних.
Рецепт ще моєї бабусі, який мама передала і мені!