Маю для Вас гарну пропозицію на дуже смачний тортик, який прийде до смаку кожному хто його спробує. Виглядає дуже гарно, а на смак як кажуть: “Губами можна їсти” – вологий, в міру солодкий, та неймовірно смачний!
Список потрібних інгредієнтів:
На форму (36 см х 24 см)
Бісквіт:
- 3 яйця
- ½ склянки цукру
- ½ склянки пшеничного борошна
- 1 плоска столова ложка картопляного борошна
- 1 рівна чайна ложка розпушувача
- ½ столової ложки оцту
- 1 ½ столові ложки какао
Приготуйте бісквітний корж із поданих інгредієнтів. Випікати при 160 °C близько 20 хвилин.
Треба спекти 2 таких бісквіта. Перерахованих інгредієнтів вистачить на 1 корж бісквіта.
Крем:
- 750 мл жирні вершки 36%
- 6 столових ложок цукрової пудри
- 3 чайні ложки желатину
- 2-3 столові ложки холодної води
Додатково:
- 370 г шоколадного печива
- 1 банка ірисок (згущене варене молоко)
Приготування:
- Желатин налийте в склянку, залийте 2-3 столовими ложками холодної води і відставте на 8 хвилин для набухання.
- Потім залити гарячою водою до висоти склянки, перемішати. Вершки збити з цукровою пудрою до пишності, в кінці тонкою цівкою влити охолоджений желатин.
- Готовий крем розділити на 2 рівні частини, викласти половину крему на бісквіт, викласти шар бісквіта, викласти іриски і покласти другий шар бісквіту, покласти другу частину крему і накрити другим бісквітом.
- Поставте додаткові охолоджувачі (якщо готуєте крем відразу, то печиво з ірисками потрібно досить швидко покласти, щоб інша частина крему не стала занадто міцною).
(Порада: інгредієнти для крему краще розділити навпіл і приготувати дві окремі пари.)
Желе:
- 2 малинових желе
- 3 склянки води (750 мл)
- 600-700 г замороженої малини
Розчиніть желе в гарячій воді. Додайте заморожену малину в трохи охолоджене, але ще тепле желе і перемішайте. (можна використовувати свіжу малину, а потім кинути малину в холодне желе) Вилити відстійне желе на крем. Охолоджувати мінімум 4 години.
Формуємо торт:
Викладаєте знизу: бісквіт-крем-шар печива-іриска-шар печива-крем-бісквіт-желе!
Приємного випікання та смачного чаювання!
Якщо Вам сподобався рецепт, залиште свій відгук, нам буде приємно чути чи готували Ви цю смакоту. Збережіть, щоб не загубити і завжди мати під рукою. Дякуємо, що слідкуєте за нашими рецептами!