Дуже смачний та ніжний торт, що просто тане в роті. Обов’язково приготуйте цю смакоту для своїх рідних!
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 250 г пшеничного борошна
- ½ пачки маргарину
- 3 жовтки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 90 г цукру
- 2 столові ложки вершків 18%
Желе з малиною:
- 500 г свіжої або замороженої малини
- 3 малинових желе
- 3½ склянки гарячої води
Крем:
- 660 мл вершки 30%
- 5 столових ложок цукрової пудри
- 2 столові ложки желатину
Безе:
- 3 білка
- 150 г дрібного цукру
- 2 столові ложки картопляного борошна
Покроковий рецепт приготування:
- Зробити тісто з поданих інгредієнтів і поставити в холодильник на 30 хвилин. Велике деко (25 см × 35 см) застелити папером для випічки. Тісто розкачати і викласти на деко, наколоти виделкою. Випікати в розігрітій до 160°С духовці 20 хвилин.
- Безе найкраще випікати на день заздалегідь. Білки збити до міцної стійкості, частинами всипати цукор, коли цукор розчиниться, всипати картопляне борошно. Застеліть деко такого ж розміру папером для випічки і вистелите безе. Випікати в розігрітій до 140 °C духовці 30 хвилин, потім сушити на ніч у вимкненій духовці.
- Желе розчинити у воді, коли воно охолоне, додати малину. На пісочне тісто виливаємо відстояне желе з фруктами. Остудити в холодильнику.
- Желатин залити столовою ложкою холодної води, щоб він набухнув. Потім розчиніть у невеликій кількості води приблизно ¼ склянки води. Вершки 30% збити з цукровою пудрою, в кінці додати охолоджений желатин. Викласти крем на малинове желе. Відразу ж накрийте зверху меренгу, злегка притиснувши її.
Приємного випікання! Коли ви спробуєте цей рецепт, позначте в коментарях. Я хотіла б знати хто готував і кому сподобалось. Гарних свят!