Щоб Вам спало на думку, якби ви почули про “Королівський торт”? Напевно щось піднесене і дуже-дуже смачне! Так і є: цей чудовий торт виглядає ефектно в розрізі і на смак просто незрівнянний!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця курячі 6 шт
- Борошно 1,5 скл.
- Цукор 1,5 скл.
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Мак 2 ст. л.
Для крему:
- Згущене молоко (варене) 500 г
- Вершкове масло 200 г
Для просочення:
- Цукор 0,5 скл.
- Вода 0,5 скл
- Сік лимона 2 ст. л.
Торт “Королівський” покроковий фото-рецепт:
- Збиваємо яйця з цукром в пишну густу білу піну.
- Так як торт буде складатися з 3-х різних коржів, нам потрібно розділити яєчну масу на 3 рівні частини. В першу частину просіюємо половину склянки борошна. Акуратно все перемішуємо. Форму, в якій будемо випікати корж, добре змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
- Поки випікається перший бісквіт саме час зайнятися другим. До суміші з яєць і цукру просіюємо половину склянки борошна і добре перемішуємо, потім додаємо мак. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- В останню порцію тіста ми теж будемо додавати борошно, але змішане з 2 ст. л, какао. Просіюємо і додаємо до яєчної маси. Змащуємо форму маслом і виливаємо тісто. Відправляємо в духовку при 180 градусах на 20-25 хвилин.
- Готуємо просочення. Для цього змішуємо воду з цукром і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Просочення повинно охолонути до кімнатної температури, тільки після цього додаємо лимонний сік .
- Вершкове масло кімнатної температури збиваємо зі згущеним молоком.
- Охолоджені до кімнатної температури бісквіти просочуємо сиропом.
- Збираємо торт. Викладаємо по черзі коржі і змащуємо їх рясно кремом. Верхівку і боки теж обмазуємо кремом. Прикрашаємо горішками.
Смачного Вам!
Торт “Королівський” відео-рецепт:
Автор рецепту: Tasty Food