Дуже смачний, ароматний, ніжний, вологий торт “Чорний принц” з ягідним прошарком – це любов з першого кусочка. Є дуже багато варіантів приготування цього смаколика, але цей мені сподобався найбільше!
Я можу сміливо радити Вам його приготувати до будь-якого святкування він неодмінно стане окрасою Вашого святкового столу!
Торт “Чорний принц”
Список потрібних інгредієнтів:
Для бісквіту:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Масло вершкове – 80 г
- Кефір – 250 г
- Борошно – 230 г
- Какао порошок – 40 г
- Сода – 1 ч. л.⠀
Приготування бісквіта:
- У мисці з’єднати яйця з цукром, збити міксером до білої пухнастої консистенції.
- Додати кефір, розтоплене та остуджене вершкове масло. Збити на низькій швидкості.
- В іншій мисці з’єднати сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао порошок і соду. Перемішуємо, насичуючи киснем.
- Об’єднуємо обидві суміші до однорідності. Тісто виливаємо у форму. У рецепті форма 18 см.
- Випікаємо в розігрітій до 180° С духовці 10 хвилин, потім зменшуємо до 160 градусів до готовності. Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Остуджуємо і нарізаємо на коржі.
Для начинки:
- Вишня – 250 г (я замінила вишню на малину)
- Цукор – 70 г
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Приготування начинки:
- У невеликий сотейник кладемо вишню (у мене заморожена), цукор, крохмаль.
- Перемішуємо та ставимо на середній вогонь, проварюємо 2 – 3 хвилини після закипання. Начинка має загуснути!
Інгредієнти для крему:
- Сметана – 200 г
- Цукор – 100 г
- Вершки – 250 г
Приготування крему:
- У чашу викладаємо сметану, цукор та вершки. Все збити міксером до однорідної маси.
- Збираємо торт, як показано на фото нижче.
Крем для вирівнювання:
- 300 мл вершків (у мене рослинні 31% жирності)
- 3 ст. л. какао порошку
- 70 гр цукру або цукрової пудри
Приготування:
- Перекладаємо все в тару для збивання та збиваємо до однорідної та щільної маси.
- Потім промащуємо боки та верхівку торта.
- Боки прикрашаємо крошкою від бісквіта, а верх кремом для вирівнювання робимо квіти як на фото і шоколадними цукерками (за бажанням).
Друзі дуже цікава Ваша думка: як Вам тортик, сподобався? Будете готувати для своїх рідних?
Залишайте свої відгуки в коментарях, діліться з друзями та не забувайте зберегти рецептик, щоб не загубити і завжди мати під рукою!
Автор рецепту: zali_food
Переклад на українську мову та фото: https://kolizhanka.net.ua