Навіть ті, хто готуватиме вперше – обов’язково все вийде, тому що готується торт дуже легко.
Всередину Ви можете ставити заморожені вишні, якщо маєте або ж вишневий джем, а на прикрасу ставте за бажанням, в рецепті поставили виноград.
Робили з двох коржів, коржі пекли кожен окремо у 2-х формах.
Одна форма 18 см
Інша 22 см
У результаті, великий корж можна обрізати формою 18 см і торт вийде діаметром 18 см.
А Ви можете пекти коржі окремо – по черзі.
Список потрібних інгредієнтів:
Коржі:
- Яйця – 6 шт
- Цукор – 180 грам
- Какао – 80 грам
- Борошно – 2 ст. л. борошна з гіркою
- Розпушувач – 1 ч. л.
Крем:
- 3 яєчні білки
- Цукор – 200 грам
- Вода – 6 ст. л.
- Масло вершкове – 250 грам
Просочення:
Вишневий сік ~30 мл.
Джем вишневий ~ 50-70 грам(або вишні)
Прикраса: за бажанням
- Вишня (або інша ягода яка є)
- Шоколад
Покроковий рецепт приготування:
- Включаємо духовку на температуру 160°С, форми застилаємо пергаментом і змащуємо трохи олією.
- Білки відокремлюємо від жовтків.
- Просіваємо какао, борошно і розпушувач.
- Жовтки збиваємо з цукром до пишної піни.
- В жовтки частинами вводимо борошно з какао та замішуємо тісто.
- Білки збиваємо в міцні піки (чистими вінчиками від міксера).
- Додаємо 1/4 білків у жовтки та акуратно вимішуємо, щоб тісто стало більш повітряним.
- Вводимо решту білків і замішуємо акуратно тісто.
- Тісто виливаємо у форми та випікаємо хвилин 15-20 (перевіряємо на суху зубочистку).
- Коли бісквіти готові, дістаємо з духовки і повністю остуджуємо їх у формах.
- Робимо крем. Цукор і воду виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння і варимо сироп на середньому вогні хвилини 3-5.
- Білки збиваємо в міцні піки, потім тонким струмком вводимо сироп (при цьому весь час збиваємо), збиваємо до охолодження.
- Коли білки з сиропом остигли додаємо маленькими шматочками весь час збиваючи, м’яке масло та збиваємо до густого крему.
- Збираємо торт: кладемо перший корж, проколюємо його зубочисткою в багатьох місцях і просочуємо соком.
- Викладаємо крем. На крем по центру (не по всьому коржу, приблизно 1/2 коржа в центрі) викладаємо джем.
- Кладемо другий корж, проколюємо зубочисткою, просочуємо соком і знову крем (вже на свій розсуд, як його класти).
- Крему досить, можете кремом повністю покрити весь торт (як тут, але я б залишила тільки прошарок крему, щоб коржі було видно, я повністю покрила торт тільки тому, що один корж був обрізаний і візуально це було не дуже красиво).
- Прикрасити за Вашим бажанням.
Приємного приготування і смачного чаювання!
Автор рецепта: kuzovenkovanata