Торт “Анна Павлова” виходить дуже легким та повітряним. Він простий у приготуванні, тому підійде навіть кулінарам-початківцям. Прекрасний вибір як для святкового звстілля, так і для затишного вечора у родинному колі. Ви обов’язково приготуйте його, я впевнена, що не пошкодуєте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для безе:
- Яєчні білки 4 шт
- Цукрова пудра 250 г
- Крохмаль 3 ч. л.
- Лимонний сік 1/2 ч. л.
Для прикраси:
- Збиті вершки
- Ягоди
ТОРТ АННА ПАВЛОВА ПОКРОКОВИЙ ФОТО-РЕЦЕПТ:
- Збиваємо білки, лимонний сік та цукрову пудру
У чашу для збивання відправляємо білки, лимонний сік і починаємо збивати. Чаша має бути суха. Спочатку збиваємо на невеликій швидкості міксера. Коли білкова маса зіб’ється в легку піну, починаємо збільшувати швидкість міксера і збиваємо білки до м’яких піків. Далі починаємо частинами додавати цукрову пудру приблизно 1 ложку в 20-30 секунд. Міксер при цьому має працювати на високій швидкості. У міру додавання цукрової пудри маса ставатиме більш щільною, глянцевою та блискучою. Після того як ми додали всю пудру збиваємо меренгу приблизно 4-5 хвилин до щільних піків. - Додаємо крохмаль
Просіюємо до меренги крохмаль. Підійде будь-який, але краще використовувати кукурудзяний. Обережно вимішуємо лопаткою рухами знизу вгору. - Випікаємо корж
Після вмішування крохмалю маса все одно повинна залишитися дуже щільною і мати форму. Далі ми її ділимо на дві рівні частини, викладаємо на папір для випічки і формуємо 2 коржі на невеликій відстані. Сушим коржі в духовці приблизно 1,5 години. Меренга має покритися скоринкою. А всередині залишитися м’якою та тягучою. - Готуємо прикрасу
Для прикраси можна використовувати улюблені ягоди та фрукти ( сайт kolizhanka.net.ua – рекомендує використовувати будь-які сезонні за смаком). Також для прошарку використовуватимемо крем із збитих вершків. Збиваємо 270 г дуже холодних жирних вершків. Починаємо збивати на невеликій швидкості. Поступово збільшуючи на максимум. Збиваємо вершки до щільного стану. - Складання десерту
На перший корж викладаємо половину вершків та покриваємо шаром ягід. - Торт готовий
Викладаємо другий корж, трохи притискаємо і покриваємо другою половиною збитих вершків. Прикрашаємо торт свіжими ягодами. Смачного!