Торт “Анна Павлова” – дуже смачний рецепт з покроковими фото

Торт “Анна Павлова” виходить дуже легким та повітряним. Він простий у приготуванні, тому підійде навіть кулінарам-початківцям. Прекрасний вибір як для святкового звстілля, так і для затишного вечора у родинному колі. Ви обов’язково приготуйте його, я впевнена, що не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для безе:

  • Яєчні білки 4 шт
  • Цукрова пудра 250 г
  • Крохмаль 3 ч. л.
  • Лимонний сік 1/2 ч. л.

Для прикраси:

  • Збиті вершки
  • Ягоди

ТОРТ АННА ПАВЛОВА ПОКРОКОВИЙ ФОТО-РЕЦЕПТ:

  1. Збиваємо білки, лимонний сік та цукрову пудру
    У чашу для збивання відправляємо білки, лимонний сік і починаємо збивати. Чаша має бути суха. Спочатку збиваємо на невеликій швидкості міксера. Коли білкова маса зіб’ється в легку піну, починаємо збільшувати швидкість міксера і збиваємо білки до м’яких піків. Далі починаємо частинами додавати цукрову пудру приблизно 1 ложку в 20-30 секунд.  Міксер при цьому має працювати на високій швидкості. У міру додавання цукрової пудри маса ставатиме більш щільною, глянцевою та блискучою. Після того як ми додали всю пудру збиваємо меренгу приблизно 4-5 хвилин до щільних піків.Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
  2. Додаємо крохмаль
    Просіюємо до меренги крохмаль. Підійде будь-який, але краще використовувати кукурудзяний. Обережно вимішуємо лопаткою рухами знизу вгору.Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
  3. Випікаємо корж
    Після вмішування крохмалю маса все одно повинна залишитися дуже щільною і мати форму. Далі ми її ділимо на дві рівні частини, викладаємо на папір для випічки і формуємо 2 коржі на невеликій відстані. Сушим коржі в духовці приблизно 1,5 години. Меренга має покритися скоринкою. А всередині залишитися м’якою та тягучою.Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
  4. Готуємо прикрасу
    Для прикраси можна використовувати улюблені ягоди та фрукти ( сайт kolizhanka.net.ua  – рекомендує використовувати будь-які сезонні за смаком). Також для прошарку використовуватимемо крем із збитих вершків. Збиваємо 270 г дуже холодних жирних вершків. Починаємо збивати на невеликій швидкості. Поступово збільшуючи на максимум. Збиваємо вершки до щільного стану.Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
  5. Складання десерту
    На перший корж викладаємо половину вершків та покриваємо шаром ягід.Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
  6. Торт готовий
    Викладаємо другий корж, трохи притискаємо і покриваємо другою половиною збитих вершків. Прикрашаємо торт свіжими ягодами. Смачного!Торт "Анна Павлова" - дуже смачний рецепт з покроковими фото
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал