Якщо хочете приготувати дуже смачний торт до святкового столу, чи просто порадувати своїх рідних гарною випічкою, то цей рецептик торта Вам обов’язково сподобається.
Тому не забудьте зберегти смачну, улюблену випічку, щоб не загубити і завжди мати під рукою! Щиро рекомендую приготувати!
Список потрібних інгредієнтів:
⠀
Бісквіт Дакуаз:
- 5 яєчних білків,
- 125 гр цукру,
- 150 гр мелених волоських горіхів,
- 50 гр борошна,
- дрібка солі.
Лимонний крем:
- 5 жовтків,
- 135 гр цукру,
- 750 мл молока,
- 60 гр крохмалю,
- 40 мл лимонного соку,
- 1 ч. л. тертої цедри лимона,
- 200 гр вершкового масла.
Вишневе наповнення:
- 300 гр замороженої вишні (можна свіжої, якщо є),
- 30 гр цукру.
Топінг:
- 200мл жирних вершків,
- 25 гр цукрової пудри.
Покроковий рецепт приготування торта:
Приготування бісквіту Дакуаз:
- Збийте білки до пишності. У три етапи, додайте цукор і збивайте до жорсткість.
- Змішайте мелений волоський горіх з борошном і додайте його в безе, перемішуючи лопаткою легкими рухами знизу вгору.
- Розігрівши духовку до 180 ° С. Вистеліть деко (у рецепті 44х38 см).
- Зверху розподіліть тісто максимально рівномірно, і випікайте 20 хвилин. Дайте охолонути.
Приготування лимонного крему:
- Змішайте жовтки з 50 гр цукру.
- В каструлю додайте холодне молоко разом з цукром, що залишився, цедрою лимона, крохмалем.
- Перемішайте, нагрівайте, поки молоко не стане гарячим, але не закипить, і залийте ним жовток.
- Потім перелийте суміш назад у каструлю. Варіть на слабкому вогні до загустіння.
- Додайте трохи лимонного соку. Коли крем досягне бажаної консистенції, зніміть його з вогню.
- Прикрийте харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Дайте крему охолонути до кімнатної температури.
Масло має бути м’яким при кімнатній температурі. Збийте його до пишності, додайте лимонний курд і ретельно перемішайте.
Вишнева начинка:
- Поставте вишню на вогонь, додайте цукор і дайте їй покипіти кілька хвилин, потім процідіть.
Топпінг:
Збірка торта:
- Розділіть бісквіт навпіл, на два бісквіта.
- Змастіть нижній шар кремом, викладіть половину ягід. Прикрийте другим коржем і повторіть.
- Завершіть збитими вершками і посипавши волоськими горіхами.
Приємного Вам приготування і смачного чаювання!