Салат зі свіжої капусти – 10 дуже смачних рецептів

Салат зі свіжої капусти – це чудовий додаток до будь-якого столу з приводу. Він подобається багатьом своїм хрумким смаком, свіжістю, простим і швидким приготуванням та дружбою свіжої капусти з різними овочами та заправками. Смак салату багато в чому визначає тонка нарізка капусти.

Салат зі свіжої капусти та моркви з оцтом, як у столовій

Такий салат відомий багатьом ще з радянських їдалень, і його популярність залишається і в наш час, адже інгредієнти для нього доступні та корисні. Секрет смаку салату “як у столовій” – короткочасне прогрівання нарізаної капусти з оцтом на великому вогні. Найважливіше правило смачного салату, це соковита та хрумка капуста. Салат відмінно доповнює м'ясні та рибні страви, добре підходить до пісного столу, будь-якої каші або гарніру.

    Салат зі свіжої капусти з огірком та яйцем

    Салат зі свіжої капусти з огірком та яйцем має лише позитивні властивості: простий, соковитий, яскравий, корисний та дуже смачний. Салат краще готувати в літню пору і з ранньої капусти, та й овочі будуть вітамінами наповнені максимально. Усі інгредієнти в салаті відмінно поєднуються за смаком. Заправимо салат майонезом.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 300 грн.
    • Огірок свіжий – 2 шт.
    • Яйце – 4 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Зелень – до смаку.
    • Майонез – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Соломкою гострим ножем нарізати свіжу капусту. Капустяну нарізку відразу перекласти в салатницю.

    Крок 2. До капусти насипати дрібку солі і нарізку з сіллю руками трохи перетерти, щоб капуста стала м'якшою і зменшилася в обсязі.

    Крок 3. Промити свіжі огірки, нарізати тонкими півкухлями і перекласти до капусти.

    Крок 4. Заздалегідь відварені круто курячі яйця очистити від шкаралупи і нарізати шматочками довільної форми, але краще більшими.

    Крок 5. Будь-яку вибрану зелень (салат, зелену цибулю) промити холодною водою, прибрати зайву вологу серветкою і нарізати також шматочками довільного розміру. Зелень перекласти в салатницю до решти інгредієнтів.

    Крок 6. Потім салат на особистий смак посипати сіллю, заправити кількома ложками гарного майонезу і акуратно перемішати. Приготовлений із капусти, огірків та яйця салат одразу подати до столу.

    Смачного!

    Салат зі свіжої капусти з олією та цукром

    Салат зі свіжої капусти з додаванням цукру та заправлений олією – закуска проста, легка та корисна, тому що інгредієнти використовуються свіжі та без теплової обробки. Для соковитості та свіжості до салату додамо яблуко та сік лимона. Готують салат перед подачею до столу, щоб овочі не встигли дати сік та втратити вигляд.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 500 грн.
    • Морква – 2 шт.
    • Яблуко – 2 шт.
    • Олія оливкова – 3 ст.л.
    • Сік лимона – 3 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Половину качана білокачанної капусти гострим ножем нашаткувати тонкою соломкою і руками трохи перетерти, щоб капуста зменшилася обсягом. Потім капустяну нарізку перекласти в салатницю.

    Крок 2. Моркву почисти від шкірки, промити і подрібнити на тертці. Моркву перекласти до капусти.

    Крок 3. Яблука очистити від шкірки, розрізати на четвертинки, як і моркву, подрібнити на тертці і перекласти до капусти з морквою.

    Крок 4. Потім до салату налити по 3 ложки оливкової олії та лимонного соку, на свій смак додати сіль з цукром і все добре перемішати.

    Крок 5. Приготовлений салат зі свіжої капусти з олією та цукром спробувати на смак, додати чого недостатньо, і відразу подати до обіду. Смачного!

    Салат із свіжої червонокачанної капусти

    Червонокачанну капусту відрізняє від «білої сестри» фіолетовий колір, деяка жорсткість листя і гіркуватість, але салати з такої капусти починають займати гідне місце на нашому столі. Капуста добре поєднується з багатьма овочами і навіть з м'ясом та морепродуктами. Для салату вибираються невеликі качани, у яких багато вітамінів. У цьому рецепті до червонокачанної капусти додамо свіжий огірок, моркву, зелень і заправимо майонезом.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста червонокачанна – 500 гр.
    • Морква – 1 шт.
    • Огірок – 2 шт.
    • Зелень – до смаку.
    • Майонез – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Тонкою соломкою нарізати капусту, перекласти її в салатницю. Посипати сіллю та руками трохи перетерти, щоб капуста дала сік і стала меншою за об'ємну.

    Крок 2. Очищену та промиту моркву подрібнити на великій тертці.

    Крок 3. Подрібнену моркву перекласти в салатницю до капусти.

    Крок 4. Огірки промити та нарізати тонкими півкухлями. Перекласти їх у салатницю. Різні кольори овочів зроблять салат яскравим та красивим.

    Крок 5. Невеликими шматочками нарізати промите та обсушене пір'я зеленої цибулі.

    Крок 6. Цибульну нарізку перекласти до решти овочів.

    Крок 7. Салат заправити кількома ложками майонезу, але його можна замінити сметаною або олією.

    Крок 8. Салат із червонокачанної капусти акуратно перемішати, зняти пробу, декорувати на свій смак і подати до обіду. Смачного!

    Простий салат зі свіжої капусти з майонезом

    Салат зі свіжої капусти, заправлений майонезом, – страва чергова, готується швидко та завжди доречно на будь-якому столі. Його можна доповнити будь-якими овочами, які є в холодильнику, але особливо смачний такий салат із перших та ранніх овочів. У цьому рецепті вам представляється весняний варіант салату зі свіжої капусти та огірком, редисом та зеленню. Майонез краще приготувати своїми руками, щоб не містив консервантів та «їшок».

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 350 грн.
    • Огірок – 2 шт.
    • Редиска – 1 пучок.
    • Зелена цибуля – до смаку.
    • Петрушка – до смаку.
    • Майонез – 100 грн.
    • Сіль – ½ ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі для салату промиваються холодною водою, і зайва рідина забирається серветкою. Тонкою соломкою шаткується капуста і відразу перекладається в салатницю.

    Крок 2. Шматочками будь-якої форми та розміру нарізається редис.

    Крок 3. Огірок нарізається невеликими кубиками.

    Крок 4. Пір'я зеленої цибулі та гілочки петрушки дрібно шаткуються.

    Крок 5. Нарізки редьки, цибулі та зелені перекладаються в салатницю до капусти. До салату додається 100 г майонезу і ложкою все акуратно перемішується.

    Крок 6. Приготовлений салат зі свіжої капусти з майонезом розкладається на порційні салатниці і подається до обіду. Смачного!

    Овочевий салат зі свіжої капусти, огірків та помідорів

    Салат із цих овочів відрізняється простим приготуванням, малим вмістом калорій з великою кількістю вітамінів, тому він часто на нашому столі протягом усього року, оскільки ці свіжі овочі завжди можна придбати. У цьому рецепті заправимо салат оливковою олією з лимонним соком та соєвим соусом, а кислинку заправки відкоригує невелику кількість цукру. Салат готують і одразу подають до столу, щоб не зіпсувався зовнішній вигляд.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 300 грн.
    • Огірок – 1 шт.
    • Помідор – 1 шт.
    • Лимон – ¼ шт.
    • Соєвий соус – 1 ст.
    • Оливкова олія – 2 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – 1 ч.л.
    • Петрушка – для декору.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капуста звільняється від зовнішнього листя, промивається холодною водою, обсушується серветкою і шаткується будь-яким пристосуванням тонкою соломкою. Потім капуста перекладається салатницю, посипається сіллю і руками трохи перетирається, але тільки до першого соку.

    Крок 2. Промитий свіжий огірок для соковитості салату подрібнюється на великій тертці, але можна і дрібно нашаткувати.

    Крок 3. Промитий помідор нарізається невеликими кубиками.

    Крок 4. Подрібнені огірок та помідор перекладаються в салатницю до капусти і все акуратно перемішують. Салат пробується на достатність солі.

    Крок 5. У невеликій чашці змішуються потрібна кількість соку лимона, оливкової олії, соєвого соусу та цукру. Цією заправкою салат заливається та ще раз перемішується.

    Крок 6. Приготовлений з капусти, огірка та помідора салат одразу подається до обіду на порційних салатницях. Декорується салат зеленою петрушкою. Смачного!

    Салат зі свіжої капусти, моркви та буряків

    Овочеві салати, як багаті на вітаміни, корисні і з яскравим смаком – постійна і обов'язкова страва в нашому раціоні харчування. Варіантом такої страви може бути у вас салат з капусти з натертим сирим буряком і морквою, адже сирі овочі є легким детоксом для організму. Заправимо салат оливковою олією із соком лимона і доповнимо зеленню з часником.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – ½ невеликого виделка.
    • Буряк сирий – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Зелена цибуля – 1 пучок.
    • Сік лимона – 2 ч. л.
    • Оливкова олія – 2 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Часник – 2 зубки.
    • Яблуко – за бажанням.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою за допомогою гострого ножа чи кухонного гаджета.

    Крок 2. Сиру буряк і моркву ретельно промити холодною водою та очистити від шкірки.

    Крок 3. Ці овочі подрібнити на тертці корейської або нарізати так само, як і капусту, тонкою соломкою.

    Крок 4. Пучки зелені промити і видалити зайву вологу серветкою.

    Крок 5. Потім їх дрібно ножем нарізати.

    Крок 6. В піал віджати сік лимона, додати до нього дві ложки гарного оливкової олії і все перемішати.

    Крок 7. Овочеву нарізку перекласти у велику салатницю.

    Крок 8. Овочі на свій смак посипати сіллю, додати подрібнені зубки часнику і натерте яблуко (за бажанням) і їх руками трохи перетерти, щоб овочі дали свій сік і салат вийшов хрустким.

    Крок 9. Потім додати до овочів подрібнену зелень, перелити приготовлену заправку і все ще раз перемішати. Салат з капусти, буряків та моркви скуштувати на смак, відкоригувати, якщо потрібно, і подати до обіду, але краще хвилин 15 потримати в холодильнику, щоб овочі промаринувалися. Смачного!

    Смачний салат зі свіжої капусти з кукурудзою

    Для різноманітності домашнього меню можна приготувати салат із свіжої капусти з додаванням консервованої кукурудзи. Нове смакове поєднання хрусткої капусти з солодкуватою кукурудзою вам сподобається, і страва може стати фаворитом будь-якого столу. Такий салат часто доповнюють іншими овочами, крабовими паличками, але капуста добре гармонує із яйцем. Склад інгредієнтів та калорійність салату можна варіювати на свій смак. У цьому рецепті заправимо салат майонезом.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 400 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Кукурудза консервована – 1 банк.
    • Сіль за смаком.
    • Майонез – до смаку.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Будь-яким способом нашаткувати тонкою соломкою білокачанну капусту і відразу перекласти її в глибокий посуд.

    Крок 2. Потім капустяну нарізку посипати сіллю та руками трохи перетерти до появи соку та зменшення її в об'ємі.

    Крок 3. Заздалегідь відварені круто курячі яйця очистити від шкаралупи і подрібнити, як вам більше до смаку: ножем або за допомогою великої тертки. Перекласти яйця до капусти.

    Крок 4. Відкрити банку кукурудзи, повністю злити маринад та зерна пересипати до решти інгредієнтів.

    Крок 5. Свіжу зелень промити, обсушити серветкою, дрібно нашаткувати і додати до салату.

    Крок 6. Потім до салату покласти пару ложок гарного майонезу, акуратно перемішати і подавати до обіду. Смачного!

    Швидкий рецепт салату зі свіжої капусти з болгарським перцем

    Салат із свіжої капусти з додаванням солодкого перцю виходить не лише гарним та корисним, а й малокалорійним. Його подають або до гарячої м'ясної страви або перед подачею до столу основної їжі, адже капуста добре насичує і не дозволить з'їсти зайвого за обідом. Овочі нарізаються тонкою соломкою, що естетичніше. Співвідношення інгредієнтів як салату, так і заправки можна змінювати, і вийде інший смак.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 300 гр.
    • Перець болгарський – 1/2 шт.
    • Огірок – 1 шт.
    • Сік лимона – 2 ст.
    • Оцет яблучний – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – 2 ч.л.
    • Оливкова олія – 2 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Білокочанну капусту нашаткувати якнайтонше, перекласти в салатницю, посолити і трохи, до першого соку, руками перетерти.

    Крок 2. Солодкий перець промити, очистити від насіння та перегородок і нашаткувати такою ж соломкою, як і капусту. Перець перекласти в салатницю до капусти.

    Крок 3. Нарізати брусочками промитий свіжий огірок і перекласти в салатницю.

    Крок 4. Потім до салату налити сік лимона, яблучний оцет та оливкову олію у вказаних у рецепті пропорціях. Салат посипати сіллю із цукром та ложкою добре перемішати.

    Крок 5. Приготовлений салат зі свіжої капусти та солодкого перцю можна відразу подавати до обіду, але якщо він трохи постоїть, то овочі краще промаринуються і смак салату тільки покращає. Смачного!

    Салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою

    Досить затребувані салати та закуски, які готуються швидко та без попередньої термічної обробки інгредієнтів. Варіант такої страви – салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою, що відрізняє легкість, відмінний смак та за рахунок копченої ковбаси ще й ситність. Продукти для салату завжди є у холодильнику. Салат можна доповнити іншими інгредієнтами, і в цьому рецепті додамо свіжий огірок та консервовану кукурудзу.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 180 гр.
    • Ковбаса копчена – 100 гр.
    • Огірок – 100 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Майонез – до смаку.
    • Кукурудза консервована – до смаку.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Кріп – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капуста шаткується тонкою соломкою і перекладається в салатницю. Молоду капусту перетирати не треба, а пізню краще трохи перемішати із сіллю, щоб вона зменшилася в обсязі.

    Крок 2. Тонкою соломкою нарізається промитий огірок і додається до капусти.

    Крок 3. Будь-яка копчена ковбаса звільняється від оболонки, нарізається тонкою соломкою і додається до решти нарізки.

    Крок 4. Потім до салату додаються дрібно нарізаний кріп, невелика кількість консервованої кукурудзи та гарний майонез.

    Крок 5. Салат з ложкою майонезом акуратно перемішується і подається до обіду на порційних салатницях. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал