Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії – варіанти затребувані сучасними господинями, адже багато хто воліє готувати цю традиційну італійську страву своїми руками. Для тіста як у піцерії є особливості як складу інгредієнтів, і технології замісу, які вказуються у конкретних рецептах. Вимоги до тіста загальні, воно має вийти тонким, м’яким, еластичним та не ламатися при випіканні.
Тісто для піци на кефірі без дріжджів як у піцерії за 10 хвилин
Для швидкого приготування піци найкращим варіантом буде тісто на кефірі без дріжджів. У цьому рецепті замішуємо без яєць. Кефірного тіста не потрібен час для дозрівання, як дріжджового. Замішується воно за 10 хвилин, але для більшої еластичності 20 хвилин дається на вистоювання. Із вказаних у рецепті інгредієнтів у вас вийде дві піци діаметром 40 см.
Найкраще тісто для піци на молоці без дріжджів
Тісто для піци на молоці без дріжджів визнається багатьма господарками найкращим варіантом. Таке тісто має нейтральний смак, що дозволяє на його основі приготувати піцу з будь-якою начинкою. У цьому рецепті в тісто додаємо яйце, соду з оцтом та олію. Тісто на молоці легко розтягуватиметься і не рватиметься і час для вистоювання не потрібний.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 600 р.
Складові:
- Молоко – 150мл.
- Борошно – 0.4 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,4 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Оцет 9% – 1 год.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити одне куряче яйце, налити до нього вказану в рецепті кількість молока та олії. Молоко вибрати з високою жирністю, що зробить тісто м’якшим та смачнішим. Ці інгредієнти збити вінчиком у однорідну масу.
Крок 2. Потім до цієї маси насипати щіпку солі, пів чайної ложки соди і налити оцет. Столовий оцет для тіста краще замінити яблучним чи винним.
Крок 3. Сода вступить у реакцію з оцтом і поверхні з’явиться піна. Борошно просіяти на сито. Потім її порційно насипати в рідку молочну основу і замісити тісто спочатку ложкою, а потім завершити заміс руками на борошном, що присипає стільниці.
Крок 4. Замішувати тісто потрібно протягом 5 хвилин, не менше. Потім примішене тісто скачати в колобок і з нього можна розкачувати пласти для піци. Тісто для піци на молоці без дріжджів, загорнуте в харчову плівку, може добре зберігається в холодильнику протягом тижня. Смачної та вдалої випічки!
Тонке тісто для італійської піци – класичний рецепт
Класичний рецепт тонкого тіста для італійської піци передбачає заміс його на свіжих або швидкодіючих дріжджах, теплій воді та оливковій олії. Для отримання тонкого тіста важливо вибрати правильне борошно, італійське або спеціальне для піци, в якій вміст білка становить не менше 12%, а зі звичайного борошна тонке тісто не вийде і буде пишним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 600 р.
Складові:
- Тепла вода – 250 мл.
- Борошно – 450 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 год.
- Сіль – 1 год.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Воду і краще питну, щоб була не жорсткою, трохи підігріти і перелити в посуд для замісу тіста. До неї насипати чайну ложку дріжджів та пару ложок борошна. Ці інгредієнти добре перемішати та залишити на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
Крок 2. Після цього до суміші налити три ложки оливкової олії, насипати сіль і все перемішати.
Крок 3. Через сито в рідку основу насипати вибрану муку|борошно| і одночасно ложкою замішувати тісто.
Крок 4. Коли мука забере всю рідину, тісто перекласти на присипану мукою стільницю або залишити в посуді і завершити заміс руками протягом не менше 5 хвилин.
Крок 5. Тісто згорнути в колобок, прикрити серветкою і поставити в тепло на 1 годину. За цей час тісто має добре підійти та збільшитися в обсязі вдвічі. Після цього часу класичне тісто для тонкою італійської піци можна розкачувати і робити піцу з обраною начинкою. Смачної та вдалої випічки!
Смачне та швидке тісто на сметані для піци
Смак піци багато в чому визначається тістом, і досвідченим господиням відомо, що дріжджовому альтернативою є смачну і швидке тісто на сметані для піци. На ньому піца виходить дуже ніжною та відрізняється особливим смаком, що добре підходить для дитячого харчування. Тісто замішується швидко і не вимагає часу для вистоювання. Сметану краще вибрати жирну.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 600 р.
Складові:
- Борошно – 350 гр.
- Сметана – 250 грн.
- Сіль – 1 год.
- Вода – 60 мл.
- Сода, гашена оцтом – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста кладеться сметана. До неї наливається вода, насипається сіль і додається гашена оцтом сода. Ці інгредієнти вінчиком добре перемішуються.
Крок 2. На густе сито просіюється вказана в рецепті кількість пшеничного борошна.
Крок 3. Потім борошно пересипається до рідкої сметанної основи і руками тісто добре вимішується до еластичного однорідного стану.
Крок 4. Замішане смачну та швидке тісто для піци на сметані «готове до роботи». Можна одразу нарізати інгредієнти для начинки, розкачувати тісто та формувати піцу. Смачної та вдалої випічки!
Рідке тісто на сметані та майонезі для піци на сковороді
Варіант рідкого тіста на сметані та майонезі для піци на сковороді вас допоможе, коли страву потрібно приготувати швидко, особливо для дітей. Рідке тісто легко і швидко пропікається, і начинка до нього підходить будь-яка, а смак піци не поступиться класичним рецептам.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 8.
Складові:
- Борошно – 9 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 4 ст.
- Сметана – 4 ст.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбиваються два курячі яйця і вінчиком відразу трохи збиваються.
Крок 2. Потім до збитих яєць кладуться по чотири столові ложки майонезу та сметани будь-якої жирності і ці інгредієнти ще раз збиваються в однорідну масу. Можна вбити скористатися міксером.
Крок 3. В отриману рідку основу насипається борошно пшеничне, і просіювання її необов’язково.
Крок 4. До цих інгредієнтів насипається трохи солі. Потім вінчиком або міксером замішується тісто до рідкої однорідної текстури. Тісто для піци готове.
Крок 5. У сковорідці розігрівається олія.
Крок 6. У неї переливається замішене на сметані та майонезі тісто і лопаткою акуратно розділиться рівним тонким шаром.
Крок 7. На шар тіста викладається будь-яка начинка та під кришкою випікається піца. Смачного!
Тісто для піци на воді без яєць
Варіанти тіста для піци на воді без яєць переважно передбачають використання будь-яких дріжджів, а в цьому рецепті готуємо і без них. Замісимо тісто на мінеральній воді, борошні та невеликій кількості соди. Для такого тіста ідеально підійде овочева чи солодка начинка, особливо для пісного столу чи ПП. Тісто замішується швидко і час для вистоювання необов’язково.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 600 р.
Складові:
- Борошно – 3 ст.
- Вода мінеральна – 1 ст.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль за смаком.
- Цукор – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Пшеничне борошно кілька разів просіяти на сито і можна насипати прямо на стільницю.
Крок 2. Потім борошно зібрати гіркою і в середині зробити невелике заглиблення. У нього насипати соду з сіллю та цукром і кількість цукру можна змінити залежно від передбачуваної начинки.
Крок 3. Потім порційно в поглиблення наливати мінеральну воду і одночасно перемішувати ложкою її з борошном круговими рухами.
Крок 4. Замішувати тісто ложкою, поки|доки| борошно не вбере всю рідину. По текстурі тісто має вийти м’яким.
Крок 5. Заміс продовжити руками і з невеликими перервами, щоб текстура на дотик залишалася м’якою. Кількість муки при цьому можна додавати.
Крок 6. Потім замішене тісто згорнути в колобок і, якщо дозволяє час, залишити на півгодини для відпочинку.
Крок 7. Після цього часу або відразу після замісу з тіста на воді без яєць формувати піцу з обраною начинкою. Смачної та вдалої випічки!
Тісто для піци з розпушувачем
Як варіант із безлічі рецептів тіста для піци, в цьому рецепті вам пропонується замісити його з розпушувачем, адже кожен вид тіста визначає індивідуальний смак випічки незалежно від начинки. Замішуємо тісто з додаванням оливкової олії та за допомогою кухонного комбайна. Основа піци вийде тонкою та хрусткою.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 порція.
Складові:
- Борошно – 1 ст.
- Вода – 0,5 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 тріска.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з рецептом, інгредієнти для замісу тіста.
Крок 2. У чашу кухонного комбайна встановити насадку “пластиковий ніж”.
Крок 3. Потім насипати в чашу сухі інгредієнти та налити оливкову олію.
Крок 4. Замісити тісто на середній швидкості та протягом 1 хвилини.
Крок 5. Рукою перевірити текстуру примішаного тіста і, якщо воно вийшло липким, досипати ложку борошна і продовжити заміс ще півхвилини.
Крок 6. Оливкова олія з розпушувачем роблять тісто досить еластичним.
Крок 7. Примішане з розпушувачем тісто відразу можна розкачувати і доповнювати обраною начинкою.
Крок 8 Цей варіант тіста добре підходить для випікання піци на сковороді в духовці. Смачної та вдалої випічки!
Тісто для піци на сироватці без дріжджів
У домашніх умовах піцу часто готують на дріжджовому тісті, і вона нерідко виходить схожою на пиріг, а не як у піцерії. У цьому рецепті вам пропонується замісити тісто на звичайній сироватці та без дріжджів, замінивши їх содою. Основа піци вийде дуже тонкою і в міру хрусткий. Ароматизуємо тісто сухим базиліком, але це до смаку.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 350 р.
Складові:
- Борошно – 2 ст.
- Сироватка – 0.5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 1,5 ч.л.
- Базилік сухий – 1 год.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Молочну сироватку трохи підігріти в мікрохвильовій печі, перелити в посуд для замісу тіста і розчинити в ній чайну ложку соди.
Крок 2. Потім розбити одне яйце, насипати сіль з цукром, налити олію і вінчиком все перемішати до однорідного стану.
Крок 3. У цю рідку основу тіста насипати склянку борошна, що просіює, і чайну ложку сухого базиліка. Віночком чи ложкою все добре перемішати.
Крок 4. Потім досипати решту борошна і замісити тісто, щоб борошно забрало всю рідину.
Крок 5. Тісто перекласти на присипану борошном стільницю і завершити руками рук заміс, поки тісто не буде прилипати до долонь. Тісто згорнути в колобок, прикрити серветкою і залишити на 10 хвилин на столі і потім на 15 хвилин покласти в холодильник.
Крок 6. За цей час тісто для піци на сироватці без дріжджів стане дуже зручним у роботі.
Крок 7. Примішане тісто тонко розкотити, укласти будь-яку начинку і можна випікати піцу. Смачного!
Тісто для піци на кислому молоці
Рецептів замісу тіста для домашньої випічки на кислому молоці багато, і варіант піци не виняток. Замішують таке тісто з додаванням соди або дріжджів, а в цьому рецепті беремо швидкодіючі дріжджі. Всі інгредієнти для тіста повинні бути якісними та однаковою домашньої температури. Тісто на кислому молоці відрізняє особливу ніжність і зручне в роботі, а начинка для піци підходить будь-яка.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порція: 1 кг.
Складові:
- Кисле молоко – 400 мл.
- Борошно – 700 гр.
- Швидкодіючі дріжджі – 11 гр.
- Вода тепла – 100 мл.
- Сироватка – 0.5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 3 ст.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку готується опара для тіста. В окремий посуд наливається тепла вода, і в ній розчиняються сухі дріжджі із цукром. Суміш залишається у теплі на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбиваються яйця, насипається сіль і наливається олія.
Крок 3. Віночком ці інгредієнти добре перемішуються.
Крок 4. Потім наливається до них кисле молоко і все перемішується ще раз.
Крок 5. В отриману масу переливається підійшла опара і частина борошна, що просіює. Потім замішується тісто.
Крок 6. До тіста пересипається все борошно і заміс триває за допомогою вінчика. Коли мука забере всю рідину, тісто перекладається на присипану мукою стільницю і заміс завершується руками. Тісто для піци на кислому молоці згортається в колобок, на 1:00 ставиться в тепло, щоб збільшилося в обсязі. Потім воно обминається та використовується для формування піци. Смачної та вдалої випічки.
Швидке тісто з оливковою олією для піци
Для любителів тонкою та хрумкої основи піци в цьому рецепті пропонується швидкий варіант тіста з оливковою олією. У ньому вода та олія беруться приблизно в рівній кількості і додається сода. Оливкова олія бажано вибрати якісне та холодного віджиму, але допускається замінити і рослинним. Тісто перед випічкою обов’язково змащується соусом, і начинка підходить будь-яка.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 400 р.
Складові:
- Борошно – 230 гр.
- Олія оливкова – 4 ст.л.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Сода – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відмірюються, згідно з рецептом, всі інгредієнти для замісу тіста.
Крок 2. В окремий посуд насипається борошно, що просіяє. До неї додаються сіль із харчовою содою і ці сухі інгредієнти ложкою добре перемішуються.
Крок 3. Усередині суміші робиться невелике заглиблення і в нього наливаються вода з оливковою олією.
Крок 4. Тісто замішується спочатку вінчиком чи ложкою. Коли мука забере всю рідину, заміс завершується руками. Текстура замішаного тіста повинна вийти однорідною, м’якою та податливою.
Крок 5. Замішане для піци швидке тісто з оливковою олією згортається в колобок, прикривається серветкою і на 20 хвилин залишається для відпочинку, щоб за цей час почав розпушувач. За цей час готується обрана начинка, а потім формується піца. Смачної та вдалої випічки!