Тісто для пельменів – це основа в приготуванні домашньої страви української кухні, до якої ніхто не байдужий: починаючи від дітей і закінчуючи старшим поколінням. Домашні пельмені – це верх гастрономічної насолоди, після якої ви надовго позбавитеся голоду і зарядитеся енергією на багато годин! До речі, до процесу замісу тіста, ліплення та варіння напівфабрикатом можна залучити всіх рідних і весело провести час, так би мовити, поєднати приємне з корисним.
А основу для ліплення можна готувати різними способами і з різних інгредієнтів, наприклад, найпростіший варіант – це тісто на воді, а найпопулярніший – заварне тісто для пельменів. Спробуйте кілька варіантів і тоді можна буде легко визначитися, який з варіантів пельменного тіста найкращий.
Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією
Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією – це перевірений рецепт приготування ніжної та неймовірно смачної основи для домашніх напівфабрикатів. Для того, щоб не обпалити і не травмувати шкіру рук, після вливання окропу починайте змішувати інгредієнти ложкою.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо широку миску і в неї розбиваємо яйце, вливаємо олію і насипаємо трохи солі.
Крок 2. Компоненти розколочуємо і додаємо борошно, яке просіяли, вливаємо окріп і швидко перемішуємо, поки маса не охолоне.
Крок 3. Потім вміст чаші викладаємо на стіл і приступаємо до ручного замісу.
Крок 4. Продовжуємо роботу 5-10 хвилин, накриваємо тісто серветкою та залишаємо на 10 хвилин.
Крок 5. Після закінчення зазначеного часу ліпимо пельмені. Смачного!
Ідеальне тісто для пельменів у планетарному міксері
Універсальне тісто для пельменів у планетарному міксері – це найпростіший і найшвидший спосіб приготування податливого та ніжного тіста, працювати з яким суцільне задоволення. Такий продукт не рветься при розкочуванні і чудово зберігає свою форму при ліпленні.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу міксера висипаємо потрібну кількість пшеничного борошна, що просіяє.
Крок 2. Слідом засипаємо сіль і трохи перемішуємо компоненти.
Крок 3. Запускаємо техніку і вливаємо окріп, після того як борошно ввібрало рідину, по одному додаємо курячі яйця.
Крок 4. Доповнюємо суміш олією і ставимо на таймері 7-8 хвилин.
Крок 5. Після закінчення зазначеного часу витягуємо тісто з чаші та оцінюємо приголомшливий результат. Готуйте та отримуйте задоволення!
Просте тісто для пельменів без яєць
Тісто для пельменів без яєць готується за тією ж технологією, що й тісто з яйцями. Однак прибравши зі складу один компонент, смак та консистенція готового напівфабрикату зовсім не зміниться, тому якщо ви зібралися ліпити пельмені, а яйця закінчилися, не поспішайте бігти до магазину.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Вода –200 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед змішуємо воду з сіллю до повного розчинення кристалів.
Крок 2. Просіюємо склянку борошна.
Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 4. Невеликими порціями додаємо частину просіяного борошна, що залишилася.
Крок 5. Старанно перемішуємо склад ложкою і коли маса зібралася в грудку, викладаємо на стіл і тісто замішуємо руками, підливаючи трохи соняшникової олії.
Крок 6. Під час приготування начинки м’яке тісто прикриваємо серветкою, щоб продукт не обвітрився. Смачного!
Класичне тісто еластичне на воді для домашніх пельменів
Класичне еластичне тісто на воді для домашніх пельменів – це основа, яку не можна зіпсувати, оскільки смак тіста впливає на готову страву. Для того щоб продукт вийшов податливим і пружним, крім води та борошна, доповнимо склад курячим яйцем та олією.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Вода –250-300 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Просіюємо борошно і центром робимо невелике поглиблення, всипаємо сіль.
Крок 2. Слідом розбиваємо яйце.
Крок 3. Великою ложкою змішуємо складові, поступово вливаючи холодну воду.
Крок 4. Також додаємо рослинну олію і замішуємо м’яке та нелипке тісто.
Крок 5. Грудку укладаємо в пакет і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин для набухання клейковини. Готуйте та отримуйте задоволення!
Дуже смачне пельменне тісто на кефірі
Пельменне тісто на кефірі, приготоване з додаванням кропу –, це один з найвдаліших варіантів основи для домашніх м’ясних напівфабрикатів. Такий продукт можна легко розкотити в дуже тонкий пласт, легко піддається формуванню, і вся начинка зберігається всередині під час варіння. Якщо ви не любите зелень, просто виключіть цей інгредієнт зі складу.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Кефір –200 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сода – 1 ч.25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно просіюємо, зелень промиваємо під струменем води та струшуємо всі надлишки.
Крок 2. У миску розбиваємо яйце і розколочуємо із сіллю.
Крок 3. Наливаємо кефір і засипаємо соду змішуємо – і настоюємо протягом 10 хвилин.
Крок 4. Після цього часу, додаємо рубаний кріп.
Крок 5. У кілька прийомів додаємо просіяне пшеничне борошно.
Крок 6. Замішуємо м’яке тісто і приступаємо до ліплення. Смачного!
М’яке та еластичне тісто для пельменів на молоці
Тісто для пельменів на молоці завжди виходить неймовірно м’яким і еластичним, тому навіть якщо раніше ви не експериментували з приготуванням подібних продуктів, то дотримуючись докладних інструкцій, доповнених фото, у вас обов’язково все вийде з першого разу!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 500 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо яйця та наливаємо молоко, солимо.
Крок 2. Озброюємося вінчиком і збиваємо.
Крок 3. Підсипаємо до складу близько двохсот грамів просіяного борошна.
Крок 4. Ретельно перемішуємо і додаємо таку ж порцію борошна, що просіяє.
Крок 5. Пухку масу викладаємо на робочу поверхню, присипану залишками борошна, і замішуємо податливе тісто. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Найкраще тісто для пельменів у хлібопічці
Тісто для пельменів у хлібопічці – це простий і швидкий спосіб приготування смачного та м’якого тіста, для приготування якого від вас потрібно лише правильно відміряти сухі та рідкі компоненти. Обов’язково спробуйте зробити пельмені вдома і ви назавжди відмовитеся від напівфабрикатів!
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Вода –210 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, згідно з поданим списком.
Крок 2. Відмірюємо потрібну кількість кожного з інгредієнтів.
Крок 3. Встановлюємо лопатку у форму для замішування та висипаємо складові, включаємо програму для бездріжджового тіста та запускаємо.
Крок 4. Після закінчення режиму перекладаємо тісто на стіл і приступаємо до формування.
Крок 5. Ліпимо пельмені бажаної форми та насолоджуємося процесом. Смачного!
Правильне пельменне тісто з рисовим борошном
Пельменне тісто з рисовим борошном – це оригінальний рецепт, який допоможе вам внести різноманітність у звичні для вас рецепти і зробити їх просто незабутніми. Пельмені, приготовані на основі такого тіста, подайте до столу у поєднанні із соєвим соусом та маринованим імбиром.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 500 гр.
- Цукор пісок – 5 гр.
- Сіль – 2,5 гр.
- Вода –250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Олія рослинна – 10 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Рисове борошно просіюємо через сито з дрібними отворами і перемішуємо з цукром та сіллю.
Крок 2. В іншій чаші збовтуємо куряче яйце з водою.
Крок 3. Об’єднуємо суху суміш та яєчну масу.
Крок 4. Долоні промазуємо олією і приступаємо до замісу, який повинен тривати не менше 10-15 хвилин, щоб компоненти зібралися в кульку.
Крок 5. М’яке тісто обертаємо харчовою плівкою та залишаємо в такому вигляді на час приготування начинки. Смачного!
Найсмачніше тісто для пельменів на мінеральній воді
Тісто для пельменів на мінеральній воді завжди виходить у рази пишніше та м’якше, ніж продукт, приготований на основі окропу або звичайної води. Гази насичують борошно киснем, і готовий напівфабрикат приємно здивує вас своєю приємною консистенцією та простотою у роботі.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порція – 1.
Інгредієнти:
- Вода мінеральна газована – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор пісок – 0,5 ч.л.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Борошно – 3,5-4 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з бортиками розбиваємо яйце, всипаємо сіль та цукор.
Крок 2. Слідом вливаємо мінералку та олію.
Крок 3. Збовтуємо вінчиком до об’єднання всіх складових.
Крок 4. Жменями всипаємо борошно, яке просіяли.
Крок 5. Починаємо змішувати інгредієнти ложкою, а потім руками.
Крок 6. Для додаткової еластичності залишаємо грудку в пакеті на 20 хвилин.
Крок 7. Потім відразу ж приступаємо до розкочування та ліплення. Готуйте та отримуйте задоволення!