Свинячі шкурки – 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

4029c55077d973c6dac0cc698f6937c8

Свинячі шкурки – це чудовий інгредієнт, з якого можна приготувати безліч бюджетних делікатесів. Зізнаюся чесно, що, як і багато, раніше не могла знайти застосування свинячий шкірі і просто викидала. Тепер же шкурки йдуть в хід при будь-якому зручному випадку. А деякі страви виходять настільки оригінальними, що гості ніколи не відгадають, з чого ж вони приготовлені.

Рулет зі свинячих шкурок

Рулет зі свинячих шкурок виходить казковим. Готується просто. Незвичайна закуска відмінно виглядає на будь-яких застілля і святкових заходах. Рулет виходить ніжним і неймовірно апетитним. Начебто прості інгредієнти, але є щось чарівне.

Час готування – 13 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шкура свиняча – 800-1000 гр.
  • М’ясо свиняче – 450 гр.
  • Часник – 1-2 головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – 3 ч.л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шкіру складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою і залиште приблизно на 2 години, щоб вона стала м’якше. Через вказаний час ретельно промийте в гарячій воді і поскребти ножем.

4e8c243dfc8785712f647dac9ffaf664

Крок 2. Натріть сіллю і сумішшю перців.

6b5d8e4f29b75343697fb3b6c0d1457c

Крок 3. Часникові зубчики звільніть від лушпиння. Залиште кілька цілих зубків. Решта подрібніть і отриманої масою натріть шкурку.

c39f3411620e98db3475637282635796

Крок 4. М’ясо обполосніть і видаліть вологу серветками. Дрібно наріжте.

edc8e76a7270ce52154734cdb5c117cd

Крок 5. Заправити сіллю, подрібненим часником і сумішшю перців.

cfba3ad4264a613f06f6d18fdec0a230

Крок 6. Розмішайте і розподіліть по шкірі.

1cf64b585d4e62708016e3840bd33c9c

Крок 7. Поверніть рулетом і зав’яжіть мотузкою, як показано на фото.

2ef275b6ca04f33c6ec6851026f74c48

Крок 8. Приготуйте залишився часник і горошки перцю.

59667b85d9bce9be26773ffbdc128d60

Крок 9. Рулет помістіть в ємність для варіння. Залийте водою. Приправте горошками перцю і лаврушкою. Посоліть і додайте часникові зубчики. Закип’ятіть, після чого зменшіть нагрів і варіть 2-2,5 години, не забуваючи знімати шумівкою піну.

ca0c0dd2b92a133814160044577d2bfe

Крок 10. Гарячий рулет акуратно дістаньте. Звільніть від мотузок. Приберіть в холод, краще на ніч.

b051d31e34ebe7c9f93252c0e218fa68

Крок 11. Застиглий рулет поріжте тонкими скибочками і подавайте з улюбленими соусами. Смачного!

7551e93dca8193286e57c9d9c8b0e88b

Закуска зі свинячих шкурок до пива

Закуска зі свинячих шкурок до пива являє собою хрусткі снеки, які виходять не гірше покупних чіпсів і сухариків. Хрустка закуска – шикарний варіант апетитного частування для посиденьок в галасливій веселій компанії. Спробуйте і ви відмовитеся від магазинного фастфуду.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Шкура свиняча – 25 гр.
  • Приправа для смаження м’яса – 3 щіпки.

Для соусу:

  • Сіль – за бажанням.
  • Сушений часник – щіпка.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хрін столовий гострий – 1 ст.л.
  • Густий томатний сік – 2-2,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі шкурки ретельно промийте в гарячій воді і поскребти ножем. Розріжте на квадратики. Присипте приправою для смаження м’яса.

0b3fdf8bd493d6263cd2209e283743dc

Крок 2. Відміряйте томатний сік.

09d16c890e6f7c0b322be128f1995f6d

Крок 3. Зелену цибулю ополосніть і дрібно наріжте, складіть в ємність. Додайте хрін.

093c19712e43f03d8748880ac2ea6be3

Крок 4. Налийте томатний сік. Приправте сушеним часником і меленим перцем. Збалансуйте за смаком сіль.

a9715f618d01517b77e8b8e750df71a0

Крок 5. Пробийте масу блендером.

a59f6553e009ea1f93558fabfd0937db

Крок 6. На сухій сковорідці підрум’яньте підготовлену шкурку.

714a5a47800fc1da614be539f31b2c3e

Крок 7. Шкурка повинна стати золотистою з обох сторін.

0758275d049d5cf001313321273f9603

Крок 8. Соус перелийте в піалу.

8e872f364b8ba538e34c8c11a6dc1b8b

Крок 9. Закуску подавайте з соусом. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Приємної насолоди!

3d7c89f16a6ec550693d8cb88fc36fa5

Холодець зі свинячих шкурок

Холодець зі свинячих шкурок готується легше легкого. Свиняча шкурка – знахідка і цінний продукт, яким звикли розкидатися, не маючи уявлення як її використовувати. Блюдо виходить надзвичайно смачним і ситним. Якщо у вас завалялися шкурки – це привід виконати чудову закуску.

Час готування – 10 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шкура свиняча – 1,2 кг.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Свинячі шкурки поскребти, обріжте надлишки сала.

e8272c8a13cebcf1a2838e6b9dec637c

Крок 2. Складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою.

beadb34d7e5343fe9b724dd23f421c08

Крок 3. Поставте на помірний вогонь. За бажанням додайте лаврушку і горошини перцю, варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть і варіть ще півгодини.

11065db91fe66cce57c47c16b254a98b

Крок 4. Зварені шкурки дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. Охололу шкіру поріжте соломкою.

90c53e05ecfeb9edd66c04a5238281f8

Крок 5. Розкладіть по формочкам. Приправте подрібненим часником.

5bf02f6b89ff86ffb2362c844fd27c27

Крок 6. Залийте процідженим бульйоном і помістіть в холод на 6-8 годин.

5df998ddcefa019bbdae123f507bd516

Крок 7. Застиглий холодець перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати блюдо.

3c9fa4f2deba736affd4150edae9a1ea

Крок 8. Подавайте холодець і насолоджуйтеся незвичайною закускою. Приємної насолоди!

ebd714667d67f5fabfb7c07bf83a40c2

Домашній зельц зі свинячої шкурки

Домашній зельц зі свинячої шкурки – чарівне частування, яке можна приготувати неабияким способом. Бюджетна закуска підкорить вас з першого разу. І ви дізнаєтеся, як смачно і дешево пригостити рідних і близьких. Знати б про це рецепті раніше, ви могли б уже давно насолоджуватися шикарною закускою.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Шкура свиняча – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Плівка сальна – 150 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лавровий лист – 2-4 шт.
  • Вода гаряча – 2 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 4 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

e4a4e129dc0d398ebda8c4e8912d36e7

Крок 2. Шкурки поскребти і промийте в гарячій воді. Складіть в об’ємну ємність. Залийте гарячою водою, додайте очищену цибулину і пару часникових зубків. Закиньте лаврушку.

dfe9cb34780071ae5a75f66741c9a15b

Крок 3. Поставте на помірний вогонь. За бажанням додайте спеції, варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть і варіть ще півгодини.

21fd9047dcd091e3d07244c8bbe95df7

Крок 4. Зварену шкурку дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати приголомшливе блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Перекрутіть шкурку на м’ясорубці, приправте подрібненим часником і спеціями.

ac0029727b23b4499cb3849daeafde79

Крок 5. Сальну плівку розкладіть на робочій поверхні. Розкладіть на ній 6 ст.л. перекрученої маси.

83eabaff98b63f39831b7108ff3cc1a1

Крок 6. Краї закрутіть до центру. Запікайте в духовці близько півгодини при 180 градусах. Іншу масу закрутіть в харчову плівку. Обидва варіанти повністю остудити, і дайте стабілізуватися.

6b0bc7455d19c314c268eeac8499ed02

Крок 7. Охололі вироби тонко наріжте. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Смачного!

a71e8e0fa907db9ca1fda9b41377306f

Чіпси зі свинячої шкурки

Чіпси зі свинячої шкурки ви точно ніколи не пробували! Це шедевр, який придумав геніальна людина. Скільки ж шкурок було викинуто, тепер уже й не згадати. Це пишність неодмінно сподобається всім вашим знайомим. Але не розкривайте секретів і не кажіть, з чого приготовлені снеки.

Час готування – 25 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Шкіра свиняча – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.
  • Олія рафінована – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Шкіру вибирайте світлого кольору.

8fcbc73ea950827b90adf24ac974d840

Крок 2. Шкіру ретельно прополощіть в гарячій воді і поскребти ножем. Розріжте на квадратики. Складіть на деко вгору сальною стороною.

c06a91b87d77485861ecf60905860e75

Крок 3. Присипте сіллю, паприкою, перцем. Якщо ви любите інші спеції, сміливо додавайте.

c540094da15edb1310d468c9a5050176

Крок 4. Відправте в прогріту духовку і готуйте годину при 180 градусах. Після чого перекладіть на серветки, щоб позбутися від надлишків жиру. На добу забудьте про заготовки.

88ce09c4222963da201d468b451fab00

Крок 5. Розігріти сковорідку, налийте олію. Потроху відправляйте шкурки і готуйте, поки вони не роздуваються.

39af968b94945e8cc6443899aa2b5070

Крок 6. Чіпси перекладіть на серветки, щоб позбутися від надлишків жиру.

9490ee7f45d97244c4b4978a99d5c267

Крок 7. Закуску подавайте на красивому блюді.

63d6b02db8d08a9055f7adae8025297d

Крок 8. Пригощайте гостей делікатесом. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Приємної насолоди!

d72cade04e4de8cff17872c45785e3bf

Мариновані свинячі шкурки

Мариновані свинячі шкурки виходять дуже смачними. Оригінальна тарілку припаде до смаку багатьом. Деякі взагалі не зрозуміють, з чого приготовлено це частування. Бюджетні інгредієнти з легкістю перетворюються в вишукане страву, яке з легкістю знайде своїх поціновувачів.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Шкурка свиняча – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Соєвий соус – 4 ст.л.
  • Перець солодкий різного кольору – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет яблучний / столовий 9% – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Кінза свіжа – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шкурку помістіть в об’ємну ємність для варіння, попередньо пошкрябав і промивши. Вибирайте світлу шкіру. Якщо вийде, замочіть на годину в воді.

e9c52a42f1b52b9ed1eb5318a8e65ee5

Крок 2. Вилийте воду і встановіть на середню конфорку. Готуйте годину, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Зварену шкуру дістаньте з бульйону, а бульйон процідити, і заморозьте, використовуйте по потреби для улюблених страв. Поріжте шкурку соломкою.

a34cb0374ac7488b6ec9dd14125e3a23

Крок 3. Огірок і солодкий перець промийте, у перцю приберіть насіння і поріжте соломкою. Очищену цибулину наріжте пір’ям. Пошкрябайте морква або зніміть шкірку економкою і порубати смужками. Подрібніть очищений часник і промиту кінзу.

519a4b68ca7164aba2801016e890cf7a

Крок 4. По черзі пасеруйте всі овочі на маслі, почніть з солодкого перцю. Змішайте соєвий соус, цукор. Приправте червоним гострим перцем, кількість відрегулюйте самостійно. Полийте яблучним або столовим оцтом. Перемішайте. При необхідності збалансуйте смак.

dd5ed14b265e96ee03bf4f6e5123e3bc

Крок 5. Овочі перекладіть до шкуркам, і полийте апетитною заправкою. Розмішайте, накрийте і приберіть в холод просочитися, щоб інгредієнти подружилися. Через 20 хвилин запашну закуску викладіть на тарілку для подачі, запрошуйте на дегустацію близьких і насолоджуйтеся. Смачного!

5f95430cf31673c15998bc53a8c2b12b

Свинячі шкурки з соєвим соусом і медом

Свинячі шнурки з соєвим соусом і медом втілить в життя будь-яка господиня. Цінителі азіатської кухні будуть в захваті від неймовірно апетитною закуски. Приголомшливе блюдо підкорить вас з першої вилки. Поєднання смаків просто незвичайне. Готуйте із задоволенням!

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шкурка свиняча – 1 кг.
  • Імбир – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соєвий соус – 7 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі шкурки складіть в ємність. Залийте водою і залиште на годину. Гарненько обмийте в гарячій воді і пошкрябайте ножем. Складіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте варитися. Варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Посоліть і готуйте ще 30 хвилин.

5e1d9020e97a5fd68565ec7371fb6ba8

Крок 2. Шкурки дістаньте з бульйону, а бульйон процідіть. З концентрованого бульйону можна приготувати смачне блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Шкурки поріжте соломкою.

c414f6e1473380c2d923c803970974b1

Крок 3. У соєвому соусі розчин цукор і мед.

85fe2c1bc1c91e833b6b33ba24593dc2

Крок 4. У маринад насипте паприку, мелений або свіжий, але подрібнений імбир і часник. Шкурки скупайте в заправці, потім дістаньте з маринаду і прогрійте на сухій сковороді до карамелізації.

1d9d99592747d1a69994d5c39a3097bc

Крок 5. Перекладіть в блюдо, залийте залишками маринаду і присипте насінням кунжуту. Запрошуйте гостей. Насолоджуйтесь чарівним частуванням!

22bc61d971df7ac622fe786f54dbdcff

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал