Свинячі шкурки – це чудовий інгредієнт, з якого можна приготувати безліч бюджетних делікатесів. Зізнаюся чесно, що, як і багато, раніше не могла знайти застосування свинячий шкірі і просто викидала. Тепер же шкурки йдуть в хід при будь-якому зручному випадку. А деякі страви виходять настільки оригінальними, що гості ніколи не відгадають, з чого ж вони приготовлені.
Рулет зі свинячих шкурок
Рулет зі свинячих шкурок виходить казковим. Готується просто. Незвичайна закуска відмінно виглядає на будь-яких застілля і святкових заходах. Рулет виходить ніжним і неймовірно апетитним. Начебто прості інгредієнти, але є щось чарівне.
Час готування – 13 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Шкура свиняча – 800-1000 гр.
- М’ясо свиняче – 450 гр.
- Часник – 1-2 головки.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – 3 ч.л.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Перець запашний горошком – 4-5 шт.
- Перець чорний горошком – 4-6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу шкіру складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою і залиште приблизно на 2 години, щоб вона стала м’якше. Через вказаний час ретельно промийте в гарячій воді і поскребти ножем.
Крок 2. Натріть сіллю і сумішшю перців.
Крок 3. Часникові зубчики звільніть від лушпиння. Залиште кілька цілих зубків. Решта подрібніть і отриманої масою натріть шкурку.
Крок 4. М’ясо обполосніть і видаліть вологу серветками. Дрібно наріжте.
Крок 5. Заправити сіллю, подрібненим часником і сумішшю перців.
Крок 6. Розмішайте і розподіліть по шкірі.
Крок 7. Поверніть рулетом і зав’яжіть мотузкою, як показано на фото.
Крок 8. Приготуйте залишився часник і горошки перцю.
Крок 9. Рулет помістіть в ємність для варіння. Залийте водою. Приправте горошками перцю і лаврушкою. Посоліть і додайте часникові зубчики. Закип’ятіть, після чого зменшіть нагрів і варіть 2-2,5 години, не забуваючи знімати шумівкою піну.
Крок 10. Гарячий рулет акуратно дістаньте. Звільніть від мотузок. Приберіть в холод, краще на ніч.
Крок 11. Застиглий рулет поріжте тонкими скибочками і подавайте з улюбленими соусами. Смачного!
Закуска зі свинячих шкурок до пива
Закуска зі свинячих шкурок до пива являє собою хрусткі снеки, які виходять не гірше покупних чіпсів і сухариків. Хрустка закуска – шикарний варіант апетитного частування для посиденьок в галасливій веселій компанії. Спробуйте і ви відмовитеся від магазинного фастфуду.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Шкура свиняча – 25 гр.
- Приправа для смаження м’яса – 3 щіпки.
Для соусу:
- Сіль – за бажанням.
- Сушений часник – щіпка.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хрін столовий гострий – 1 ст.л.
- Густий томатний сік – 2-2,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі шкурки ретельно промийте в гарячій воді і поскребти ножем. Розріжте на квадратики. Присипте приправою для смаження м’яса.
Крок 2. Відміряйте томатний сік.
Крок 3. Зелену цибулю ополосніть і дрібно наріжте, складіть в ємність. Додайте хрін.
Крок 4. Налийте томатний сік. Приправте сушеним часником і меленим перцем. Збалансуйте за смаком сіль.
Крок 5. Пробийте масу блендером.
Крок 6. На сухій сковорідці підрум’яньте підготовлену шкурку.
Крок 7. Шкурка повинна стати золотистою з обох сторін.
Крок 8. Соус перелийте в піалу.
Крок 9. Закуску подавайте з соусом. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Приємної насолоди!
Холодець зі свинячих шкурок
Холодець зі свинячих шкурок готується легше легкого. Свиняча шкурка – знахідка і цінний продукт, яким звикли розкидатися, не маючи уявлення як її використовувати. Блюдо виходить надзвичайно смачним і ситним. Якщо у вас завалялися шкурки – це привід виконати чудову закуску.
Час готування – 10 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Шкура свиняча – 1,2 кг.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Часник – 2 головки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти. Свинячі шкурки поскребти, обріжте надлишки сала.
Крок 2. Складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою.
Крок 3. Поставте на помірний вогонь. За бажанням додайте лаврушку і горошини перцю, варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть і варіть ще півгодини.
Крок 4. Зварені шкурки дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. Охололу шкіру поріжте соломкою.
Крок 5. Розкладіть по формочкам. Приправте подрібненим часником.
Крок 6. Залийте процідженим бульйоном і помістіть в холод на 6-8 годин.
Крок 7. Застиглий холодець перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати блюдо.
Крок 8. Подавайте холодець і насолоджуйтеся незвичайною закускою. Приємної насолоди!
Домашній зельц зі свинячої шкурки
Домашній зельц зі свинячої шкурки – чарівне частування, яке можна приготувати неабияким способом. Бюджетна закуска підкорить вас з першого разу. І ви дізнаєтеся, як смачно і дешево пригостити рідних і близьких. Знати б про це рецепті раніше, ви могли б уже давно насолоджуватися шикарною закускою.
Час готування – 4 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Шкура свиняча – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Плівка сальна – 150 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Лавровий лист – 2-4 шт.
- Вода гаряча – 2 л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 4 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти.
Крок 2. Шкурки поскребти і промийте в гарячій воді. Складіть в об’ємну ємність. Залийте гарячою водою, додайте очищену цибулину і пару часникових зубків. Закиньте лаврушку.
Крок 3. Поставте на помірний вогонь. За бажанням додайте спеції, варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть і варіть ще півгодини.
Крок 4. Зварену шкурку дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати приголомшливе блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Перекрутіть шкурку на м’ясорубці, приправте подрібненим часником і спеціями.
Крок 5. Сальну плівку розкладіть на робочій поверхні. Розкладіть на ній 6 ст.л. перекрученої маси.
Крок 6. Краї закрутіть до центру. Запікайте в духовці близько півгодини при 180 градусах. Іншу масу закрутіть в харчову плівку. Обидва варіанти повністю остудити, і дайте стабілізуватися.
Крок 7. Охололі вироби тонко наріжте. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Смачного!
Чіпси зі свинячої шкурки
Чіпси зі свинячої шкурки ви точно ніколи не пробували! Це шедевр, який придумав геніальна людина. Скільки ж шкурок було викинуто, тепер уже й не згадати. Це пишність неодмінно сподобається всім вашим знайомим. Але не розкривайте секретів і не кажіть, з чого приготовлені снеки.
Час готування – 25 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Шкіра свиняча – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – за смаком.
- Олія рафінована – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Шкіру вибирайте світлого кольору.
Крок 2. Шкіру ретельно прополощіть в гарячій воді і поскребти ножем. Розріжте на квадратики. Складіть на деко вгору сальною стороною.
Крок 3. Присипте сіллю, паприкою, перцем. Якщо ви любите інші спеції, сміливо додавайте.
Крок 4. Відправте в прогріту духовку і готуйте годину при 180 градусах. Після чого перекладіть на серветки, щоб позбутися від надлишків жиру. На добу забудьте про заготовки.
Крок 5. Розігріти сковорідку, налийте олію. Потроху відправляйте шкурки і готуйте, поки вони не роздуваються.
Крок 6. Чіпси перекладіть на серветки, щоб позбутися від надлишків жиру.
Крок 7. Закуску подавайте на красивому блюді.
Крок 8. Пригощайте гостей делікатесом. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Приємної насолоди!
Мариновані свинячі шкурки
Мариновані свинячі шкурки виходять дуже смачними. Оригінальна тарілку припаде до смаку багатьом. Деякі взагалі не зрозуміють, з чого приготовлено це частування. Бюджетні інгредієнти з легкістю перетворюються в вишукане страву, яке з легкістю знайде своїх поціновувачів.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Шкурка свиняча – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Соєвий соус – 4 ст.л.
- Перець солодкий різного кольору – 2 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 100 мл.
- Оцет яблучний / столовий 9% – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Кінза свіжа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шкурку помістіть в об’ємну ємність для варіння, попередньо пошкрябав і промивши. Вибирайте світлу шкіру. Якщо вийде, замочіть на годину в воді.
Крок 2. Вилийте воду і встановіть на середню конфорку. Готуйте годину, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Зварену шкуру дістаньте з бульйону, а бульйон процідити, і заморозьте, використовуйте по потреби для улюблених страв. Поріжте шкурку соломкою.
Крок 3. Огірок і солодкий перець промийте, у перцю приберіть насіння і поріжте соломкою. Очищену цибулину наріжте пір’ям. Пошкрябайте морква або зніміть шкірку економкою і порубати смужками. Подрібніть очищений часник і промиту кінзу.
Крок 4. По черзі пасеруйте всі овочі на маслі, почніть з солодкого перцю. Змішайте соєвий соус, цукор. Приправте червоним гострим перцем, кількість відрегулюйте самостійно. Полийте яблучним або столовим оцтом. Перемішайте. При необхідності збалансуйте смак.
Крок 5. Овочі перекладіть до шкуркам, і полийте апетитною заправкою. Розмішайте, накрийте і приберіть в холод просочитися, щоб інгредієнти подружилися. Через 20 хвилин запашну закуску викладіть на тарілку для подачі, запрошуйте на дегустацію близьких і насолоджуйтеся. Смачного!
Свинячі шкурки з соєвим соусом і медом
Свинячі шнурки з соєвим соусом і медом втілить в життя будь-яка господиня. Цінителі азіатської кухні будуть в захваті від неймовірно апетитною закуски. Приголомшливе блюдо підкорить вас з першої вилки. Поєднання смаків просто незвичайне. Готуйте із задоволенням!
Час готування – 3 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Шкурка свиняча – 1 кг.
- Імбир – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
- Часник – 4 зубчики.
- Соєвий соус – 7 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Паприка – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі шкурки складіть в ємність. Залийте водою і залиште на годину. Гарненько обмийте в гарячій воді і пошкрябайте ножем. Складіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте варитися. Варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Посоліть і готуйте ще 30 хвилин.
Крок 2. Шкурки дістаньте з бульйону, а бульйон процідіть. З концентрованого бульйону можна приготувати смачне блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Шкурки поріжте соломкою.
Крок 3. У соєвому соусі розчин цукор і мед.
Крок 4. У маринад насипте паприку, мелений або свіжий, але подрібнений імбир і часник. Шкурки скупайте в заправці, потім дістаньте з маринаду і прогрійте на сухій сковороді до карамелізації.
Крок 5. Перекладіть в блюдо, залийте залишками маринаду і присипте насінням кунжуту. Запрошуйте гостей. Насолоджуйтесь чарівним частуванням!