Свиняча шия – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

e1b8b0dc408fbf84eca89ac988f14beb

Свиняча шия – дуже смачна і соковита м’ясна частина, з якої можна приготувати велику кількість апетитних страв. Готове частування підійде як для сімейних обідів, так і святкових вечерь. Обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Стейк зі свинячої шиї на сковороді

Стейк зі свинячої шиї на сковороді – яскраве і дуже смачне частування для вашого столу. Подавайте до вечері або святкового столу, доповнивши соусами або гарнірами за смаком. Для приготування соковитого стейка в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти. Шматок свинячої шиї добре промиваємо під водою.

099968c6baffa637a197310ae559808d

Крок 2. Нарізаємо його стейками, однаковими по товщині. Обговорюємо за допомогою паперових рушників.

ca52b8121936189366b66297ccd703a8

Крок 3. Робимо в стейках кілька невеликих проколів.

41c27298d6ee86e7712a6602f470ee64

Крок 4. Сковороду добре прогріваємо з олією.

e4fb5a78dd848bcd2d684e4b42099a33

Крок 5. Викладаємо в масло стейки. Обсмажуємо з одного боку три хвилини на сильному вогні.

c0c5c44fea634cbb865a716509c65eae

Крок 6. Перевертаємо і смажимо ще три хвилини. Солимо і перчимо за смаком, вимикаємо плиту.

6adf3d552ebef74bc30dbd2e1e9cb1e7

Крок 7. Стейк зі свинячої шиї на сковороді готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

9b56c0db7344161c5775eb1d9f36b368

Шашлик з свинячої шиї

Шашлик зі свинячої шиї відрізняється особливою соковитою і ніжністю. Щоб приготувати його своїми руками максимально смачно, скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Готове м’ясне частування подавайте до столу з ароматною зеленню і соусами за смаком.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 600 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Помідори – 1,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо і розрізаємо на середні за розміром шматочки. Викладаємо їх у велику каструлю.

8afcaa5b95b7afb9165c186d76bd08bd

Крок 2. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки. М’якоть ріжемо дрібними кубиками.

b1ff1ecc7eec58ff84635a2ff4ea9c14

Крок 3. Відправляємо помідори до м’яса. Сюди ж викладаємо півкільцями ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець.

000dc2210d355c9cf4543438579a6b8f

Крок 4. Перемішуємо вміст і маринуємо близько трьох годин.

6ef579ea4caec48a4bfedfd412589a9a

Крок 5. Нанизуємо готове м’ясо на шампури.

edbd0fde69fef96354d32308c374c3fa

Крок 6. Встановлюємо заготовки над мангалом з вугіллям.

ee1e9c1dda2f84f6190c16eb77392485

Крок 7. Готуємо близько 35-40 хвилин, регулярно перевертаючи.

76430c7af50f62140088c90244507d6d

Крок 8. Шашлик зі свинячої шиї готовий. Можна пригощатися!

54a951c269e2a3799df2b421205f0cca

Свиняча шия з картоплею в духовці

Свиняча шия з картоплею в духовці – ситна і смачна ідея для вашого столу. Підходить для сімейних обідів і вечерь. Для приготування апетитного м’ясного страви в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її тонкими кільцями.

43777a234f365e3d760e77edefd502e4

Крок 2. Промиваємо свинячу шию і ділимо її на невеликі порційні шматки.

843ccf65cfbfb56535d801d2ea1550ed

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після ріжемо його кружечками.

56346bb2f1d5d8bf60a672306d43083b

Крок 4. Половину картоплі викладаємо в форму для запікання.

a7242b215e7d4ed9a913615e554412f5

Крок 5. Солимо і перчимо продукт за смаком.

3273b9319b60c760d6f46d6b41c66ddf

Крок 6. На картоплю викладаємо рівним шаром цибульні кільця.

dbd73fcdf998f3a663545fa80fa38868

Крок 7. На цибулю розміщуємо м’ясо. Солимо і перчимо його.

1710bb9c111115c4b4c9e4e5b10607ee

Крок 8. Закриваємо м’ясний шар залишилися картоплею.

46078c16bf348e8f7e492b33ead5eca7

Крок 9. Обмазуємо заготівлю майонезом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

3a93b137f658b2eea306ec75f992e973

Крок 10. Свиняча шия з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу!

d8d38e5cfcd8aeb9b4279454cbea8002

Свиняча шийка, запечена в рукаві

Свиняча шийка, запечена в рукаві, виходить неймовірно соковитою, м’якою і апетитною. Така страва стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо під водою і обсушуємо паперовим рушником.

0241982691e664613e9dd9fbcbc2ad8d

Крок 2. Добре натираємо м’ясо сіллю і спеціями.

20a44f49522fac4acdd71e7104f60387

Крок 3. Відправляємо свинину в рукав для запікання. Зав’язуємо кінці з обох сторін. Перекладаємо заготівлю на деко.

33548d3652c56a9621536ab432b5e945

Крок 4. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку.

998857fbe5ed12e128a847a7d6ca532b

Крок 5. Запікаємо одну годину, після рукав дістаємо і акуратно розрізаємо його.

831c506c3f4d4688df0efcbdeaad1bc3

Крок 6. Відправляємо назад на 20-30 хвилин, щоб корочка на свинини добре підрум’янилася.

50d8888239f6b6e2a5aff39b606a8270

Крок 7. Свиняча шия, запечена в рукаві, готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

bd06b07dbe0332634e08553ae883ae71

Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці

Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці виходить неймовірно соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. М’ясне блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Його можна подавати з овочами, соліннями або іншими гарнірами.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Гірчиця – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти зі списку.

8c77f39be57a727708dba3c0f5c4cb8a

Крок 2. Свинину добре промиваємо і обтираємо паперовим рушником. Робимо в м’ясі надрізи ножем.

3e16d5409c71c9a6fc9549146748afdf

Крок 3. У невеликій мисці перемішуємо майонез, гірчицю і подрібнений часник. За смаком можна додати сіль, але її досить міститься в майонезі.

012547ec28d30220c972864fe83a3a2d

Крок 4. Добре промазуємо м’ясо сумішшю. Важливо, щоб суміш потрапила також в надрізи.

1a9c4cfa124335db301249bfec1cb41d

Крок 5. Перекладаємо підготовлене м’ясо в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його. Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину.

398e68cb0e94eb0aaed6560fea035982

Крок 6. Через годину акуратно розкриваємо рукав і даємо м’ясу підрум’янитися в духовці ще 15-20 хвилин.

589f4517d24dcc4f072ae6340c84ecb6

Крок 7. Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці, готова. Нарізайте і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

6e99fb3b806d4956f9b62804d47128c1

Свиняча шийка з цибулею на сковороді

Свиняча шийка з цибулею на сковороді – смачне поживну страву для вашого домашнього обіду або вечері. М’ясне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сало – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

f39331ccd3dae2eba153376f1ac2fe78

Крок 2. Сало нарізаємо дрібними шматочками і розтоплюємо їх на сковороді. Після шматочки прибираємо.

5391f340de14aa9a6f4b9e3d02739674

Крок 3. Свинину нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо в розтоплений жир. Обсмажуємо на помірному вогні і періодично помішуємо.

b8250d0cdeb7afe7d57fd98990f0fb74

Крок 4. Коли м’ясо стане рум’яним, посипаємо його сіллю і спеціями.

bdf74d8069c5906b6d86f012245d0105

Крок 5. Цибулю нарізаємо пір’ям і відправляємо його до м’яса. Обсмажуємо до рум’янця овоча.

554f42252fdadf61e05fd5d28f078d54

Крок 6. Тушкуємо заготівлю, помішуючи, до м’якості свинини. Вимикаємо плиту.

a88cc5f77c2265709c548dfee77144f7

Крок 7. Свиняча шия з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

f25098d0da4c5f11a3a49f575bf7e377

Рулет зі свинячої шиї в духовці

Рулет зі свинячої шиї в духовці виходить дуже ситним і яскравим за смаком. Така страва ідеально підійде для святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. Побалуйте себе і близьких апетитним м’ясним частуванням.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1,2 кг.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Брусниця сушена – 90 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Фісташки – 40 гр.
  • Бекон сирокопчений – 200 гр.
  • Вино біле сухе – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Тім’ян сушений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,3 ч.л.
  • Паприка молота – 3 щіпки.
  • Сіль морська – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування рулету.

f0404ce2170b4424adeadd0f5e2b6520

Крок 2. Сушену брусницю заливаємо вином і вимочуємо 40 хвилин. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо фісташки.

aa9e46d937444ad71ae1aa30b42e67be

Крок 3. Подрібнюємо в блендері брусницю з вином, фісташки, часник, сіль, чорний перець і чебрець.

64ad12161ca65a4f1fd25038a0e40d86

Крок 4. Також в блендер додаємо половину бекону. Подрібнюємо всі разом.

2a26bf8d31cf96166cbb660d31a64bbb

Крок 5. Отриману суміш будемо використовувати для начинки.

9e27757b2fb9b7fb8f2d15fa5f8c78c8

Крок 6. Свинячу шию потрібно розрізати так, щоб вийшов пласт товщиною близько 1,5 см. Для цього спочатку надрізаємо один край уздовж всього шматка.

d735ddb947915449d567611d0173827a

Крок 7. Потім розрізаємо, немов розкручуємо рулет.

537981a8c4719ed4c0646ca66911e62f

Крок 8. Готовий пласт розрівнюємо на робочій поверхні.

7bd11f3eedb8a55c29cce4453ce2b58b

Крок 9. Накриваємо його харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

ca39b9ea6d19328fa2ae63465ecd1469

Крок 10. Викладаємо на пласт свинини тонкі шматочки бекону, посипаємо паприкою.

d2f67cfcbe2b33a1fae809d343686a67

Крок 11. По всій поверхні рівномірно розділимо начинку. Даємо настоятися 10 хвилин.

168dfb210fd81768dbfb34f5c79bea64

Крок 12. З одного краю кладемо стебло цибулі-порею.

f2aff2b5d57d0b28ff24ef8357380d46

Крок 13. Щільно звертаємо рулет.

d6eb254e1a940971602bbf1ee4665c2d

Крок 14. Уздовж рулету кладемо пару шматочків тонкого бекону.

cc6b878646480057ea6cd606885bf976

Крок 15. Обв’язуємо заготівлю ниткою і обмазуємо маслом.

3a69698fa59cdf86eb125b9d39a6be5d

Крок 16. Запікаємо 2 години при температурі 190 градусів. Після зменшуємо духовку до 170 градусів і запікаємо ще 30 хвилин.

c70a47093d52625b9918b4f16e52bdb6

Крок 17. Рулет зі свинячої шиї в духовці готовий. Можна подавати до столу!

2d1631701198db5d187ca22b030fa260

Свиняча шия з грибами

Свиняча шия з грибами – це дуже соковита, ніжна і поживна кулінарна ідея. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Гаряче блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Його можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1 кг.
  • Гриби шампіньйони – 8 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • М’ята – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шию промиваємо, нарізаємо порційними шматочками і злегка відбиваємо молоточком. Солимо, перчимо, обмазуємо гірчицею і залишаємо на 30 хвилин.

5f848f086b4c972cb11f163ca2e180dc

Крок 2. Обсмажуємо м’ясо на олії до яскравого рум’янцю. Готуємо на сильному вогні.

8432419b4e65c2f1a51a291b784d826f

Крок 3. Витягуємо м’ясо з сковороди і обсмажуємо тут гриби. Доповнюємо їх борошном і теплим молоком. Готуємо до загустіння.

50a8cc7dc539bf132b05dfcc9a2b79fc

Крок 4. Викладаємо в цей соус рум’яне м’ясо і тушкуємо на тихому вогні під кришкою 20 хвилин.

1b76e3932071acf9fcaecdc65b000f37

Крок 5. Перемішуємо йогурт з цукром. Переливаємо його в загальну масу.

bfbc023a7f5cdd009ab620df43b8180f

Крок 6. В кінці доповнюємо блюдо подрібненим часником. Вимикаємо плиту.

f07d11c6118225aa51921991c6e444e4

Крок 7. Свиняча шия з грибами готова. Можна подавати до столу!

3a2f035b51ab4fc0b92e18bcc98ade37

Гуляш зі свинячої шиї

Гуляш зі свинячої шиї – це яскрава і поживна страва для вашого домашнього столу. М’ясне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Цибуля з морквою відразу очищаємо і промиваємо.

805883161d7cc2525ee1650ab78acd54

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на дрібній терці морква.

b9ab2be7a5acac22296694a8c49f02f5

Крок 3. Промиту і обсушену свинину нарізаємо кубиками або смужками.

adb5a7009cb2a07c1b54ab6968a4acee

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут свинину пару хвилин і доповнюємо овочами. Обсмажуємо ще пару хвилин.

70763993c4e3828f38cdcebec1d26570

Крок 5. Доповнюємо продукти сіллю, перцем, борошном і томатною пастою.

c6a40f5cbc661ca1521d22fb7f871092

Крок 6. Перемішуємо заготівлю, заливаємо водою і тушкуємо 25 хвилин, накривши кришкою.

c9bc9fda7610e2d997475c95d7205ba1

Крок 7. В кінці готування пробуємо блюдо на сіль. Вимикаємо плиту.

2475d9517ffec0668b1bf027b82af3a7

Крок 8. Гуляш зі свинячої шийки готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

5dd9c40e3dc631d59a96bdeebdc7c20d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал