Свиняча шия – дуже смачна і соковита м’ясна частина, з якої можна приготувати велику кількість апетитних страв. Готове частування підійде як для сімейних обідів, так і святкових вечерь. Обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Стейк зі свинячої шиї на сковороді
Стейк зі свинячої шиї на сковороді – яскраве і дуже смачне частування для вашого столу. Подавайте до вечері або святкового столу, доповнивши соусами або гарнірами за смаком. Для приготування соковитого стейка в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти. Шматок свинячої шиї добре промиваємо під водою.
Крок 2. Нарізаємо його стейками, однаковими по товщині. Обговорюємо за допомогою паперових рушників.
Крок 3. Робимо в стейках кілька невеликих проколів.
Крок 4. Сковороду добре прогріваємо з олією.
Крок 5. Викладаємо в масло стейки. Обсмажуємо з одного боку три хвилини на сильному вогні.
Крок 6. Перевертаємо і смажимо ще три хвилини. Солимо і перчимо за смаком, вимикаємо плиту.
Крок 7. Стейк зі свинячої шиї на сковороді готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Шашлик з свинячої шиї
Шашлик зі свинячої шиї відрізняється особливою соковитою і ніжністю. Щоб приготувати його своїми руками максимально смачно, скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Готове м’ясне частування подавайте до столу з ароматною зеленню і соусами за смаком.
Час готування – 4 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 600 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Помідори – 1,8 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо і розрізаємо на середні за розміром шматочки. Викладаємо їх у велику каструлю.
Крок 2. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки. М’якоть ріжемо дрібними кубиками.
Крок 3. Відправляємо помідори до м’яса. Сюди ж викладаємо півкільцями ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець.
Крок 4. Перемішуємо вміст і маринуємо близько трьох годин.
Крок 5. Нанизуємо готове м’ясо на шампури.
Крок 6. Встановлюємо заготовки над мангалом з вугіллям.
Крок 7. Готуємо близько 35-40 хвилин, регулярно перевертаючи.
Крок 8. Шашлик зі свинячої шиї готовий. Можна пригощатися!
Свиняча шия з картоплею в духовці
Свиняча шия з картоплею в духовці – ситна і смачна ідея для вашого столу. Підходить для сімейних обідів і вечерь. Для приготування апетитного м’ясного страви в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її тонкими кільцями.
Крок 2. Промиваємо свинячу шию і ділимо її на невеликі порційні шматки.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після ріжемо його кружечками.
Крок 4. Половину картоплі викладаємо в форму для запікання.
Крок 5. Солимо і перчимо продукт за смаком.
Крок 6. На картоплю викладаємо рівним шаром цибульні кільця.
Крок 7. На цибулю розміщуємо м’ясо. Солимо і перчимо його.
Крок 8. Закриваємо м’ясний шар залишилися картоплею.
Крок 9. Обмазуємо заготівлю майонезом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Крок 10. Свиняча шия з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу!
Свиняча шийка, запечена в рукаві
Свиняча шийка, запечена в рукаві, виходить неймовірно соковитою, м’якою і апетитною. Така страва стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно урізноманітнює ваше звичне меню.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1 кг.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо під водою і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Добре натираємо м’ясо сіллю і спеціями.
Крок 3. Відправляємо свинину в рукав для запікання. Зав’язуємо кінці з обох сторін. Перекладаємо заготівлю на деко.
Крок 4. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 5. Запікаємо одну годину, після рукав дістаємо і акуратно розрізаємо його.
Крок 6. Відправляємо назад на 20-30 хвилин, щоб корочка на свинини добре підрум’янилася.
Крок 7. Свиняча шия, запечена в рукаві, готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці
Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці виходить неймовірно соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. М’ясне блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Його можна подавати з овочами, соліннями або іншими гарнірами.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1 кг.
- Часник – 4 зубчики.
- Майонез – 3 ст.л.
- Гірчиця – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти зі списку.
Крок 2. Свинину добре промиваємо і обтираємо паперовим рушником. Робимо в м’ясі надрізи ножем.
Крок 3. У невеликій мисці перемішуємо майонез, гірчицю і подрібнений часник. За смаком можна додати сіль, але її досить міститься в майонезі.
Крок 4. Добре промазуємо м’ясо сумішшю. Важливо, щоб суміш потрапила також в надрізи.
Крок 5. Перекладаємо підготовлене м’ясо в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його. Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину.
Крок 6. Через годину акуратно розкриваємо рукав і даємо м’ясу підрум’янитися в духовці ще 15-20 хвилин.
Крок 7. Свиняча шия цілим шматком, запечена в духовці, готова. Нарізайте і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Свиняча шийка з цибулею на сковороді
Свиняча шийка з цибулею на сковороді – смачне поживну страву для вашого домашнього обіду або вечері. М’ясне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сало – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Сало нарізаємо дрібними шматочками і розтоплюємо їх на сковороді. Після шматочки прибираємо.
Крок 3. Свинину нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо в розтоплений жир. Обсмажуємо на помірному вогні і періодично помішуємо.
Крок 4. Коли м’ясо стане рум’яним, посипаємо його сіллю і спеціями.
Крок 5. Цибулю нарізаємо пір’ям і відправляємо його до м’яса. Обсмажуємо до рум’янця овоча.
Крок 6. Тушкуємо заготівлю, помішуючи, до м’якості свинини. Вимикаємо плиту.
Крок 7. Свиняча шия з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Рулет зі свинячої шиї в духовці
Рулет зі свинячої шиї в духовці виходить дуже ситним і яскравим за смаком. Така страва ідеально підійде для святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. Побалуйте себе і близьких апетитним м’ясним частуванням.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1,2 кг.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Брусниця сушена – 90 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Фісташки – 40 гр.
- Бекон сирокопчений – 200 гр.
- Вино біле сухе – 3 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Тім’ян сушений – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч.л.
- Паприка молота – 3 щіпки.
- Сіль морська – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування рулету.
Крок 2. Сушену брусницю заливаємо вином і вимочуємо 40 хвилин. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо фісташки.
Крок 3. Подрібнюємо в блендері брусницю з вином, фісташки, часник, сіль, чорний перець і чебрець.
Крок 4. Також в блендер додаємо половину бекону. Подрібнюємо всі разом.
Крок 5. Отриману суміш будемо використовувати для начинки.
Крок 6. Свинячу шию потрібно розрізати так, щоб вийшов пласт товщиною близько 1,5 см. Для цього спочатку надрізаємо один край уздовж всього шматка.
Крок 7. Потім розрізаємо, немов розкручуємо рулет.
Крок 8. Готовий пласт розрівнюємо на робочій поверхні.
Крок 9. Накриваємо його харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 10. Викладаємо на пласт свинини тонкі шматочки бекону, посипаємо паприкою.
Крок 11. По всій поверхні рівномірно розділимо начинку. Даємо настоятися 10 хвилин.
Крок 12. З одного краю кладемо стебло цибулі-порею.
Крок 13. Щільно звертаємо рулет.
Крок 14. Уздовж рулету кладемо пару шматочків тонкого бекону.
Крок 15. Обв’язуємо заготівлю ниткою і обмазуємо маслом.
Крок 16. Запікаємо 2 години при температурі 190 градусів. Після зменшуємо духовку до 170 градусів і запікаємо ще 30 хвилин.
Крок 17. Рулет зі свинячої шиї в духовці готовий. Можна подавати до столу!
Свиняча шия з грибами
Свиняча шия з грибами – це дуже соковита, ніжна і поживна кулінарна ідея. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Гаряче блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Його можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1 кг.
- Гриби шампіньйони – 8 шт.
- Борошно – 1 ст.л.
- Молоко – 1 ст.
- Йогурт натуральний – 150 гр.
- М’ята – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Часник – 4 зубчики.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу шию промиваємо, нарізаємо порційними шматочками і злегка відбиваємо молоточком. Солимо, перчимо, обмазуємо гірчицею і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 2. Обсмажуємо м’ясо на олії до яскравого рум’янцю. Готуємо на сильному вогні.
Крок 3. Витягуємо м’ясо з сковороди і обсмажуємо тут гриби. Доповнюємо їх борошном і теплим молоком. Готуємо до загустіння.
Крок 4. Викладаємо в цей соус рум’яне м’ясо і тушкуємо на тихому вогні під кришкою 20 хвилин.
Крок 5. Перемішуємо йогурт з цукром. Переливаємо його в загальну масу.
Крок 6. В кінці доповнюємо блюдо подрібненим часником. Вимикаємо плиту.
Крок 7. Свиняча шия з грибами готова. Можна подавати до столу!
Гуляш зі свинячої шиї
Гуляш зі свинячої шиї – це яскрава і поживна страва для вашого домашнього столу. М’ясне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 300 мл.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Цибуля з морквою відразу очищаємо і промиваємо.
Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на дрібній терці морква.
Крок 3. Промиту і обсушену свинину нарізаємо кубиками або смужками.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо тут свинину пару хвилин і доповнюємо овочами. Обсмажуємо ще пару хвилин.
Крок 5. Доповнюємо продукти сіллю, перцем, борошном і томатною пастою.
Крок 6. Перемішуємо заготівлю, заливаємо водою і тушкуємо 25 хвилин, накривши кришкою.
Крок 7. В кінці готування пробуємо блюдо на сіль. Вимикаємо плиту.
Крок 8. Гуляш зі свинячої шийки готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!