Святковий рецепт: Торт з млинців “Монастирська хата”

Млинцевий торт – це ідеальна страва! Ніжний сметанний крем і ягоди не залишать байдужих!

Святковий рецепт: Торт з млинців "Монастирська хата"

Інгредієнти для млинців:

  • Яйця-2 штуки;
  • Цукор-0,5 ч. ложки;
  • Сіль-0,5 ч. ложки;
  • Молоко-600 мл;
  • Борошно-300 г;
  • Олія-2 ст. ложки.

Інгредієнти для крему і начинки:

  • Жирна сметана-500 мл;
  • Цукор – 170 г;
  • Консервована вишня-400 г;
  • Темний шоколад-50 г.

Приготування:

  1. Яйця збийте міксером з сіллю і цукром до утворення піни.
  2. Додайте 150 мл теплого молока, збийте до однорідності.
  3. Всипте борошно, перемішайте міксером так, щоб вийшла однорідна гладка маса.
  4. Влийте в тісто молоко, що залишилося, добре перемішайте.
  5. Залиште тісто на півгодини. Потім додайте до нього рослинну олію і перемішайте ще раз.
  6. Смажте млинці на гарячій сухій сковороді до легкого золотистого кольору з двох сторін. Повністю остудіть.
  7. Сметану ретельно перемішайте з цукром. З вишні злийте рідину. Шоколад натріть на середній тертці.

    Для начинки можна використовувати заморожену вишню. В цьому випадку ягоди заздалегідь розморозьте, засипте 4-5 столовими ложками цукру і проваріть на середньому вогні пару хвилин.

  8. Викладіть на край кожного млинця 1-2 столові ложки вишні і поверніть в трубочку.
  9. Викладіть млинці у вигляді піраміди на блюдо, густо промазуючи кожен шар кремом.
  10. Змастіть верх і боки торта кремом, що залишився, і посипте його тертим шоколадом.
  11. Приберіть десерт в холодильник мінімум на пару годин.

Смачний десерт готовий!!! Всім приємного апетиту!!!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал