Млинцевий торт – це ідеальна страва! Ніжний сметанний крем і ягоди не залишать байдужих!
Інгредієнти для млинців:
- Яйця-2 штуки;
- Цукор-0,5 ч. ложки;
- Сіль-0,5 ч. ложки;
- Молоко-600 мл;
- Борошно-300 г;
- Олія-2 ст. ложки.
Інгредієнти для крему і начинки:
- Жирна сметана-500 мл;
- Цукор – 170 г;
- Консервована вишня-400 г;
- Темний шоколад-50 г.
Приготування:
- Яйця збийте міксером з сіллю і цукром до утворення піни.
- Додайте 150 мл теплого молока, збийте до однорідності.
- Всипте борошно, перемішайте міксером так, щоб вийшла однорідна гладка маса.
- Влийте в тісто молоко, що залишилося, добре перемішайте.
- Залиште тісто на півгодини. Потім додайте до нього рослинну олію і перемішайте ще раз.
- Смажте млинці на гарячій сухій сковороді до легкого золотистого кольору з двох сторін. Повністю остудіть.
- Сметану ретельно перемішайте з цукром. З вишні злийте рідину. Шоколад натріть на середній тертці.
Для начинки можна використовувати заморожену вишню. В цьому випадку ягоди заздалегідь розморозьте, засипте 4-5 столовими ложками цукру і проваріть на середньому вогні пару хвилин.
- Викладіть на край кожного млинця 1-2 столові ложки вишні і поверніть в трубочку.
- Викладіть млинці у вигляді піраміди на блюдо, густо промазуючи кожен шар кремом.
- Змастіть верх і боки торта кремом, що залишився, і посипте його тертим шоколадом.
- Приберіть десерт в холодильник мінімум на пару годин.
Смачний десерт готовий!!! Всім приємного апетиту!!!