Суп з зеленим горошком являє собою дуже смачну та ситну страву, яка стане ідеальним обідом. Готується він швидко і нескладно, тому під силу будь-якій господині. Туди можна додати різноманітні й улюблені інгредієнти, тоді такий суп обов’язково оцінить уся ваша родина.
Суп з зеленим горошком і куркою
У воді з цибулею відварюється курка. Потім в отриманий бульйон додається терта морква, картопля і все вариться 30 хвилин. В кінці додається консервований горошок, зелень і спеції. Готовий суп настоюється під кришкою, після чого розливається по тарілках. Виходить дуже смачно і ситно.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 1 годину.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Вода питна – 2.5 л.
- М’ясо куряче – 400 гр.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Наливаємо в каструлю 2 літри питної води, відправляємо туди курку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Прибираємо піну і додаємо очищену ріпчасту цибулю. Варимо все 30 хвилин, після чого додаємо сіль за смаком. Виймаємо з бульйону цибулю. Також дістаємо курку, даємо їй трохи охолонути і нарізаємо її середніми кубиками.
Крок 2. Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою, натираємо на великій терці і відправляємо її в бульйон. Також, туди закидаємо нарізану невеликими кубиками, очищену і промиту під водою картоплю. Варимо все ще протягом півгодини.
Крок 3. Через необхідний час додаємо нарізану курку і консервований горошок разом з маринадом.
Крок 4. При бажанні додаємо на цьому етапі ароматний лавровий лист і спеції за смаком.
Крок 5. В кінці додаємо дрібно нарізану зелень, доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь. Даємо готовому страві настоятися під кришкою протягом 10 хвилин, після чого розливаємо його по тарілках і подаємо до столу на обід. Смачного!
Суп-пюре з зеленого консервованого горошку
У каструлі відварюється картопля і через 10 хвилин туди додається горошок. Далі в бульйон додається засмаження з цибулі з морквою, сіль з перцем і все вариться до готовності. Потім все пробивається блендером в однорідну масу, знову доводиться до кипіння і розливається по тарілках.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Вода питна – 1 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 банка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість олії і відправляємо туди цибулю.
Крок 2. Моркву очищаємо, промиваємо під водою, нарізаємо невеликими кубиками і слідом додаємо її на сковороду. Обсмажуємо овочі до напівготовності.
Крок 3. Консервований горошок відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
Крок 4. Картоплю очищаємо, вимиваємо, нарізаємо середніми шматочками і відправляємо її в каструлю з водою. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 5. Через 10 хвилин додаємо консервований горошок. Можна залишити пару ложок, щоб прикрасити ним готовий суп.
Крок 6. Тепер відправляємо в каструлю обсмажену цибулю з морквою, сіль з чорним молотим перцем за смаком, перемішуємо і варимо до готовності овочів.
Крок 7. Знімаємо каструлю з плити і пробиваємо її вміст за допомогою погружного блендера до отримання однорідної маси.
Крок 8. Далі ставимо суп знову на вогонь, доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо його свіжою зеленню, які залишилися горошком і подаємо до столу. Смачного!
Простий суп з консервованим горошком і яйцем
У каструлі обсмажується цибуля, картопля, болгарська перець, морква, і горошок. Далі все заливається водою і вариться до готовності овочів. У готовий суп додаються натерті на дрібній терці варені яйця, зелень, все перемішується і розливається по тарілках. Виходить смачно і ситно.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Перець болгарський – 0.5 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. У каструлі з товстим дном розігріваємо олію і обсмажуємо на ній цибулю.
Крок 2. Слідом додаємо натерту на великій терці, очищену і промиту під водою моркву.
Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо його невеликими шматочками, відправляємо до решти овочів і обсмажуємо все ще пару хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4. Картоплю очищаємо, вимиваємо, нарізаємо соломкою і додаємо її в каструлю.
Крок 5. Далі відправляємо до овочів консервований зелений горошок разом з маринадом.
Крок 6. Заливаємо все водою, додаємо сіль за смаком і варимо суп до готовності овочів. Потім додаємо туди дрібно нарізану зелень і натерті на дрібній терці яйця, які ми заздалегідь відварюємо круто. Розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу на обід. Смачного!
Суп з консервованим горошком і фрикадельками
У каструлі обсмажується цибуля з морквою, після чого все заливається водою, доводиться до кипіння і туди додається картопля. Слідом відправляється консервований горошок, фрикадельки, зелень і все вариться до готовності. Виходить дуже смачний і ситний суп на обід для всієї родини.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Бульйон м’ясний або вода – 2.5 л.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 0.5 банки.
- Сіль – за смаком.
Для фрикадельок:
- Фарш м’ясний змішаний – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Олія – 1-2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Моркву очищаємо, промиваємо під водою і тремо на великій терці.
Крок 2. Цибулю і картоплю очищаємо від лушпиння і шкірки, промиваємо під водою і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. В окрему ємність відправляємо м’ясний фарш, додаємо до нього трохи тертої моркви і ріпчастої цибулі. Далі ретельно все вимішуємо і відбиваємо. Також додаємо сіль з чорним молотим перцем за смаком, і свіжу зелень. З отриманої маси катаємо невеликі кульки і перекладаємо їх на обробну дошку.
Крок 4. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості.
Крок 5. Тепер заливаємо овочі гарячою водою або бульйоном. Доводимо все до кипіння, додаємо картоплю, зменшуємо вогонь і варимо протягом 10 хвилин.
Крок 6. Далі відправляємо в бульйон консервований горошок, солимо і перчимо за смаком, після чого варимо ще 5 хвилин.
Крок 7. В кінці додаємо фрикадельки, свіжу зелень і варимо до того моменту, поки вони не спливуть.
Крок 8. Розливаємо гарячий суп по тарілках і подаємо до столу на обід або вечерю. Смачного!
Суп з консервованого зеленого горошку з копченостями
На сковороді обсмажується цибуля з морквою і грудкою. Далі все відправляється в киплячу воду і вариться 10 хвилин. Потім додається консервований горошок, лавровий лист, сіль і суп готується ще 5 хвилин. Вийшло блюдо розливається по тарілках, прикрашається зеленню і подається до столу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Грудинка копчена – 300 гр.
- Бульйон або вода – 1.5 л.
- Горошок зелений консервований – 0.5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо, промиваємо під водою і натираємо на великій терці. Також очищаємо картоплю і нарізаємо її невеликими кубиками.
Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо на ній цибулю протягом 3 хвилин, періодично помішуючи. Далі додаємо туди моркву, картоплю, нарізану копчену грудку і смажимо ще 5-7 хвилин. Потім наливаємо 5 столових ложок води або бульйону і тушкуємо 4 хвилини.
Крок 3. У каструлю наливаємо воду, що залишилася або бульйон, відправляємо її на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо туди вміст сковороди і варимо 10 хвилин.
Крок 4. Тепер додаємо консервований зелений горошок разом з соком, лавровий лист, сіль за смаком і варимо ще 5 хвилин.
Крок 5. Розливаємо готовий суп з копченостями по тарілках, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Як зварити гороховий суп із зеленим горошком і сиром?
Для початку, в гарячій воді розчиняється плавлений сир. Далі туди додається картопля, ріпчаста цибуля, морква і обсмажена курка. В кінці в суп відправляється консервований горошок, все доводиться до кипіння і вариться до готовності. Виходить дуже смачна і ситна страва.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 9.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 200 гр.
- Сир плавлений – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 0.5 б.
- Вода – 3.5 л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У підходящу каструлю відправляємо плавлений сир, заливаємо його половиною води і відправляємо на вогонь. Доводимо все до кипіння, після чого продовжуємо варити на мінімальному вогні протягом 30 хвилин до повного розчинення сиру.
Крок 2. Картоплю очищаємо, вимиваємо і нарізаємо соломкою.
Крок 3. Моркву очищаємо, промиваємо під водою і натираємо на великій терці, а ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Крок 4. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ній курку протягом 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.
Крок 5. Через півгодини, відправляємо в каструлю нарізану картоплю, ріпчасту цибулю, моркву і обсмажене куряче філе.
Крок 6. Тепер вливаємо решту воду, додаємо консервований горошок, сіль, добре все перемішуємо і доводимо суп до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо все до готовності картоплі.
Крок 7. Розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу в якості обіду. Смачного!
Курячий суп з консервованим горошком і цвітною капустою
На сковороді обсмажується цибуля, морква і курячі гомілки. Потім все перекладається в каструлю і заливається водою. Далі туди додається лавровий лист, картопля, кольорова капуста, горошок і зелень. Готовий суп настоюється ще 10 хвилин і розливається по тарілках. Виходить дуже смачно і ситно.
Час готування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Голені курячі – 400 гр.
- Капуста цвітна – 250 гр.
- Горошок зелений консервований – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цибуля зелена – 3-4 шт.
- Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
- Олія – 45 мл.
- Вода питна – 800 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і натираємо на великій терці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо овочі, періодично помішуючи, протягом трьох хвилин.
Крок 2. Далі відправляємо в сковороду курячі гомілки і обсмажуємо їх протягом 10 хвилин з двох сторін, повертаючи їх час від часу.
Крок 3. Свіжу цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Картоплю очищаємо, промиваємо і нарізаємо брусочками.
Крок 4. Відправляємо в підходящу каструлю обсмажені овочі з куркою, заливаємо все гарячою водою, додаємо лавровий лист і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо картоплю, зменшуємо вогонь і варимо все протягом 20 хвилин.
Крок 5. Тепер додаємо цвітну капусту, зелений консервований горошок і варимо суп ще 10 хвилин. В кінці додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, чорний мелений перець, перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою 10 хвилин.
Крок 6. Розливаємо готовий суп по тарілках і подаємо до столу зі сметаною. Смачного!