Домашній суп пюре з цвітної капусти – це не тільки ніжна і смачна страва, але ще і дуже корисна. Низькокалорійне частування стане відмінним доповненням до обіднього столу. Приготувати її зовсім нескладно. Використовуйте перевірену добірку з шести покрокових рецептів з фото.
Як зварити суп-пюре з цвітної капусти і броколі?
Корисний і низькокалорійний суп-пюре для сімейного обіду можна приготувати з цвітної капусти і броколі. Подавайте яскраве частування з сухариками або свіжою зеленню.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 500 гр.
- Брокколі – 500 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – за смаком.
- Вершки – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Цвітну капусту і броколі промиваємо і ділимо на суцвіття, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Можна використовувати мультиварку.
Крок 2. Як тільки інгредієнти розм’якнуть, зливаємо частина бульйону і вливаємо теплі вершки.
Крок 3. Розминаємо масу, доповнюємо сіллю, тертим сиром і подрібненим часником. Варимо ще кілька хвилин.
Крок 4. Готову масу подрібнюємо за допомогою блендера.
Крок 5. Домашній крем-суп з цвітної капусти і брокколі готовий. Можна пробувати!
Дуже смачний суп-пюре з цвітної капусти з куркою
Поживний суп-пюре виходить з ніжного курячого м’яса і кольоровий капусти. Крім того, блюдо виходить корисним і низькокалорійним. Знахідка для тих, хто піклується про своє здоров’я і фігурі.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 1 шт.
- Грудка куряча – 1 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сир плавлений – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти.
Крок 2. Курячу грудку заливаємо водою і ставимо на плиту.
Крок 3. Крупно нарізаємо селеру і моркву. Очищаємо часник і відрізаємо стебла у петрушки.
Крок 4. Овочі і стебла зелені відправляємо в каструлю з куркою. Солимо, доповнюємо перцем і варимо до готовності м’яса. На це піде близько 30 хвилин.
Крок 5. Промиваємо цвітну капусту і ділимо її на суцвіття.
Крок 6. Готову грудку витягуємо з каструлі і даємо їй охолонути.
Крок 7. Бульйон проціджуємо через дрібне сито.
Крок 8. У гарячий бульйон кладемо цвітну капусту і варимо її близько 20 хвилин. Сюди ж опускаємо шматочки курки і плавлений сир. Збиваємо масу блендером.
Крок 9. Готовий суп ділимо на порції, доповнюємо листям зелені і подаємо до столу.
Як приготувати крем-суп з цвітної капусти з сиром?
Смачний суп-пюре з цвітної капусти і сиру можна приготувати за лічені хвилини. Також кулінарний рецепт порадує своєю бюджетністю. Забирайте цікаву ідею для вашого домашнього столу.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 1 шт.
- Сир плавлений – 0,5 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цвітну капусту ділимо на суцвіття і відварюємо її до готовності близько 7 хвилин.
Крок 2. Окремо відварюємо курячий бульйон. Солимо його за смаком і доповнюємо спеціями. Після готовності проціджуємо.
Крок 3. Розм’якшену цвітну капусту з’єднуємо з шматочками плавленого сирка.
Крок 4. Подрібнюємо продукти за допомогою блендера.
Крок 5. Далі в масу вливаємо курячий бульйон. Його кількість залежить від бажаної густоти.
Крок 6. Простий домашній суп-пюре з цвітної капусти і плавленого сиру готовий. Подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт крем-супу з цвітної капусти і гарбуза
Яскравий і неймовірно поживний суп-пюре можна приготувати з гарбуза і кольоровий капусти. Крім того, блюдо порадує корисними властивостями. Запам’ятовуйте кулінарну ідею!
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 300 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Томати – 4 шт.
- Вода – 1,5 л.
- Масло вершкове – за смаком.
- Олія – за смаком.
- Зелень – для подачі.
- Грінки – для подачі.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цвітну капусту промиваємо і ділимо на суцвіття.
Крок 2. Кладемо продукт в каструлю з киплячою водою.
Крок 3. Очищаємо гарбуз і ділимо на невеликі шматки. Кладемо їх до капусти.
Крок 4. Подрібнена цибуля з морквою тушкуємо в рослинній олії до готовності.
Крок 5. Картоплю очищаємо і ділимо кубиками.
Крок 6. часточками ріжемо помідори.
Крок 7. Всі овочі відправляємо в каструлю.
Крок 8. Солимо заготівлю за смаком.
Крок 9. Коли всі продукти стануть м’якими, подрібнюємо їх за допомогою блендера.
Крок 10. Знову ставимо заготівлю на вогонь і доповнюємо її шматочком вершкового масла. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Крок 11. Готовий суп ділимо на порції, доповнюємо зеленню, грінками і подаємо до столу!
ПП дієтичний суп-пюре з цвітної капусти
Корисний і низькокалорійний суп-пюре виходить з цвітної капусти. Приготувати таке блюдо не складе труднощів. Використовуйте простий покроковий рецепт для смачного сімейного обіду.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для подачі.
- Горіх волоський – для подачі.
- Висівки – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Цвітну капусту промиваємо і ділимо на суцвіття.
Крок 2. Картоплю і моркву очищаємо і ріжемо невеликими шматками.
Крок 3. Всі продукти заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
Крок 4. Цибулю тушкуємо на сковороді.
Крок 5. Коли овочі стануть м’якими, прибираємо їх з плити.
Крок 6. Доповнюємо масу цибулею і подрібнюємо за допомогою блендера.
Крок 7. Розливаємо частування по тарілках, доповнюємо зеленню, висівками, подрібненими горіхами і подаємо до столу!
Швидкий суп-пюре з цвітної капусти і картоплі
Смачний і корисний крем-суп з цвітної капусти можна доповнити картоплею. Так частування вийде ще більш поживним. Скористайтеся яскравим кулінарним рецептом, щоб урізноманітнити домашнє меню.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 150 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Бульйон курячий – 400 мл.
- Вершки – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою.
Крок 2. Також чинимо і з картоплею.
Крок 3. Промиту цвітну капусту ділимо на суцвіття.
Крок 4. Всі продукти кладемо в каструлю з гарячим бульйоном. Солимо, перчимо і варимо близько 25 хвилин.
Крок 5. Готову масу подрібнюємо за допомогою блендера.
Крок 6. Сюди ж вливаємо вершки.
Крок 7. Варимо заготівлю ще дві хвилини, періодично помішуючи. Прибираємо з плити.
Крок 8. Ніжний суп з овочів готовий. Діліть його на порції і доповнюйте зеленню.