Суп пюре з цвітної капусти – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Домашній суп пюре з цвітної капусти – це не тільки ніжна і смачна страва, але ще і дуже корисна. Низькокалорійне частування стане відмінним доповненням до обіднього столу. Приготувати її зовсім нескладно. Використовуйте перевірену добірку з шести покрокових рецептів з фото.

Як зварити суп-пюре з цвітної капусти і броколі?

Корисний і низькокалорійний суп-пюре для сімейного обіду можна приготувати з цвітної капусти і броколі. Подавайте яскраве частування з сухариками або свіжою зеленню.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Брокколі – 500 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Вершки – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту і броколі промиваємо і ділимо на суцвіття, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Можна використовувати мультиварку.

Крок 2. Як тільки інгредієнти розм’якнуть, зливаємо частина бульйону і вливаємо теплі вершки.

Крок 3. Розминаємо масу, доповнюємо сіллю, тертим сиром і подрібненим часником. Варимо ще кілька хвилин.

Крок 4. Готову масу подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 5. Домашній крем-суп з цвітної капусти і брокколі готовий. Можна пробувати!

Дуже смачний суп-пюре з цвітної капусти з куркою

Поживний суп-пюре виходить з ніжного курячого м’яса і кольоровий капусти. Крім того, блюдо виходить корисним і низькокалорійним. Знахідка для тих, хто піклується про своє здоров’я і фігурі.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 шт.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти.

Крок 2. Курячу грудку заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 3. Крупно нарізаємо селеру і моркву. Очищаємо часник і відрізаємо стебла у петрушки.

Крок 4. Овочі і стебла зелені відправляємо в каструлю з куркою. Солимо, доповнюємо перцем і варимо до готовності м’яса. На це піде близько 30 хвилин.

Крок 5. Промиваємо цвітну капусту і ділимо її на суцвіття.

Крок 6. Готову грудку витягуємо з каструлі і даємо їй охолонути.

Крок 7. Бульйон проціджуємо через дрібне сито.

Крок 8. У гарячий бульйон кладемо цвітну капусту і варимо її близько 20 хвилин. Сюди ж опускаємо шматочки курки і плавлений сир. Збиваємо масу блендером.

Крок 9. Готовий суп ділимо на порції, доповнюємо листям зелені і подаємо до столу.

Як приготувати крем-суп з цвітної капусти з сиром?

Смачний суп-пюре з цвітної капусти і сиру можна приготувати за лічені хвилини. Також кулінарний рецепт порадує своєю бюджетністю. Забирайте цікаву ідею для вашого домашнього столу.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 шт.
  • Сир плавлений – 0,5 шт.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту ділимо на суцвіття і відварюємо її до готовності близько 7 хвилин.

Крок 2. Окремо відварюємо курячий бульйон. Солимо його за смаком і доповнюємо спеціями. Після готовності проціджуємо.

Крок 3. Розм’якшену цвітну капусту з’єднуємо з шматочками плавленого сирка.

Крок 4. Подрібнюємо продукти за допомогою блендера.

Крок 5. Далі в масу вливаємо курячий бульйон. Його кількість залежить від бажаної густоти.

Крок 6. Простий домашній суп-пюре з цвітної капусти і плавленого сиру готовий. Подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт крем-супу з цвітної капусти і гарбуза

Яскравий і неймовірно поживний суп-пюре можна приготувати з гарбуза і кольоровий капусти. Крім того, блюдо порадує корисними властивостями. Запам’ятовуйте кулінарну ідею!

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Томати – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Олія – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Грінки – для подачі.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту промиваємо і ділимо на суцвіття.

Крок 2. Кладемо продукт в каструлю з киплячою водою.

Крок 3. Очищаємо гарбуз і ділимо на невеликі шматки. Кладемо їх до капусти.

Крок 4. Подрібнена цибуля з морквою тушкуємо в рослинній олії до готовності.

Крок 5. Картоплю очищаємо і ділимо кубиками.

Крок 6. часточками ріжемо помідори.

Крок 7. Всі овочі відправляємо в каструлю.

Крок 8. Солимо заготівлю за смаком.

Крок 9. Коли всі продукти стануть м’якими, подрібнюємо їх за допомогою блендера.

Крок 10. Знову ставимо заготівлю на вогонь і доповнюємо її шматочком вершкового масла. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

Крок 11. Готовий суп ділимо на порції, доповнюємо зеленню, грінками і подаємо до столу!

ПП дієтичний суп-пюре з цвітної капусти

Корисний і низькокалорійний суп-пюре виходить з цвітної капусти. Приготувати таке блюдо не складе труднощів. Використовуйте простий покроковий рецепт для смачного сімейного обіду.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Горіх волоський – для подачі.
  • Висівки – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту промиваємо і ділимо на суцвіття.

Крок 2. Картоплю і моркву очищаємо і ріжемо невеликими шматками.

Крок 3. Всі продукти заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.

Крок 4. Цибулю тушкуємо на сковороді.

Крок 5. Коли овочі стануть м’якими, прибираємо їх з плити.

Крок 6. Доповнюємо масу цибулею і подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 7. Розливаємо частування по тарілках, доповнюємо зеленню, висівками, подрібненими горіхами і подаємо до столу!

Швидкий суп-пюре з цвітної капусти і картоплі

Смачний і корисний крем-суп з цвітної капусти можна доповнити картоплею. Так частування вийде ще більш поживним. Скористайтеся яскравим кулінарним рецептом, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 150 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Бульйон курячий – 400 мл.
  • Вершки – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою.

Крок 2. Також чинимо і з картоплею.

Крок 3. Промиту цвітну капусту ділимо на суцвіття.

Крок 4. Всі продукти кладемо в каструлю з гарячим бульйоном. Солимо, перчимо і варимо близько 25 хвилин.

Крок 5. Готову масу подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 6. Сюди ж вливаємо вершки.

Крок 7. Варимо заготівлю ще дві хвилини, періодично помішуючи. Прибираємо з плити.

Крок 8. Ніжний суп з овочів готовий. Діліть його на порції і доповнюйте зеленню.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал