Страви з сиру – 9 смачних і простих рецептів приготування з покроковими фото

Страви з сиру – це прості, смачні і корисні частування для вашого столу. З продукту можна приготувати багато всього цікавого: як швидкі десерти, так і поживні кулінарні рішення. Найяскравіші рецепти з сиру в домашніх умовах ми зібрали в нашій перевіреної добірці. Обов’язково беріть на замітку!

Пишна сирна запіканка в духовці

Пишна сирна запіканка в духовці виходить неймовірно ніжною і приємною за смаком. Відмінне рішення для ваших сніданків, десертів або перекусів. Такі смаколики оцінять як дорослі, так і діти. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу докладного рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування: 1 година

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 750 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крупа манна – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед перебираємо і вимочуємо родзинки в теплій воді близько 10 хвилин. Після інгредієнт перекладаємо на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву рідину.

Крок 2. Зазначену кількість сиру розтираємо через дрібне сито. Вершкове масло обробляємо невеликими кубиками і даємо йому трохи розм’якшити.

Крок 3. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Відправляємо суміш до сиру.

Крок 4. Вливаємо сюди молоко, 100 грам розм’якшеного вершкового масла і 150 грам манної крупи. Знову вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Акуратно вмішуємо в тісто родзинки за допомогою лопатки.

Крок 6. Відповідну форму для випікання натираємо вершковим маслом. Посипаємо поверхню залишками манної крупи.

Крок 7. Переливаємо сюди тісто. Відправляємо частування в розігріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 8. Пишна і ніжна сирна запіканка в домашніх умовах готова. Діліть на порції і угощайтесь!

Ліниві вареники з сиру

Ліниві вареники з сиру – це дуже смачна і швидка у виконанні страва для всієї родини. Якщо ви хочете побалувати рідних поживним сніданком або перекусом на швидку руку, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею. За допомогою покрокового опису процес пройде легко і комфортно.

Час готування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Сир розтираємо з цукром і кладемо в глибоку миску. Доповнюємо масу курячим яйцем. Все ретельно перемішуємо.

Крок 2. У сирну масу всипаємо просіяне борошно з сіллю.

Крок 3. Вимішуємо всі до утворення тугого однорідного кома.

Крок 4. З отриманого тіста формуємо ковбаски рівної товщини. Нарізаємо їх невеликими квадратиками.

Крок 5. Опускаємо заготовки в киплячу воду на 3-5 хвилин.

Крок 6. Готовий продукт акуратно витягуємо шумівкою з гарячої води.

Крок 7. Смачні ліниві вареники з сиру готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими доповненнями!

Пишні сирники з сиру в духовці

Пишні сирники з сиру в духовці виходять дуже ніжними, смачними і привабливими. Їх можна подавати на сніданок або до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування: 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Сир всипаємо в глибоку миску. Доповнюємо його двома видами цукру і сіллю.

Крок 2. Перетираємо інгредієнти до однорідності.

Крок 3. Розбиваємо в загальну масу курячі яйця.

Крок 4. Просіюємо сюди ж борошно разом з розпушувачем.

Крок 5. Вимішуємо заготівлю і ліпимо з неї невеликі акуратні кульки.

Крок 6. Акуратно притискаємо кульки руками, надаємо їм красиву форму.

Крок 7. Перекладаємо сирники на деко з пергаментом. Пергамент попередньо обмазуємо оливковою олією. Випікаємо смаколики 25 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 8. Пишні і ніжні сирники в духовці готові. Можна подавати до столу!

Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці

Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці виходить дуже смачним, ніжним і розсипчастим. Це відмінне рішення для домашнього чаювання або приходу гостей. Приготувати апетитні смаколики своїми руками може кожен. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування: 1 година

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 ст.
  • Маргарин ( вершкове масло ) – 250 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор – 2/3 ст.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2/3 ст.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Сироп ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно і висипаємо відразу на робочу поверхню.

Крок 2. Додаємо до борошна невеликі шматочки маргарину.

Крок 3. Починаємо перемішувати продукти. Можна рубати їх ножем.

Крок 4. У підсумку ми повинні отримати дрібну пісочну крихту.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю цукром і содою.

Крок 6. Знову все гарненько перемішуємо. Пісочна основа готова.

Крок 7. Підготуємо сирну начинку. Для цього збиваємо сир з яйцями, цукром і ванільним сиропом.

Крок 8. Викладаємо в масу родзинки. Знову все перемішуємо.

Крок 9. Половину борошняної крихти викладаємо в форму для випікання.

Крок 10. На пісочний шар виливаємо сирну масу.

Крок 11. Закриваємо начинку крихтою.

Крок 12. Ставимо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 13. Апетитний пиріг з пісочного тіста з сиром готовий. Діліть на порції і пробуйте!

Ачма з лаваша з сиром

Ачма з лаваша з сиром – популярна страва грузинської кухні, перед якою дуже важко встояти. Готуйте апетитне частування для себе, близьких або гостей. Для цього рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мацоні – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Зелень – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість сиру. Кладемо його в велику миску і доповнюємо званською сіллю. Можна замінити звичайною сіллю.

Крок 2. Доповнюємо сир курячими яйцями і мацоні.

Крок 3. Доповнюємо заготівлю вершковим маслом. Збиваємо масу до однорідності.

Крок 4. Подрібнюємо зелень і кладемо її в загальну масу. Перемішуємо.

Крок 5. Тонкий лаваш розрізаємо на шматочки, які підходять під форму для випікання.

Крок 6. Обмочуємо лаваш водою. Укладаємо його в форму, чергуючи з сирною начинкою. Посипаємо зверху тертим сиром. Випікаємо страву 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Смачна ачма з лаваша з сиром готова!

Домашній чізкейк з сиру без випічки

Домашній чізкейк з сиру – ніжний десерт, до якого ніхто не буде байдужим. Апетитне частування ідеально підходить для святкових подій і чаювання в приємній компанії. Привабливість чізкейку складно не помітити. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 12 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Желе – 1 упаковка.
  • Цукор – 2-3 ст. л. ( для полуниці )

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо пісочне печиво до дрібної крихти. Для зручності та економії часу використовуйте блендер.

Крок 2. До крихти приєднуємо розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішуємо.

Крок 3. Основа чізкейка готова. Тепер потрібно викласти її в круглу форму.  Заповнюємо тонким щільним шаром дно.

Крок 4. В окремій глибокому посуді розминаємо і перемішуємо сир з курячими яйцями. Продукти рекомендовано брати кімнатної температури.

Крок 5. Потім додаємо сюди сметану, два види цукру, крохмаль і сік лимона. Ретельно перемішуємо вміст до однорідного стану.

Крок 6. Форму обмотуємо фольгою, щоб в подальшому уникнути витікання начинки.

Крок 7. Виливаємо на основу повітряну сирну начинку.

Крок 8. Для надійності форму можна поставити ще в більшу за розміром ємність.

Крок 9. Відправляємо заготівлю в холодильник на ніч. Чізкейк повинен повністю застигти.

Крок 10. Підготуємо полуницю для прикраси. Більшу частину ягід промиваємо під водою і розрізаємо на половинки.

Крок 11. Починаємо акуратно викладати ягоди по колу.

Крок 12. Заповнюємо полуницею всю поверхню десерту.

Крок 13. Перекладаємо частування на тарілку. Желе розводимо за інструкцією і поливаємо їм ягідну верхівку.

Крок 14. Ту полуницю, яка залишилася, подрібнюємо в блендері. Можна додати трохи цукру. Поливаємо сумішшю наш десерт.

Крок 15. Смачний сирний десерт без випічки готовий. Можна пробувати!

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Ватрушка з сиром з дріжджового тіста – це те, що підкорить всю вашу сім’ю. Апетитна випічка доповнить сімейне чаювання або прикрасить святковий стіл. Також яскрава ватрушка стане прекрасним приводом зібрати близьких за одним столом. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 1 година

Порцій – 10

Інгредієнти:

 Для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ч.л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 шепотка.

Для змазування:

  • Молоко – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сухі дріжджі вимішуємо в теплому молоці. Від загальної кількості борошна і цукру беремо по три столові ложки. Кладемо це в молоко.

Крок 3. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 4. В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло.

Крок 5. Куряче яйце збиваємо вінчиком з сіллю.

Крок 6. У яєчну суміш вливаємо розтоплене охололе масло.

Крок 7. Сюди ж вливаємо дріжджову опару. Продовжуємо вимішувати.

Крок 8. Поступово всипаємо просіяне борошно в рідку суміш.

Крок 9. Перемішуємо заготівлю до однорідності.

Крок 10. Формуємо еластичний ком.

Крок 11. Обмазуємо заготівлю чайною ложкою олії. Вимішуємо.

Крок 12. Закриваємо тісто харчовою плівкою. Ми залишаємо в теплому місці 50 хвилин.

Крок 13. Для начинки перетираємо сир через дрібне сито.

Крок 14. Додаємо до сиру куряче яйце, сіль і цукор.

Крок 15. Ретельно все вимішуємо, в кінці додаємо ванілін.

Крок 16. Повертаємося до тіста. Воно за цей час має збільшиться в розмірі.

Крок 17. Тісто ділимо на 10 частин. Кожну робимо в кульку.

Крок 18. Кожну кульку розгортаємо в коржик.

Крок 19. Коржі кладемо на деко, прикриваємо рушником і даємо постояти 15 хвилин в теплому місці.

Крок 20. Склянкою продавлюємо центр кожного коржа.

Крок 21. Кожне поглиблення обмазуємо молоком.

Крок 22. У це поглиблення кладемо сирну масу.

Крок 23. Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 24. Витягуємо частування з духовки, обмазуємо їх маслом.

Крок 25. Пишні і яскраві ватрушки з сиром готові. Можна пробувати!

Десерт з сиру з желатином без випічки

Десерт з сиру з желатином без випічки – оригінальний домашній десерт, який приємно здивує всіх ваших близьких або гостей. Також яскраве і смачне частування точно оцінять діти. Для приготування смаколики своїми руками рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 1 година

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Желатин – 18 гр. ( 12 гр. в сир + 6 гр. в пюре )
  • Пюре ягідне – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

Крок 2. Сир викладаємо в глибоку миску. Доповнюємо його сметаною і цукром.

Крок 3. Збиваємо продукти блендером до пишності.

Крок 4. Окремо збиваємо вершки до густоти. Перекладаємо їх в сир.

Крок 5. Розводимо желатин за інструкцією. 12 грам піде в сирну масу, а 6 – в ягідне пюре.

Крок 6. Вмішуємо підготовлений желатин в ягідне пюре. Викладаємо масу одним шаром в креманки. Відправляємо заготовки в морозилку до застигання шару.

Крок 7. Сирну масу також розмішуємо з желатином. Кладемо заготівлю на застиглий ягідний шар. Знову відправляємо заготовки в морозильник.

Крок 8. Закриваємо сирний шар ягідним. Підготовлений десерт відправляємо в морозилку до повного застигання.

Крок 9. Яскравий сирний десерт з желатином без випічки готовий.

Сирні пончики смажені в олії

Сирні пончики, смажені в олії, виходять неймовірно соковитими, апетитними і яскравими за смаком. Подавайте їх до домашнього чаювання або їжте просто так. Встояти від такого смаколики просто неможливо. А кулінарний процес не складе особливих труднощів. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет столовий – 1 ч.л.
  • Олія – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця розбиваємо в глибоку миску і збиваємо їх вінчиком.

Крок 2. Занурюємо сюди сир. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Додаємо цукор і соду, гашене оцтом. Знову збиваємо.

Крок 4. Далі всипаємо вказану кількість борошна.

Крок 5. Ретельно вимішуємо заготівлю до отримання тугого сирного тіста.

Крок 6. У каструлю вливаємо олію. Нагріваємо її.

Крок 7. З тіста формуємо акуратні кульки. Занурюємо їх в киплячу олію і готуємо до рум’янцю.

Крок 8. Перекладаємо золотистий десерт на паперові рушники. Прибираємо надлишки олії.

Крок 9. Рум’яні сирні пончики готові. Можна пробувати!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал