Страви з печінки індички – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Страви з печінки індички – це ніжні, смачні і поживні кулінарні рішення для вашого столу. З субпродукту птиці можна приготувати багато різних страв для сімейних обідів, вечерь, а також святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірену добірку з дев’яти рецептів з фото і докладним описом процесу.

Печінковий торт з печінки індички

Печінковий торт з печінки індички – яскрава і дуже смачна закуска, яка підійде для святкового столу. Готова страва виходить неймовірно апетитним і ситним. Встояти буде неможливо. Тому рекомендуємо скористатися нашим покроковим рецептом, побалувати себе і близьких.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – за смаком.
  • Морква – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.

Для прикраси:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Сир твердий – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо печінку, очищаємо її від плівок і подрібнюємо в блендері.

Крок 2. Додаємо сюди яйця, сіль, перець і молоко. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Всипаємо в суміш борошно і вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Вливаємо сюди печінкове тісто і готуємо тонкі рум’яні млинці.

Крок 5. Очищену морквину натираємо на дрібній терці. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску.

Крок 6. Додаємо до моркви сіль, перець, подрібнений часник і майонез. Вимішуємо до однорідності.

Крок 7. Обмазуємо печінковий млинець начинкою.

Крок 8. Повторюємо шари і формуємо торт. Даємо йому постояти в холодильнику 1-2 години.

Крок 9. Печінковий торт з печінки індички готовий. Прикрашаємо відварними яйцями, кропом і тертим сиром.

Паштет з печінки індички в домашніх умовах

Паштет з печінки індички в домашніх умовах – ніжне, поживне і дуже смачне частування. Такий продукт можна намазувати на хліб або використовувати в приготуванні різних холодних закусок. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт, який точно урізноманітнює ваше меню.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Вершкове масло – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку, очищаємо її від плівок.

Крок 2. Відправляємо підготовлені шматочки в сковороду з олією.

Крок 3. Викладаємо сюди шматочки цибулі і моркви. Смажимо все разом 5 хвилин, помішуючи.

Крок 4. Солимо і тушкуємо до м’якості всіх інгредієнтів на невеликому вогні. Постійно помішуємо.

Крок 5. Подрібнюємо часник і горошини перцю. Відправляємо спеції в загальну масу. Додаємо сіль за смаком.

Крок 6. Готову масу прокручуємо через м’ясорубку і добре перемішуємо.

Крок 7. Ніжний паштет з печінки індички готовий. Додаємо за смаком вершкове масло і за бажанням трохи зелені. Пригощайтеся!

Печінкові оладки з печінки індички

Печінкові оладки з печінки індички виходять дуже соковитими і поживними. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Блюдо з субпродукту можна подавати до столу зі сметаною, овочами або іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 350 гр.
  • Сало – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку, очищаємо її від плівок і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Нарізаємо печінку шматочками і доповнюємо кубиками сала без шкірки.

Крок 3. Додаємо в масу цибулю і все подрібнюємо до стану кашиці. Можна використовувати блендер або м’ясорубку.

Крок 4. В отриману масу розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 5. Всипаємо сюди борошно і вимішуємо все до однорідності.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Столовою ложкою викладаємо тісто. Обсмажуємо оладки з обох сторін до рум’янцю.

Крок 7. Печінкові оладки з печінки індички готові. Подавайте до столу!

Теплий салат з печінкою індички

Теплий салат з печінкою індички – яскраве кулінарне рішення для вашого вечері або святкового столу. Така закуска виходить дуже смачною і поживною. Приготувати апетитний салат в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 70 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Буряк – 0,5 шт.
  • Борошно – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Руккола – 1 пучок.
  • Кунжут – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка добре промиваємо і очищаємо від плівок.

Крок 2. Після субпродукт обвалюємо в борошні і кладемо на сковороду з олією.

Крок 3. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків. Солимо до смаку.

Крок 4. Овочі ріжемо крупно, поливаємо медом і запікаємо 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Далі їх можна нарізати поменше.

Крок 5. Запечену буряк обробляємо на невеликі брусочки.

Крок 6. Цибулю ділимо на пір’я.

Крок 7. Часник нарізаємо пластинками.

Крок 8. Обсмажену печінку ріжемо соломкою.

Крок 9. Для заправки з’єднуємо оливкова олія, соєвий соус і лимонний сік. Перемішуємо.

Крок 10. Промиваємо руколою і опускаємо її в заправку. Перемішуємо.

Крок 11. Викладаємо руколою з заправкою на тарілку для подачі.

Крок 12. Перемішуємо між собою шматочки запечених овочів. Кладемо їх на руколу.

Крок 13. Додаємо печінку і насіння кунжуту. Теплий салат з печінкою індички готовий. Пригощайтеся!

Котлети з печінки індички

Котлети з печінки індички – це соковите і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Ніжне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Сало – 100 гр.
  • Картопля відварена – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку і кладемо її в глибоку миску. Сюди ж відправляємо шматочки сала.

Крок 2. Подрібнюємо шматки печінки в блендері до однорідності.

Крок 3. Окремо подрібнюємо цибулю і сало в блендері.

Крок 4. Викладаємо в блендер шматочки відварної картоплі. Знову перемелюємо в блендері.

Крок 5. Всі подрібнені продукти кладемо в загальну миску.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю яйцями, сіллю і сумішшю перців. Перемішуємо до однорідності.

Крок 7. Всипаємо борошно і перемішуємо.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди тісто в формі котлеток. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 9. Котлети з печінки індички готові. Пробуйте!

Печінка індички в сметані з цибулею

Печінка індички в сметані з цибулею виходить неймовірно соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Апетитне блюдо яскраво доповнить ваш домашній стіл. Його можна подавати з овочами, соліннями або іншими гарнірами.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички добре промиваємо, очищаємо від плівок і розрізаємо на середні шматочки.

Крок 2. Викладаємо субпродукт на сковороду з олією. Солимо до смаку і готуємо до випаровування вологи.

Крок 3. Нарізаємо цибулю по-дрібниць і подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 4. Викладаємо овочі до печінки.

Крок 5. Перемішуємо і смажимо всі разом до рум’янцю.

Крок 6. Додаємо в заготівлю сметану і вливаємо 200 мл кип’яченої води.

Крок 7. Даємо заготівлі покипіти 7 хвилин. Доповнюємо спеціями, зеленню, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо настоюватися під кришкою.

Крок 8. Печінка індички в сметані з цибулею готова. Пригощайтеся!

Гуляш з печінки індички

Гуляш з печінки індички – яскраве і поживну страву для вашого домашнього столу. Частування з субпродукту можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вино червоне – 200 мл.
  • Сік виноградний червоний – 50 мл.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч.л.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

Крок 2. Півкільцями нарізаємо цибулю і обсмажуємо його на олії до м’якості.

Крок 3. Шматочки печінки обвалюємо в борошні.

Крок 4. Відправляємо субпродукт до цибулі. Обсмажуємо по пару хвилин з кожного боку до рум’янцю.

Крок 5. Вливаємо червоне вино і виноградний сік, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

Крок 6. Додаємо мед і бальзамічний оцет.

Крок 7. Додаємо трохи борошна для густоти підливи. Перемішуємо до розчинення сухого продукту.

Крок 8. Опускаємо в блюдо шматочок вершкового масла. Перемішуємо і вимикаємо плиту через хвилину.

Крок 9. Гуляш з печінки індички готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Печінка індички з грибами

Печінка індички з грибами виходить дуже соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Ідеальне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,4 кг.
  • Гриби шампіньйони – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

Крок 2. Добре промиваємо шампіньйони під водою.

Крок 3. Розрізаємо гриби на невеликі частини.

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 5. У сковороді з маслом обсмажуємо до рум’янцю печінку. Додаємо цибулю і гриби, перемішуємо і готуємо під кришкою до випаровування вологи.

Крок 6. Солимо і перчимо страву, доповнюємо сметаною. Готуємо під кришкою 7 хвилин, після кришку прибираємо. Знову тушкуємо до випаровування рідини і вимикаємо вогонь.

Крок 7. Печінка індички з грибами готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Печінка індички з яблуками і цибулею

Печінка індички з яблуками і цибулею – це соковите, цікаве і ароматне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду разом з гарнірами. Для приготування апетитного субпродукту скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

Крок 2. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Обсмажуємо печінку в сковороді з олією до легкого рум’янцю. Додаємо цибулю.

Крок 4. Яблука нарізаємо тонкими часточками, акуратно видаляючи серцевину і кісточки.

Крок 5. Тушкуємо печінку з цибулею під кришкою 10 хвилин, після доповнюємо яблуками, сметаною, сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Печінка індички з яблуками і цибулею готова. Подавайте до столу!

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал