Страви з печінки індички – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

2baeb8098137d389de13dffecf5ee7b1

Страви з печінки індички – це ніжні, смачні і поживні кулінарні рішення для вашого столу. З субпродукту птиці можна приготувати багато різних страв для сімейних обідів, вечерь, а також святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірену добірку з дев’яти рецептів з фото і докладним описом процесу.

Печінковий торт з печінки індички

Печінковий торт з печінки індички – яскрава і дуже смачна закуска, яка підійде для святкового столу. Готова страва виходить неймовірно апетитним і ситним. Встояти буде неможливо. Тому рекомендуємо скористатися нашим покроковим рецептом, побалувати себе і близьких.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – за смаком.
  • Морква – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.

Для прикраси:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Сир твердий – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо печінку, очищаємо її від плівок і подрібнюємо в блендері.

7d7576e7893ae983b906e62aa04f0212

Крок 2. Додаємо сюди яйця, сіль, перець і молоко. Збиваємо до однорідності.

6b9e0ac02ee636fb717dab17be7952f3

Крок 3. Всипаємо в суміш борошно і вимішуємо до зникнення грудочок.

be89bbda8749e0b8b79a1f139661adfd

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Вливаємо сюди печінкове тісто і готуємо тонкі рум’яні млинці.

ab2f9bcbe9e19688675f63cfeb67f57a

Крок 5. Очищену морквину натираємо на дрібній терці. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску.

a4d887ca48aaf3e6031524a0901b2c3f

Крок 6. Додаємо до моркви сіль, перець, подрібнений часник і майонез. Вимішуємо до однорідності.

e75ddc1243a189e2e6febaa0c02185e0

Крок 7. Обмазуємо печінковий млинець начинкою.

bc5b7d894325f7c03bc8b097752198a2

Крок 8. Повторюємо шари і формуємо торт. Даємо йому постояти в холодильнику 1-2 години.

f0d79bad5a82804ed66bd77a8bb6ebc3

Крок 9. Печінковий торт з печінки індички готовий. Прикрашаємо відварними яйцями, кропом і тертим сиром.

514034f2b19d87ba38fbceb0b2226a42

Паштет з печінки індички в домашніх умовах

Паштет з печінки індички в домашніх умовах – ніжне, поживне і дуже смачне частування. Такий продукт можна намазувати на хліб або використовувати в приготуванні різних холодних закусок. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт, який точно урізноманітнює ваше меню.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Вершкове масло – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку, очищаємо її від плівок.

53c98fd046ed84fc46ed45dc9101fc7f

Крок 2. Відправляємо підготовлені шматочки в сковороду з олією.

88e26def23473b3dc47efe73d678dbeb

Крок 3. Викладаємо сюди шматочки цибулі і моркви. Смажимо все разом 5 хвилин, помішуючи.

cfee4164b98310d4184032374516fd48

Крок 4. Солимо і тушкуємо до м’якості всіх інгредієнтів на невеликому вогні. Постійно помішуємо.

1a76162d6a541730d4565e43596924a3

Крок 5. Подрібнюємо часник і горошини перцю. Відправляємо спеції в загальну масу. Додаємо сіль за смаком.

75c94e39e361e316305629a246e20c3b

Крок 6. Готову масу прокручуємо через м’ясорубку і добре перемішуємо.

ad6bd101b6d8b41be1e36d12cbe79bcc

Крок 7. Ніжний паштет з печінки індички готовий. Додаємо за смаком вершкове масло і за бажанням трохи зелені. Пригощайтеся!

9888bc0022a784ca72942d8d1963aa95

Печінкові оладки з печінки індички

Печінкові оладки з печінки індички виходять дуже соковитими і поживними. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Блюдо з субпродукту можна подавати до столу зі сметаною, овочами або іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 350 гр.
  • Сало – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку, очищаємо її від плівок і обсушуємо паперовими рушниками.

35307233ebd2ed3061a68e4c7c312922

Крок 2. Нарізаємо печінку шматочками і доповнюємо кубиками сала без шкірки.

a245e2c08e4f3f66b0e0eb10ed00b980

Крок 3. Додаємо в масу цибулю і все подрібнюємо до стану кашиці. Можна використовувати блендер або м’ясорубку.

80f0d292aec7d24e44e71c0ae31527ef

Крок 4. В отриману масу розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

2dac942051553c3ecb7064a5f8284c69

Крок 5. Всипаємо сюди борошно і вимішуємо все до однорідності.

28877c5a44dcdcd849dc51f2f0d41460

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Столовою ложкою викладаємо тісто. Обсмажуємо оладки з обох сторін до рум’янцю.

72aefc748422e2730cd65056ba1a0a26

Крок 7. Печінкові оладки з печінки індички готові. Подавайте до столу!

6fa7d68efbb06cc2855fbb234e0e6904

Теплий салат з печінкою індички

Теплий салат з печінкою індички – яскраве кулінарне рішення для вашого вечері або святкового столу. Така закуска виходить дуже смачною і поживною. Приготувати апетитний салат в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 70 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Буряк – 0,5 шт.
  • Борошно – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Руккола – 1 пучок.
  • Кунжут – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка добре промиваємо і очищаємо від плівок.

c31299d4ed4b283efb3ce70ef578e977

Крок 2. Після субпродукт обвалюємо в борошні і кладемо на сковороду з олією.

8328d5e94fe84b445d6cd0a295aea70a

Крок 3. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків. Солимо до смаку.

4beda50a72b2b37070020e63ba10f141

Крок 4. Овочі ріжемо крупно, поливаємо медом і запікаємо 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Далі їх можна нарізати поменше.

7085b07ae8f4712075c678cfcf42ac86

Крок 5. Запечену буряк обробляємо на невеликі брусочки.

38324207d979ad04f6227a4239811dc3

Крок 6. Цибулю ділимо на пір’я.

b4aba1ff1a8826a0bcabba8ee08e594a

Крок 7. Часник нарізаємо пластинками.

426863dc9bb19ac8050175601fd4433f

Крок 8. Обсмажену печінку ріжемо соломкою.

f34b1baea752b5e5a69cb257ee51b3a8

Крок 9. Для заправки з’єднуємо оливкова олія, соєвий соус і лимонний сік. Перемішуємо.

8e308bae92c775768c059e0ff545270a

Крок 10. Промиваємо руколою і опускаємо її в заправку. Перемішуємо.

fbc9f26e8696ad37bceab004245e85bf

Крок 11. Викладаємо руколою з заправкою на тарілку для подачі.

94bbb7a8adb630ee16d017ec7b9380ac

Крок 12. Перемішуємо між собою шматочки запечених овочів. Кладемо їх на руколу.

ccc27eb29b3ac96bfb51d59ca25c6776

Крок 13. Додаємо печінку і насіння кунжуту. Теплий салат з печінкою індички готовий. Пригощайтеся!

d8c9b31cf5bf94fc3184176e4d0762d2

Котлети з печінки індички

Котлети з печінки індички – це соковите і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Ніжне частування можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Сало – 100 гр.
  • Картопля відварена – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо печінку і кладемо її в глибоку миску. Сюди ж відправляємо шматочки сала.

6a68f4d1a6880a81dd985d4c233b6fb0

Крок 2. Подрібнюємо шматки печінки в блендері до однорідності.

16a55a2ed5afe4089d196e9a1de9fc67

Крок 3. Окремо подрібнюємо цибулю і сало в блендері.

1b20d9c0579872bcb4c4c49c16f6378e

Крок 4. Викладаємо в блендер шматочки відварної картоплі. Знову перемелюємо в блендері.

0f58221820726dc5b61838f0873ab3f9

Крок 5. Всі подрібнені продукти кладемо в загальну миску.

751dd27b2bf1b054bd5ebc13a8c6fdf9

Крок 6. Доповнюємо заготівлю яйцями, сіллю і сумішшю перців. Перемішуємо до однорідності.

066d80c7c3aa97d221c87ce36e1ac9c0

Крок 7. Всипаємо борошно і перемішуємо.

1f45c32fd13f5d4a00f44712702ab1f8

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди тісто в формі котлеток. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

d30482ccb202a3fa7e662f5035f924df

Крок 9. Котлети з печінки індички готові. Пробуйте!

00503338162c133fa39988441cad3c1f

Печінка індички в сметані з цибулею

Печінка індички в сметані з цибулею виходить неймовірно соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Апетитне блюдо яскраво доповнить ваш домашній стіл. Його можна подавати з овочами, соліннями або іншими гарнірами.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички добре промиваємо, очищаємо від плівок і розрізаємо на середні шматочки.

3cd8a47105dd05439dd9d10c4e801916

Крок 2. Викладаємо субпродукт на сковороду з олією. Солимо до смаку і готуємо до випаровування вологи.

32092cb720089644b36d647a269024a9

Крок 3. Нарізаємо цибулю по-дрібниць і подрібнюємо зубчики часнику.

4c2b32c206a0eb19b6f6c21e7430982e

Крок 4. Викладаємо овочі до печінки.

843292b87ad293b09323ec93b13348c0

Крок 5. Перемішуємо і смажимо всі разом до рум’янцю.

2c9a9e20428ded6d7ee5ea92b08d08d2

Крок 6. Додаємо в заготівлю сметану і вливаємо 200 мл кип’яченої води.

a7755d9ae606eb7ec9149b2e4342cee6

Крок 7. Даємо заготівлі покипіти 7 хвилин. Доповнюємо спеціями, зеленню, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Ми залишаємо настоюватися під кришкою.

35bced2695f9037349018cd1782d821f

Крок 8. Печінка індички в сметані з цибулею готова. Пригощайтеся!

e8a420e02c793ee9e8b07415ebd29b43

Гуляш з печінки індички

Гуляш з печінки індички – яскраве і поживну страву для вашого домашнього столу. Частування з субпродукту можна подавати з будь-якими гарнірами і доповненнями до смаку. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вино червоне – 200 мл.
  • Сік виноградний червоний – 50 мл.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч.л.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

868fbe00f2ea05f78d45f8e28bf5910f

Крок 2. Півкільцями нарізаємо цибулю і обсмажуємо його на олії до м’якості.

8bbd7e67107747f7b4be3e38bb05a35e

Крок 3. Шматочки печінки обвалюємо в борошні.

6521103fb5d7856bf95bcd9970d222aa

Крок 4. Відправляємо субпродукт до цибулі. Обсмажуємо по пару хвилин з кожного боку до рум’янцю.

19da245de3cfc11fe2d78743cf7420ef

Крок 5. Вливаємо червоне вино і виноградний сік, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

676f444bcef5b18dcc3f00a17132f8ca

Крок 6. Додаємо мед і бальзамічний оцет.

fbdcebef4ebbe7a2d4fd2eac955deef2

Крок 7. Додаємо трохи борошна для густоти підливи. Перемішуємо до розчинення сухого продукту.

9f4a943c6664fa95bc5ee8f7d1187455

Крок 8. Опускаємо в блюдо шматочок вершкового масла. Перемішуємо і вимикаємо плиту через хвилину.

9e592105e1bf8cf4d2a38ede92b126f5

Крок 9. Гуляш з печінки індички готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

e12263e385fa1e9e481db07e517e6274

Печінка індички з грибами

Печінка індички з грибами виходить дуже соковитою і поживною. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Ідеальне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 0,4 кг.
  • Гриби шампіньйони – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

c86379116759b912c2b8bf057a851bc1

Крок 2. Добре промиваємо шампіньйони під водою.

2ef0e827fcf3c51ff221d328360c5874

Крок 3. Розрізаємо гриби на невеликі частини.

3adb52f8629debb8ab27d3cb6bfbba19

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

a1fa9b4ad41d4358ef33cf7792d761e8

Крок 5. У сковороді з маслом обсмажуємо до рум’янцю печінку. Додаємо цибулю і гриби, перемішуємо і готуємо під кришкою до випаровування вологи.

9ae2c5113b389045236b5d7d1ba538bc

Крок 6. Солимо і перчимо страву, доповнюємо сметаною. Готуємо під кришкою 7 хвилин, після кришку прибираємо. Знову тушкуємо до випаровування рідини і вимикаємо вогонь.

237cc54cfc5c8ccca1d88006931c3e55

Крок 7. Печінка індички з грибами готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

ecc2a5fa1dcc7e13fb7665e64c641ace

Печінка індички з яблуками і цибулею

Печінка індички з яблуками і цибулею – це соковите, цікаве і ароматне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду разом з гарнірами. Для приготування апетитного субпродукту скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка індички промиваємо під водою і ділимо на дві частини. При необхідності, видаляємо плівки.

3c301c94aaf5bc91c55efd3036481741

Крок 2. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

48fda1a3bc3ffda684b4d83e17c5f4f5

Крок 3. Обсмажуємо печінку в сковороді з олією до легкого рум’янцю. Додаємо цибулю.

a6a8c9a998928bef9b934f1861ff9b38

Крок 4. Яблука нарізаємо тонкими часточками, акуратно видаляючи серцевину і кісточки.

60da39c3e5687032c74a757e3230a40e

Крок 5. Тушкуємо печінку з цибулею під кришкою 10 хвилин, після доповнюємо яблуками, сметаною, сіллю і чорним молотим перцем.

ecf7d1d9deccfa1220a184ca4dd309ae

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

c69006733ac47d77da27148f0d6bac20

Крок 7. Печінка індички з яблуками і цибулею готова. Подавайте до столу!

9ed01c31caaa526201568a90069522a6

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал