Страви з молока — це популярні апетитні частування, починаючи з простих супів і закінчуючи різноманітною домашньою випічкою. Якщо у вас часто залишається невикористане молоко, і виникають питання, що ж такого приготувати, ця добірка вам обов’язково допоможе. Тут зібрані найпростіші і смачні, на мій погляд, рецепти, з якими впорається будь-яка господиня і навіть початківець кулінар. Буду рада допомогти!
Оладки на молоці
Оладки на молоці люблять як діти, так і дорослі. На мій погляд, це ідеальний сніданок для великої родини. Готуються оладки швидко. Кожен з рідних може доповнити домашню випічку улюбленим варенням, сметаною, згущеним молоком або намазати сиром і їсти з червоною рибою. В цьому випадку робіть оладки нейтральними за смаком.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко – 400 мл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Великі яйця дістаньте з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Додайте цукор.
Крок 2. Вінчиком з’єднайте в однорідну масу. Налийте молоко кімнатної температури.
Крок 3. Інтенсивними рухами електроприладу збовтайте до стану однорідності.
Крок 4. Висипте просіяне борошно і розпушувач. З’єднайте міксером до гладкої консистенції тіста.
Крок 5. Налийте рафіновану олію.
Крок 6. Розмішайте.
Крок 7. Суху сковорідку прогрійте на помірному вогні. Налийте ложкою тісто і розподіліть на відстані один від одного. Зменшіть нагрів і смажте до рум’яності.
Крок 8. Потім переверніть на другу сторону і доведіть до готовності ще пару хвилин. Підсмажте все оладки і складіть на тарілку. Подавайте з улюбленими наповнювачами до чаю або ароматної кави. Кличте рідних і близьких, насолоджуйтеся випічкою. Приємної насолоди!
Тонкі млинці на молоці з дірочками
Тонкі млинці на молоці з дірочками – улюблене ласощі не тільки на масницю, але і у вихідні дні. Млинці печу у великій кількості, заморожую напівфабрикати і використовую в міру потреби. Іноді заморожую прямо з начинкою. Від ажурних млинчиків не відмовиться жоден з поціновувачів домашньої випічки!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Окріп – 500 мл.
- Сіль – щіпка.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть всі складові для чудових млинців.
Крок 2. Великі яйця дістаньте з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку посудину.
Крок 3. Присоліть і підцукріть. Трохи підігрійте молоко і вилийте в тісто. Інтенсивними рухами вінчика збовтайте до стану однорідності.
Крок 4. Насипте просіяне борошно і розмішайте. Безперервно помішуючи, вилийте окріп і знову перемішайте.
Крок 5. Додайте рафіновану олію. Об’єднайте інгредієнти вінчиком.
Крок 6. Сковорідку прогрійте на сильному вогні. Промажте дно маслом перед випічкою першого млинця. Вилийте ополоник тіста і розподіліть по всій поверхні. Зменшіть нагрів і смажте до рум’яності.
Крок 7. Після чого переверніть на другу сторону і доведіть до готовності ще пару хвилин.
Крок 8. Підсмажте млинці і перекладіть на тарілку.
Крок 9. Подавайте з улюбленими начинками, соусами або наповнювачами. Заваріть чай або ароматну каву. Насолоджуйтесь ажурним ласощами. Смачного!
Кекси на молоці в духовці
Кекси на молоці в духовці готуються простіше простого. Рецепт настільки легкий, не може не радувати. Апетитні кекси виручають мене, коли гості на порозі, а до чаю абсолютно нічого подати. Тут не потрібно володіти професійними навичками – замішати тісто, розлити по формочкам і поки скипить чайник, частування спечеться!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Борошно пшеничне – 4 ст.л.
- Молоко – 5 ст.л.
- Розпушувач – ¼ ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Волоський горіх – за смаком.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Велике яйце дістаньте з холодильника, обполосніть і просушіть кухонним рушником. Постукайте їм про плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Додайте ванільний цукор і звичайний.
Крок 2. Озброївшись виделкою, збовтайте до однорідності.
Крок 3. Влийте підігріте молоко і рафіновану олію.
Крок 4. До отриманої маси додайте борошно, розпушувач і какао-порошок.
Крок 5. Досягніть гладкою консистенції, скориставшись виделкою.
Крок 6. За бажанням додайте волоські горіхи. Горіхи використовуйте свої улюблені.
Крок 7. Нарубайте в крихту гострим ножем.
Крок 8. Горіхову крихту пересипте в заготівлю і доведіть до гладкості.
Крок 9. Силіконові форми для кексів заповніть шоколадним тістом. Розігрійте духовку, переведіть важіль температури на 180 градусів. Випікайте 20 хвилин.
Крок 10. Випічку проткніть зубочисткою. Якщо зубочистка буде сухою, кекси готові. Запашну випічку дістаньте з формочок і перемістіть на тарілку.
Крок 11. Задекоруйте цукровою пудрою або полийте улюбленим варенням. Можна приготувати шоколадну глазур. Ставте чайник, заварюйте улюблені напої. Запрошуйте близьких. Пригощайтеся ароматною випічкою! Приємної насолоди!
Пишний манник на молоці
Пишний манник на молоці – ідеальне частування до чаю. Бюджетне ласощі готується за лічені хвилини, потрібно тільки набратися терпіння і почекати, коли пиріг спечеться. Це найскладніше, вже ласуни не дадуть збрехати. Люблю прості частування і з радістю готую рідних!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Манна крупа – 1 ст.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Ізюм без кісточок – 100 гр.
- Лимонна цедра – 1 ч.л.
- Молоко – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Манку полийте підігрітим молоком, розмішайте і залиште набухати. Великі яйця дістаньте з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником, розбийте об плоску поверхню. Вміст вилийте в більшу ємність.
Крок 2. Висипте цукор. Озброївшись міксером, з’єднайте складові.
Крок 3. Додайте набряклий манку і змішайте електроприладом. Якщо ви обмежені в часі, залишати крупу для набухання необов’язково.
Крок 4. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і вмішайте в отриману раніше масу.
Крок 5. Розтопити вершкове масло імпульсами по 10-15 секунд в мікрохвильовці. Ізюм промийте і просушіть. Додайте в тісто разом з лимонною цедрою. За бажанням можна взагалі не використовувати родзинки. Тоді збільште кількість цукру. Відрегулюйте смак за власними уподобаннями.
Крок 6. Ємність промажте маслом, наповніть тістом.
Крок 7. Прогрійте грубку, переведіть температурний важіль на 180 градусів.
Крок 8. Поставте ємність в духовку. Готуйте 50 хвилин.
Крок 9. Випічку проткніть зубочисткою або сірником. Якщо зубочистка буде сухою, пиріг готовий.
Крок 10. Ніжний манник дістаньте і поставте остуджуватися. Перемістіть на тарілку.
Крок 11. Розділіть ласощі на порції. Закип’ятіть чайник, заварюйте улюблені напої або наливайте молоко. Пригощайте близьких. Насолоджуйтесь ароматною випічкою! Приємної насолоди!
Молочний суп з галушками
Молочний суп з галушками – цікавий варіант нагодувати близьких. Якщо ви не хочете готувати сирники або тим більше розводити тісто на млинці, і потрібно щось по-швидкому приготувати – цей рецепт ваш ідеал! Поки закипає молоко, ви швидко приготуєте тісто для галушок. І все! Раз, два, і готово! Я часто готую цей суп, коли молочні продукти без потреби лежать в холодильнику. Ну а викидати молочку, як і іншу, їжу не варіант.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.л.
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
- Молоко – 500 мл.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Сир перекладіть в миску. Велике яйце дістаньте з холодильника. Обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Розбийте в миску.
Крок 2. Розмішайте до однорідності. Підцукріть, підсолити. Просійте борошно.
Крок 3. Замісити тісто. Скачайте колобочки.
Крок 4. У товстостінний сотейник налийте молоко. Поставте на помірний нагрів і закип’ятіть. Зменшіть нагрів. Додайте сирні галушки.
Крок 5. Коли все галушки піднімуться вгору, вимкніть нагрів.
Крок 6. Молочний суп розділіть на порції. Кличте рідних і насолоджуйтеся. Приємної насолоди!
Панкейкі з молока на сковороді
Панкейкі з молока на сковороді виходять чарівними! Їх з трепетом чекають всі рідні, а готую я панкейкі досить часто. Взагалі намагаюся робити випічку нейтральною за смаком, щоб рідні самостійно доповнювали блюдо улюбленими варіантами. Але цей рецепт нікого не залишає байдужими! Кориця все-таки працює на 100%. Від ароматів ніхто не може встояти!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Цукор з корицею – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Великі яйця дістаньте з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Розбийте про плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Всипте цукор. Міксером з’єднайте в однорідну масу.
Крок 2. Додайте підігріте молоко і інтенсивними рухами електроприладу збовтайте до стану гладкою маси.
Крок 3. Просійте борошно через кухоль-сито.
Крок 4. Додайте цукор з корицею.
Крок 5. З’єднайте інгредієнти електроприладом.
Крок 6. Сковорідку прогрійте на помірному вогні. Налийте ложкою тісто і розподіліть по центру. Зменшіть нагрів і смажте до рум’яності.
Крок 7. Випікайте, поки тісто зверху не схопиться. Потім переверніть на другу сторону і доведіть до готовності ще пару хвилин.
Крок 8. Підсмажте все панкейкі і складіть на тарілку.
Крок 9. Подавайте з улюбленими наповнювачами до свіжозавареним чаю або ароматної кави. Насолоджуйтесь повітряної випічкою! Приємної насолоди!
Шарлотка з тіста на молоці
Шарлотка з тіста на молоці виходить дуже апетитною з ніжною текстурою. Бісквіт тане в роті. Від домашнього пирога не відмовляється ніхто. Гості завжди залишаються під враженням від простої випічки. Запашний аромат заповнює весь простір і створює затишок. Восени цей пиріг створює особливу атмосферу!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Молоко – 150 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Яблука – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кориця – за смаком.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – 80 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відзначте всі складові для шикарного пирога. Великі яйця дістаньте з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і серцевини, поріжте довільно.
Крок 2. Яйця кімнатної температури розбийте об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Висипте цукор і сіль. Озброївшись міксером, з’єднайте продукти до однорідності.
Крок 3. Додайте молоко і рафіновану олію. З’єднайте електроприладом.
Крок 4. Просійте борошно і розпушувач, розмішайте міксером.
Крок 5. Ємність промажте вершковим маслом, наповніть тістом. Розігрійте духову шафу, переведіть важіль температури на 180 градусів.
Крок 6. Яблука присипте цукром і корицею. Перемішайте.
Крок 7. Викладіть їх на тісто. Випікайте 40 хвилин. Пиріг проткніть зубочисткою. Якщо зубочистка буде сухою, випічка готова.
Крок 8. Трохи цукру, ванілін і вершкове масло розпустіть на водяній бані.
Крок 9. Додайте лимонний сік і корицю, перемішайте.
Крок 10. Ароматний пиріг полийте соусом і остудити. Розділіть на порції. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте близьких. Насолоджуйтесь домашньою випічкою! Приємної насолоди!
Пишний омлет з яєць і молока
Пишний омлет з яєць і молока можна приготувати різними способами. Я рівноцінно ставлюся до страви приготованому як в духовці, так і на сковороді. Якщо ви готуєте для однієї людини, зручніше робити в сковорідці, а якщо ви обмежені в часі і приготувати потрібно на всю сім’ю, рекомендую скористатися духовкою. Хоча все насправді індивідуально.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Молоко – 250 мл.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для омлету. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником.
Крок 2. Яйця розбийте об плоску поверхню. Вміст вилийте в чашку.
Крок 3. Вилийте молоко. Молоко я відміряю шкаралупою.
Крок 4. Підсоліть.
Крок 5. Інтенсивними рухами вінчика збовтайте до стану однорідності.
Крок 6. Борта і дно ємності для запікання промажте м’яким вершковим маслом. Вилийте омлетную субстанцію.
Крок 7. Увімкніть духовку розігріватися.
Крок 8. Вогнетривку ємність відправте в розігрітий духову шафу.
Крок 9. Запікайте 25 хвилин, встановивши на температурному перемикачі 190 градусів.
Крок 10. Гарячий омлет обережно дістаньте з духовки.
Крок 11. Викладіть на тарілку. Розділіть на порції. Омлет подавайте до столу. Насолоджуйтесь повітряним частуванням. Смачного!
Домашнє морозиво з молока
Домашнє морозиво з молока для мене вважалося чимось надприродним, поки не попався цей чарівний рецепт. Швидше за все, ви скажете, що морозиво далеко від оригіналу, і будете абсолютно праві. Але таке ласощі більш ніж доречно для дружніх посиденьок. Це досить цікавий варіант частування. Приготуйте, сподіваюся, ви оціните!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 11
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Сухе молоко – 50 гр.
- Молоко – 400 мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. + 40 мл молока.
- Ванільний цукор – 1 ст.л.
- Шоколад – для глазурі.
Процес приготування:
Крок 1. У товстостінний сотейник відправте цукор, ванільний цукор і какао-порошок. Налийте трохи молока і розмішайте, щоб не було грудочок. Долийте, молоко що залишилося. Поставте на плиту нагріватися.
Крок 2. Насипте сухе молоко, розмішуйте вінчиком і продовжуйте нагрівати.
Крок 3. Кукурудзяний крохмаль розведіть в невеликій кількості молока і тонкою цівкою введіть в шоколадну масу. Доведіть до загустіння, постійно помішуючи вінчиком.
Крок 4. Візьміть формочки для морозива і наповніть його гарячої шоколадною масою. Остудити при кімнатній температурі, а потім приберіть в холод.
Крок 5. Застигле морозиво витягніть з формочок.
Крок 6. Шоколад розламати на частини і імпульсами по 10-15 секунд розтопіть в мікрохвильовці. Застигле морозиво занурте в глазур. Глазур схопиться буквально через кілька секунд.
Крок 7. Апетитне морозиво готове до вживання.
Крок 8. Збирайтеся великою компанією і насолоджуйтеся шоколадним десертом. Приємної насолоди!