Страви з м’яса на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з м’яса на вечерю – це дуже довгий список страв, які користуються популярністю в наших широтах, однак, в цій статті ми підібрали найвдаліші і перевірені рецепти, які припадуть до смаку кожному і подарують справжню насолоду вашим смаковим рецепторів. Адже немає нічого смачніше домашнього м’яса по-французьки або соковитих котлеток, зліплених своїми руками з усією любов’ю і турботою. Купуємо продукти за списком і приступаємо до приготування найсмачнішої вечері, яка надовго позбавить від почуття голоду!

Котлети з фаршу на швидку руку

Котлети з фаршу на швидку руку – це справжнє спасіння для кожної господині, коли за обмежений час потрібно ситно і смачно нагодувати всю сім’ю. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт соковитих і ароматних котлет зі свинини в панірувальних сухарях.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 40 мл.
  • Сухарі панірувальні – 60-80 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Молоко – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаємо в посуд, зручну для вимішування.

Крок 2. У хліба зрізаємо скоринки, м’якоть заливаємо молоком до розм’якшення і після віджимаємо.

Крок 3. Батон відправляємо до м’ясної складової.

Крок 4. Слідом додаємо цибулину, подрібнену за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 5. Приправляємо компоненти коріандром, сіллю і чорним перцем.

Крок 6. Вбиваємо яйце і гарненько вимішуємо фарш.

Крок 7. Формуємо напівфабрикати бажаної форми і розміру.

Крок 8. Для панірування змішуємо сухарі з борошном – обвалюємо заготовки.

Крок 9. Розігріваємо олію в сковорідці, викладаємо котлети і обсмажуємо до утворення характерної скоринки.

Крок 10. Перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.

Крок 11. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо нагрів і тушкуємо страву ще 4-5 хвилин.

Крок 12. До столу подаємо в гарячому вигляді, доповнивши різносолами і гарніром. Смачного!

Їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді

Їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді – це комплексна страва, яка поєднує в собі не тільки м’ясну складову, але також і овочі з рисом. Подавати до столу таку страву можна, як з гарніром, так і без. Однак хочемо зауважити, що ніжна підлива з моркви і томатної пасти прекрасно доповнює картопляне пюре.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис відварний – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Петрушка сушена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі чистимо і промиваємо, в мисці об’єднуємо рис, фарш і куряче яйце.

Крок 2. Цибулину нарізаємо і пасеруємо на олії до легкого коричневого відтінку, додаємо до фаршу разом з сіллю і двома видами перцю – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Морквину натираємо на терці, довільно подрібнюємо томат.

Крок 4. З заправленого фаршу, вологими руками ліпимо круглі заготовки.

Крок 5. У жаровню викладаємо їжачки, доповнюємо морквиною, томатною пастою, подрібненим помідором, лавром, сушеною зеленню і сіллю з перцем за смаком. Заливаємо інгредієнти водою, накриваємо кришкою і відправляємо на конфорку.

Крок 6. Тушкуємо страву протягом 25-30 хвилин з моменту закипання.

Крок 7. Ароматних їжачків перед подачею рясно поливаємо соусом і насолоджуємося ніжним і яскравим смаком. Смачного!

Соковите філе індички, запечене в духовці

Соковите філе індички, запечене в духовці, доповнене пекучим часником, каррі і оливковою олією – це соковита і дієтична страва, яка володіє прекрасними смаковими характеристиками, як в холодному вигляді, так і в гарячому. Таке м’ясо ідеально підходить для бутербродів, а також його можна подати, як основне страва.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите філе заливаємо великою кількістю солоної води і залишаємо на дві години, а після закінчення часу виймаємо і насухо промакуємо серветками.

Крок 2. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і розрізаємо кожен на 3-4 скибочки, приправи розтираємо маточки і потім, змішуємо з оливковою олією.

Крок 3. Шпигуємо м’ясо часниковими шматочками, старанно натираємо масляною сумішшю зі спеціями.

Крок 4. Обертаємо індичку в фольгу ( не щільно ) і випікаємо 20 хвилин при 250 градусів. Після закінчення термічної обробки, залишаємо м’ясо в духовій шафі до повного охолодження.

Крок 5. Ніжну і соковиту птицю розрізаємо на слайси і дегустуємо. Смачного!

Рубані котлети з курячої грудки

Рубані котлети з курячої грудки – це простий і перевірений спосіб приготувати птицю так, щоб вона не була сухою. Для цього нам також знадобиться ріпчаста цибуля, трохи борошна і ваші улюблені приправи для вишуканості.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування промиваємо м’ясо і даємо час обсохнути, цибулю чистимо.

Крок 2. Озброюємося гострим ножем і нарізаємо птицю дрібними кубиками.

Крок 3. Аналогічним чином чинимо з цибулею – з’єднуємо продукти в глибокій тарілці.

Крок 4. В ту ж ємність розбиваємо яйце.

Крок 5. Підсипаємо до курки борошно, гранульований часник, перець і сіль.

Крок 6. Масу перемішуємо і формуємо заготовки. Викладаємо напівфабрикати на деко змащений маслом і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин з одного боку і 10 хвилин з другої.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею – яскрава і неймовірно смачна страва, яка включає в себе відразу гарнір і ніжне куряче м’ясо, повністю просочене соками і ароматами таких овочів, як цибуля, болгарський перець, кабачок і інші. Обов’язково спробуйте приготувати рагу за цим рецептом, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Баклажан – ½ шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо, позбавляємося від плівок і вкраплень жиру, ріжемо на кубики.

Крок 2. Підрум’янюємо курячі шматочки на маслі до золотистості, підсолюємо.

Крок 3. Вичищаємо насіння з солодкого перцю, нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо довільними шматочками.

Крок 5. Цибулину півкільцями.

Крок 6. Слайсами нарізаємо зубки часнику.

Крок 7. Кубиками ріжемо баклажан і кабачок.

Крок 8. Аналогічним способом подрібнюємо помідор.

Крок 9. На дно форми для запікання викладаємо рум’яне філе і цибульні півкільцями.

Крок 10. Розділимо картоплю і часник, додаємо сіль за смаком.

Крок 11. Зверху кабачок і баклажан.

Крок 12. Далі викладаємо томат і болгарський перець, солимо.

Крок 13. Накриваємо посуд фольгою або кришкою і готуємо півтори години при 180 градусів. Смачного!

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді – це неймовірна смачна ідея для ситної, але в той же час легкої вечері, яка припаде до смаку всім рідних. Незважаючи на те, що в рецепті використовується м’якоть свинини, готове страву містить в собі всього лише 101 калорію на 10 грам!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 250 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і просушуємо, ріжемо на шматочки.

Крок 2. Знімаємо шкірку і лушпиння з овочів, нарізаємо цибулю і морквину півкільцями. Невеликими пелюстками ріжемо зубчик часнику.

Крок 3. На розігрітій олії обсмажуємо свинину до золотистості, додаємо овочеву нарізку, перешиваємо і смажимо близько 5 хвилин.

Крок 4. Капусту тонко шинкуємо, попередньо видаливши пошкоджені і змінили колір листя.

Крок 5. Перекладаємо капустяну соломку до решти компонентів, приправляємо сіллю, перцем і лавром. Заливаємо воду і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні протягом 20-25 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо ароматну страву по порційних тарілках. Смачного!

М’ясо по-французьки з сиром і помідорами

М’ясо по-французьки з сиром і помідорами – це всіма улюблена страва, яку неможливо зіпсувати, бо в її склад входять виключно смачні і ароматні продукти: ніжна свинина, сирна стружка, майонез і кільця соковитих і стиглих помідорів – смачно настільки, що відкусивши один раз, зупинитися неможливо!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки м’яса накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, приправляємо перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 2. Змащуємо свинину майонезом для більшої соковитості.

Крок 3. На соус викладаємо півкільцями цибулі.

Крок 4. Томат ріжемо тонкими кільцями і кладемо поверх цибулі.

Крок 5. Присипаємо заготівлю натертим сиром і випікаємо 25 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 6. Апетитне м’ясо присипаємо зеленню і доповнюємо соусом – насолоджуємося. Смачного!

Макарони з м’ясом на сковороді

Макарони з м’ясом на сковороді – це комплексна страва, яка готується дуже просто і не відніме у вас багато вільного часу. Продукти прекрасно гармоніюють між собою, завдяки чому готове страву приємно здивує вас своїм яскравим ароматом і прекрасними смаковими характеристиками.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Макарони – 250 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста з томатів / соус томатний – 50 гр.
  • Вода / бульйон – 500 мл.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, цибулю нарізаємо.

Крок 3. Пасеруємо овочі на олії до м’якості і рум’яності.

Крок 4. До засмажки викладаємо м’ясо і обсмажуємо до утворення скоринки, всипаємо сіль і перець, додаємо томатну пасту і трохи води – перемішуємо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

Крок 5. Засипаємо макарони.

Крок 6. Заливаємо компоненти крутим окропом або киплячим бульйоном, прикриваємо кришкою і готуємо ще 8 хвилин.

Крок 7. Апетитну страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Класичний бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини є м’ясо, нарізане довгастими смужками і погашене в сметані до того моменту, поки шматочки не розходиться по волокнам від найменшого тиску приладами. Доповнимо яловичу м’якоть часником і чебрецем для насиченості аромату і смаку.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Тім’ян – 1 гілочка.
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Лист лавра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищену від плівок яловичину ріжемо на довгі брусочки.

Крок 2. Розігріваємо олію і приступаємо до обсмажування м’яса.

Крок 3. У момент, коли основний компонент змінив колір – вливаємо трохи окропу.

Крок 4. Додаємо цибульні півкільцями.

Крок 5. Заливаємо інгредієнти окропом і тушкуємо під кришкою протягом години.

Крок 6. Через 60 хвилин доповнюємо яловичину сметаною, змішаною з борошном – перемішуємо.

Крок 7. Тушкуємо страву ще 10-15 хвилин і за п’ять хвилин до зняття з вогню! Посипаємо часником, лавровим листом, чебрецем і сіллю.

Крок 8. Розкладаємо бефстроганов по піалах і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал