Страви з м’яса на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

fd145f60af5ff4d84ecc9a09d7e7912d

Страви з м’яса на вечерю – це дуже довгий список страв, які користуються популярністю в наших широтах, однак, в цій статті ми підібрали найвдаліші і перевірені рецепти, які припадуть до смаку кожному і подарують справжню насолоду вашим смаковим рецепторів. Адже немає нічого смачніше домашнього м’яса по-французьки або соковитих котлеток, зліплених своїми руками з усією любов’ю і турботою. Купуємо продукти за списком і приступаємо до приготування найсмачнішої вечері, яка надовго позбавить від почуття голоду!

c26e59d636c50253fec9429de9099e12

Котлети з фаршу на швидку руку

Котлети з фаршу на швидку руку – це справжнє спасіння для кожної господині, коли за обмежений час потрібно ситно і смачно нагодувати всю сім’ю. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт соковитих і ароматних котлет зі свинини в панірувальних сухарях.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 40 мл.
  • Сухарі панірувальні – 60-80 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Молоко – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаємо в посуд, зручну для вимішування.

37f0b40c403bb057a2401f72dad67c4c

Крок 2. У хліба зрізаємо скоринки, м’якоть заливаємо молоком до розм’якшення і після віджимаємо.

1a3f55ee50fad927188967bfbf76816e

Крок 3. Батон відправляємо до м’ясної складової.

60871f7393e1ee83839279b7e45057de

Крок 4. Слідом додаємо цибулину, подрібнену за допомогою терки з дрібними отворами.

be00c2ed2eaa9db245c12ed60944904d

Крок 5. Приправляємо компоненти коріандром, сіллю і чорним перцем.

b2d7a37cf40b93d5a4afc2c443f42fc8

Крок 6. Вбиваємо яйце і гарненько вимішуємо фарш.

1d12f98fc5ed66b11a4a479f2662351a

Крок 7. Формуємо напівфабрикати бажаної форми і розміру.

584e4725d39e9ba1289a1082ab4be9ad

Крок 8. Для панірування змішуємо сухарі з борошном – обвалюємо заготовки.

3b3ff56b08baebc24b70726e35c30258

Крок 9. Розігріваємо олію в сковорідці, викладаємо котлети і обсмажуємо до утворення характерної скоринки.

ad6888fdd4981be78de8257287d23b74

Крок 10. Перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.

5d344fae16662b811734f899ba20b091

Крок 11. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо нагрів і тушкуємо страву ще 4-5 хвилин.

acd0461fa60649055de011a6bab797af

Крок 12. До столу подаємо в гарячому вигляді, доповнивши різносолами і гарніром. Смачного!

95df728d33bec6ef0b7d3c8e96dc081c

Їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді

Їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді – це комплексна страва, яка поєднує в собі не тільки м’ясну складову, але також і овочі з рисом. Подавати до столу таку страву можна, як з гарніром, так і без. Однак хочемо зауважити, що ніжна підлива з моркви і томатної пасти прекрасно доповнює картопляне пюре.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис відварний – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Петрушка сушена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі чистимо і промиваємо, в мисці об’єднуємо рис, фарш і куряче яйце.

0abae18b176fb7ba8a08e991641778a1

Крок 2. Цибулину нарізаємо і пасеруємо на олії до легкого коричневого відтінку, додаємо до фаршу разом з сіллю і двома видами перцю – ретельно перемішуємо.

26a2d1f7d92969546198ecfda4aa88cb

Крок 3. Морквину натираємо на терці, довільно подрібнюємо томат.

ce2d69babfebaba7424b50426a3bfa13

Крок 4. З заправленого фаршу, вологими руками ліпимо круглі заготовки.

2af1e44e5c45051f363d05ed85cbe82c

Крок 5. У жаровню викладаємо їжачки, доповнюємо морквиною, томатною пастою, подрібненим помідором, лавром, сушеною зеленню і сіллю з перцем за смаком. Заливаємо інгредієнти водою, накриваємо кришкою і відправляємо на конфорку.

4f04d23ed6de336295bdca913c0f03f1

Крок 6. Тушкуємо страву протягом 25-30 хвилин з моменту закипання.

79c83f669c8540facb5dddd42c93bf85

Крок 7. Ароматних їжачків перед подачею рясно поливаємо соусом і насолоджуємося ніжним і яскравим смаком. Смачного!

027c903cd2805d83f522c852abda4079

Соковите філе індички, запечене в духовці

Соковите філе індички, запечене в духовці, доповнене пекучим часником, каррі і оливковою олією – це соковита і дієтична страва, яка володіє прекрасними смаковими характеристиками, як в холодному вигляді, так і в гарячому. Таке м’ясо ідеально підходить для бутербродів, а також його можна подати, як основне страва.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите філе заливаємо великою кількістю солоної води і залишаємо на дві години, а після закінчення часу виймаємо і насухо промакуємо серветками.

6a52ae487182c7b8651a0f3043e6446b

Крок 2. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і розрізаємо кожен на 3-4 скибочки, приправи розтираємо маточки і потім, змішуємо з оливковою олією.

1d481190192f91587f8886256a81f5c9

Крок 3. Шпигуємо м’ясо часниковими шматочками, старанно натираємо масляною сумішшю зі спеціями.

45930366fda8974d5ac17b7d90cc6f34

Крок 4. Обертаємо індичку в фольгу ( не щільно ) і випікаємо 20 хвилин при 250 градусів. Після закінчення термічної обробки, залишаємо м’ясо в духовій шафі до повного охолодження.

845b320411105c3bdd2e21a77122489e

Крок 5. Ніжну і соковиту птицю розрізаємо на слайси і дегустуємо. Смачного!

4efe67db4f35a3f150d085b64a40a4e6

Рубані котлети з курячої грудки

Рубані котлети з курячої грудки – це простий і перевірений спосіб приготувати птицю так, щоб вона не була сухою. Для цього нам також знадобиться ріпчаста цибуля, трохи борошна і ваші улюблені приправи для вишуканості.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування промиваємо м’ясо і даємо час обсохнути, цибулю чистимо.

552d3c23ee19699db0c6d7c29d255483

Крок 2. Озброюємося гострим ножем і нарізаємо птицю дрібними кубиками.

d699984141a23662c353ed15d0327969

Крок 3. Аналогічним чином чинимо з цибулею – з’єднуємо продукти в глибокій тарілці.

c998943471cbe3f933a8ef6440b998f6

Крок 4. В ту ж ємність розбиваємо яйце.

8c5d7154e4b2fadc3115c58b1a49c31b

Крок 5. Підсипаємо до курки борошно, гранульований часник, перець і сіль.

bcaaddbe707f5f38eecdd8390cc0fd65

Крок 6. Масу перемішуємо і формуємо заготовки. Викладаємо напівфабрикати на деко змащений маслом і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин з одного боку і 10 хвилин з другої.

3ff0c4b3a3fd4fe733b51bbb8dadeec5

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

a6bedf46df9cf8a3ffe4ba2a52128225

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею – яскрава і неймовірно смачна страва, яка включає в себе відразу гарнір і ніжне куряче м’ясо, повністю просочене соками і ароматами таких овочів, як цибуля, болгарський перець, кабачок і інші. Обов’язково спробуйте приготувати рагу за цим рецептом, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Баклажан – ½ шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо, позбавляємося від плівок і вкраплень жиру, ріжемо на кубики.

f0a905130eb031560bbd8a8cd8579748

Крок 2. Підрум’янюємо курячі шматочки на маслі до золотистості, підсолюємо.

6e46a9cce77944d431c1b0dff0a06546

Крок 3. Вичищаємо насіння з солодкого перцю, нарізаємо скибочками середнього розміру.

f47a29b37b942d8a474cde2601d58939

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо довільними шматочками.

40141bd6826795fecb92b516304fcd71

Крок 5. Цибулину півкільцями.

b21695647d1532bd0055181a9c7253cf

Крок 6. Слайсами нарізаємо зубки часнику.

d22a0cecf7c2860b21e98ced1825db86

Крок 7. Кубиками ріжемо баклажан і кабачок.

941f310873a42f3cbcb3dfca69d4071e

Крок 8. Аналогічним способом подрібнюємо помідор.

9a4cf2023ebbfcf45d194e3c99cc81f8

Крок 9. На дно форми для запікання викладаємо рум’яне філе і цибульні півкільцями.

ba77ef50c07961dade7c2025f089c8ac

Крок 10. Розділимо картоплю і часник, додаємо сіль за смаком.

1a74b04cfcfcd372f39d635d4c969337

Крок 11. Зверху кабачок і баклажан.

e541aa8d9bf424e06077a799692b2cb4

Крок 12. Далі викладаємо томат і болгарський перець, солимо.

013ac70d5191bc7c12651ed2a1e47c84

Крок 13. Накриваємо посуд фольгою або кришкою і готуємо півтори години при 180 градусів. Смачного!

7a67ecd5d7cde55a2bc2a49c8821c08d

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді – це неймовірна смачна ідея для ситної, але в той же час легкої вечері, яка припаде до смаку всім рідних. Незважаючи на те, що в рецепті використовується м’якоть свинини, готове страву містить в собі всього лише 101 калорію на 10 грам!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 250 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і просушуємо, ріжемо на шматочки.

9cf57cb15e44fc46d55023802c34e414

Крок 2. Знімаємо шкірку і лушпиння з овочів, нарізаємо цибулю і морквину півкільцями. Невеликими пелюстками ріжемо зубчик часнику.

63ffa3ccbccc9cc164f801591f005dca

Крок 3. На розігрітій олії обсмажуємо свинину до золотистості, додаємо овочеву нарізку, перешиваємо і смажимо близько 5 хвилин.

0f3a5e7a8a5ac0716d1f0632be25c9ad

Крок 4. Капусту тонко шинкуємо, попередньо видаливши пошкоджені і змінили колір листя.

e912d3cf7d1a917e7531ca9680015ab4

Крок 5. Перекладаємо капустяну соломку до решти компонентів, приправляємо сіллю, перцем і лавром. Заливаємо воду і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні протягом 20-25 хвилин.

0f54d649650388135d68512c03ca5ddb

Крок 6. Розкладаємо ароматну страву по порційних тарілках. Смачного!

17ac9385e2795a6cc12dfa1129a0b225

М’ясо по-французьки з сиром і помідорами

М’ясо по-французьки з сиром і помідорами – це всіма улюблена страва, яку неможливо зіпсувати, бо в її склад входять виключно смачні і ароматні продукти: ніжна свинина, сирна стружка, майонез і кільця соковитих і стиглих помідорів – смачно настільки, що відкусивши один раз, зупинитися неможливо!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки м’яса накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, приправляємо перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові переваги.

5772b5547e3188903dadfa548bfb5be0

Крок 2. Змащуємо свинину майонезом для більшої соковитості.

a066a182752df9b050035ea52f7f7059

Крок 3. На соус викладаємо півкільцями цибулі.

a97e563977f0e027abcbaead3b543459

Крок 4. Томат ріжемо тонкими кільцями і кладемо поверх цибулі.

45c5ccd91386afc1e524d1d16795bc98

Крок 5. Присипаємо заготівлю натертим сиром і випікаємо 25 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

cd599edba66ecacd00752375559a6484

Крок 6. Апетитне м’ясо присипаємо зеленню і доповнюємо соусом – насолоджуємося. Смачного!

06ab1b387458eee60ce4b0882ee09e3a

Макарони з м’ясом на сковороді

Макарони з м’ясом на сковороді – це комплексна страва, яка готується дуже просто і не відніме у вас багато вільного часу. Продукти прекрасно гармоніюють між собою, завдяки чому готове страву приємно здивує вас своїм яскравим ароматом і прекрасними смаковими характеристиками.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Макарони – 250 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста з томатів / соус томатний – 50 гр.
  • Вода / бульйон – 500 мл.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, нарізаємо скибочками середнього розміру.

c81ce7106a7d4c2440a8e9b1cf4a6441

Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, цибулю нарізаємо.

c79759f7c81cbd52f80294dce2b306af

Крок 3. Пасеруємо овочі на олії до м’якості і рум’яності.

29d3b7ba2542f1ea7278298c7a24394c

Крок 4. До засмажки викладаємо м’ясо і обсмажуємо до утворення скоринки, всипаємо сіль і перець, додаємо томатну пасту і трохи води – перемішуємо і тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

61c75b4a4bd7190d5d1e8a2b2b8dd664

Крок 5. Засипаємо макарони.

6e4e64a6eb1a84d958af9695f9277f09

Крок 6. Заливаємо компоненти крутим окропом або киплячим бульйоном, прикриваємо кришкою і готуємо ще 8 хвилин.

809370bbf0c9ff5b28b0d9fb9a563172

Крок 7. Апетитну страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

d6eadae9f669edf9a04a545eaa54e4ea

Класичний бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини є м’ясо, нарізане довгастими смужками і погашене в сметані до того моменту, поки шматочки не розходиться по волокнам від найменшого тиску приладами. Доповнимо яловичу м’якоть часником і чебрецем для насиченості аромату і смаку.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Тім’ян – 1 гілочка.
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Лист лавра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищену від плівок яловичину ріжемо на довгі брусочки.

2b3334509262e2e9c24d4f84891bc11f

Крок 2. Розігріваємо олію і приступаємо до обсмажування м’яса.

4201825007cd8f310f0f475109d08fb8

Крок 3. У момент, коли основний компонент змінив колір – вливаємо трохи окропу.

2b196f8314d9f74180b9bc9e2dc809da

Крок 4. Додаємо цибульні півкільцями.

15cb1b5152df0c602bd14d29ab5f3e81

Крок 5. Заливаємо інгредієнти окропом і тушкуємо під кришкою протягом години.

bae537c080d97f05a089afd1af2245c4

Крок 6. Через 60 хвилин доповнюємо яловичину сметаною, змішаною з борошном – перемішуємо.

c02d43a3218e1510e7e63242dcf4ab4f

Крок 7. Тушкуємо страву ще 10-15 хвилин і за п’ять хвилин до зняття з вогню! Посипаємо часником, лавровим листом, чебрецем і сіллю.

865ccedb44d87d397090f6ed8b7b511b

Крок 8. Розкладаємо бефстроганов по піалах і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

18a80c1f0fb997475a6b4e243a69c492

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал