Страви з гарбуза – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

826528af594fbd34a7889f311d44d46e

Страви з гарбуза – це дуже корисна і смачна страва. Домашня випічка, супи, оладки, варення, начинки, каші це тільки частина страв, які можна реалізувати.

Гарбуз – це досить корисний і бюджетний овоч. Деякі не дуже люблять гарбуз. Я теж ставлюся до цього типу людей. Але тут зібрані найпоширеніші страви, якими найчастіше користуюся я. Якщо правильно приготувати гарбуз, ви залишитеся в захваті і отримаєте масу вражень. Вибирайте свій рецепт і їжте із задоволенням!

Суп-пюре з гарбуза з вершками – класичний рецепт

Суп-пюре з гарбуза з вершками виходить надзвичайно ніжним. Яскраве смачне страва готується просто, зігріває і насичує в прохолодне пору року. Якщо у вас є сумніви і гарбуз ви не особливо любите, просто скористайтеся цим бездоганним рецептом.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вершки 20% – 120 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть всі складові ніжного яскравого супчика. Цибулину очистіть від лушпиння. Морквину промийте від забруднень. Овочечисткою зніміть шкірку.

f66af245967e8b433ccb0006a6c27580

Крок 2. Очищені овочі наріжте досить крупно.

facf7e24c74026f13fd39e14d1dd8ad2

Крок 3. Соковиту гарбуз сполосніть і очистіть від шкірки. Крупно наріжте.

3a9aded41d661cb35aea93c54612f36c

Крок 4. Сковорідку нагрійте, налийте улюблене олія без запаху. Морквину і цибуля відправте пассуватися.

eff3d20eb23aeeb9f057b40cdf3a1036

Крок 5. Нарізану гарбуз і пасеровані овочі складіть в товстостінний сотейник.

2ff5ce53b1b697c63da4d5df357fe17a

Крок 6. Приправте спеціями – сіллю і молотим перцем. Залийте гарячою водою, поставте на конфорку. Тушкуйте 20 хвилин після закипання на мінімальному нагріванні.

6125d75a4e151361f55a0c5c13734ce9

Крок 7. Вміст сотейника перекладіть в чашу блендера і збийте до однорідної консистенції.

06f22f4bb048a345d1e29299f6b48a05

Крок 8. Подрібнені овочі перекладіть назад в сотейник. Налийте 120 мілілітрів жирних вершків і нагрійте на плиті до появи бульбашок.

460be2f2f3dcf9888054f12c93e0d78b

Крок 9. Як тільки суп закипить, присмачити його вершковим маслом.

9641e9fc5018f03810b4c1bdee3e70e6

Крок 10. Перемішайте і вимкніть конфорку.

593002498663771e97dbf94548e05d9e

Крок 11. Яскравий ніжний суп подавайте порційно, доповнивши улюбленою зеленню за бажанням. Смачно подавати з сухариками і попередньо підсмаженими гарбузовим насінням. Їжте і отримуйте задоволення!

7751270938ff1fbf02c26d6af8b638b8

Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом припаде до смаку всім любителям ситних та корисних сніданків. Запашна солодка страва сподобається дітям. Текстура каші виходить ніжною та повітряною. Смачна і красива страва не залишить нікого байдужим.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пшоно – 150 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Молоко – 200 мл.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Кориця – за смаком.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть всі складові ароматною яскравою каші.

38de3a81f9c28d022e9f6d7155bda17e

Крок 2. Соковиту гарбуз сполосніть і очистіть від шкірки. Крупно наріжте, видаливши нутрощі і насіння.

8b428dac2010fe8378a18308390cb41d

Крок 3. Нарізану гарбуз складіть в товстостінний сотейник. Залийте гарячою водою і помістіть на конфорку. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин після закипання на мінімальному вогні.

8ce06da0c5a05a3cc56b7943972c157d

Крок 4. 150 грамів пшона гарненько промийте кілька разів в холодній воді і відправте до гарбуза. Присоліть.

3bb2b461058166a62018b34f5fa2d230

Крок 5. Заправити корицею і цукром. Готуйте, накривши кришкою, поки повністю не випарується вода.

cd4187dbfe23c6c6edc23f7cfb4b52b4

Крок 6. Далі налийте 200 мілілітрів молока.

a70a557a6fe8d66578d8f6d46a9568b0

Крок 7. Варіть кашу, поки молоко повністю не вбереться в крупу і вона не збільшиться в обсязі.

11565c426fdfaac10c9594193a3f76ce

Крок 8. Апетитну кашу присмачити вершковим маслом. Розмішайте і вимкніть нагрів.

22057a7423181b053e3b81b169965928

Крок 9. Яскраву кашу подавайте порційно. Їжте смачно! Смачного!

42911d13b1db9c9f9672162d9ed449db

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – ароматне ласощі з цитрусовими нотками, яке зведе вас з розуму. Ніжна текстура яскравого частування просто тане в роті. Варення подають з чаєм або в доповненні до оладків або млинчиків. Їжте і отримуйте задоволення!

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Лимони – 1 шт.
  • Корінь імбиру ( 6 см. ) – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз середнього розміру добре вимийте і обсушіть. Розріжте вздовж. Жорстку шкірку при необхідності очистіть гострим ножем або овочечисткою. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки. Очищений гарбуз наріжте середніми за розміром шматочками.

bb6e639591f8723c328f3b165508c466

Крок 2. Лимон і апельсин обдайте окропом. Зніміть цедру з фруктів теркою. Плоди очистіть від білої плівки, часточки наріжте. Корінь імбиру очистіть і подрібніть на терці.

037f3cad1d8497d633118805de25144c

Крок 3. У товстостінні каструлю складіть нарізану гарбуз, подрібнені цитрусові часточки. Насипте кілограм цукру і ретельно розмішайте. Накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі мінімум на годину. За цей час цукрові кристалики повністю розчиняться, і утворюється сироп.

f02be5f05c8c50b5777519bdbacf8d29

Крок 4. Каструлю помістіть на конфорку. На мінімальному вогні доведіть до кипіння. Зніміть утворилася піну. Тушкуйте до розм’якшення гарбуза. Як тільки звариться гарбуз, відправте подрібнений імбир. Прокип’ятити 10 хвилин.

ff19ee96d105243423cef4867089f874

Крок 5. Банки гарненько сполосніть з содою. Простерилізуйте в мікрохвильовці або на водяній бані. Стерильні банки наповніть ароматним варенням. Закрутіть стерильними кришками.

9a34ed0f7c8e6be2e49bf8a20e4b9d9e

Крок 6. Банки з варенням повністю остудити. Перемістіть в прохолодне місце, де зберігаються заготовки. Душисте варення використовуйте за призначенням. Смачного!

3be39fe56db35c72b4d318aad6518477

Оладки з гарбуза на сковороді

Оладки з гарбуза на сковороді виходять дивовижно ніжними. Ароматну випічку подають зі сметаною або з варенням. Оладки приємно здивують і приведуть вас у захват. Процес приготування займає мінімум часу. З цією стравою впорається будь-який. Апетитні оладки подають як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.л.
  • Гарбуз очищена – 400 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх мелений – 1/3 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз добре вимийте і обсушити. Наріжте уздовж. Скористайтеся овочечисткою і зніміть жорстку шкірку. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки. У очищеному вигляді гарбуза має бути 400 грамів. Натріть її на терці, присоліть і залиште на 10 хвилин.

adb20fff1372df738356b4e40c6dc8c7

Крок 2. Гарбуз відіжміть від зайвої вологи. Розбийте до неї курячі яйця. Приправте прянощами – ванільним цукром і молотим мускатним горіхом. Насипте просіяне пшеничне борошно. Гарненько розмішайте тісто.

9dee6d3f7e99565d75869ca50a65af3d

Крок 3. Сковороду розігріти. Налийте олію. На відстані один від одного викладіть гарбузове тісто. Обсмажте до рум’яності на середній температурі. Акуратно переверніть лопаткою на другу сторону і обсмажте.

83f57602b9491344dc508c9e0d31498d

Крок 4. Яскраві ароматні оладки викладіть на тарілку.

b442144555378c098d1016b3e1046764

Крок 5. Подавайте апетитні оладки з улюбленим варенням або сметаною. Смачного!

a11a62565abe7c12ae11a0adeff01d7f

Гарбуз, запечений з м’ясом в духовці

Гарбуз, запечений з м’ясом в духовці – збалансоване домашнє блюдо, яке смачно і ситно нагодує ваших рідних і близьких. Цей рецепт простий в приготуванні. Ароматне блюдо доставить вам незабутні емоції. Мінімум інгредієнтів і смачний ситна вечеря на столі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Гарбуз очищена – 650 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Паприка – за смаком.
  • Кумін ( зіра ) – за смаком.
  • Кардамон мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз добре вимийте і обсушити. Підготовлену гарбуз розріжте вздовж. Жорстку шкірку при необхідності очистіть гострим ножем. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки. Очищений гарбуз наріжте часточками.

b86cfce26ca22a0a08a49bfeb9ad76c8

Крок 2. Свинину промийте, просушіть паперовими рушниками. Розріжте на досить великі шматочки. Приправте спеціями – сіллю, молотим перцем і кардамоном, кумином, паприкою і цукром. Гарненько все утріть в м’ясну м’якоть.

46530b2b663dff5c94004ec74c3e2644

Крок 3. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. М’ясо натріть майонезом і присмачити нарізаним цибулею. Залиште хвилин на 10, щоб всі інгредієнти подружилися. Спеції додадуть м’ясу неймовірний смак. Ви можете додати свої улюблені прянощі.

9974b2fd9cc4debfb0c8238ded7c8cdc

Крок 4. Деко застеліть фольгою для запікання. Рівним шаром розподіліть мариноване м’ясо. Поверх викладіть часточки гарбуза і побризкати своїм улюбленим ароматним маслом. Гарбузова і оливкова олія підійде чудово. Якщо використовуйте нерафінована, то присмачите перед подачею.

c50550130b52e25d9a89e3a9460e5857

Крок 5. Розігрійте духову шафу, встановивши 180 градусів. Помістіть деко і запікайте блюдо 40 хвилин. Потім проколіть і перевірте готовність. Гарбуз повинна тримати форму, а м’ясо повинно бути соковитим і м’яким.

f4d32aece6a86b22df689988f5be0c23

Крок 6. Якщо гарбуз ще твердоватий, запікайте її ще хвилин 10. Приготоване яскраве блюдо трохи остудити, і подавайте до столу. Їжте смачно і насолоджуйтеся незабутнім процесом!

Манти з гарбузом

Манти з гарбузом виходять бездоганними. Ароматне блюдо подають на святковий стіл, і виглядає це більш ніж доречно. Гарбуз робить начинку більш соковитою і абсолютно не відчувається в мантах. Приготуйте, і ваші гості отримають незвичайне гастрономічне задоволення. Їжте смачно і насолоджуйтеся яскравим шедевром.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 3,5 ст.
  • Вода питна – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Для начинки:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гарбуз очищена – 300 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти для тіста.

ed3f2d6b8cf893f654afe8bcb20bdb73

Крок 2. У миску розбийте попередньо промите яйце.

6624ba6873d4f6621d11df4fea139958

Крок 3. Посоліть і збовтайте вінчиком. Налийте склянку води і знову розмішайте.

94631742c63363e1023971fddf4364c4

Крок 4. Просійте через дрібне сито вказану кількість борошна.

eb7ccfa1646620bb2c0efe42a728a52a

Крок 5. Перемішайте вінчиком, наскільки це можливо.

91dd619438044dd821ade9f2aa97f3c0

Крок 6. Вміст миски перекладіть на робочу поверхню і замісіть еластичне м’яке тісто. Накрийте харчовою плівкою або загорніть в пакет. Залиште відпочивати.

024e535916c96fda92bd04cefe2b1943

Крок 7. Займіться приготуванням начинки. Гарбуз середнього розміру добре вимийте і обсушити. Підготовлену гарбуз наріжте уздовж. Жорстку шкірку очистіть гострим ножем. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки.

9df983ae0c6f34235f8dbd19d1ad96c0

Крок 8. Яловичину промийте і просушіть серветками. Наріжте зручними шматочками і перекрутіть через м’ясорубку.

a8485feb559f9e94a47c0ef8c773e2c8

Крок 9. Очищений гарбуз натріть або перекрутіть через м’ясорубку. Очищену цибулину дрібно наріжте. Кріп сполосніть і обсушіть, наріжте. Підготовлені інгредієнти складіть до яловичого фаршу.

91312113a347ae93643449e6e1c0a129

Крок 10. Фарш розмішайте. Заправити сіллю і молотим перцем.

6ff8c3d442c031d6cc03eafee973f9f3

Крок 11. Перемішайте до однорідності.

9cf0219b266eddcfa303e9f1a5385fd3

Крок 12. Тісто розділіть на частини. Скачайте ковбаску.

e53b739aab7eeb848a6683d60f51ee70

Крок 13. Ковбаску наріжте п’ятаками. Кожен розкачайте і викладіть начинку.

31cecdeb006690d4572eac02cd188b71

Крок 14. Кінці тіста складіть до центру.

08a96fc953a0d4c8daab624a4ce6c5d0

Крок 15. Вільні краю добре заліпити.

40566b56ba42b9135a2d28904714a857

Крок 16. Манти викладіть на решітку на відстані один від одного.

7e1ccd13e4a9bf40a476a6a3a2bc9827

Крок 17. Рештку помістіть в мантницю з водою. Доведіть до кипіння воду і готуйте 20-30 хвилин в залежності від розміру після закипання.

4b02c9759c5c8045d154561947ea1b63

Крок 18. Манти з гарбузом викладіть на тарілку для подачі, прикрасьте зеленню і подавайте на обід. Смачного!

d01e0c8c7c2069df684772a69e08971d

Солодкі цукати з гарбуза

Солодкі цукати з гарбуза – смачні і прості в приготуванні ласощі. Гарбуз не має яскраво вираженого характерного смаку. Але цитрусові фрукти роблять свою справу. Якщо ви не любите гарбуз, просто приготуйте. Цей рецепт розвіє сумніви. Бюджетне ласощі зможе приготувати кожен, трішки терпіння – і все вийде!

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Цедра лайма – 1 ст.л.
  • Лимонний сік – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть продукти для ароматних цукатів.

6ded52a15f0478ec58365f673fe56db0

Крок 2. Гарбуз середнього розміру добре вимийте і обсушіть. Розріжте вздовж. Жорстку шкірку очистіть гострим ножем. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки. Очищений гарбуз наріжте часточками.

afc75bf7f9d46aa758f3d4eabcef480b

Крок 3. Гарбузові часточки складіть в пластиковий контейнер. Пересипте цукром. Лимон і лайм обдайте окропом. Обговорите, зніміть цедру теркою і відправте до решти інгредієнтів. З лимона видавіть сік, змішайте і додайте в контейнер за смаком.

3d1869c4ba9ce4a814977f371bd5503a

Крок 4. Ємність закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч. Цукор розчиниться, виділиться сік і перетвориться в сироп. Дольки просочуються ним. Вміст перекладіть в товстостінний сотейник і поставте на плиту.

852b548f2415f13aa37b3ac92e804b52

Крок 5. Сироп доведіть до кипіння і проваріть часточки 5-7 хвилин до м’якого стану. Перевірте ножем.

e43899806e7b411b00717ce0bd778812

Крок 6. Зварені часточки разом з сиропом перекладіть в контейнер. Повністю остудити. Закрийте кришкою і помістіть в холод на 6 годин.

edc78c9d01354f94d12e558c86093928

Крок 7. Процідити часточки через друшляк. Сироп прокип’ятіть 10 хвилин і знову залийте часточки. Остудіть і повторіть процедуру.

1120a58dab0d9c281c07c5dad12265ed

Крок 8. часточки розкладіть на деко, застелений пергаментом. Помістіть в духовку і сушіть з прочиненими дверцятами 5-6 годин при температурі 100 градусів.

19b81885b25747f3ea3a0af69f33150b

Крок 9. При необхідності зменшіть або збільште час сушіння. Сушити можна в сушарці або в природних умовах.

6a4eabb7ba505fdaf28477c073378af5

Крок 10. Готові цукати повинні гнутися, але не ламатися. Присипте їх цукровою пудрою і приберіть в сухе місце. Можна скласти в банку. Використовуйте для приготування випічки або пийте з ними чай. Смачного!

ab7c7f47126a7303e93b87b864f935ac

Рисова каша на молоці з гарбузом

Рисова каша на молоці з гарбузом виходить неймовірно ніжною і яскравою. Блюдо зазвичай подають на сніданок. Молочна каша сподобається вам, навіть якщо ви на дух не переварюєте гарбуз. Гарбуз не має яскраво вираженого смаку, але надає якусь родзинку страви. Приготуйте, і ваша думка зміниться.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Молоко – 4 ст.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть всі складові апетитної каші.

a81f57212ed8f5552c88ce5255c05551

Крок 2. Соковитий гарбуз сполосніть і очистіть від шкірки. Крупно наріжте, видаливши нутрощі і насіння.

192e885475d99d8ee270780ee78dd404

Крок 3. Нарізаний гарбуз складіть в товстостінний сотейник. Залийте гарячою водою так, щоб вона ледь покривала гарбуз, присоліть і помістіть на конфорку. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин після закипання на мінімальному вогні.

9d3ff912e76e3e964405e81f106ac00c

Крок 4. Надлишки води злийте, але не виливайте геть. Зварену гарбуз розімніть толкушкой.

8ce3ea939a80e14c8059519c869d1778

Крок 5. Стакан рису гарненько промийте кілька разів в холодній воді і відправте до гарбуза. Налийте воду, яку зливали.

3d0597e4c483613226529a3cb1b58f66

Крок 6. Налийте 1/3 необхідного молока, попередньо закип’ятити його. Додайте цукор. Готуйте, накривши кришкою, поки повністю не випарується рідина. Долийте, молоко що залишилося.

646c32852261edcf15b47f8117714024

Крок 7. Варіть кашу, поки молоко практично не вбереться в крупу і каша не збільшиться в обсязі.

e559af20c17bfb64f00308197d725a4c

Крок 8. Апетитну кашу присмачити вершковим маслом. Розмішайте і вимкніть конфорку. Подавайте порційно. Смачного!

b71df74ff6a6ce3769f9b94a5008fb02

Швидкий і смачний пиріг з гарбузом

Швидкий і смачний пиріг з гарбузом сподобається всім любителям домашньої випічки. Гарбуз в поєднанні з лимоном має неперевершений смак і чарівний аромат. Ніжна і повітряна текстура пирога призведе в захват абсолютно всіх, кому вдасться пригоститися яскравим ласощами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Гарбуз очищена – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Соковиту гарбуз вимийте і обсушіть. Розріжте вздовж. Жорстку шкірку очистіть гострим ножем. Нутрощі з насінням витягніть за допомогою столовій ложки. Очищений гарбуз натріть на терці.

aaafad1661b698833f4dfbfaa0ce34a6

Крок 2. Лимон обдайте окропом. Обговорите. Зніміть цедру теркою. Видавіть сік.

8cfaa7d2d5c145d69a936da265af3724

Крок 3. 100 грамів розм’якшеного вершкового масла відправте в глибоку миску, насипте 150 грамів цукрового піску і за допомогою міксера збийте до стану побілілої пишної консистенції. Почніть збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до середніх оборотів.

17d876744dddd8c7d96fd2d329d71268

Крок 4. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. Введіть в маслянисту масу, ретельно розмішуючи міксером до однорідної консистенції.

acf256668ee7b9eb58585f10380a0d7d

Крок 5. Слідом відправте лимонну цедру, соду і сік.

f669d328835510ebc2fdee49daaefb8d

Крок 6. Гарбуз відіжміть від зайвої вологи і вилийте маслянисто-яєчну субстанцію. За допомогою дрібного сита до тіста просійте стакан пшеничного борошна. Тісто перемішайте ложкою до однорідності.

5b6386dd2b17bc60b6ef37ac3973d57d

Крок 7. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Дно і борту форми для випічки ретельно промажте маслом. Акуратно перекладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій формі, злегка постукуючи об стіл.

59c5de30791c4ec9c2d7609d9f4fbf95

Крок 8. Пиріг відправте в розігріту духовку на 45 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Ароматний пиріг повністю остудити в формі. Потім обережно витягніть і перекладіть на тарілку.

0c0cb9612b2088ee99a11fa29b9293ba

Крок 9. Яскравий пиріг наріжте порційними шматочками і подавайте з ароматним чаєм або кавою. Смачного!

7bb00b42e74c6cdf2569ef1f1ce51379

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал