Смажений рис – це страва Азіатської кухні, яке давно набрало популярність і в Україні, завдяки своєму неймовірному смаку, простоті приготування і різноманітності використовуваних продуктів. Доповнити рис можна не тільки овочами і соусами, але також кубиками курячого філе і морепродуктами. Дана страва готується дуже швидко, тому прекрасно підійде для ситного і поживного обіду всієї родини, на підготовку якого вам не доведеться витратити кілька годин.
Смажений рис з яйцем по-китайськи
Смажений рис з яйцем по-китайськи – це страва, що володіє неймовірно насиченим смаком і карколомним ароматом, перед яким просто неможливо встояти. Такий рис можна подавати до столу в якості самостійного страви, але якщо ви дуже голодні, то курка ідеально його доповнить.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис відварний – 1 ст.
- Яйця – 4-5 шт.
- Горошок зелений ( свіжий або заморожений ) – 1 ст.
- Цибуля – 10 пір’я.
- Соус соєвий – за смаком.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Вода – 50 мл.
- Масло кунжутне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності збиваємо яйця з соєвим соусом і водою.
Крок 2. У яєчну суміш відправляємо рубані пір’я зеленої цибулі і горошок.
Крок 3. У товстостінній жаровні розігріваємо олію і обсмажуємо варений рис близько 3-4 хвилин при частому помішуванні.
Крок 4. Далі рис заливаємо збитими яйцями з овочами і активно помішуємо, продовжуючи жарку.
Крок 5. Тушкуємо страву протягом 7 хвилин і заправляємо кунжутним маслом.
Крок 6. Озброюємося паличками і приступаємо до дегустації. Смачного!
Смажений рис з креветками
Смажений рис з креветками – це вишукана страва, яка припаде до смаку навіть самим витонченим гурманам. Поєднання морепродуктів з розсипчастим рисом, та ще й доповнене пряним імбиром і пікантним перцем « чилі » – це буйство фарб і смаків в одній тарілці.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис – 150 гр.
- Креветки очищені – 15 шт.
- Корінь імбиру – 30 гр.
- Перець « чилі » – ½ шт.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Часник – 3 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Масло кунжутне – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Необхідна кількість крупи відварюємо згідно з інструкцією, прописаної на пачці.
Крок 2. Гострий перець нарізаємо кільцями разом з насінням, навскоси ріжемо пір’я цибулі, а корінь імбиру подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 3. У сковорідці нагріваємо суміш оливкової і кунжутної олії, пасеруємо чилі і цибулю. Через пару хвилин додаємо очищені і роздавлені зубки часнику, імбир – перемішуємо і засипаємо креветки, смажимо ще 2-3 хвилини.
Крок 4. В той же жароміцний посуд викладаємо рис, заважаємо і через 3 хвилини вливаємо соєвий соус. Прогріваємо компоненти ще пару хвилин і знімаємо з конфорки.
Крок 5. Сервіруємо і знімаємо пробу. Смачного!
Смажений рис з яловичиною
Смажений рис з яловичиною – це прекрасний варіант для того, щоб здивувати своїх рідних яскравим і оригінальним стравам, яке вони, напевно, раніше не пробували. Для рецепта знадобляться не зовсім звичайні продукти, наприклад сушені гриби, але їх можна придбати в магазинах з азіатською продукцією.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яловичина – 250 гр.
- Рис – 200 гр.
- Гриби « Моер » ( сушені ) – 25 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Горох стручковий – 2 жмені.
- Кінза – 1 пучок.
- Імбир – за смаком.
- Соус соєвий – 35 мл.
- Цибулина – 1 шт.
- Масло кунжутне – 25 мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо і зачищаємо від плівок, ріжемо на шматочки середнього розміру.
Крок 2. У піалі змішуємо третину соєвого соусу з крохмалем.
Крок 3. В отриману суміш викладаємо м’ясні кубики, помішуємо і залишаємо промаринуватися на 5 хвилин.
Крок 4. Рис всипаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб рідина на сантиметр височіла над крупою. Доводимо до кипіння і варимо 12 хвилин на повільному вогні, після тримаємо під кришкою ще 5 хвилин.
Крок 5. Не втрачаючи часу, проварюємо сушені гриби протягом 4 хвилин з моменту закипання.
Крок 6. Займемося овочами: нарізаємо солодкий перець і ріпчасту цибулю кубиком середнього розміру, горох стручковий нарізаємо тонкою соломкою, а зубки часнику і імбир дрібно нарізаємо.
Крок 7. Гриби відкидаємо на сито, промиваємо і ріжемо на маленькі сегменти.
Крок 8. У жаровні нагріваємо олію і смажимо яловичину рівно 60 секунд на максимальному полум’ї, постійно помішуючи.
Крок 9. М’ясо викладаємо на тарілку і замінюємо його цибулею з перцем – смажимо хвилину.
Крок 10. Підливаємо трохи олії і додаємо горох, часник, імбир, гриби і рис – обсмажуємо ще дві хвилини при частому помішуванні, не зменшуючи нагрів.
Крок 11. Далі доповнюємо рис з овочами м’ясом і залишилися соєвим соусом – помішуємо і готуємо ще хвилину.
Крок 12. Знімаємо з плити і заправляємо кунжутним маслом.
Крок 13. Розкладаємо рис по порційних чашах і прикрашаємо кінзою. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажений рис з кимчи по-корейськи
Смажений рис з кимчи по-корейськи є неймовірне поєднання інгредієнтів, зібраних в одній страві і дарує справжнє насолоду смаковим рецепторам. Кимчи ідеально доповнює нейтральний рис, а часник і зелену цибулю додають прянощі.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Кимчи – 150 гр.
- Рис ( відварний ) – 250 гр.
- Ковбаса копчена – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Яйця – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібними скибочками ріжемо кимчи.
Крок 2. До рису викладаємо овочеву пікантну нарізку, вбиваємо куряче яйце.
Крок 3. У сковороді відповідного розміру розігріваємо олію і викладаємо крупу з добавками.
Крок 4. Засипаємо ковбасу, нарізану кубиком.
Крок 5. Доповнюємо страву подрібненим часником і зеленою цибулею, також не забуваємо про соєвий соус, сіль і молотий перець – перемішуємо.
Крок 6. Кашу подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося яскравим смаком і ароматом. Смачного!
Смажений рис з грибами
Смажений рис з грибами, приготований в соєвому соусі і присмачений часником і іншими прянощами – це оригінальна і неймовірно смачна страва на азіатський манер. Для рецепта прекрасно підійде вчорашня крупа, а гриби можна використовувати свіжі або заморожені – вирішувати вам.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис відварний – 1-1,5 ст.
- Гриби – 300 гр.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Спеції – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий рис заливаємо водою в співвідношенні 1: 2, підсолюємо, відварюємо протягом 20 хвилин до повної готовності.
Крок 2. Крупу повністю остуджуємо при кімнатній температурі і тільки після викладаємо на сковорідку з розігрітою олією.
Крок 3. Обсмажуємо основний компонент до легкого рум’яного кольору.
Крок 4. В окремому посуді підсмажуємо нарізані гриби.
Крок 5. Об’єднуємо золотисті гриби з рисом.
Крок 6. Поливаємо інгредієнти соєвим соусом, улюбленими спеціями і чорним перцем – помішуємо і прогріваємо ще близько п’яти хвилин.
Крок 7. Страву подаємо до столу прямо в сковороді. Смачного!
Смажений рис з морепродуктами по-тайськи
Смажений рис з морепродуктами по-тайськи – неймовірно смачна і ароматна страва, яка, напевно, вийде приготувати з першого разу навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні. Час готування мінімальне, так як морські « гади » готуються за лічені хвилини.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Рис – 200 гр.
- Коктейль морський – 250 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Соус « чилі » – ½ ч.л.
- Соус « теріяки » – 1 ст.л.
- Кінза – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо рис на повільному вогні з додаванням солі ( 20 хвилин ).
Крок 2. Зубки часнику « звільняємо » від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Крок 3. У розігріту олію викладаємо часник і гостру пасту.
Крок 4. Через хвилину в ту ж сковорідку відправляємо морепродукти, обсмажуємо до готовності.
Крок 5. Тепер в жароміцний посуд кладемо відварний рис, гарненько перемішуємо.
Крок 6. Заправляємо страву соєвим соусом і теріякі.
Крок 7. Горнімо компоненти в сторону і виливаємо на дно сковороди яйце, як тільки схопилося – об’єднуємо інгредієнти.
Крок 8. Страву прикрашаємо кінзою і знімаємо пробу. Смачного!
Смажений рис з морквою і цибулею
Смажений рис з морквою і цибулею – це насичений і оригінальний гарнір, який виходить в рази смачніше звичайного відварного рису. При такому способі приготування крупа завжди вражає своєю розсипчастою структурою, а також під час термічної обробки рисинки повністю просочуються овочевим соком і ароматом.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Рис – 2 ст.
- Вода – 3 ст.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Часник – 5-6 зуб.
- Олія – 5 ст.л.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій жароміцному посуді розігріваємо олію і пасеруємо цибулю, нарізану півкільцями.
Крок 2. До прозорої цибулі викладаємо дрібні кубики моркви і часник, пропущений через прес.
Крок 3. До рум’яних овочів всипаємо ретельно промитий рис.
Крок 4. Заливаємо компоненти водою і доводимо до кипіння, після зменшуємо нагрів і закриваємо жаровню кришкою.
Крок 5. Коли вся вода вбралася, приправляємо страву сіллю, улюбленими приправами і червоним перцем, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 4-5 хвилин.
Крок 6. Сервіруємо і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажений рис з куркою і соусом теріякі
Смажений рис з куркою і соусом теріякі – це ситна і збалансована страва, яка ідеально підійде для сімейного обіду або вечері, адже готується воно дуже просто і швидко, а почуття ситості залишиться з вами надовго, без супроводу тяжкості в шлунку.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис пропарений – 200 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Соус теріякі – 2 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Брокколі ( заморожені ) – 100 гр.
- Каррі – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 1-2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис гарненько промиваємо і висипаємо в сотейник, заливаємо водою, солимо і відварюємо, згідно з інструкцією на упаковці.
Крок 2. На олії обсмажуємо до золотистості куряче філе, нарізане кубиком, додаємо дрібні шматочки солодкого перцю, перемішуємо і тушкуємо протягом 5-7 хвилин під кришкою.
Крок 3. Потім в сковорідку відправляємо нарізану цибулю, а через пару хвилин ще броколі, пасту з томатів і ½ склянки води – помішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 4. Після закінчення часу доповнюємо компоненти готовим рисом і соусом теріякі, приправляємо каррі, подрібненим часником і сіллю на свій смак.
Крок 5. Страву розділимо по порційних тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Розсипчастий рис з індичкою на сковороді
Розсипчастий рис з індичкою на сковороді, присмачений кисло-солодким соусом, приготованим своїми руками з простих інгредієнтів, стане одним з ваших улюблених страв! Уважно прочитайте рецепт, закупіть продукти і приступайте до готування. І будьте впевнені, що вся ваша сім’я оцінить страву по достоїнству!
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе індички – 350 гр.
- Рис – 150 гр.
- Вода – 300 мл.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Корінь імбиру – 10-20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Трави сушені – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе промиваємо і обсушуємо, нарізаємо довгастими смужками середньої товщини.
Крок 2. У піалі об’єднуємо олію, соєвий соус, оцет, цукор, мелений перець і ароматні трави. Також в суміш додаємо натертий імбир і часник – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Занурюємо індичку в ароматний маринад і залишаємо для просочення на півгодини.
Крок 4. Протягом п’яти хвилин обсмажуємо м’ясні скибочки при частому помішуванні.
Крок 5. Рис промиваємо прохолодною водою, відправляємо до птаха, розмішуємо і прогріваємо 4-5 хвилин.
Крок 6. Вміст посуду заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила суміш, доводимо до кипіння, солимо і після тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Крок 7. Повністю випаровуємо вологу.
Крок 8. За бажанням доповнюємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!