Смажений рис – 9 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажений рис – це страва Азіатської кухні, яке давно набрало популярність і в Україні, завдяки своєму неймовірному смаку, простоті приготування і різноманітності використовуваних продуктів. Доповнити рис можна не тільки овочами і соусами, але також кубиками курячого філе і морепродуктами. Дана страва готується дуже швидко, тому прекрасно підійде для ситного і поживного обіду всієї родини, на підготовку якого вам не доведеться витратити кілька годин.

Смажений рис з яйцем по-китайськи

Смажений рис з яйцем по-китайськи – це страва, що володіє неймовірно насиченим смаком і карколомним ароматом, перед яким просто неможливо встояти. Такий рис можна подавати до столу в якості самостійного страви, але якщо ви дуже голодні, то курка ідеально його доповнить.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис відварний – 1 ст.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Горошок зелений ( свіжий або заморожений ) – 1 ст.
  • Цибуля  – 10 пір’я.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Вода – 50 мл.
  • Масло кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності збиваємо яйця з соєвим соусом і водою.

Крок 2. У яєчну суміш відправляємо рубані пір’я зеленої цибулі і горошок.

Крок 3. У товстостінній жаровні розігріваємо олію і обсмажуємо варений рис близько 3-4 хвилин при частому помішуванні.

Крок 4. Далі рис заливаємо збитими яйцями з овочами і активно помішуємо, продовжуючи жарку.

Крок 5. Тушкуємо страву протягом 7 хвилин і заправляємо кунжутним маслом.

Крок 6. Озброюємося паличками і приступаємо до дегустації. Смачного!

Смажений рис з креветками

Смажений рис з креветками – це вишукана страва, яка припаде до смаку навіть самим витонченим гурманам. Поєднання морепродуктів з розсипчастим рисом, та ще й доповнене пряним імбиром і пікантним перцем « чилі » – це буйство фарб і смаків в одній тарілці.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис – 150 гр.
  • Креветки очищені – 15 шт.
  • Корінь імбиру – 30 гр.
  • Перець « чилі » – ½ шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Масло кунжутне – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідна кількість крупи відварюємо згідно з інструкцією, прописаної на пачці.

Крок 2. Гострий перець нарізаємо кільцями разом з насінням, навскоси ріжемо пір’я цибулі, а корінь імбиру подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. У сковорідці нагріваємо суміш оливкової і кунжутної олії, пасеруємо чилі і цибулю. Через пару хвилин додаємо очищені і роздавлені зубки часнику, імбир – перемішуємо і засипаємо креветки, смажимо ще 2-3 хвилини.

Крок 4. В той же жароміцний посуд викладаємо рис, заважаємо і через 3 хвилини вливаємо соєвий соус. Прогріваємо компоненти ще пару хвилин і знімаємо з конфорки.

Крок 5. Сервіруємо і знімаємо пробу. Смачного!

Смажений рис з яловичиною

Смажений рис з яловичиною – це прекрасний варіант для того, щоб здивувати своїх рідних яскравим і оригінальним стравам, яке вони, напевно, раніше не пробували. Для рецепта знадобляться не зовсім звичайні продукти, наприклад сушені гриби, але їх можна придбати в магазинах з азіатською продукцією.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Гриби « Моер » ( сушені ) – 25 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Горох стручковий – 2 жмені.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Імбир – за смаком.
  • Соус соєвий – 35 мл.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 25 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину промиваємо і зачищаємо від плівок, ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 2. У піалі змішуємо третину соєвого соусу з крохмалем.

Крок 3. В отриману суміш викладаємо м’ясні кубики, помішуємо і залишаємо промаринуватися на 5 хвилин.

Крок 4. Рис всипаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб рідина на сантиметр височіла над крупою. Доводимо до кипіння і варимо 12 хвилин на повільному вогні, після тримаємо під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 5. Не втрачаючи часу, проварюємо сушені гриби протягом 4 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Займемося овочами: нарізаємо солодкий перець і ріпчасту цибулю кубиком середнього розміру, горох стручковий нарізаємо тонкою соломкою, а зубки часнику і імбир дрібно нарізаємо.

Крок 7. Гриби відкидаємо на сито, промиваємо і ріжемо на маленькі сегменти.

Крок 8. У жаровні нагріваємо олію і смажимо яловичину рівно 60 секунд на максимальному полум’ї, постійно помішуючи.

Крок 9. М’ясо викладаємо на тарілку і замінюємо його цибулею з перцем – смажимо хвилину.

Крок 10. Підливаємо трохи олії і додаємо горох, часник, імбир, гриби і рис – обсмажуємо ще дві хвилини при частому помішуванні, не зменшуючи нагрів.

Крок 11. Далі доповнюємо рис з овочами м’ясом і залишилися соєвим соусом – помішуємо і готуємо ще хвилину.

Крок 12. Знімаємо з плити і заправляємо кунжутним маслом.

Крок 13. Розкладаємо рис по порційних чашах і прикрашаємо кінзою. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажений рис з кимчи по-корейськи

Смажений рис з кимчи по-корейськи є неймовірне поєднання інгредієнтів, зібраних в одній страві і дарує справжнє насолоду смаковим рецепторам. Кимчи ідеально доповнює нейтральний рис, а часник і зелену цибулю додають прянощі.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Кимчи – 150 гр.
  • Рис ( відварний ) – 250 гр.
  • Ковбаса копчена – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними скибочками ріжемо кимчи.

Крок 2. До рису викладаємо овочеву пікантну нарізку, вбиваємо куряче яйце.

Крок 3. У сковороді відповідного розміру розігріваємо олію і викладаємо крупу з добавками.

Крок 4. Засипаємо ковбасу, нарізану кубиком.

Крок 5. Доповнюємо страву подрібненим часником і зеленою цибулею, також не забуваємо про соєвий соус, сіль і молотий перець – перемішуємо.

Крок 6. Кашу подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося яскравим смаком і ароматом. Смачного!

Смажений рис з грибами

Смажений рис з грибами, приготований в соєвому соусі і присмачений часником і іншими прянощами – це оригінальна і неймовірно смачна страва на азіатський манер. Для рецепта прекрасно підійде вчорашня крупа, а гриби можна використовувати свіжі або заморожені – вирішувати вам.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис відварний – 1-1,5 ст.
  • Гриби – 300 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий рис заливаємо водою в співвідношенні 1: 2, підсолюємо, відварюємо протягом 20 хвилин до повної готовності.

Крок 2. Крупу повністю остуджуємо при кімнатній температурі і тільки після викладаємо на сковорідку з розігрітою олією.

Крок 3. Обсмажуємо основний компонент до легкого рум’яного кольору.

Крок 4. В окремому посуді підсмажуємо нарізані гриби.

Крок 5. Об’єднуємо золотисті гриби з рисом.

Крок 6. Поливаємо інгредієнти соєвим соусом, улюбленими спеціями і чорним перцем – помішуємо і прогріваємо ще близько п’яти хвилин.

Крок 7. Страву подаємо до столу прямо в сковороді. Смачного!

Смажений рис з морепродуктами по-тайськи

Смажений рис з морепродуктами по-тайськи – неймовірно смачна і ароматна страва, яка, напевно, вийде приготувати з першого разу навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні. Час готування мінімальне, так як морські « гади » готуються за лічені хвилини.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Коктейль морський – 250 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Соус « чилі » – ½ ч.л.
  • Соус « теріяки » – 1 ст.л.
  • Кінза – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо рис на повільному вогні з додаванням солі ( 20 хвилин ).

Крок 2. Зубки часнику « звільняємо » від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 3. У розігріту олію викладаємо часник і гостру пасту.

Крок 4. Через хвилину в ту ж сковорідку відправляємо морепродукти, обсмажуємо до готовності.

Крок 5. Тепер в жароміцний посуд кладемо відварний рис, гарненько перемішуємо.

Крок 6. Заправляємо страву соєвим соусом і теріякі.

Крок 7. Горнімо компоненти в сторону і виливаємо на дно сковороди яйце, як тільки схопилося – об’єднуємо інгредієнти.

Крок 8. Страву прикрашаємо кінзою і знімаємо пробу. Смачного!

Смажений рис з морквою і цибулею

Смажений рис з морквою і цибулею – це насичений і оригінальний гарнір, який виходить в рази смачніше звичайного відварного рису. При такому способі приготування крупа завжди вражає своєю розсипчастою структурою, а також під час термічної обробки рисинки повністю просочуються овочевим соком і ароматом.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій жароміцному посуді розігріваємо олію і пасеруємо цибулю, нарізану півкільцями.

Крок 2. До прозорої цибулі викладаємо дрібні кубики моркви і часник, пропущений через прес.

Крок 3. До рум’яних овочів всипаємо ретельно промитий рис.

Крок 4. Заливаємо компоненти водою і доводимо до кипіння, після зменшуємо нагрів і закриваємо жаровню кришкою.

Крок 5. Коли вся вода вбралася, приправляємо страву сіллю, улюбленими приправами і червоним перцем, перемішуємо і тримаємо на вогні ще 4-5 хвилин.

Крок 6. Сервіруємо і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажений рис з куркою і соусом теріякі

Смажений рис з куркою і соусом теріякі – це ситна і збалансована страва, яка ідеально підійде для сімейного обіду або вечері, адже готується воно дуже просто і швидко, а почуття ситості залишиться з вами надовго, без супроводу тяжкості в шлунку.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 200 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Соус теріякі – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Брокколі ( заморожені ) – 100 гр.
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1-2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рис гарненько промиваємо і висипаємо в сотейник, заливаємо водою, солимо і відварюємо, згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 2. На олії обсмажуємо до золотистості куряче філе, нарізане кубиком, додаємо дрібні шматочки солодкого перцю, перемішуємо і тушкуємо протягом 5-7 хвилин під кришкою.

Крок 3. Потім в сковорідку відправляємо нарізану цибулю, а через пару хвилин ще броколі, пасту з томатів і ½ склянки води – помішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу доповнюємо компоненти готовим рисом і соусом теріякі, приправляємо каррі, подрібненим часником і сіллю на свій смак.

Крок 5. Страву розділимо по порційних тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Розсипчастий рис з індичкою на сковороді

Розсипчастий рис з індичкою на сковороді, присмачений кисло-солодким соусом, приготованим своїми руками з простих інгредієнтів, стане одним з ваших улюблених страв! Уважно прочитайте рецепт, закупіть продукти і приступайте до готування. І будьте впевнені, що вся ваша сім’я оцінить страву по достоїнству!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 350 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Корінь імбиру – 10-20 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Трави сушені – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе промиваємо і обсушуємо, нарізаємо довгастими смужками середньої товщини.

Крок 2. У піалі об’єднуємо олію, соєвий соус, оцет, цукор, мелений перець і ароматні трави. Також в суміш додаємо натертий імбир і часник – гарненько перемішуємо.

Крок 3. Занурюємо індичку в ароматний маринад і залишаємо для просочення на півгодини.

Крок 4. Протягом п’яти хвилин обсмажуємо м’ясні скибочки при частому помішуванні.

Крок 5. Рис промиваємо прохолодною водою, відправляємо до птаха, розмішуємо і прогріваємо 4-5 хвилин.

Крок 6. Вміст посуду заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила суміш, доводимо до кипіння, солимо і після тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

Крок 7. Повністю випаровуємо вологу.

Крок 8. За бажанням доповнюємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал