Смажена курка з золотистою скоринкою на сковороді – це дуже смачна і апетитна страва, яка ідеально підійде для вашого обіду або вечері. Ароматну хрустку курочку можна подавати до столу з будь-якими гарнірами на ваш смак. Для приготування птиці на сковороді беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з семи покрокових рецептів з фото.
Курячі гомілки на сковороді з хрусткою скоринкою
Курячі гомілки на сковороді з хрусткою скоринкою виходять дуже соковитими і апетитними. Такий продукт можна подавати з улюбленими гарнірами на ваш смак. Відмінне рішення для домашнього обіду або вечері. Беріть на замітку цікавий рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 6 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 70 мл.
- Борошно – 5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх кефіром і сіллю. Збиваємо продукти вінчиком до отримання однорідної суміші.
Крок 3. В інший посуд всипаємо борошно зі спеціями. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Курячі гомілки заздалегідь розморожуємо і гарненько промиваємо під водою. Обговорюємо за допомогою паперових рушників.
Крок 5. Викладаємо кожну гомілку в яєчно-кефірну суміш, після обвалюємо в борошні зі спеціями.
Крок 6. Кладемо заготовки на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Апетитні курячі гомілки з хрусткою скоринкою готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Смажена куряча грудка з скоринкою
Смажена куряча грудка з скоринкою – це дуже швидке у виконанні і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Подавайте гарячий продукт до обідів, вечерь або в рамках святкового меню. Для приготування м’яса птиці рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 2 шт.
- Часник – 2 зубчик.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – для панірування.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе заздалегідь розморожуємо, після промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 2. Кладемо шматки філе в глибоку миску. Доповнюємо їх сіллю і подрібненим часником.
Крок 3. Гарненько перемішуємо заготівлю.
Крок 4. В окремому посуді збиваємо куряче яйце. Промакуємо в цій суміші кожен шматочок.
Крок 5. Далі м’ясо птиці обвалюємо в борошні.
Крок 6. Перекладаємо заготовки в розігріту з олією сковороду.
Крок 7. Обсмажуємо продукт з обох сторін до яскравого рум’янцю.
Крок 8. Хрустка смажена куряча грудка з апетитною скоринкою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Курка в сирній скоринці на сковороді
Курка в сирній скоринці на сковороді – дуже смачне і нескладне у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Готове частування також порадує яскравим апетитним ароматом і золотистою скоринкою. Подавайте апетитну курочку з вашими улюбленими гарнірами і радуйте своїх рідних.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Акуратно відбиваємо шматочки курячого філе. Щоб не пошкодити структуру м’яса, можете зробити це через харчову плівку.
Крок 2. Твердий сир натираємо на великій терці.
Крок 3. У глибокій мисці змішуємо тертий сир і вказане кількість панірувальних сухарів.
Крок 4. В окремому посуді виделкою збиваємо куряче яйце.
Крок 5. Доповнюємо яєчну суміш сіллю і молотим перцем. Перемішуємо.
Крок 6. Добре обмазуємо відбиті курячі шматочки в яєчній суміші.
Крок 7. Далі заготовки обвалюємо в сирі і панірувальних сухарях.
Крок 8. Відправляємо підготовлені шматочки в сковороду, добре розігріту з олією.
Крок 9. Обсмажуємо продукт з обох сторін до яскравої рум’яної скоринки.
Крок 10. Яскрава і хрустка курка в сирній скоринці готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Курячі стегна з скоринкою на сковороді
Курячі стегна з скоринкою на сковороді виходять дуже соковитими і поживними. Такий апетитний продукт можна подавати з улюбленими гарнірами на ваш смак. Відмінне рішення для домашнього обіду або вечері. Беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода кип’ячена – 100 мл.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.
Крок 2. Курячі стегна добре промиваємо під водою і обсушуємо. Кладемо їх в глибоку миску.
Крок 3. Посипаємо курячі шматки сіллю, молотим перцем і приправою.
Крок 4. Ретельно перемішуємо курячі шматочки зі спеціями. Маринуємо близько 15 хвилин, прикривши кришкою або харчовою плівкою.
Крок 5. Сковороду розігріваємо з олією. Викладаємо сюди, мариновані в спеціях курячі стегна.
Крок 6. Обсмажуємо шматочки до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Вливаємо в сковороду трохи кип’яченої води.
Крок 8. Тушкуємо страву під кришкою близько 15 хвилин, після вимикаємо плиту.
Крок 9. Соковиті і рум’яні курячі стегна на сковороді готові. Розкладайте по порційних тарілках і угощайтесь!
Смажена курка з часником і майонезом
Смажена курка з часником і майонезом – дуже смачне і швидке у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Готове частування також порадує насиченим і апетитним ароматом, який утворюється завдяки часнику. Подавайте рум’яне частування з вашими улюбленими гарнірами!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг.
- Майонез – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Часник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курку добре промиваємо і ріжемо на порційні шматки.
Крок 2. Кладемо курячі шматочки в глибокий посуд. Заливаємо продукт майонезом. Посипаємо сіллю і подрібненим часником.
Крок 3. Ретельно перемішуємо заготівлю і залишаємо маринувати.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди підготовлені курячі шматочки. Смажимо на великому вогні півтори хвилини.
Крок 5. Вливаємо трохи окропу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою.
Крок 6. Готуємо близько 1 години на невеликому вогні.
Крок 7. Ближче до кінця готування збільшуємо вогонь і даємо курці підрум’янитися.
Крок 8. Апетитна і рум’яна смажена курка з майонезом і часником готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Курка в сметано-часниковому соусі на сковороді
Курка в сметано-часовому соусі на сковороді – це дуже швидке у виконанні і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Подавайте частування до обідів, вечерь або в рамках святкового меню. Для приготування яскравого продукту рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Сметана – 120 мл.
- Часник – 3 зубчика.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Приготуємо соус. Для цього в глибокій мисці з’єднуємо сметану, подрібнений часник і кріп.
Крок 3. Ретельно перемішуємо масу. За смаком можна посолити і поперчити.
Крок 4. Розморожене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його тонкими півкільцями.
Крок 6. Відправляємо цибулю з куркою на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо продукти до рум’янцю близько 5-7 хвилин.
Крок 7. Викладаємо сметано-часниковий соус до курки. Акуратно все перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. Після вимикаємо плиту.
Крок 8. Апетитна курка в сметано-часовому соусі на сковороді готова. Діліть на порції і угощайтесь!
Смажена курка в панірувальних сухарях
Смажена курка в панірувальних сухарях порадує апетитною скоринкою і яскравим смаком. Ідеальне рішення для ваших обідів, вечерь або свят. Готову страву можна подавати з вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати по перевіреному рецептом з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Розморожене і промите куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце.
Крок 4. Збиваємо його виделкою або вінчиком до однорідної суміші.
Крок 5. Шматочки курячого філе кладемо в пакет. Посипаємо сіллю, молотим перцем і борошном. Ретельно перемішуємо.
Крок 6. Далі кожен підготовлений шматочок занурюємо в яєчну суміш.
Крок 7. Обвалюємо курячі заготовки в панірувальних сухарях.
Крок 8. Перекладаємо курку на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 9. Апетитна курочка в панірувальних сухарях готова. Подавайте до столу разом з соусом або вашими улюбленими гарнірами!