Смачна фарширована картопелька 😋
Інгредієнти:
- Картопля-4 шт.
- Часник-4 зубчики
- Масло вершкове-100 г
- Сметана-2 ст. л.
- Бекон-4 шт.
- Сир твердий-200 г
- Кріп – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 °C. вимити і обсушити бульби картоплі — шкірка повинна бути сухою, тоді вона підрум’яниться і стане хрусткою. Кожну картоплину натерти невеликою кількістю оливкової олії і сіллю і поставити в духовку на 1-1,5 години.
- За 30 хвилин до готовності картоплі покласти на лист фольги неочищені зубчики часнику, посолити, поперчити, додати трохи вершкової і столової ложки оливкової олії. Загорнути і помістити в духовку.
- Поки картопля і часник запікаються, скибочки бекону дрібно нарізати і злегка обсмажити до золотистого кольору на добре розігрітій сухій сковороді. Відставити на час.
- Вийняти з духовки картоплю і остудити. Гострим ножем розрізати картоплини уздовж навпіл, потім акуратно, намагаючись не пошкодити шкірку, ложкою вийняти м’якоть і перекласти у велику миску.
- Додати в миску очищений від шкірки печений часник, сметану, трохи оливкової олії, рубану зелень, обсмажений бекон, майже весь тертий сир (крім 5-6 столових ложок) і акуратно перемішати, намагаючись не перетворити суміш в пюре.
- За допомогою столової ложки начинити фаршем кожну картопляну половинку і викласти їх шкірками вниз на широкий деко. Добре розігріти гриль в духовці.
- Зверху на кожну картопляну часточку викласти по парі кубиків дуже холодного вершкового масла і посипати тертим сиром, що залишився. Відправити в духовку на 7-10 хвилин.
- Запікати картоплю до появи легкої рум’яної скоринки. Готові часточки злегка остудити і відразу подавати, збризнувши невеликою кількістю оливкової олії.
Приємного апетиту!