Риба дуже корисна і багата мікроелементами. А скумбрія, приготована за цим рецептом урізноманітнює Ваш раціон!
Інгредієнти:
- Свіжоморожена скумбрія-3 штуки;
- Дві невеликі головки ріпчастої цибулі;
- Невелика морквина – 1 штука;
- Один великий лимон, або парочка не дуже великих;
- Вершкове масло-30 гр;
- Сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком;
- Рослинне масло.
Приготування:
1. Перед тим, як зайнятися обробкою риби, беремо будь-яку форму для запікання (краще взяти цільну керамічну або скляний посуд, а не з роз’ємними бортами), і на дно в хаотичному порядку розкладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
2. Потім, щільним шаром викладаємо крупно нарізану цибулю (кільцями, півкільцями, чверть\кільцями), форма нарізки не має ніякого значення. Зверху на цибулю викладаємо нарізану брусочками або соломкою, або просто натертою на крупній тертці, моркву. І, прибираємо поки в сторону, переходимо до обробки риби. Овочі солити не потрібно.
3. Беремо кілька тушок свіжомороженої скумбрії, промиваємо, відрізаємо голову, хвостик, видаляємо нутрощі, і чорну плівку всередині. І, тепер на підготовлених тушках необхідно зробити розрізи. Робимо розрізи по 2-3 см, тільки на одній стороні риби, і обов’язково розрізаємо хребет, Нижня філейна частина залишається недоторканою.
4. Далі скумбрію з кожного боку трохи присолюємо, і посипаємо перцем і спеціями. Можна взяти спеції (спеціально для риби), або суміш перців, або прованські трави. І, перекладаємо в уже підготовлену форму з овочами.
5. Тепер беремо лимон, нарізаємо його скибочками, і по одній скибочці укладаємо в кожен розріз. Зверху, зовсім трохи, поливаємо рослинною олією. І відправляємо запікатися в духовку, хвилин на 35-40. Десь хвилин через 20, в процесі запікання, дістаємо форму з рибкою і поливаємо жиром, який виділився в процесі запікання. І, далі запікаємо до готовності.
Ароматна і корисна рибка готова! Приємного апетиту!