На приготування домашньої бастурми доведеться витратити кілька днів. Але результат вас порадує! Пікантна, ароматна бастурма стане відмінною закускою до будь-якого столу.
Інгредієнти:
1. Куряче філе-4 штуки;
2. Сіль-600 г;
3. Сушений мелений часник-2 ч. ложки;
4. Перець чорний мелений – 1 ч. ложка;
5. Солодка паприка-2 ч. ложки;
6. Коріандр-0,5 ч. ложки;
7. Приправа для курки-2 ч. ложки.
Приготування:
- З курячого філе видаліть мале філе, жир і плівки. Повинні вийти акуратні рівні шматочки.
- Промийте їх під проточною водою і висушіть паперовими рушниками.
- У невелику миску насипте шар солі так, щоб покрити дно. Викладайте туди шматочки філе і покривайте їх сіллю. Намагайтеся укладати філе рівно, так як воно збереже свою форму.
- Залиште філе на добу в холодильнику.
- Потім струсіть з курки сіль і промийте шматочки.
- Складіть філе в миску, залийте водою і вимочуйте 2-3 години. За цей час кілька разів змініть воду. Чим довше ви будете вимочувати, тим менш солоним вийде м’ясо.
- Після вимочування просушіть курку паперовими рушниками.
- Змішайте спеції і насипте в миску. Обваляйте кожен шматок курки в цій суміші, злегка придавлюючи руками, щоб покрити рівномірно. Експериментуйте зі спеціями і додавайте будь-які на свій смак.
- З одного з країв кожного філе виконайте отвір ножем або великою голкою. Протягніть туди кулінарну нитку і зробіть петлю.
- Підвісьте бастурму в провітрюваному і недоступному для прямих сонячних променів місці і залиште на 3-4 дні. Чим довше провисить філе, тим жорсткіше воно вийде.
- При подачі тонко наріжте бастурму.
Смачна і ароматна бастурма готова!!! Всім приємного апетиту!!!