Шинка з курки – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шинка з курки — це надзвичайно смачне м’ясний виріб, приготоване в домашніх умовах. Шинку з курки можна приготувати різними способами. Для цього зовсім не обов’язково мати шинку. Домашня шинка виходить такий апетитною, що жодна ковбаса з магазину не зрівняється з нею. Давно готую м’ясні вироби власними руками. Самостійно вибираю якісні і свіжі продукти. У добірці ви знайдете улюблений варіант приготування і назавжди забудете про покупні вироби.

Куряча шинка в духовці

Куряча шинка в духовці готується зовсім нескладно. Просто наберіться терпіння і дотримуйтесь інструкції. Спеції використовуйте свої улюблені. Але для початку скористайтеся моїм набором, а в наслідок регулюйте приправи під свої смакові переваги. На мою думку, це ідеальний набір прянощів, який перетворює куряче м’ясо в незвичайний шедевр.

Час готування – 20 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо без кісток – 1,25 кг.
  • Сіль кухонна – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 33 гр.
  • Часник сухий – 5 гр.
  • Паприка солодка – 3 гр.
  • Перець запашний мелений – 22 гр.
  • Горіх мускатний – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 33 гр.
  • Вода холодна – 65 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку відміряйте спеції – перець запашний мелений, мускатний горіх, цукор, перець чорний мелений і сушений часник. Насипте в піалу і добре розмішайте.

Крок 2. До сухих прянощів насипте куховарську сіль і солодку паприку. Розмішайте, щоб спеції подружилися.

Крок 3. Отже, візьміть досить велику курячу тушку. Промийте під проточною водою і обсушити. Курку звільніть від шкірки, прожилок і кісток. Шкіру знімати не обов’язково. Кісточки і крила залиште для бульйону.

Крок 4. В результаті чистого м’яса повинно вийти 1 кілограм 250 грамів. Кількість спецій розраховано саме для 1,25 кг курки.

Крок 5. Курячі шматочки наріжте тонкими смужками.

Крок 6. Підготовлене м’ясо складіть у велику посудину, і висипте підготовлені прянощі.

Крок 7. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясо, щоб вийшла в’язка маса, липне до рук.

Крок 8. Потемнішало м’ясо затягніть харчовою плівкою і поставте в холод на ніч.

Крок 9. Далі дістаньте підготовлене м’ясо. Налийте холодну воду. Ретельно вимішуйте, поки вода повністю не вбереться. Займемося формуванням шинки. Підготуйте рукав для запікання. На край викладіть курячий фарш. Для зручності під рукав розстеліть кухонний рушник.

Крок 10. Загорніть фарш в лист рукава. Рукав попередньо розріжте вздовж. Кінці щільно закрутіть.

Крок 11. Кінці зав’яжіть шовкової ниткою або шпагатом. Надлишки рукава відріжте ножицями.

Крок 12. Для міцності перев’яжіть мотузкою по всьому батону. Підготовлені батони покладіть в форму, застелену фольгою. Готуйте 3 години при 80 градусах.

Крок 13. Через вказаний час акуратно дістаньте шинку, складіть в пакет і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 10.

Крок 14. Вийміть з води і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на 8 годин.

Крок 15. Наріжте соковиту шинку скибочками.

Крок 16. Шинка виходить з красивим мармуровим зрізом.

Крок 17. Щільна текстура стовідсотково доведеться вам до смаку.

Крок 18. Подавайте до столу і пригощайте своїх рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Шинка з курки з нітритної сіллю

Шинка з курки з нітритної сіллю виходить вище всяких похвал. Нітритна сіль – це, перш за все, безпечно. Використання нітритної солі в м’ясній промисловості допомагає зберегти натуральний колір продукції, надає покращений смак і аромат кінцевому продукту, а так само захищає від бактерій.

Час готування – 85 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Сіль нітритна – 5 гр.
  • Часник сушений – 1 ч.л.
  • Гострий перець пластівцями – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть досить велику курячу тушку. Промийте під проточною водою і обсушити.

Крок 2. Курку звільніть від шкурки, прожилок і кісток. Шкіру знімати не обов’язково. Кісточки і крила залиште для бульйону. М’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Нарізані шматочки складіть в миску.

Крок 3. Візьміть нітритну сіль. На 1 кг м’яса – 15 гр. солі з них 1/3 – нітритна сіль.  Вона додасть колір і смак шинці, а так само допоможе збільшити термін зберігання кінцевого продукту. М’ясо посоліть звичайної і нітритної сіллю. Добре перемішайте, інтенсивно перемішуючи руками. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса. Запечатайте харчовою плівкою і приберіть в холод на 3 доби.

Крок 4. Через 3 дні дістаньте м’ясо з холодильника. Відзначте чайну ложку сушеного часнику. Відправте до м’яса. Розмішайте.

Крок 5. М’ясо розділіть навпіл і в одну частину додайте гострий перець пластівцями за смаком. Розмішайте, складіть в пакет і відставте в сторону на 2 години.

Крок 6. Підготуйте оболонку. Її можна замовити в інтернет-магазині або придбати в спеціалізованому магазині.

Крок 7. Руками нафаршируйте оболонку маринованим м’ясом, кінчики зав’яжіть шовкової ниткою або шпагатом.

Крок 8. Підготовлені батони складіть в чашу мультиварки. На панелі в режимі « Мультиповар » встановіть температуру 50 градусів, готуйте 3 години, а потім збільште температуру до 80 градусів і готуйте ще 1 годину.

Крок 9. Через час акуратно відкрийте кришку приладу і дістаньте шинку, помістіть її в крижану воду. Залиште хвилин на 10. Повністю охолодіть продукт при кімнатній температурі і приберіть в холод на 8 годин. Потім зніміть оболонку.

Крок 10. Наріжте апетитну шинку тонкими скибочками. Задекоруйте закуску на свій розсуд.

Крок 11. Ковбасний виріб виходить соковитим і ніжним. Подавайте гостям або їжте на сніданок. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!

Куряча шинка з желатином

Куряча шинка з желатином виходить мега смачною і неймовірно ароматної. Коли я говорила, що для приготування домашньої шинки не обов’язково бути володарем шинки, я не жартувала. Сьогодні розповім, чим можна з легкістю замінити прилад. Рецепт здасться не зовсім звичайним, але результат вас точно порадує і здивує.

Час готування – 16 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 400 гр.
  • Желатин – 1,5 ст.л.
  • Авокадо велике – ¼ шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Ізюм – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, нам знадобиться – банку з-під консервованих фруктів.

Крок 2. Вимийте курячу грудку, просушіть серветками. Розробіть тушку, зніміть шкіру і відокремите від кісток.

Крок 3. Куряче філе розділіть на досить великі шматочки. Складіть в миску.

Крок 4. Ізюм переберіть від гілочок, сполосніть і обсушіть. Відправте до курячого м’яса і щедро посоліть.

Крок 5. Налийте охолоджене молоко.

Крок 6. Стигле авокадо вимийте і просушіть, очистіть від кісточки і шкурки. Наріжте брусочками і відправте до решти складових.

Крок 7. Приправте улюбленими спеціями – паприкою і молотим перчиком.

Крок 8. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясний фарш. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса. Затягніть харчовою плівкою і відправте в холод мінімум на 6 годин.

Крок 9. Далі насипте желатин і знову перемішайте.

Крок 10. Займемося формуванням самого виробу. Харчовий пакет вставте в консервну банку. Наповніть курячим фаршем. Утрамбуйте, щоб не було ніякого повітря.

Крок 11. Кінці міцно зав’яжіть.

Крок 12. Зверху закрийте кришкою і щільно перев’яжіть ниткою. Шинку перемістіть в каструлю з водою так, щоб вода повністю покривала банку. Поставте на вогонь. Варіть шинку протягом 1,5 годин при температурі не вище 85 градусів.

Крок 13. Через вказаний час, акуратно дістаньте імпровізовану шинку і помістіть її в крижану воду. Залиште хвилин на 20. Обережно витягніть пакет з банки, злийте утворився сік. Шинку в пакеті приберіть в холодильник для стабілізації на ніч.

Крок 14. Наріжте апетитну шинку скибочками. Подавайте гостям. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!

Домашня шинка з курки в мультиварці

Домашня шинка з курки в мультиварці готується без особливих зусиль в домашніх умовах. В результаті виходить смачний м’ясний делікатес. З домашньою шинкою за смаковими якостями не зрівняється жоден покупної продукт. Всі, кому вдасться спробувати виріб, будуть захоплені тим, що такий шедевр можна приготувати власноруч.

Час готування – 9 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти, що знадобляться за списком.

Крок 2. М’ясо курки промийте і просушіть. Розріжте на частини.

Крок 3. Видаліть кісточки і обріжте шкурку. М’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Нарізані шматочки складіть в миску.

Крок 4. Курячу шкіру і 100 грамів м’яса, а так само очищену цибулину і зубчики часнику перекрутіть через м’ясорубку. У мене електричний прилад, так виходить швидше. Перекручені інгредієнти відправте до м’яса.

Крок 5. Посоліть кухонної сіллю. Приправте прованськими травами і сумішшю перців. Розбийте куряче яйце.

Крок 6. Добре перемішайте, інтенсивно жамкаючи руками. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 7. Займемося формуванням м’ясного вироби. У рукав для запікання викладіть частина фаршу.

Крок 8. Потім помістіть в шинку. М’ясним фаршем наповніть рукав, трамбуйте ложкою, щоб не було ніякого повітря.

Крок 9. Вільний край зав’яжіть.

Крок 10. Затисніть кришкою і затягніть пружини.

Крок 11. Далі ветчінницу помістіть в чашу мультиварки, залийте водою. Важливо, щоб ветчінка була повністю покрита водою.

Крок 12. На панелі в режимі « Мультиповар » встановіть температуру 50 градусів, готуйте 2 години, а потім збільште температуру до 80 градусів і готуйте ще 1 годину.

Крок 13. Через час акуратно відкрийте кришку приладу і дістаньте шинку, помістіть її в крижану воду. Залиште хвилин на 10. Повністю охолодіть продукт при кімнатній температурі і приберіть в холод на 5-6 годин.

Крок 14. Потім зніміть шинку і пакет.

Крок 15. Виріб виходить щільним і соковитим.

Крок 16. Наріжте апетитну шинку скибочками. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!

Шинка з курки в пляшці

Шинка з курки в пляшці – мій улюблений варіант закуски. Просто і без особливого напрягу курочка перетворюється в мега апетитну смакоту. Закуска зведе з розуму будь-якого і це не порожні слова. Є ще пару варіантів, які я обожнюю до нестями. Але варіант в пляшці – мій фаворит.

Час готування – 11 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Сіль кухонна – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 10 гр.
  • Болгарський перець – 200 гр.
  • Вода холодна – 3 л.
  • Желатин порошковий – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі складові, що знадобляться за списком. Курку, у мене філейна частина, сполосніть. Якщо боїтеся, що буде сухувато, візьміть курячі стегна навпіл з грудкою.

Крок 2. Куряче м’ясо складіть в товстостінні каструлю. Залийте водою. Підсоліть і поставте на середній вогонь. Не забувайте знімати утворилася піну. Готуйте на мінімальному вогні близько години під кришкою.

Крок 3. Зварене куряче м’ясо перекладіть в миску і в неї ж перелийте бульйон. Остудити. Відміряйте склянку курячого бульйону і вилийте в сотейник. Насипте желатин, перемішайте і залиште набухати. Якісний желатин розбухне швидко. Що залишився бульйон можна заморозити і приготувати легкий супчик.

Крок 4. Охололе куряче м’ясо розділіть на волокна або наріжте, як вам подобається. Болгарський перчик сполосніть і обсушіть, видаліть серцевину і наріжте кубиком. Петрушку сполосніть, просушіть і наріжте ножем. Інгредієнти перемішайте в мисці. При необхідності підсолити і поперчити. Знову перемішайте.

Крок 5. Набухлий желатин розтопіть на вогні, але не кип’ятіть. Тонкої цівкою введіть рідкі інгредієнти до фаршу. Добре розмішайте. Замість перцю можна використовувати морквину, зелений горошок, перепелині яйця і все, що вам подобається. Експериментуйте.

Крок 6. Підготуйте пляшку, обріжте горлечко, сполосніть її. Наповніть м’ясом, запакуйте в харчову плівку. Приберіть в холод не менше ніж на 8 годин.

Крок 7. Через час акуратно дістаньте пляшку і розріжте кухонними ножицями вздовж. Витягніть шинку і наріжте скибочками. Подавайте яскраву закуску до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Шинка з курки з грибами

Шинка з курки з грибами – рецепт, яким з великим задоволенням поділюся сьогодні. Закуска всім заходить на ура. А на сімейних святах відлітає моментом. Можна сказати, що це коронна тарілку, яке поважають всі друзі і рідні. Соковита і ароматна шинка зриває всі оплески. Готуйте і їжте з превеликим задоволенням!

Час готування – 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Філе стегна індички – 600 гр.
  • Філе курячої грудки – 500 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Спеції для курки – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть продукти за списком.

Крок 2. Підготуйте шампіньйони. Рекомендую їх не мити, щоб гриби не наситилися вологою. Очистіть капелюшки від шкірки, на ніжці поновіть зріз. Грибочки наріжте тонкими скибочками.

Крок 3. Сковорідку розжарилися на середньому вогні, і налийте олія без запаху.

Крок 4. Покладіть гриби в киплячу олію.

Крок 5. Обсмажуйте до повного випаровування вологи.

Крок 6. Куряче філе вимийте і просушіть серветками. Наріжте кубиком.

Крок 7. Складіть в миску.

Крок 8. Вимийте філе стегна індички, просушіть серветками. Розділіть на досить великі шматочки.

Крок 9. Відправте до курячого філе.

Крок 10. Обсмажені шампіньйони складіть до м’яса.

Крок 11. Додайте сіль за смаком.

Крок 12. Слідом приправте спеціями для курки.

Крок 13. При бажанні додайте своїх улюблених прянощів. Добре буде поєднуватися сушений часник.

Крок 14. Гарненько розмішайте.

Крок 15. Підготуйте шинку.

Крок 16. Візьміть пакети для запікання і помістіть в шинку.

Крок 17. Наповніть приготованим фаршем.

Крок 18. Гарненько утрамбуйте і зав’яжіть пакет.

Крок 19. Закрийте кришкою.

Крок 20. Затягніть пружини. Шинку помістіть в каструлю. Залийте водою так, щоб шинка була повністю покрита водою. Після закипання зменшіть вогонь і варіть шинку 1,5 години. Вода постійно повинна булькати.

Крок 21. Через час обережно дістаньте шинку і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на 8 годин. Вийміть продукт з шинки, приберіть рукав. Наріжте ароматну закуску скибочками. Подавайте гостям і насолоджуйтеся ошатною шинкою. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал