Знаю, що такий тортик, прийде до смаку як дорослим, так і дітям. Він дуже смачний, вологий, ароматний, м’якенький…ну просто не можливо відірватись. Я хотіла б з вами поділитись рецептом, сподіваюся, вам сподобається!
Список інгредієнтів:
Для тіста:
- 6 яєць
- 180 г цукрової пудри
- 100 г борошна
- 35 г какао
Крем:
- 500 мл вершків
- 2 столові ложки цукрової пудри
- 2 чайні ложки желатину
Додатково:
- сливове варення
Рецепт приготування:
- Яєчні білки збити до міцної стійкої маси, потім поступово додавати цукор. Жовтки розімніть у мисці і теж повільно та акуратно влийте в яєчні білки з цукром, весь час перемішуючи (піна не повинна опадати!).
- Борошно какао просіяти і додати до маси. Акуратно перемішуємо (я перемішую міксером на низькій швидкості).
- Викладіть у форму, застелену папером для випічки (змастіть краї форми вершковим маслом або олією).
- Випікати при 170-175 градусах 40 хвилин. До сухої палички. Охолоджуємо всю ніч і розрізаємо навпіл.
- Змочити дно водою, лимоном і цукром. Змастити половиною банки сливового варення.
- Желатин залити окропом приблизно 5-6 столових ложок. Перемішуємо і залишаємо набухати.
- Потім нагріваємо його на водяній бані, щоб він був рідким. Вершки змішати з цукровою пудрою до густоти.
- Потім додати рідкий желатин. Перемішати і викласти на бісквіт.
- Потім кладемо другу частину бісквітного коржа. Можна скласти тісто в кондитерське кільце, ви також можете спробувати скласти його в рамку форми.
- Охолоджуємо кілька годин в холодильнику.
- Можна посипати цукровою пудрою або покрити шоколадною глазур’ю, так як в рецепті.
Смачного Вам!