Шоколадний Наполеон із двома видами крему – це дуже смачно і незвичайно. Який Наполеон Вам більше подобається: хрумкий чи просочений? Не можете визначитися, то я Вам скажу, що можна просто використовувати два види крему відразу, чергуючи їх. А для того щоб коржі стали шоколадними, просто додати в тіста какао.
Список інгредієнтів:
На торт діаметром 16 см
Для тіста:
- 285 г борошна
- 15 г алкалізованого какао
- 160 г масла
- 1 яйце С1
- 90 г крижаної води
- 1 ст. оцту
- Дрібка солі
Для малинового прошарку:
- 170 г малини
- 1 ч. л. крохмалю або пектину + 2-3 ч. л. цукру
Для заварного крему з білим шоколадом:
- 300 г вершків
- 50 г цукру можна менше
- 15 г крохмалю
- Одне яйце
- Ваніль
- 40 г білого шоколаду
Для масляного крему:
- 100 г масла
- 120 г згущеного молока
Як приготувати шоколадний торт Наполеон з малиною і кремом:
- Для тіста. Борошно змішати вінчиком із какао. Масло натерти на тертці, періодично присипаючи борошняною сумішшю (я просто відразу змішую, перемішати натерте масло і борошняну суміш, додати воду з оцтом і сіллю, яйце, замісити тісто. Довго вимішувати не треба! Просто до об’єднання. Накрити кришкою або плівкою і залишити в холодильнику мінімум на 40 хвилин.
- Розділити тісто на 10 частин, прибрати в холодильник. Діставати по одній частині, розкачувати тісто товщиною 2-3 мм, присипаючи борошном (можна використовувати два листи пергаменту). Випікати в розігрітій до 230-230 градусів духовці 5-7 хвилин, орієнтуйтеся по зворотному боці коржа, вона не повинна бути сирою, до рівномірного кольору Після випічки підрізати коржі під діаметр 15 см, обрізки залишити.
- Обрізки від коржів подрібнити в крихту руками або за допомогою качалки.
- Для малинового прошарку. Малину розморозити (у рецепті заморожена), змішати з крохмалем та цукром, довести до кипіння, постійно помішуючи. Охолодити.
- Для заварного крему з білим шоколадом. Яйце змішати з цукром і крохмалем за допомогою вінчика, додати ваніль та вершки. На водяній бані довести до загустіння. У гарячий крем додати шоколад, перемішати і бажано пробити блендером, поки крем гарячий.
- Для масляного крему. Збити масло добіла, поступово влити згущене молоко, збити до об’єднання.
- Збірка торта.. Промазати коржі різними видами крему по черзі і малиновим прошарком. Залишками заварного крему обмазати боки, обсипати крихтою. Прикрасити малиною за бажанням!
Автор рецепту: l_taste (Lizaveta РЕЦЕПТИ ПП)