Що приготувати з листкового тіста? Для вас ми приготували яскраву кулінарну добірку з дев’яти швидких і смачних рецептів з покроковими фото. Обов’язково беріть на замітку і готуйте цікаві апетитні страви для вашого столу. У добірці ви знайдете варіанти десертів, апетитних закусок і ситних частувань.
Слойки з готового листкового тіста
Слойки з готового листкового тіста – апетитне частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Використовуйте просту і швидку кулінарну ідею для ваших домашніх свят і чаювань. З покроковим описом процесу впораються навіть новачки. А смак готових слойок нікого не залишить байдужим.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 0,5 кг.
- Яблуко – 1 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 20 гр.
- Пудра цукрова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо яблуко і нарізаємо його невеликі кубики. Серцевину акуратно видаляємо.
Крок 2. Викладаємо яблуко в глибоку миску. Доповнюємо цукром і крохмалем. Акуратно перемішуємо.
Крок 3. Готове тісто ділимо на 10 рівних прямокутників. Розкочуємо шматочки. Робимо поздовжні надрізи на одній половинці.
Крок 4. На другу частину без надрізів викладаємо начинку.
Крок 5. Другою половиною накриваємо яблучну начинку. Щільно притискаємо по краях.
Крок 6. Викладаємо заготовки на деко, обсипаний борошном. Обмазуємо слойки збитим яйцем.
Крок 7. Випікаємо частування 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Слойки з готового листкового тіста готові. Прикрашайте цукровою пудрою, подавайте до столу і швидше пробуйте!
Наполеон з листкового тіста в домашніх умовах
Наполеон з листкового тіста в домашніх умовах – яскравий і неймовірно смачний десерт для всієї родини. Його можна подавати до невеликого чаювання або в рамках святкового столу. Якщо хочете приготувати такий торт швидко і легко, тоді використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 5 годин 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 0,5 кг.
- Молоко – 0,5 л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Розгортаємо розморожене листкове тісто і нарізаємо його тонкими довгими смужками. Підрум’янюємо їх в духовці при температурі 180 градусів.
Крок 3. Тепер приготуємо крем. До однорідності збиваємо яйця з двома видами цукру. Додаємо борошно і третина молока кімнатної температури. Перетираємо до зникнення грудочок.
Крок 4. Іншу частину молока добре нагріваємо на плиті. Тонким струменем вливаємо в яєчну суміш.
Крок 5. Постійно вимішуємо і варимо до загустіння. Приблизно на це піде 5-7 хвилин.
Крок 6. Охолоджуємо масу і по частинах додаємо вершкове масло. Коли масло повністю розчиниться в кремі – пропускаємо крем через сито.
Крок 7. Дістаємо смужки тіста з духовки. Половину укладаємо шаром на харчову плівку.
Крок 8. Обмазуємо шар кремом.
Крок 9. Викладаємо інші смужки ( пару штук залишаємо для прикраси ). Обмазуємо крем і щільно загортаємо заготівлю в плівку.
Крок 10. Відправляємо заготівлю в холодильник на 5 годин, після акуратно прибираємо харчову плівку.
Крок 11. Решта палички подрібнюємо в крихту. Посипаємо нею поверхню десерту.
Крок 12. Домашній Наполеон з листкового тіста готовий. Діліть на порційні шматочки і угощайтесь!
Пиріг з яблуками з бездріжджового листкового тіста
Пиріг з яблуками з бездріжджового листкового тіста виходить дуже ніжним, соковитим і ароматом. Ідеальне рішення для вашого сімейного чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати таке частування на нашу перевіреному рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг.
- Яблука – 2 шт.
- Ізюм – 50 гр.
- Чай чорний – 100 мл.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Вода – 1 ч.л.
- Борошно – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо бездріжджове листкове тісто. Даємо йому відтанути природним шляхом. Можна покласти в тепле місце.
Крок 2. Ізюм заливаємо холодним чаєм і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 3. Очищаємо яблука від шкірки, після некрупно нарізаємо, акуратно видаляючи кісточки.
Крок 4. Кладемо яблука в сковороду, розігріту зі вершковим маслом. Обсмажуємо дві хвилини, після доповнюємо цукром і готуємо ще 6 хвилин.
Крок 5. Яблука перекладаємо в блендер і подрібнюємо.
Крок 6. Ізюм відкидаємо на сито, після перекладаємо на паперову серветку. Даємо йому обсохнути.
Крок 7. Розкочуємо тісто на присипаній борошном поверхні. Перший пласт укладаємо в форму для випікання.
Крок 8. Перемішуємо родзинки з яблуками і викладаємо на тісто.
Крок 9. Другий пласт тіста ріжемо довгими смужками. Накриваємо ними начинку. Обмазуємо тісто збитим жовтком з водою. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
Крок 10. Пиріг з яблуками з листкового бездріжджового тіста готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!
Штрудель з яблуками з бездріжджового листкового тіста
Штрудель з яблуками з бездріжджового листкового тіста – апетитний десерт, який ідеально доповнить ваше сімейне чаювання або сніданок. Обов’язково спробуйте приготувати його на нашу перевіреному покроковому рецептом. Готовий штрудель вийде неймовірно соковитим і ніжним.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Ізюм – 70 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор – 2 ст.л.
- Кориця – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
- Олія – для випікання.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Промиваємо яблука і нарізаємо їх невеликими кубиками.
Крок 3. Викладаємо яблука в сковороду разом з родзинками, вершковим маслом і цукром.
Крок 4. Тушкуємо вміст сковороди близько 7 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Розкочуємо листкове тісто в тонкий шар. Посипаємо його по всьому периметру панірувальними сухарями.
Крок 6. На один край тіста викладаємо яблучну начинку.
Крок 7. Акуратно скручуємо заготівлю в рулет.
Крок 7. Перекладаємо рулет на деко з пергаментом. Робимо на поверхні заготовки кілька надрізів.
Крок 8. Випікаємо частування 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Штрудель з яблуками з бездріжджового листкового тіста готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!
Круасани з листкового тіста з начинкою
Круасани з листкового тіста з начинкою – просте і смачне частування для вашого сніданку, перекусу або чаювання. На приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 1 упаковка.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо готове листкове тісто. Після пласти ділимо на довгі трикутники.
Крок 2. Сир натираємо на великій терці. Викладаємо його на широкий край трикутників.
Крок 3. Загортаємо начинку в тісто, формуючи акуратні круасани. Перекладаємо їх на деко з пергаментом.
Крок 4. Обмазуємо заготовки збитим яйцем.
Крок 5. Зверху посипаємо невеликою кількістю кунжуту.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 7. Круасани з листкового тіста з начинкою готові. Пригощайтеся!
Пиріжки з листкового дріжджового тіста в духовці
Пиріжки з листкового дріжджового тіста в духовці – апетитне частування, яке нікого не залишить байдужим. Приготувати таку страву в домашніх умовах дуже просто. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Пюре картопляне – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кунжут – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. листкове тісто заздалегідь розморожуємо. Для начинки попередньо готуємо картопляне пюре.
Крок 2. Листкове тісто нарізаємо невеликими прямокутниками.
Крок 3. У центр кожного шматочка викладаємо картопляну начинку. Солимо, перчимо за смаком.
Крок 4. Акуратно звертаємо начинку, формуючи пиріжки.
Крок 5. Перекладаємо пиріжки на деко з пергаментом. Обмазуємо їх збитим яєчним жовтком.
Крок 6. Зверху посипаємо частування кунжутом.
Крок 7. Відправляємо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Крок 8. Рум’яні пиріжки з листкового дріжджового тіста в духовці готові. Пригощайтеся!
Самса з листкового тіста з куркою
Самса з листкового тіста з куркою – апетитна, соковита і неймовірно смачна страва для вашого столу. Подавайте її до сімейного обіду, як перекушування або в свята. Ситне частування нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним рецептом.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 0,5 кг.
- Фарш курячий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і пропускаємо його через велику терку.
Крок 2. Курячий фарш перемішуємо з сіллю і спеціями.
Крок 3. Доповнюємо м’ясну заготівлю подрібненим цибулею. Знову все ретельно перемішуємо.
Крок 4. Листкове тісто розрізаємо на невеликі квадратики.
Крок 5. По центру кожного квадрата викладаємо курячу начинку.
Крок 6. Акуратно скріплюємо краю, формую самсу.
Крок 7. Перекладаємо заготовки на деко, обмазаний олією. Змащуємо поверхню тіста збитим яйцем.
Крок 8. Випікаємо страву 15 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 9. Апетитна самса з листкового тіста з куркою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Домашня піца з листкового тіста
Домашня піца з листкового тіста – яскраве і апетитна страва для вашої родини. Також таке частування можна швидко приготувати до приходу гостей. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Побалуйте себе і близьких цікавою піцою в домашніх умовах.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 1 пачка.
- Нарізка м’ясна – 50 гр.
- Сир моцарела – 100 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Соус томатний – 2 ст.л.
- Оливки – 6 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Оливкова олія – 2 ч.л.
- Орегано – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо листкове тісто.
Крок 2. Підготуємо продукти для начинки. Нарізаємо м’ясні, ковбасні вироби і промиваємо зелень.
Крок 3. Розкачуємо тісто і викладаємо його на деко, обмазаний оливковою олією.
Крок 4. Обмазуємо основу томатним соусом. Сюди ж кладемо тонкі шматочки моцарели, посипаємо орегано.
Крок 5. Викладаємо м’ясну нарізку.
Крок 6. Кладемо оливки і подрібнений зелену цибулю.
Крок 7. Посипаємо тертим пармезаном і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності тіста. Приблизно, 15-20 хвилин, після доповнюємо залишилася зеленню.
Крок 8. Домашня піца з листкового тіста готова. Нарізайте і подавайте до столу!
Хачапурі з листкового тіста з сиром
Хачапурі з листкового тіста з сиром – просте і смачне частування для вашого яскравого домашнього перекусу. На кулінарний процес ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких апетитною випічкою!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 150 гр.
- Сир сулугуні – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Яєчний жовток відділяємо від білка.
Крок 2. Розморожуємо листкове тісто і ділимо його на два квадрата. Можна трохи присипати борошном.
Крок 3. Натираємо сулугуні на середній терці і перемішуємо з половиною яєчного білка. Які залишилися білком обмазуємо краї тіста.
Крок 4. По центру кожного квадрата викладаємо сирну начинку.
Крок 5. Складаємо заготовки в трикутники, щільно скріплюючи краї. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом і обмазуємо збитим жовтком.
Крок 6. Випікаємо страву 15 хвилин. Оптимальна температура духовки – 200 градусів.
Крок 7. Хачапурі з листкового тіста з сиром готові! Подавайте до столу і угощайтесь.