Куряча печінка на сковороді – це корисне та смачне частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна швидко і легко приготувати різними способами. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти апетитних рецептів із покроковими фото та докладним описом процесу. Страви з курячої печінки дуже смачні та корисні, тому обирайте рецептик та готуйте.
Печінкові оладки з курячої печінки на сковороді
Печінкові оладки з курячої печінки на сковороді – це смачне та апетитне частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе та близьких поживним та корисним продуктом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез/сметана – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 0,5 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю на олії, потім охолоджуємо.
Крок 3. Добре промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок.
Крок 4. Пропускаємо субпродукт через м’ясорубку разом із обсмаженою цибулею.
Крок 5. Додаємо сюди курячі яйця, майонез чи сметану, сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 6. Висипаємо в масу борошно і продовжуємо вимішувати до однорідності.
Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і порційно виливаємо сюди тісто на оладки.
Крок 8. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох боків.
Крок 9. Печінкові оладки із курячої печінки на сковороді готові. Подавайте до столу!
Котлети з курячої печінки на сковороді
Котлети з курячої печінки на сковороді відрізняються неймовірною соковитістю та поживними властивостями. Таке частування точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Подавайте з улюбленими гарнірами до смаку, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 200 гр.
- Борошно – 1-2 ст.
- Сіль – до смаку.
- Кунжут білий – 10 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Курячу печінку промиваємо та очищаємо від плівок.
Крок 2. Далі субпродукт перекладаємо у чашу блендера та подрібнюємо.
Крок 3. Переливаємо отриману суміш у глибоку миску.
Крок 4. Додаємо сюди сіль, борошно та білий кунжут. Перемішуємо до однорідності та зникнення грудочок.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Порційно виливаємо сюди тісто на котлети.
Крок 6. Обсмажуємо частування до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 7. Котлети із курячої печінки на сковороді готові. Подавайте частування до столу!
Підлива з курячої печінки
Підлива з курячої печінки виходить неймовірно ніжною та соковитою. Така страва точно урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Молоко –200 мл.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо курячу печінку та очищаємо її від плівок.
Крок 2. Далі субпродукт обробляємо на порційні шматочки.
Крок 3. Заливаємо печінку молоком на 20-30 хвилин. Так вона стане ніжнішою за смаком.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.
Крок 5. Натираємо на тертці яблука та відправляємо їх у сковороду до цибулі. Смажимо ще 5-7 хвилин.
Крок 6. Слідом додаємо терту на тертці моркву. Перемішуємо та тушкуємоо овочі до м’якості.
Крок 7. Додаємо сіль до смаку.
Крок 8. Також посипаємо заготівлю чорним меленим перцем.
Крок 9. Для аромату додаємо трохи меленої кориці.
Крок 10. Викладаємо шматочки печінки, з яких попередньо зливаємо молоко.
Крок 11. Томимо частування під кришкою близько 5-7 хвилин.
Крок 13. Наприкінці можна відрегулювати сіль до смаку.
Крок 13. Підлива із курячої печінки готова. Подавайте до столу, наприклад, із гарніром із рису!
Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді
Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді відрізняється яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву нескладно приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Вода – 1 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо курячу печінку під водою та очищаємо від плівок.
Крок 2. Далі обробляємо субпродукт на порційні шматочки.
Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою.
Крок 4. Розрізаємо овочі на шматочки середнього розміру.
Крок 5. Кладемо овочі з печінкою в сковороду з олією. Злегка прогріваємо до зміни кольору печінки, солимоо та посипаємо спеціями.
Крок 6. Далі виливаємо склянку води та гасимо частування під кришкою 25 хвилин на слабкому вогні.
Крок 7. Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді готова. Можна спробувати!
Куряча печінка з майонезом на сковороді
Куряча печінка з майонезом на сковороді – це простий у виконанні та неймовірно смачний продукт. Таке частування виходить неймовірно апетитним та поживним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 30 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо курячу печінку під водою, очищаємо від плівок.
Крок 2. Далі субпродукт можна обробити на порційні шматочки.
Крок 3. Подрібнені цибулю та моркву відправляємо у сковороду з олією. Обсмажуємо до м’якості.
Крок 4. Викладаємо сюди печінку і смажимо, доки вона не змінить колір.
Крок 5. Далі виливаємо майонез, додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.
Крок 6. Перемішуємо та гасимо близько 5 хвилин до повної готовності.
Крок 7. Куряча печінка з майонезом готова на сковороді. Подавайте до столу з гарніром!
Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді
Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді – це дуже смачна, поживна та апетитна страва для домашнього столу. Подавайте частування з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,6 кг.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Борошно – 3 ст.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Курячу печінку промиваємо, очищаємо від плівок та обробляємо на порційні шматочки.
Крок 2. У плоску тарілку висипаємо вказану кількість борошна та по черзі кладемо сюди шматочки печінки.
Крок 3. Кожен шматок печінки обвалюємо в борошні з усіх боків.
Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на сковороді з олією.
Крок 5. Викладаємо до цибулі підготовлену печінку. Перемішуємо вміст сковороди.
Крок 6. Обсмажуємо продукти на середньому вогні під кришкою 5 хвилин.
Крок 7. Через 5 хвилин додаємо сіль та спеції. Продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні 3 хвилини, періодично помішуючи.
Крок 8. Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді готова. Пригощайтесь!
Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді
Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді відрізняється неймовірною ніжністю та апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Подавайте з улюбленими гарнірами до смаку, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 450 гр.
- Вершки – 300мл.
- Шпинат – 100 гр.
- Горошок зелений – 100 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
- Часник гранульований – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та обробляємо на порційні шматочки.
Крок 2. Викладаємо її в глибоку миску, солимо та посипаємо спеціями. Також додаємо сюди борошно і добре все перемішуємо.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї підготовлену печінку. Обсмажуємо швидко, трохи більше 5 хвилин.
Крок 4. Зменшуємо вогонь та виливаємо до печінки вершки.
Крок 5. Додаємо зелений горошок.
Крок 6. Слідом викладаємо листя шпинату. Закриваємо заготівлю кришкою та гасимо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
Крок 7. Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді готова. Подавайте до столу!
Куряча печінка з картоплею на сковороді
Куряча печінка з картоплею на сковороді порадує вас цікавим смаком, апетитною подачею та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Борошно – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо курячу печінку, очищаємо від плівок та ділимо на порційні шматочки.
Крок 2. Також очищаємо картоплю та ріжемо на шматки середнього розміру.
Крок 3. Шматочки печінки викладаємо на сковороду з олією та обсмажуємо до легкого рум’янцю 5-7 хвилин.
Крок 4. На якийсь час прибираємо печінку зі сковороди і викладаємо сюди картоплю. Солимоо та посипаємо перцем. Смажимо 5 хвилин.
Крок 5. Відправляємо до картоплі подрібнену цибулю та терту на тертці моркву. Продовжуємо обсмажувати усі разом до готовності.
Крок 6. До овочів кладемо печінку та продовжуємо готувати страву 5 хвилин під кришкою.
Крок 7. Куряча печінка з картоплею на сковороді готова. Розкладайте по тарілках та пригощайтеся!
Смажена куряча печінка у клярі
Смажена куряча печінка в клярі виходить неймовірно апетитною та хрусткою. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко –100 мл.
- Сметана – 50 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Соус соєвий – 2,5 ст.
- Олія рослинна – 5 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Курячу печінку добре промиваємо під водою та ділимо на порційні шматочки. Викладаємо в глибоку миску, доповнюємо соєвим соусом, олією та чорним меленим перцем. Перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.
Крок 3. Саме тоді приготуємо кляр. Яйце збиваємо вилкою разом із сіллю.
Крок 4. Виливаємо сюди молоко та сметану.
Крок 5. Перемішуємо масу до однорідності.
Крок 6. Далі висипаємо борошно.
Крок 7. Вимішуємо вінчиком до зникнення всіх грудочок.
Крок 8. Кожен шматочок маринованої печінки обвалюємо у клярі.
Крок 9. Частування перекладаємо в сковороду з олією.
Крок 10. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю з обох боків.
Крок 11. Смажена куряча печінка у клярі готова. Пригощайтесь!