Булочки з цукром із дріжджового тіста – 8 рецептів з покроковими фото

Булочки з посипанням із цукрового піску – це класика домашньої випічки, яка знайома кожному з нас ще з самого дитинства. Здобні круглі «пиріжки» ідеально підходять до чаю або склянки теплого молока і надовго позбавляють почуття голоду. Готуються такі ласощі досить просто, доведеться лише трохи почекати активації дріжджів, але результат напевно вартий того, тому що саме за рахунок додавання цього компонента, готові булочки виходять такими високими, пишними та тануть у роті. Побалуйте себе та своїх рідних солодкими ласощами, приготованими з особливою любов'ю та турботою.

Солодкі булочки із дріжджового тіста з цукром у духовці

Лише раз, приготувавши домашні булочки на основі натурального йогурту, ви забудете назавжди про те, щоб купувати готову випічку в кулінарії або пекарні. З найпростіших і доступних компонентів «створюємо» неймовірно ніжні та смачні булочки з цукровим посипанням, які скрасять і урізноманітнюють будь-яке чаювання або їжу.

    Здобні булочки із дріжджового тіста на молоці з цукром

    На основі дріжджів і молока можна з легкістю приготувати смачні і солодкі ласощі, які, напевно, припадуть до смаку всім, хто тільки встигне його спробувати – ароматні цукрові булочки в духовці. Така домашня випічка закохує з першого шматочка і просто тане в роті!

    Час приготування – 5 год. 35 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Борошно – 500 гр.
    • Молоко – ½ ст.
    • Дріжджі живі – 10 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 150 гр. + 2 ст.
    • Масло вершкове – 70 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для приготування опари розводимо дріжджі в теплому молоці.

    Крок 2. До отриманого розчину підсипаємо 250 г борошна.

    Крок 3. Ретельно перемішуємо та переставляємо у тепле місце на 60 хвилин.

    Крок 4. Через годину обминаємо пшеничний грудку і вбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок (150 г).

    Крок 5. Замішуємо масу.

    Крок 6. І підсипаємо частину борошна, що залишилася.

    Крок 7. Слідом у тару з тістом відправляємо м'яке вершкове масло (60 грам) і вмішуємо його.

    Крок 8. Добре перемішуємо компоненти протягом семи хвилин до однорідної та гладкої текстури.

    Крок 9. Прикриваємо масу рушником і відправляємо тепло на три години.

    Крок 10. Відщеплюємо від тіста невеликі сегменти та формуємо булочки. Заготовки укладаємо у форму для запікання, попередньо промащену вершковим маслом.

    Крок 11. Даємо напівфабрикатам півгодини для вистоювання.

    Крок 12. В окремій піалі збиваємо яйце та змащуємо об'ємні булочки, також присипаємо цукровим піском.

    Крок 13. Відправляємо посуд у духовку на 45 хвилин за температури відмітки 180 градусів. Смачного!

    Красиві булочки «Сердечки» із дріжджового тіста з цукром

    Провівши на кухні трохи більше години, ми порадуємо себе та близьких ароматними солодкими булочками з корицею та цукром, які приготуємо на простому дріжджовому тісті. Детальний рецепт з фото допоможе вам отримати найкрасивішу та найпишнішу випічку, навіть за умови того, що ви ніколи не працювали з тістом.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 12.

    Складові:

    Для тіста:

    • Молоко 3,2% – 250 мл.
    • Дріжджі сухі – 11 грн.
    • Борошно – 430 гр.
    • Розпушувач тіста – 11 гр.
    • Олія – ½ ст.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Сіль – 1-2 щіпки.

    Для начинки:

    • Масло вершкове – 40 гр.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Кориця (мелена) – ½ ч.л.
    • Ванілін – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Молоко підігріваємо до 35 градусів та розводимо в ньому сухі дріжджі.

    Крок 2. Розпушувач вмішуємо в борошно і просіюємо через сито з дрібними отворами.

    Крок 3. Доповнюємо сухі компоненти сіллю та цукровим піском.

    Крок 4. У борошняну суміш вливаємо частину теплого молока та заважаємо.

    Крок 5. Потім вливаємо трохи олії і повторно розмішуємо.

    Крок 6. По черзі додаємо в тісто молоко та олію, вимішуючи руками м'яке та еластичне тісто (за потребою досипаємо борошно).

    Крок 7. Затягуємо масу харчової плівкою і проколюємо її в кількох місцях – ставимо тепло на півгодини.

    Крок 8. У цей час змішуємо інгредієнти для начинки: цукор, кориця та ванілін для аромату.

    Крок 9. Перемішуємо.

    Крок 10. «Тісто, що відпочило», розділяємо на 12 шматочків, кожен з яких розгортаємо в овал, змащуємо розтопленим маслом і посипаємо «начинкою».

    Крок 11. Згортаємо сегмент у щільний рулет і згинаємо навпіл, щільно скріплюючи краї вологими пальцями. Притискаємо напівфабрикат долонею до поверхні та надрізаємо на згині.

    Крок 12. І розгортаємо, формуючи серце.

    Крок 13. Перекладаємо заготовки на лист, устелений пергаментом, і даємо постояти близько 20 хвилин. Після цього, за бажанням, змащуємо збитим яйцем з молоком.

    Крок 14. Запікаємо булочки протягом 40 хвилин при 200 градусах, їх верхівки повинні добре підрум'янитися і набути золотисто-коричневого відтінку.

    Крок 15. Ароматні плюшки з корицею подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

    Булочки «Равлики» із цукром із дріжджового тіста

    Коли хочеться чогось смачного до чаю, а в магазин бігти не варіант – готуємо найсмачніші та ароматні дріжджові «равлики» з цукровою посипкою та кокосовою стружкою в духовці. Рецепт настільки простий, що з процесом приготування впорається навіть недосвідчений кулінар, головне – дотримуватися докладних інструкцій, наведених у рецепті з покроковими фото.

    Час приготування – 120 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 10-12.

    Складові:

    • Борошно – 650-700 грн.
    • Молоко – 400мл.
    • Цукор-пісок – 150 гр.
    • Олія – 50 мл.
    • Цукор-пісок ванільний – 10-20 гр.
    • Масло вершкове – 30-40 гр.
    • Дріжджі пресовані – 40 грн.
    • Стружка кокосова – 30-40 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Шматок дріжджів викладаємо в миску і додаємо 100 г цукрового піску.

    Крок 2. Підливаємо молоко, нагріте до 40 градусів і ретельно перемішуємо.

    Крок 3. Підсипаємо близько трьохсот грамів борошна (попередньо просіюємо через дрібне сито).

    Крок 4. Знову розмішуємо.

    Крок 5. Переставляємо посуд у тепле місце для активації дріжджів приблизно на 20 хвилин.

    Крок 6. Для аромату підсипаємо ванільний цукор.

    Крок 7. І додаємо залишки борошна – заважаємо.

    Крок 8. Підливаємо олію.

    Крок 9. Замішуємо “слухняне” тісто без грудочок.

    Крок 10. Забираємо масу в тепло ще на 30-40 хвилин для підйому.

    Крок 11. Після часу розрізаємо тісто на 2 частини і кожну розгортаємо в прямокутник.

    Крок 12. Промазуємо пласти м'якою вершковою олією, відступаючи кілька сантиметрів з одного кінця.

    Крок 13. І щедро посипаємо кристалами цукру та стружкою кокосу.

    Крок 14. Згортаємо тісто у щільний рулет.

    Крок 15. Нарізаємо на сегменти шириною близько 4 сантиметрів.

    Крок 16. Переставляємо заготовки на лист з пергаментом зрізом вниз.

    Крок 17. Готуємо булочки протягом півгодини за температури 180 градусів.

    Крок 18. Заварюємо ароматний чай або наливаємо молоко в склянку і приступаємо до солодкого перекушування або полуденку. Смачного!

    Булочки із дріжджового тіста «Розочки» з цукром

    Хто б міг подумати, але лише за півгодини цілком реально і можливо приготувати ефектні булочки під назвою «трояндочки» з готового дріжджового тіста та сипучої начинки з цукрового піску. Такі ласощі стануть ідеальним перекусом, який дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання.

    Час приготування – 35 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Тісто дріжджове здобне – 1 кг.
    • Борошно – 100 гр.
    • Олія – 4 ст.л.
    • Цукор-пісок – 4 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Робочу поверхню прирощуємо борошном та викладаємо м'яке тісто.

    Крок 2. Озброюємося качалкою та розгортаємо основу булочок у тонкий овал.

    Крок 3. Заготівлю промазуємо тонким шаром олії.

    Крок 4 І рівномірно посипаємо цукровим піском (за бажанням можна додати ванілін для аромату).

    Крок 5. Згортаємо пласт у рулет.

    Крок 6. І змоченими у воді пальцями защипуємо краї і згладжуємо нерівності.

    Крок 7. Нарізаємо “ковбаску” порційними шматочками.

    Крок 8. І, як би розгортаючи, розрівнюємо один бік і робимо більш рельєфною верхівку.

    Крок 9. Напівфабрикати хаотично ставимо на лист, обов'язково на відстані один від одного і відправляємо в розігріту до 180 градусів духову шафу.

    Крок 10. Готуємо протягом 20-25 хвилин.

    Крок 11. Випікання остуджуємо та приступаємо до дегустації. Готуйте та насолоджуйтесь процесом!

    Домашні булочки з цукром із листкового дріжджового тіста

    Немає нічого простішого та швидше, ніж невеликі цукрові булочки, приготовані з листкового тіста. Такий варіант завжди прийде на допомогу господині, коли потрібно максимально швидко підготуватися до приходу гостей або полуденку у дитини. Купуємо продукти за списком і приступаємо!

    Час приготування – 45 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Тісто листкове дріжджове – 200 гр.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Кориця мелена – 4 ч.л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Борошно – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Підготовляємо продукти за списком, упаковку тіста попередньо виймаємо з морозильної камери, присипаємо робочий стіл борошном, і потім ділимо на 4 прямокутники.

    Крок 2. Злегка розгортаємо пласти за допомогою качалки, промазуємо збитим яйцем і щедро посипаємо сухою сумішшю з кориці та цукрового піску.

    Крок 3. Обережно згортаємо тісто в щільний рулет і розрізаємо його на 3-4 сегменти.

    Крок 4. Застилаємо лист листом пергаментного паперу і розкладаємо булочки на відстані один від одного, верхівки змащуємо яйцем для золотистості.

    Крок 5. Випікаємо ласощі протягом 35 хвилин при температурній відмітці 180 градусів.

    Крок 6. Злегка остудити ароматну випічку і перекладаємо на страва для подачі. Смачного!

    Булочки з дріжджового тіста з цукром та корицею

    Сьогодні до вашої уваги представляється рецепт «найвдаліших» ароматних і ніжних булочок з начинкою, з ароматної кориці та цукрового піску. Домашня випічка закохує з першого шматочка і миттєво тане в роті. Як правило, таке частування відразу розлітається зі столу, тому заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

    Час приготування – 120 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 24 прим.

    Інгредієнти :

    Для тіста:

    • Дріжджі сухі – 10 гр.
    • Молоко – 150мл.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Борошно – 300-400 грн.
    • Масло вершкове – 100 гр.

    Для начинки:

    • Кориця мелена – 2 ч.л.
    • Цукор-пісок – 4 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Приготуємо опару: у теплому молоці розводимо дріжджі із цукровим піском і залишаємо у теплі на 15-20 хвилин.

    Крок 2. У спінену масу вбиваємо яйця і додаємо сіль із ванільним цукром – розмішуємо.

    Крок 3. В окрему ємність просіюємо муку|борошно| і невеликими порціями вводимо її з дріжджову суміш, замішуючи тісто ложкою, а потім руками.

    Крок 4. До отриманої грудки відправляємо м'яке вершкове масло (краще нарізати шматочками) і вмішуємо його в основу булочок.

    Крок 5. Як тільки пшенична маса перестає липнути до долонь – накриваємо рушником і забираємо на 60 хвилин у тепле місце.

    Крок 6. Після закінчення часу тісто збільшилося в кілька разів.

    Крок 7. Не гаючи часу, в піалі з'єднуємо компоненти начинки: цукор і корицю.

    Крок 8. М'яке та еластичне тісто ріжемо на дві частини, кожну з яких розгортаємо у прямокутник завтовшки приблизно п'ять міліметрів.

    Крок 9. Заготовку присипаємо сухою солодкою сумішшю, відступаючи від одного краю близько двох сантиметрів і по одному зі всіх інших сторін (див. фото).

    Крок 10. Чистими руками скручуємо тісто в ковбаску.

    Крок 11. Нарізаємо сегментами близько 3-4 см шириною.

    Крок 12. Один край напівфабрикату защипуємо пальцями, починаючи з центру.

    Крок 13. Ставимо заготовку на скріплений бік і розправляємо верхню частину, намагаючись сформувати гарний рельєф.

    Крок 14. Встеляємо лист пергаментом і розставляємо булочки на відстані один від одного (в процесі термічної обробки вони помітно «підростуть»). Забираємо насолоду в духовку на 20-30 хвилин (180 градусів) для вистоювання.

    Крок 15. Після випікаємо протягом 15-20 хвилин до утворення коричнево-золотистого відтінку верхівок. Смачного!

    Булочки з дріжджового тіста з цукром та маком

    Візьміть на замітку досить простий і неймовірно смачний рецепт приготування булочок на дріжджовому тісті з ароматною начинкою з маку та цукрового піску. Такі ласощі легко скрасить і урізноманітнить навіть похмуре чаювання і змусить ваших подруг благати поділитися способом приготування!

    Час приготування – 2 год. 30 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Порції – 18.

    Складові:

    Для начинки:

    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 140 гр.
    • Дріжджі свіжі – 40 гр.
    • Молоко 2,5% – 500 мл.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Борошно – 1 кг.

    Для начинки:

    • Мак – 300 гр.
    • Цукор-пісок – 100 гр.
    • Молоко – 150мл.

    Додатково:

    • Яйце – 1 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо з опари: близько 50 мл молока нагріваємо до 35-40 градусів і розчиняємо в ньому дріжджі, столову ложку борошна і стільки ж цукрового піску – даємо постояти в теплому місці 20-30 хвилин.

    Крок 2. Не гаючи часу, розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером з додаванням цукрового піску, потім вбиваємо два курячі яйця і знову ретельно перебиваємо. В отриману масу підливаємо залишки молока (теплого), опару та сіль. Потім додаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто (не менше 10 хвилин). Як тільки тісто збереться в кому – припорошуємо борошном і переставляємо тепло до збільшення в обсязі.

    Крок 3. Приблизно через годину, основа майбутніх булочок «виростає» у два, а то й утричі.

    Крок 4 Мак викладаємо на дрібне сито і промиваємо під струменем води, потім перекладаємо в сотейник, заливаємо молоком і доводимо до кипіння. Даємо настоятися протягом години та зливаємо надлишки рідини.

    Крок 5. До розбухлого маку підсипаємо цукровий пісок і перебиваємо два компоненти за допомогою занурювального блендера (чим дрібніше, тим краще).

    Крок 6. Відокремлюємо від тіста невеликий сегмент, розгортаємо його прямокутний пласт і змащуємо начинкою.

    Крок 7. Згортаємо тісто в рулет і нарізаємо порційними шматочками, укладаємо на пергамент, яким ми попередньо застелили лист і переставляємо в теплу духовку на півгодини для вистоювання.

    Крок 8. Через 30 хвилин змащуємо напівфабрикати збитим яйцем та випікаємо близько 15-20 хвилин при 180 градусах до рум'яності. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал