Салати з яловичиною – закуска, яка в будні і свята буде користуватися великим успіхом. Рецепти салатів настільки різноманітні, що може навіть не вистачити днів в році, щоб всі їх спробувати. Як правило, всі інгредієнти гармонійно поєднуються один з одним до смаку і властивостями: яловичина відповідає за поживність, інші роблять закуску соковитою, гострою, більш-менш солодкої або солоної – все це можна підібрати за своїм уподобанням.
Салат «Тбілісі» з яловичиною і червоною квасолею
Салат «Тбілісі» з яловичиною і червоною квасолею – красивий, оригінальний і поживний, що дуже характерно для національної грузинської кухні. Основний секрет чарівного смаку цієї закуски полягає в тому, що список прянощів і спецій практично дорівнює кількості основних інгредієнтів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 160 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банка.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль кухонна – 1/3 ч.л.
- Цибуля червона салатний – 1 шт.
- Перець чорний свіжо-молотий – 1/4 ч.л.
- Перець червоний гострий стручковий – ½ шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Кінза – 1 пучок.
- Хмелі-сунелі – 1 щіпка.
Для заправки:
- Олія – 4 ст.л.
- Оцет винний білий – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину для салату обмийте, зріжте плівки і жир, відваріть її і остудити. Потім наріжте невеликими кубиками.
Крок 2. Овочі і зелень помийте, ріпчаста цибуля і часник очистіть від лушпиння. Підготуйте також всі спеції і інгредієнти для заправки.
Крок 3. Болгарський перець очистіть від насіння і білих перегородок, наріжте м’якоть тонкою соломкою. Часникові часточки пропустіть через прес. А гострий перець дрібно порубати ножем.
Крок 4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями, зелень в довільному порядку порубайте ножем. Всі подрібнені продукти викладіть в салатницю.
Крок 5. З консервованої квасолі злийте рідину, промийте і відкиньте на друшляк. Після цього відправте її в миску до інших продуктів.
Крок 6. Волоські горіхи підсушіть на сковороді, порубайте ножем і додайте в салат.
Крок 7. Фінальний етап: додайте сіль і спеції за смаком.
Крок 8. Змішайте олія і оцет, заправте салат отриманою сумішшю і можна подавати його на стіл. Смачного!
Тайський салат з яловичиною
Тайський салат з яловичиною повністю відображає неповторний характер східної кухні. Він має яскравий і насичений смак, апетитний аромат і досить незвичайний вид. А головне достоїнство тайського салату – готується він дуже просто і досить швидко.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 55 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 200 гр.
- Салатні листя – 150 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Цукор – 1 ч.л.
- Соус рибний – 1 ч.л.
- Кешью – 50 гр.
- Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло арахісове – 2 ст.л.
Для маринаду:
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Саке – 2 ст.л.
- Масло гарбузове – 1 ст.л.
- Борошно кукурудзяна – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу вирізку покладіть в морозилку на 20 хвилин.
Крок 2. У мисочці змішайте соєвий соус, саке, гарбузове масло і кукурудзяну борошно. Доведіть маринад до однорідності, в ньому не повинно бути грудочок.
Крок 3. Підморожене м’ясо наріжте смужками якомога тонше.
Крок 4. Опустіть нарізану яловичину в підготовлений раніше маринад, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Крок 5. У сковороді або воке розігрійте пару столових ложок арахісового масла. Викладіть м’ясо і смажте його протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Потім перекладіть смажене м’ясо на паперові рушники.
Крок 6. З лайма видавіть сік. У сковороду, де смажилося м’ясо, додайте рибний соус, сік і цукор. Все добре перемішайте і приберіть ємність з вогню.
Крок 7. Пір’я зеленої цибулі наріжте короткими відрізками навскоси. Огірки порубайте соломкою. Кінзу наріжте в довільному порядку.
Крок 8. З перцю чилі вичистіть насіння, м’якоть дрібно порубати ножем.
Крок 9. Кешью підсушити на сковороді без масла, потім подрібніть в ступці.
Крок 10. Тепер можна зібрати тайський салат на тарілці. Помийте і просушіть листя салату, розкладіть їх на плоскій тарілці. Далі розсипте нарізку з огірків, цибулі, кінзи і чилі. Зверху на овочі покладіть яловичину, посипте салат кешью і полийте заправкою з сковороди. Смачного!
Теплий салат з м’ясом яловичини і баклажанами
Теплий салат з м’ясом яловичини і баклажанами – це незрівнянна закуска. За своїм уподобанням, ви можете яловичину зробити будь-якого ступеня прожарювання. В цілому салат виходить дуже ситним, з пікантним смаком, його цілком можна готувати для сніданку або вечері.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе яловичини – 300 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Суміш п’яти спецій – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Оцет рисовий білий – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Баклажани невеликі – 1-2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Чилі стручковий – 1 шт.
- Паростки квасолі – 1 ст.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджену яловичину обмийте, просушіть і наріжте невеликими скибочками. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.
Крок 2. Помийте овочі. Наріжте баклажани і морквину тонкими скибочками. Додайте нарізані овочі до м’яса і смажте все разом протягом трьох хвилин. Баклажани повинні стати м’якими.
Крок 3. Очистіть і наріжте тонкою соломкою ріпчасту цибулю, м’якоть болгарського перцю наріжте кубиками. Додайте ці овочі на сковороду, продовжуйте смажити ще хвилину, помішуючи.
Крок 4. Всипте цукор, влийте рисовий оцет і соєвий соус, перемішайте зажарку і тушкуйте її ще пару хвилин.
Крок 5. Очищені зубчики часнику дрібно порубати ножем, перець чилі наріжте соломкою. Викладіть ці продукти на сковороду. Перемішайте засмажування кілька разів.
Крок 6. У сковорідку додайте паростки квасолі і все ще раз перемішайте.
Крок 7. Залиште теплий салат в сковорідці на 5-7 хвилин без нагріву, потім викладіть на тарілку, посипте рубаною петрушкою і цибулею. Смачного!
Салат з відварної яловичини з солоними огірками
Салат з відварної яловичини з солоними огірками можна віднести до розряду калорійних і ситних. Головне в цьому салаті – це відварне м’ясо, тому до його вибору потрібно підходити з особливою ретельністю. Салат готується без майонезу, тому його можна зберігати в холодильнику кілька днів.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 4.
інгредієнти:
- Яловичина відварна – 0,8 кг.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Огірки солоні – 400 гр.
- Соус томатний – 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія без запаху – 3 ст.л.
Для маринаду:
- Вода кип’ячена – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Оцет столовий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину варіть з додаванням лаврового листа. Варіть протягом півтора годин, потім остудити в бульйоні.
Крок 2. Промокніть яловичину від вологи паперовими рушниками і наріжте тонкою соломкою.
Крок 3. Дві невеликих головки ріпчастої цибулі очистіть, помийте і наріжте четвертинками кілець, складіть нарізку в миску. Приготуйте маринад: змішайте кип’ячену холодну воду з сіллю, оцтом і цукром. Все додавайте до смаку. Цибулю маринуйте протягом 10-15 хвилин.
Крок 4. Солоні огірки злегка відіжміть від розсолу, наріжте соломкою.
Крок 5. Змішайте в мисці яловичину, огірки, маринована цибуля. Заправте салат томатним соусом і олією, приправте меленим перцем, при необхідності посоліть за смаком. Смачний салат з відварної яловичини з солоними огірками готовий, подавайте його в охолодженому вигляді. Смачного!
Простий салат з яловичини з маринованою цибулею
Простий салат з яловичини з маринованою цибулею – найкраща закуска для застілля, причому готується нескладно. Салат неважкий, в міру солоний і соковитий. Якраз те, що потрібно, щоб розігріти апетит і закусити спиртні напої.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
інгредієнти:
- Яловичина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Олія без запаху – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Оцет яблучний – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть велику цибулину, очистіть її і помийте. Наріжте тонкими напівкільцями або четвертинками кілець. Складіть нарізку в миску, влийте до неї по парі столових ложок води і оцту. Залиште цибулю маринуватися на 15-20 хвилин.
Крок 2. Яловичину відваріть, остудити і наріжте соломкою поперек волокон.
Крок 3. Маринований огірок відіжміть від розсолу і наріжте його соломкою.
Крок 4. У мисці змішайте столову ложку гірчиці, пару столових ложок олії і мелений чорний перець. Ця суміш буде служити заправкою для салату.
Крок 5. Цибулю відкиньте на сито, щоб скла рідина.
Крок 6. У глибокій мисці з’єднайте нарізану яловичину, мариновану цибулю і огірок.
Крок 7. Додайте до продуктів заправку і перемішайте салат. Спробуйте закуску на сіль, при необхідності додайте.
Крок 8. Перед подачею салат з яловичини з маринованою цибулею посипте рубаним зеленою цибулею. Смачного!
М’ясний салат з яловичини з морквою по-корейськи
М’ясний салат з яловичини з морквою по-корейськи – щільний, соковитий, хрусткий і пікантний. Салат цілком можна приготувати спеціально для святкового столу або просто для перекусу. Подавати його можна в листковому вигляді або змішавши всі продукти в мисці.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Яловичина відварна – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина по-корейськи – 150 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Майонез – 4 ст.л.
- Кунжут – 2 щіпки.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Окріп – 250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину відваріть заздалегідь, щоб вона встигла охолонути до моменту приготування салату. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Крок 2. Наріжте цибулину дрібними кубиками.
Крок 3. Цибулеву нарізку викладіть в миску, додайте цукор і дрібку солі, влийте столовий оцет. Вміст миски залийте окропом.
Крок 4. Через півгодини відкиньте мариновану цибулю на сито, щоб скла рідина.
Крок 5. Щоб салат виглядав красиво і акуратно, збирайте його за допомогою кулінарного кільця. Встановіть його на плоску тарілку, дно в цьому місці змастіть майонезом.
Крок 6. Варену яловичину наріжте дрібними кубиками і викладіть перший шар, змастіть його майонезом.
Крок 7. На яловичий шар покладіть мариновану цибулю, її також промажте майонезом.
Крок 8. Морквину по-корейськи відіжміть від маринаду і при необхідності наріжте більш короткими відрізками і покладіть наступним шаром.
Крок 9. Відправте салат на просочення на півгодини в холодильник, потім посипте його кунжутом і подавайте на стіл. Смачного!
Салат з яловичини з болгарським перцем і огірком
Салат з яловичини з болгарським перцем і огірком – приголомшливе поєднання м’яса і овочів. Завдяки особливому способу приготування аромати і соки продуктів змішуються один з одним, а в результаті ви отримуєте чудовий, ні на не схожий смак.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
інгредієнти:
- М’якоть яловичини – 150 гр.
- Помідори – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Перець болгарський солодкий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Огірки – 100 гр.
- Зелень – 20 гр.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Олія соняшникова / оливкова – 30 мл.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Кунжут – 15 гр.
- Паприка солодка молота – ½ ч.л.
- Перець червоний гострий мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все, необхідно за списком. Всі овочі і зелень добре помийте.
Крок 2. Яловичину обмийте проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте її тонкими смужками.
Крок 3. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть перегородки і насіння з половинок. М’якоть наріжте соломкою.
Крок 4. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Наріжте цибульну головку напівкільцями, а часник порубати на дрібні кубики.
Крок 5. Добре прогрійте сковороду з високими бортами, влийте трохи олії. Потім викладіть яловичину, ріпчасту цибулю і болгарський перець, смажте продукти протягом 6-7 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Далі додайте подрібнений часник, продовжуйте смажити все разом ще хвилину.
Крок 7. Тонкою соломкою наріжте огірок і його також додайте на сковороду, перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.
Крок 8. Після цього влийте соєвий соус, додайте сіль, червоний і чорний молоті перці, перемішайте і готуйте близько хвилини. Потім приберіть сковороду з вогню.
Крок 9. Помідори наріжте часточками і викладіть в салатник.
Крок 10. Зелень порубайте ножем і додайте до помідорів.
Крок 11. До помідорів в миску викладіть обсмажені овочі і м’ясо. Влийте лимонний сік і при необхідності додайте сіль і мелений перець. Перемішайте салат.
Крок 12. Салат з яловичиною, огірками і болгарський перцем посипте кунжутом і подавайте на стіл. Смачного!
Салат з яловичиною і грибами
Салат з яловичиною і грибами – проста, поживна і популярна закуска, яку також можна приготувати з нагоди святкового застілля. Вона виходить досить калорійної за рахунок обсмажування грибів і овочів, а також майонезної заправки.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
інгредієнти:
- Яловича м’якоть – 300 гр.
- Майонез – 80 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Морквина по-корейськи – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Огірки мариновані – 200 гр.
- Олія без запаху – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину варіть протягом години до готовності. Потім повністю остудити м’ясо і наріжте його тонкими брусками. Відразу перекладіть м’ясо в салатник.
Крок 2. Шампіньйони наріжте тонкими пластиками, а цибулю півкільцями.
Крок 3. На невеликій кількості олії обсмажте спочатку нарізану цибулю, потім додайте до нього шампіньйони. В кінці посоліть і приправте засмажування молотим перцем.
Крок 4. Мариновані огірки наріжте соломкою. Розсіл, який при цьому виділився, злийте.
Крок 5. У салатник до м’яса додайте зажарку з цибулі і шампіньйонів, морквину по-корейськи, мариновані огірки і майонез. Салат перемішайте.
Крок 6. Готовий салат викладіть на красиву страву і подавайте на стіл. Смачного!
Салат «Обжорка» з яловичиною
Салат «Обжорка» з яловичиною порадує вас насиченим смаком, а також легко і ефективно вгамує голод. Рецепт простий, а список продуктів досить бюджетний. Так що ні у кого не важко буде приготувати таку смачну закуску собі на вечерю.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- М’якоть яловичини – 200 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля фіолетова – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кріп – 4 гілки.
- Кукурудза консервована – 3 ст.л.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Майонез – 3 ст.л.
- Олія без запаху – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відварити невеликий шматочок яловичої м’якоті. Очистіть і помийте цибулину і морквину. З консервованої кукурудзи злийте сік.
Крок 2. Коли яловичина охолоне, наріжте її тонкою смужкою і перекладіть в миску.
Крок 3. Головку фіолетової цибулі наріжте напівкільцями. Морквину натріть на великій терці.
Крок 4. Нарізку з цибулі і моркви перекладіть, на добре розігріту з олією сковороду, смажте до приємного золотистого відтінку.
Крок 5. Пасеровані овочі викладіть в миску з яловичиною, злегка відіжміть їх від залишків масла.
Крок 6. Наріжте соломкою солоний огірок, перекладіть нарізку в миску.
Крок 7. Додайте до вже наявних в мисці продуктів кукурудзу і подрібнену зелень.
Крок 8. Заправте салат « Обжорка » майонезом і можна подавати на стіл. Смачного!