Салати з м’ясом – це завжди щось неймовірно смачне, апетитне і ситне. Відварене, смажене або запечене м’ясо, відмінно поєднується з безліччю інгредієнтів: починаючи від свіжих овочів і розносолів, до грибів і волоських горіхів. Подавати таку закуску можна не тільки до сімейного обіду, але і під час свят, будьте впевнені, що навіть самі прискіпливі гості оцінять ваші кулінарні таланти, якщо ви запропонуєте їм один з салатів, описаних нижче.
Салат «Чоловічий каприз» з м’ясом
Салат «Чоловічий каприз» з м’ясом, маринованою цибулею і натертим сиром – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти! З’ївши порцію такої закуски, ви надовго позбудетеся від ненависного почуття голоду і зарядитеся енергією.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 100 гр.
- Цибуля червона – 75 гр.
- Яйця відварні – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу промиваємо і обсушуємо зелень, очищаємо яйця і остуджуємо м’ясо.
Крок 2. Довільно нарізаємо салатну цибулю, сир подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 3. Кубиками ріжемо яйця і яловичину.
Крок 4. Цибулю маринуємо в оцті 1-2 хвилини, віджимаємо і викладаємо в глибоку ємність.
Крок 5. Збираємо всі компоненти в ємності з цибулею, солимо і перчимо, заправляємо майонезом.
Крок 6. Перемішуємо і приступаємо до дегустації. Смачного!
Салат з яловичиною, болгарським перцем і огірком
Салат з яловичиною, болгарським перцем і огірком – це дивовижна гармонія продуктів, які прекрасно доповнюють і відтіняють смак один одного. Для економії часу, рекомендується попередньо відварити шматочок яловичини і дати йому час повністю охолонути.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яловичина варена – 150-200 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Салат листової – 1 пучок.
- Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
- Соус соєвий – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Базилік свіжий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу промиваємо і обсушуємо овочі і зелень.
Крок 2. Листовий салат і базилік ріжемо тонкими смужками.
Крок 3. Соломкою нарізаємо огірок, висипаємо до зелені.
Крок 4. Дрібно нарізаємо м’якоть солодкого перцю – відправляємо до інших складових.
Крок 5. М’ясо нарізаємо невеликими кубиками – додаємо в салат.
Крок 6. Здобрюємо закуску рубаним часником, соєвим соусом, олією і чорним перцем. Перемішуємо.
Крок 7. Розкладаємо по порційних піалів і подаємо. Смачного!
Теплий салат зі свининою
Теплий салат зі свининою, приготований з овочами і пікантним соусом-заправкою – це закуска, яка з легкістю замінить вам основний прийомом їжі, так як страва містить в собі велику кількість білків і клітковини. Обов’язково спробуйте, це неймовірно смачно!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Свинина нежирна – 200 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – ½ шт.
- Перець болгарський – ½ -1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Олія – 4 ст.л.
- Петрушка – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для заправки:
- Часник – 1-2 зуб.
- Олія – 1 ч.л.
- Сік лимона – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Соус соєвий – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промите м’ясо ріжемо тонкою і довгастою соломкою.
Крок 2. Очищаємо і нарізаємо овочі: цибулю півкільцями, солодкий перець і моркву – брусочками.
Крок 3. Для заправки змішуємо чайну ложку олії з соєвим соусом, подрібненим часником, лимонним соком і цукром.
Крок 4. Свинину смажимо на олії до готовності і золотистості.
Крок 5. Готове м’ясо перекладаємо в тарілку, в сковороду додаємо ще олію і близько 7 хвилин пасеруємо солодкий перець, цибулю і моркву.
Крок 6. До розм’якшених компонентів перекладаємо свинину, додаємо заправку, мелений перець і часточки свіжого томата.
Крок 7. При необхідності досолюємо, посипаємо дрібно нашаткованою петрушкою і прогріваємо ще 2 хвилини.
Крок 8. Не чекаючи охолодження подаємо до столу і насолоджуємося яскравим смаком. Смачного!
Салат з м’ясом і маринованою цибулею
Салат з м’ясом і маринованою цибулею – це ситне блюдо, яке обов’язково сподобається всій чоловічій половині вашої родини. Крім своїх прекрасних смакових характеристик, закуска також відрізняється своїм яскравим ароматом. До речі, такий салат може стати і апетитною закускою до гарячих напоїв.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Свинина відварна – 100 гр.
- Цибуля червона – ½ шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
- Вода – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Червону цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями, складаємо в піалу і заливаємо сумішшю з води, оцту і цукру.
Крок 2. Відварене м’ясо дрібно нарізаємо, шинкуємо пір’я зеленої цибулі, подрібнюємо свіжий огірок.
Крок 3. Додаємо розморожений горошок.
Крок 4. Мариновану цибулю віджимаємо і викладаємо до решти інгредієнтів, склад заправляємо майонезом.
Крок 5. Приступаємо до трапези. Смачного!
Теплий салат з яловичиною і баклажанами
Теплий салат з яловичиною і баклажанами – це пікантна і досить гостра страва, яка напевно припаде до смаку всім любителям кавказької і азіатської кухні. До складу страви входять такі незвичайні компоненти, як паростки квасолі і білий рисовий оцет.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- М’якоть яловичини – 300 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паростки квасолі – 1 ст.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Оцет рисовий білий – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Яловичину обполіскуємо і обсушуємо, нарізаємо невеликими брусками і смажимо на сильному вогні, на соняшниковій олії до світло-коричневого відтінку і випарювання вологи.
Крок 3. До рум’яного м’яса закидаємо тонкі півкільцями моркви і баклажана, перемішуємо і готуємо протягом трьох хвилин, при необхідності додаємо соняшникову олію.
Крок 4. Після закінчення зазначеного часу додаємо нарізку ріпчастої цибулі і солодкого перцю, помішуючи, прогріваємо 60 секунд.
Крок 5. Здобрюємо вміст сковороди цукром, оцтом і соєвим соусом – перемішуємо.
Крок 6. Через 1-2 хвилини додаємо соломку перцю чилі і часник, пропущений через прес.
Крок 7. Засипаємо паростки квасолі, помішуємо і через хвилину прибираємо з плити.
Крок 8. Посипаємо подрібненою зеленню, остуджуємо закуску 6-7 хвилин і беремося за дегустацію. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
М’ясний салат з корейською морквою
М’ясний салат з корейською морквою, оливками і сиром – це неймовірно смачне і апетитне страву, яке запросто прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Незважаючи на простоту приготування, закуска вражає своїми смаковими характеристиками.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 350 гр.
- Морквина по-корейськи – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 70 гр.
- Оливки – 10 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Петрушка рублена – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину відварюємо і остуджуємо, ріжемо соломкою і відправляємо в салатник разом з крупно натертим сиром.
Крок 2. Додаємо колечка оливок або маслин.
Крок 3. Слідом відправляємо морква по-корейськи і рубану петрушку.
Крок 4. Посипаємо закуску чорним перцем і сіллю, поливаємо майонезом і сметаною – ретельно перемішуємо.
Крок 5. Красиво викладаємо на сервірувальні тарілки і подаємо. Смачного!
Салат з відварної яловичини з солоними огірками
Салат з відварної яловичини з солоними огірками, заправлений олією – це прекрасна альтернатива жирним і важким майонезним закусок. Подайте таку закуску до сімейного вечері або святкового столу і всі, хто спробують – будуть в захваті!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 300 гр.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія – 70 мл.
- Часник – 3 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців молота – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо розбираємо на тонкі волокна і викладаємо в миску з високими бортиками.
Крок 2. Солоні огірочки нарізаємо брусочками.
Крок 3. Цибулю ріжемо півкільцями і на кілька хвилин заливаємо прохолодною водою, потім віджимаємо і відправляємо до яловичини разом з огірками.
Крок 4. Для заправки в сковорідку наливаємо олію і додаємо суміш перців, очищений часник і лавр – помішуючи, гарненько нагріваємо.
Крок 5. Гарячим маслом поливаємо компоненти і перемішуємо. При наявності часу, прибираємо в холодильник на всю ніч для просочення.
Крок 6. Смачного!
Салат з м’ясом і волоськими горіхами
Салат з м’ясом і волоськими горіхами, доповнений зубцями пекучого часнику і майонезом – це неймовірно смачне поєднання компонентів, які подарують вашим смаковим рецепторів справжню насолоду! Для приготування нам буде потрібно мінімум продуктів, а в результаті ми отримаємо ситне і поживна страва.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 600 гр.
- Ядра волоського горіха – 80 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварене м’ясо ріжемо на кубики середнього розміру.
Крок 2. Горіхи пробиваємо в блендері до стану дрібної крихти.
Крок 3. Озброюємося теркою з дрібними отворами і подрібнюємо сир.
Крок 4. В окремій піалі змішуємо майонез і часник, пропущений через прес.
Крок 5. Горіхи і яловичину щедро поливаємо підготовленим соусом і активно перемішуємо.
Крок 6. Склад пробуємо і при необхідності додаємо сіль і перець. Верхівку присипаємо сиром і прибираємо салат охолоджуватися на полицю холодильної камери (90-120 хвилин буде досить).
Крок 7. Пробуємо і насолоджуємося. Смачного!
Смачний м’ясний салат з грибами
Смачний м’ясний салат з грибами, сервірований шарами, можна запросто приготувати за півгодини і приємно побалувати своїх рідних оригінальним поєднанням інгредієнтів, насиченим смаком і вабить ароматом. Готуємо продукти і приступаємо до процесу!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Картопля в мундирі – 2 шт.
- М’ясо відварне – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Шампіньйони – 250 гр.
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Олія – для смаження.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, зазначені в списку.
Крок 2. Нарізані гриби разом з цибулею обсмажуємо на олії до випаровування вологи і рум’яності. Солимо і перчимо.
Крок 3. На плоску тарілку ставимо роз’ємне кільце, викладаємо шар натертої картоплі, трохи солимо. Змащуємо майонезом, як і кожний наступний шар.
Крок 4. Розділимо кубики відварного м’яса.
Крок 5. Огірки подрібнюємо аналогічно картоплі, віджимаємо і розкладаємо поверх м’яса.
Крок 6. Завершуємо збірку грибний зажаркою. Наносимо сіточку з майонезу і за бажанням присипаємо зеленню.
Крок 7. Смачного!