Салат з креветками – 9 простих і найсмачніших рецептів з покроковими фото

Салат з креветками – це завжди неординарно, смачно і дуже ефектно. Можна знайти дуже багато рецептів від найпростіших до неймовірно складних складів і технологій. Креветки – натуральний джерело білка і мікроелементів. Креветки прекрасно поєднуються з різними овочами, зеленню, цитрусовими, різними спеціями і заправками. Такі салати різноманітні, поживні, корисні для здоров’я і фігури.

Салат з креветками і авокадо

Салат з креветками і авокадо – чудова у всіх сенсах закуска. Склад салату максимально корисний, в ньому і білок, і корисні жири, і клітковина. Креветки краще брати для нього охолоджені, а авокадо не дуже м’яке, але стигле.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Мікс салату – 2 жмені.
  • Огірок – 1 шт.
  • Креветки великі варені – 10 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Тархун – 1 гілка.
  • Оливкова олія Extra Virgin – 2 ст.л.
  • Базилік – 1 гілка.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Мед натуральний рідкий – 1 ч.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 0,5 ч.л.
  • Сіль морська – ¾ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Великі креветки складіть в мисочку, трохи посоліть і поперчіть.

Крок 2. Розігрійте на сковороді оливкову олію і швидко обсмажте креветки з лимонним соком.

Крок 3. Огірок помийте, зріжте шкірку і наріжте соломкою.

Крок 4. У миску покладіть салат мікс, додайте огіркову соломку, полийте лимонним соком і полийте оливковою олією Extra Virgin, посоліть і поперчіть.

Крок 5. З авокадо зріжте товсту шкірку, видаліть кісточку. М’якоть наріжте тонкими скибочками, додайте в салатницю.

Крок 6. Зверху на овочі покладіть креветки, полийте рідким медом, посипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

Салат з креветками, помідорами чері і руколою

Салат з креветками, помідорами чері і руколою можна включати в буденне і святкове меню. Основна перевага рецепта – це його швидкість. За лічені хвилини у вас на столі буде вишукана закуска, яка порадує і очей, і шлунок.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Рукола – 50 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки очистіть від панцира і кишок, потім добре помийте.

Крок 2. На сильному вогні просушіть сковороду, розтопіть в ній вершкове масло і додайте трохи олії. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте. Обсмажте часник протягом 15 секунд, за цей час він встигне віддати весь свій аромат маслу.

Крок 3. Далі викладіть креветки на сковороду, обсмажте їх протягом півтора хвилин з одного боку і стільки ж з іншого. Посоліть і приправте їх до смаку.

Крок 4. Авокадо помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. За допомогою маленької ложки відокремите м’якоть від шкірки. М’якоть наріжте кубиками, викладіть в салатницю і полийте лимонним соком, щоб авокадо не потемніло.

Крок 5. Помідори чері помийте і розріжте навпіл. Пармезан натріть на дрібній терці.

Крок 6. Руколу помийте і порвіть її руками. Відправте зелень з миску.

Крок 7. У салатницю додайте помідори, пармезан, креветки. Заправте салат оливковою олією, за смаком додайте сіль і мелений перець, перемішайте двома великими ложками.

Крок 8. Салат з креветками, руколою і помідорами чері подавайте на плоскій тарілці відразу після приготування. Смачного!

Морський салат з креветками і кальмарами

Морський салат з креветками і кальмарами – не тільки смачна, але і поживна закуска. Такий салат з морепродуктами можна подавати не тільки в якості аперитиву на святкове застілля, але і готувати безпосередньо для перекусів протягом дня.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Кальмар – 2 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Креветки – 150 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Почніть з підготовки тих інгредієнтів, які необхідно зварити. Помийте картоплю і курячі яйця, покладіть їх в каструлю, залийте водою і поставте варитися.

Крок 2. Тушки кальмарів розморозьте і тільки потім зваріть. Варити потрібно недовго, 5-6 хвилин після закипання.

Крок 3. Креветки розморозьте, очистіть і варіть в окропі протягом хвилини.

Крок 4. Варені тушки кальмарів наріжте тонкими кільцями.

Крок 5. Варену в мундирах картоплю остудити, почистіть і дрібно наріжте. З яєць зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків і окремо їх подрібніть.

Крок 6. Червону ікру вибирайте свіжу і натуральну.

Крок 7. Салат буде складатися шарами. Першим шаром покладіть картоплю, промажте його майонезом. Далі покладіть кільця кальмара, шар ікри, половину білків, кожен шар промажте майонезом.

Крок 8. Потім покладіть шар креветок, зверху розсипте тертий жовток, шари також промажте майонезом.

Крок 9. Після цього викладіть залишився білок, змастіть шар майонезом і прикрасьте зверху салат червоною ікрою. Смачного!

Салат з креветками і крабовими паличками

Салат з креветками і крабовими паличками – дуже ніжний і смачний. І до того ж це одне з найпопулярніших святкових страв. Залежно від ваших уподобань, салат можна заправити майонезом, натуральним йогуртом або сумішшю сметани і майонезу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Креветки – 250 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Палички крабові – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Крабові палички при необхідності розморозьте, витягніть з вакуумної упаковки і наріжте кубиками або шайбочками в залежності від їх товщини.

Крок 2. З консервованої кукурудзи злийте рідину. Креветки розморозьте і відваріть протягом пари хвилин в киплячій підсоленій воді. З’єднайте всі продукти в мисці.

Крок 3. Заправте салат майонезом, перемішайте. Так як майонез має солонуватий смак, салат необов’язково солити. Але якщо вам здасться, що смак не досить яскравий, можна додати сіль або спеції.

Крок 4. Салат з крабовими паличками і креветками можна подавати в загальній салатниці або порційно. Смачного!

Смачний салат з креветками і ананасом

Смачний салат з креветками і ананасом – дуже класний і цікавий варіант для свята. Він володіє витончено-вишуканим смаком, який все більше і більше розкривається з кожної ложкою. І в той же час, ви точно відчуєте почуття ситості після невеликої порції такого салату.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Креветки – 250-300 гр.
  • Ананас консервований – 150-200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана знежирене / йогурт натуральний – 2 ч.л.
  • Сік лимонний – 1-2 ч.л.
  • Салат – 3 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Креветки розморозьте. З консервованого ананаса злийте сік. Зелень добре помийте проточною водою.

Крок 2. Креветки відваріть в підсоленій воді протягом 5-6 хвилин. Головне не перетримати, щоб креветки не стали «резиновими».

Крок 3. Креветки витягніть з води, остудити і очистіть. Кілька найбільших креветок залиште для прикраси салату. Решта викладіть в миску, додайте сметану і спеції, перемішайте.

Крок 4. Консервовані ананаси промокніть на паперових серветках і наріжте невеликими кубиками. Змішайте ананаси з креветками.

Крок 5. Лимонний сік змішайте з оливковою олією, суміш посоліть за смаком.

Крок 6. Соусом заправте креветки з ананасами і залиште на кілька хвилин. Твердий сир натріть на дрібній терці.

Крок 7. На тарілку покладіть листя салату. На них викладіть суміш креветок і консервованих ананасів. Посипте закуску тертим сиром і прикрасьте великими креветками. Салат з креветками і ананасом виходить дуже соковитим і смачним. Смачного!

Простий салат з креветками, яйцем і огірком

Простий салат з креветками, яйцем і огірком може бути частиною комплексного обіду або вечері. Зараз креветки можна знайти вже в будь-якому магазині, таким продуктом нікого не здивуєш. Тому такий салат можна цілком назвати рядовим.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Креветки – 50 гр.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Сік лимонний – 10 мл.
  • Огірок – 50 гр.
  • Помідори – 50 гр.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Зелень – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки повністю розморозьте, викладіть в киплячу воду, трохи посоліть і варіть 3-4 хвилини.

Крок 2. Помідори помийте і наріжте невеликими поперечними часточками.

Крок 3. Огірок помийте, наріжте тонкими напів-кружками.

Крок 4. Нарізані овочі розкладіть на плоскій тарілці. Помийте зелень, порубайте її і додайте до овочів.

Крок 5. Курячі яйця зваріть круто. Після того, як яйця охолонуть, очистіть їх від шкаралупи і кожне розріжте на 6-8 часточок.

Крок 6. Яйця покладіть поверх овочів.

Крок 7. Варені креветки очистіть і додайте в салат. Полийте закуску лимонним соком і оливковою олією. За смаком посоліть і приправте молотим перцем. За бажанням перед подачею можна прикрасити салат часточкою лимона. Смачного!

Салат з креветками і пекінською капустою

Салат з креветками і пекінською капустою – відмінна закуска хоч на кожен день. Такі об’ємні збірні салати дуже корисні, тому що пекінська капуста містить велику кількість вітаміну С, а креветки харчуються за рахунок білка.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 0,5 качана.
  • Креветки – 0,5 кг.
  • Гранат – 0,5 шт.
  • Ананаси консервовані – 1 банка.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 1,5 ст.л.
  • Сметана 20% – 3 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки варіть в підсоленій воді приблизно півтори хвилини після закипання. Потім злийте воду і викладіть креветки на паперові серветки, щоб вони просохли.

Крок 2. Половину качана пекінської капусти помийте. Її листя порвіть руками або наріжте невеликими смужками.

Крок 3. Гранат розберіть на зерна. З консервованого ананаса злийте сік, наріжте їх кубиками. До капусти додайте креветки, гранат, ананаси.

Крок 4. В окремій мисочці змішайте оливкову олію, сметану, лимонний сік, гірчицю, сіль і мелений перець. Ця суміш буде служити заправкою для салату.

Крок 5. Вилийте заправку в салат, перемішайте і приберіть закуску в холодильник на 15 хвилин. Подавайте салат з пекінською капустою і креветками в красивому салатнику, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Салат з креветками, руколою і кедровими горішками

Салат з креветками, руколою і кедровими горішками готується за дві секунди. Але зате його склад настільки оригінальний, неодмінно привертає увагу. Салат має збалансований склад за кількістю білків, жирів і клітковини, що безсумнівно позитивно впливає на травлення і організм в цілому.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Рукола – 110 гр.
  • Гірчиця діжонська – 5 гр.
  • Помідори чері – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Креветки тигрові – 230 гр.
  • Горішки кедрові – 20 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Крем бальзамічний – 20 гр.
  • Оливкова олія – 20 мл.
  • Лимон / лайм – за смаком.
  • Апельсин – 1-2 скибочки.
  • Пармезан – 20 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте зелень і овочі, просушіть їх. Підготуйте всі інші продукти, креветки розморозьте.

Крок 2. Помідори чері розріжте навпіл. Якщо стебла руколи великі, то порвіть їх руками. Пармезан натріть на дрібній терці, а часник пропустіть через прес.

Крок 3. Креветки очистіть від панцира і стравоходу.

Крок 4. Потім замаринуйте креветки на 10-15 хвилин в оливковій олії і часнику.

Крок 5. За цей час приготуйте заправку для салату. У мисочці з’єднайте мед, гірчицю, оливкову олію, лимонний і апельсиновий сік, додайте за смаком сіль і мелений перець.

Крок 6. На розігріту сковороду вилийте трохи олії і обсмажте креветки протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Візьміть глибоку тарілку, викладіть в неї руколу, помідори і креветки. Полийте продукти заправкою і перемішайте.

Крок 8. Перед подачею посипте салат з руколою і креветками тертим пармезаном і кедровими горішками, полийте зверху бальзамічним кремом. Смачного!

Дуже смачний салат з креветками і манго

Дуже смачний салат з креветками і манго подарує відчуття незабутнього смаку і заряд бадьорості. Так як готується він швидко, салат цілком можна приготувати на сніданок. Давно відомо, що саме з таких збалансованих страв корисно починати день.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Манго – 0,5 шт.
  • Креветки – 10 шт.
  • Салат – 2 жмені.
  • Кунжут – 1 щіпка.

Для заправки:

  • Масло кунжутне – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Мед натуральний – 1 ч.л.
  • Гірчиця зернами – 1 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки відваріть в трохи підсоленій воді. Потім остудити і очистіть від панцирів. В окремій мисочці змішайте лимонний сік, гірчицю, мед і кунжутне масло.

Крок 2. Половинку манго очистіть від шкірки і наріжте м’якоть соломкою.

Крок 3. Листя салату нашаткуйте смужками.

Крок 4. На тарілку для подачі покладіть подрібнений салат, полийте його заправкою, додайте мангову соломку.

Крок 5. Зверху розкладіть креветки, полийте заправкою і посипте насінням кунжуту. Кунжут можна попередньо просушити на сковороді. Чудовий салат з креветками і манго готовий, можна знімати пробу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал