Салат з консервованими печерицями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Якщо раптом у вас вдома завалялася баночка консервованих або маринованих печериць, приготуйте салат на ваш смак, доповнивши гриби морквою по-корейськи, зеленим горошком, сиром або навіть солодкими ананасами в сиропі. Готова страва відрізняється простотою приготування та ситістю, яка надовго позбавить вас від почуття голоду. Так само салати з грибами чудово впишуться до святкового столу з приводу і урізноманітнять звичний раціон вашої родини.

Салат з маринованими печерицями та куркою

Курячий салат з відвареними яйцями, зеленими оливками та маринованими печерицями – це дуже смачна страва з неповторним ароматом, який надає дрібно нарізане пір’я зеленої цибулі. А заправка зі сметани та приправ, надає страві соковитості та ніжності.

Салат з консервованими печерицями та маринованими огірками

Холодний салат з маринованими грибами та огірками, припаде до смаку всім любителям насичених смаків та солінь. А особливу пікантність і легку гостроту стравою, додасть тонко нарізану цибулю та ароматне масло.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Буряк варений – 1 шт.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 50-70 гр.
  • Цибуля – 1/4 шт.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. З буряка знімаємо тонку шкірку і нарізаємо кубиками.

Крок 2. Гриби «відокремлюємо» від розсолу, хаотично нарізаємо та пересипаємо до буряків.

Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо цибулю (рекомендується використовувати червону) та огірочки.

Крок 4. Присмачуємо нарізані компоненти олією.

Крок 5. Добре перемішуємо для рівномірного розподілу заправки і подаємо до столу. Смачного!

Салат з маринованими печерицями, куркою та ананасами.

Коли всі банальні салати набридли, і з року в рік на святковому столі виявляються одні й ті самі закуски, пропонуємо вам скуштувати ніжний і легкий салат із курячим філе, солодкими шматочками консервованого ананаса та грибочками.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 300 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Вода -100 мл.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Олія – 1-2 ст.л.
  • Оцет 9% -1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину очищаємо від лушпиння, ріжемо тонкими кільцями або півкільцями і маринуємо в розчині зі 100 мл води, солі, цукрового піску і чайної ложки оцту протягом 5-10 хвилин.

Крок 2. Гриби нарізаємо невеликими шматочками і на сухій сковороді чекаємо повного випаровування вологи. Приблизно через 5 хвилин трохи підсолюємо, підливаємо олію і підрум’янюємо.

Крок 3. Філе відварюємо протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді, остуджуємо та ріжемо на кубики.

Крок 4. На дно салатника викладаємо курку, посипаємо меленим перцем і присмачуємо майонезом для соковитості.

Крок 5. Поверх грудки укладаємо охолоджені гриби.

Крок 6. Зверху розділимо ароматні півкільця цибулі (попередньо віджавши від оцтового маринаду).

Крок 7. Попередньо варимо курячі яйця, звільняємо їх від шкаралупи, подрібнюємо і укладаємо наступним шаром, промазуємо майонезом.

Крок 8. Яєчний шар прикриваємо стружкою натертого сиру.

Крок 9. Завершуємо композицію шматочками цукрового ананаса, нарізаного невеликими сегментами однакового розміру. За бажанням, прикрашаємо гілочкою петрушки або м’яти та запрошуємо гостей до столу. Смачного!

Салат з маринованими печерицями та квасолею

Білковий салат з маринованими грибами та квасолею – це дуже проста і швидка страва, з приготуванням якої впорається навіть школяр. Достатньо нарізати компоненти, заправити, перемішати та насолоджуватися неповторним смаком!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Складові:

  • Квасоля консервована червона – 300 гр.
  • Печериці консервовані – 200 гр.
  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Варені яйця очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо.

Крок 2. З банки з печерицями зливаємо розсіл, а гриби нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 3. Червону квасолю пересипаємо в ємність з високими бортиками і додаємо до неї яйця, гриби, дрібно нашатковану зелену цибулю, пару щіпок солі та майонез.

Крок 4. Добре перемішуємо інгредієнти для рівномірного розподілу заправки та солі.

Крок 5. Прикрашаємо салатник листовим салатом, формуємо гірку із закуски і приступаємо до дегустації. Смачного!

Смачний салат з консервованими печерицями та кукурудзою

До вашої уваги представляється рецепт ніжного і повітряного салату, який закохує в себе з першої вилочки. Але, незважаючи на свою легкість, готова страва дуже ситна, завдяки своїй жирній майонезній заправці, проте, після порції закуски, тяжкість у животі зовсім не відчувається.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • М’ясо курки (відварене) – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Печериці консервовані – 200 гр.
  • Морквина (відварена) – 1-2 шт.
  • Петрушка – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо продукти: відварену курку обробляємо – відокремлюємо м’ясо від кісточок та хрящів, руками ділимо на волокна, відварену моркву та яйця очищаємо.

Крок 2. Мариновані печериці витягаємо з баночки і ріжемо на тонкі пластини.

Крок 3. На дно плоскої тарілки викладаємо волокна птиці, змащуємо невеликою кількістю майонезу.

Крок 4. На м’ясо викладаємо варену моркву, терту на тертці з дрібними отворами, злегка присолюємо і робимо сіточку майонезу.

Крок 5. Далі гриби (жменю залишаємо для декору) + заправка.

Крок 6. Поверх печериць викладаємо яйця, подрібнені за допомогою терки, робимо майонезну сіточку. Зібране страва не притискаємо до поверхні, воно має залишатися легким та повітряним.

Крок 7. Прикрашаємо салат слайсами грибів, зернами кукурудзи та гілочками кучерявої петрушки. За бажанням, наполягаємо 20 хвилин у холодильній камері та дивуємо гостей та близьких. Смачного!

Простий салат з консервованими печерицями та шинкою

Лише раз, приготувавши «ошатний» і оригінальний салат під цікавою назвою «Ластівчине гніздо», ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Адже крім ефектного зовнішнього вигляду, закуска відрізняється своїми чудовими смаковими характеристиками та доступними компонентами.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Складові:

  • Яйця перепелині (відварені) – 10 шт.
  • Філе куряче (відварене) – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Олія – 1-2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварену грудку розбираємо на тонкі волокна.

Крок 2. Будь-яку шинку, яка вам подобається, ріжемо соломкою середньої товщини.

Крок 3. З печериць зливаємо маринад і розрізаємо їх на слайси.

Крок 4. Курячі білки подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Бульби картоплі очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи, порціями обсмажуємо на олії до апетитної золотистої скоринки.

Крок 6. У салатнику змішуємо та заправляємо гриби, курку, шинку та білки – обов’язково солимо та перчимо, викладаємо на плоску тарілку у формі пташиного гнізда.

Крок 7. Обкладаємо сформований салат рум’яною соломкою картопляною, а в центр «гнізда» кладемо плямисті яйця перепілки. Смачного!

Салат з консервованими печерицями та крабовими паличками

Прекрасною прикрасою будь-якого святкового столу стане апетитний салат з грибами, сурімі, зеленим горошком та плавленим сиром. Завдяки достатку інгредієнтів, декорувати салат дуже просто, наприклад, викласти із зерен кукурудзи та горошку ялинку (якщо на дворі різдвяні свята) або хрестик, на честь світлого Великодня.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Печериці мариновані – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Горошок консервований – 30 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Сир плавлений/твердий – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 3-4 пера.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: варимо та очищаємо яйця та моркву, обполіскуємо та обсушуємо зелень, зливаємо рідину з консервації.

Крок 2. Сурімі ріжемо на кубики невеликого розміру.

Крок 3. Печериці хаотично кришимо.

Крок 4. Відварену моркву очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 5. Аналогічним способом подрібнюємо яйця.

Крок 6. Поєднуємо всі підготовлені компоненти в салатнику, туди ж пересипаємо кукурудзу.

Крок 7. Плавлений або твердий сир (можна використовувати одночасно два види) нарізаємо кубиками і перекладаємо салат.

Крок 8. Дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі.

Крок 9. Додаємо зелень до інших інгредієнтів, підсолюємо, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

Крок 10. Укладаємо салат на тарілку і декоруємо на свій смак зеленим горошком і залишками кукурудзи з сурімі. Смачного!

Салат з маринованими печерицями та морквою по-корейськи

Будь-які холодні закуски, приготовані з додаванням солінь та корейських маринованих овочів – це завжди пікантно, трохи гостро та неймовірно ароматно. Готуємо м’ясний салат, який чудово підходить для різноманітності сімейного раціону чи дружніх посиденьок.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Курка (відварена) – 400 гр.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Огірки – 3 прим.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно великої та плоскої тарілки наносимо шар із майонезу.

Крок 2. Відварений птах нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. І укладаємо поверх соусу.

Крок 4. З банки з грибами зливаємо розсіл, ріжемо печериці на тонкі слайси і обсмажуємо на олії кілька хвилин, щоб позбутися надлишків рідини. Не забуваємо підсолити на свій смак.

Крок 5. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками або півкільцями.

Крок 6. Перекладаємо цибулю до грибів, перемішуємо та обсмажуємо ще близько 5 хвилин.

Крок 7. Рум’яні гриби розділимо поверх курячих шматочків.

Крок 8. Далі кладемо шар моркви.

Крок 9. Трохи присмачуємо корейський компонент майонезом.

Крок 10. Свіжі огірки натираємо на тертці.

Крок 11. Злегка відживаємо від соку та укладаємо на моркву. Готовий салат відразу ж подаємо до столу і насолоджуємось різноманітністю смаків. Смачного!

Салат з печерицями, помідорами та сиром

Вишукане поєднання продуктів, легкість і водночас ситість – усі ці слова можна легко віднести до неймовірно смачного салату під назвою «Паризький». Така холодна закуска чудово підійде для повноцінного обіду або вечері, тому що рис з овочами та сиром подарує вам довге відчуття насичення.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Рис білий (відварений) – 100 гр.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Огірки – 60 гр.
  • Сир твердих сортів – 90 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Листя салату – 3 шт.
  • Сіль морська із травами – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У великий глибокий салатник перекладаємо 100 г відвареного розсипчастого рису.

Крок 2. Додаємо шматочки маринованих грибів.

Крок 3. З огірків знімаємо жорстку шкірку, нарізаємо кубиками і відправляємо слідом за печерицями.

Крок 4. Томат розрізаємо на великі часточки і перекладаємо до підготовлених компонентів.

Крок 5. Прямо в салатник натираємо шматочок твердого сиру.

Крок 6. Присмачуємо овочі з майонезом грибами і присипаємо ароматною сіллю з добавками.

Крок 7. Ретельно перемішуємо салат. Подаємо салат на подушці з листя салату. Смачного!

Салат з консервованими печерицями та зеленим горошком

Готуємо салат «сільський», який чудово підійде до шашликів або запеченої риби, також – страву можна подавати до столу як самостійну закуску. А консервовані печериці замінити своїми заготовками лісових грибів. Зелений горошок і червона цибуля додадуть салату пікантність і насиченість.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Горошок консервований – 50-70 гр.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Гірчиця французька – 1 год.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо пір’ям або півкільцями, дрібно шаткуємо кріп – пересипаємо компоненти в салатник і заливаємо кількома ложками олії.

Крок 2. Також додаємо печериці, гірчицю та ретельно перемішуємо.

Крок 3. Підсипаємо горошок консервований і знову розмішуємо.

Крок 4. Гарячу відварену картоплю розрізаємо на шматочки бажаного розміру, відправляємо в салат, перчимо, солимо і швидко перемішуємо, тому що картопляні кубики швидко остигають, а просочуються запахами тільки в гарячому вигляді.

Крок 5. Зібраний салат подаємо до столу відразу або після повного остигання картопляних шматочків. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал