Салат з консервованими печерицями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

7bcaa4660713463db175e4552843fd58

Якщо раптом у вас вдома завалялася баночка консервованих або маринованих печериць, приготуйте салат на ваш смак, доповнивши гриби морквою по-корейськи, зеленим горошком, сиром або навіть солодкими ананасами в сиропі. Готова страва відрізняється простотою приготування та ситістю, яка надовго позбавить вас від почуття голоду. Так само салати з грибами чудово впишуться до святкового столу з приводу і урізноманітнять звичний раціон вашої родини.

Салат з маринованими печерицями та куркою

Курячий салат з відвареними яйцями, зеленими оливками та маринованими печерицями – це дуже смачна страва з неповторним ароматом, який надає дрібно нарізане пір’я зеленої цибулі. А заправка зі сметани та приправ, надає страві соковитості та ніжності.

dc665358204a9a507d8765c0d2c9d4f6

Салат з консервованими печерицями та маринованими огірками

Холодний салат з маринованими грибами та огірками, припаде до смаку всім любителям насичених смаків та солінь. А особливу пікантність і легку гостроту стравою, додасть тонко нарізану цибулю та ароматне масло.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Буряк варений – 1 шт.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 50-70 гр.
  • Цибуля – 1/4 шт.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. З буряка знімаємо тонку шкірку і нарізаємо кубиками.

6de1256c1deb07574348839c9d7d2b31

Крок 2. Гриби «відокремлюємо» від розсолу, хаотично нарізаємо та пересипаємо до буряків.

53e2a756a730c6d9c923e1c65ac6247e

Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо цибулю (рекомендується використовувати червону) та огірочки.

30b65da32c9cee77bff87a1f88c5fe51

Крок 4. Присмачуємо нарізані компоненти олією.

a6fd657472c00d1c412952c3b7f2db37

Крок 5. Добре перемішуємо для рівномірного розподілу заправки і подаємо до столу. Смачного!

7b68887d4089fe6e90606fadd240c148

Салат з маринованими печерицями, куркою та ананасами.

Коли всі банальні салати набридли, і з року в рік на святковому столі виявляються одні й ті самі закуски, пропонуємо вам скуштувати ніжний і легкий салат із курячим філе, солодкими шматочками консервованого ананаса та грибочками.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 300 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Вода -100 мл.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Олія – 1-2 ст.л.
  • Оцет 9% -1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину очищаємо від лушпиння, ріжемо тонкими кільцями або півкільцями і маринуємо в розчині зі 100 мл води, солі, цукрового піску і чайної ложки оцту протягом 5-10 хвилин.

9c94c32e399be138595a7faff3c804bd

Крок 2. Гриби нарізаємо невеликими шматочками і на сухій сковороді чекаємо повного випаровування вологи. Приблизно через 5 хвилин трохи підсолюємо, підливаємо олію і підрум’янюємо.

0bec391e5cd6488398eef02227b1f736

Крок 3. Філе відварюємо протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді, остуджуємо та ріжемо на кубики.

b1c3aa56a0fd74601f5b0412f409ae1f

Крок 4. На дно салатника викладаємо курку, посипаємо меленим перцем і присмачуємо майонезом для соковитості.

59f9c475eb21c5d79f39dd7e96b94c7c

Крок 5. Поверх грудки укладаємо охолоджені гриби.

e1b697864018322995b781405953d268

Крок 6. Зверху розділимо ароматні півкільця цибулі (попередньо віджавши від оцтового маринаду).

c7c7a723c2c080c119f1b73851a27eb2

Крок 7. Попередньо варимо курячі яйця, звільняємо їх від шкаралупи, подрібнюємо і укладаємо наступним шаром, промазуємо майонезом.

935c20d47055c42c59eb65e7a6d6153e

Крок 8. Яєчний шар прикриваємо стружкою натертого сиру.

cf85719adb52e157a0fe992782db292e

Крок 9. Завершуємо композицію шматочками цукрового ананаса, нарізаного невеликими сегментами однакового розміру. За бажанням, прикрашаємо гілочкою петрушки або м’яти та запрошуємо гостей до столу. Смачного!

0b65b3211b377cda6cf5f6c6a75776ad

Салат з маринованими печерицями та квасолею

Білковий салат з маринованими грибами та квасолею – це дуже проста і швидка страва, з приготуванням якої впорається навіть школяр. Достатньо нарізати компоненти, заправити, перемішати та насолоджуватися неповторним смаком!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Складові:

  • Квасоля консервована червона – 300 гр.
  • Печериці консервовані – 200 гр.
  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Варені яйця очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо.

466cb268a629aa6d8fa9879c688936a8

Крок 2. З банки з печерицями зливаємо розсіл, а гриби нарізаємо шматочками середнього розміру.

8133311674ad8220c573d88bf4313937

Крок 3. Червону квасолю пересипаємо в ємність з високими бортиками і додаємо до неї яйця, гриби, дрібно нашатковану зелену цибулю, пару щіпок солі та майонез.

f754fd6271d92d207ff4ac12675c67be

Крок 4. Добре перемішуємо інгредієнти для рівномірного розподілу заправки та солі.

e2c0c2d9671747e3ea5b044e31b1c750

Крок 5. Прикрашаємо салатник листовим салатом, формуємо гірку із закуски і приступаємо до дегустації. Смачного!

8de044de795cd1974e881a8079eb1512

Смачний салат з консервованими печерицями та кукурудзою

До вашої уваги представляється рецепт ніжного і повітряного салату, який закохує в себе з першої вилочки. Але, незважаючи на свою легкість, готова страва дуже ситна, завдяки своїй жирній майонезній заправці, проте, після порції закуски, тяжкість у животі зовсім не відчувається.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • М’ясо курки (відварене) – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Печериці консервовані – 200 гр.
  • Морквина (відварена) – 1-2 шт.
  • Петрушка – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо продукти: відварену курку обробляємо – відокремлюємо м’ясо від кісточок та хрящів, руками ділимо на волокна, відварену моркву та яйця очищаємо.

84dbba0f53e619eab5b7f7e06849e053

Крок 2. Мариновані печериці витягаємо з баночки і ріжемо на тонкі пластини.

cf0c9bb65144ef9216a4e9661df8fbc2

Крок 3. На дно плоскої тарілки викладаємо волокна птиці, змащуємо невеликою кількістю майонезу.

ead8ea803bb8a80030b01b98cfb17df0

Крок 4. На м’ясо викладаємо варену моркву, терту на тертці з дрібними отворами, злегка присолюємо і робимо сіточку майонезу.

3e4f19372d807f61224ce3072815ddfc

Крок 5. Далі гриби (жменю залишаємо для декору) + заправка.

6118b5cf3397c228f6d644ea32cd2eb1

Крок 6. Поверх печериць викладаємо яйця, подрібнені за допомогою терки, робимо майонезну сіточку. Зібране страва не притискаємо до поверхні, воно має залишатися легким та повітряним.

f14796819971753fdccf451ea13bd380

Крок 7. Прикрашаємо салат слайсами грибів, зернами кукурудзи та гілочками кучерявої петрушки. За бажанням, наполягаємо 20 хвилин у холодильній камері та дивуємо гостей та близьких. Смачного!

b7f312faceace39ac97ae7eb3028f756

Простий салат з консервованими печерицями та шинкою

Лише раз, приготувавши «ошатний» і оригінальний салат під цікавою назвою «Ластівчине гніздо», ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Адже крім ефектного зовнішнього вигляду, закуска відрізняється своїми чудовими смаковими характеристиками та доступними компонентами.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Складові:

  • Яйця перепелині (відварені) – 10 шт.
  • Філе куряче (відварене) – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Олія – 1-2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварену грудку розбираємо на тонкі волокна.

4faa3eb6a8da89df70bb7826286bb8c4

Крок 2. Будь-яку шинку, яка вам подобається, ріжемо соломкою середньої товщини.

d33627efb19a480c8a058429633386cc

Крок 3. З печериць зливаємо маринад і розрізаємо їх на слайси.

732bac67f7fbedc6f177c00faf65d9e8

Крок 4. Курячі білки подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

9457a00e6afbc2981fb54ee1ec56e6d6

Крок 5. Бульби картоплі очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи, порціями обсмажуємо на олії до апетитної золотистої скоринки.

1e3d060964893cb3b42f9c8761e58803

Крок 6. У салатнику змішуємо та заправляємо гриби, курку, шинку та білки – обов’язково солимо та перчимо, викладаємо на плоску тарілку у формі пташиного гнізда.

9a97248f457dda763b032629cc111b29

Крок 7. Обкладаємо сформований салат рум’яною соломкою картопляною, а в центр «гнізда» кладемо плямисті яйця перепілки. Смачного!

e0a43668cb5f5d06e17b49df3bc07375

Салат з консервованими печерицями та крабовими паличками

Прекрасною прикрасою будь-якого святкового столу стане апетитний салат з грибами, сурімі, зеленим горошком та плавленим сиром. Завдяки достатку інгредієнтів, декорувати салат дуже просто, наприклад, викласти із зерен кукурудзи та горошку ялинку (якщо на дворі різдвяні свята) або хрестик, на честь світлого Великодня.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Печериці мариновані – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Горошок консервований – 30 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Сир плавлений/твердий – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 3-4 пера.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: варимо та очищаємо яйця та моркву, обполіскуємо та обсушуємо зелень, зливаємо рідину з консервації.

76f15de75116341fdca63a072b5ca494

Крок 2. Сурімі ріжемо на кубики невеликого розміру.

9524c1c2a1cc5bf2f0470f3707808a0b

Крок 3. Печериці хаотично кришимо.

ae7494dd8e8d58b36031ea65df3ff6c4

Крок 4. Відварену моркву очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки.

ef752e54ee91277f9243b196d42914b9

Крок 5. Аналогічним способом подрібнюємо яйця.

4a99733e04bf33f52c3fc8840edf4bf5

Крок 6. Поєднуємо всі підготовлені компоненти в салатнику, туди ж пересипаємо кукурудзу.

4f69312669a302369c07d2a4d67edfd5

Крок 7. Плавлений або твердий сир (можна використовувати одночасно два види) нарізаємо кубиками і перекладаємо салат.

fd1f305b551168742fc8f271dfd6ac00

Крок 8. Дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі.

78eaa33dfe1ae15f27ced7b1b944f546

Крок 9. Додаємо зелень до інших інгредієнтів, підсолюємо, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

6e200798c6e682d8576cef5e52fca4b3

Крок 10. Укладаємо салат на тарілку і декоруємо на свій смак зеленим горошком і залишками кукурудзи з сурімі. Смачного!

86728ae034fdadadf19427783d39daab

Салат з маринованими печерицями та морквою по-корейськи

Будь-які холодні закуски, приготовані з додаванням солінь та корейських маринованих овочів – це завжди пікантно, трохи гостро та неймовірно ароматно. Готуємо м’ясний салат, який чудово підходить для різноманітності сімейного раціону чи дружніх посиденьок.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Курка (відварена) – 400 гр.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Огірки – 3 прим.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно великої та плоскої тарілки наносимо шар із майонезу.

f6fee4decc96836b2c6b3196bbb23e57

Крок 2. Відварений птах нарізаємо невеликими кубиками.

9932927a24e81cc8e20e203bb80148a0

Крок 3. І укладаємо поверх соусу.

3d4a3acab89ab4c0fe2ca5d81e5b82e9

Крок 4. З банки з грибами зливаємо розсіл, ріжемо печериці на тонкі слайси і обсмажуємо на олії кілька хвилин, щоб позбутися надлишків рідини. Не забуваємо підсолити на свій смак.

b86ab62152df6564d4715c818ac7fcd6

Крок 5. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками або півкільцями.

fab10d1a76a6fb6235d20f4e35fb26a5

Крок 6. Перекладаємо цибулю до грибів, перемішуємо та обсмажуємо ще близько 5 хвилин.

afef4e03e4a8f188f9a16329bd7c0276

Крок 7. Рум’яні гриби розділимо поверх курячих шматочків.

61ce0ad5e7dddf3478c623f255d28d40

Крок 8. Далі кладемо шар моркви.

010cb1e3dc91dccf709ef55bf3f5fc1a

Крок 9. Трохи присмачуємо корейський компонент майонезом.

45c2186393c0441530a0cb82704f504f

Крок 10. Свіжі огірки натираємо на тертці.

6eaee44eda0e0dd5cdaefe9fa7bb471a

Крок 11. Злегка відживаємо від соку та укладаємо на моркву. Готовий салат відразу ж подаємо до столу і насолоджуємось різноманітністю смаків. Смачного!

abfb8327ab217b20f447e13a7c974993

Салат з печерицями, помідорами та сиром

Вишукане поєднання продуктів, легкість і водночас ситість – усі ці слова можна легко віднести до неймовірно смачного салату під назвою «Паризький». Така холодна закуска чудово підійде для повноцінного обіду або вечері, тому що рис з овочами та сиром подарує вам довге відчуття насичення.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Рис білий (відварений) – 100 гр.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Огірки – 60 гр.
  • Сир твердих сортів – 90 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Листя салату – 3 шт.
  • Сіль морська із травами – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У великий глибокий салатник перекладаємо 100 г відвареного розсипчастого рису.

256d401abbd5431e5fc728e696028a7f

Крок 2. Додаємо шматочки маринованих грибів.

f6bd6c75ddac9ee02eb68dad407a9a22

Крок 3. З огірків знімаємо жорстку шкірку, нарізаємо кубиками і відправляємо слідом за печерицями.

8de8259fd088b2b130e514dfb874231e

Крок 4. Томат розрізаємо на великі часточки і перекладаємо до підготовлених компонентів.

c3f39d7e86d391c15ad4edc1620150f9

Крок 5. Прямо в салатник натираємо шматочок твердого сиру.

ca7717d6979b1e01621296000fbb8b0e

Крок 6. Присмачуємо овочі з майонезом грибами і присипаємо ароматною сіллю з добавками.

e33dec134657d9770879753a1a6b59a4

Крок 7. Ретельно перемішуємо салат. Подаємо салат на подушці з листя салату. Смачного!

20f4268b639999194e5a8a4d52ed8d3b

Салат з консервованими печерицями та зеленим горошком

Готуємо салат «сільський», який чудово підійде до шашликів або запеченої риби, також – страву можна подавати до столу як самостійну закуску. А консервовані печериці замінити своїми заготовками лісових грибів. Зелений горошок і червона цибуля додадуть салату пікантність і насиченість.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Печериці консервовані – 100 гр.
  • Горошок консервований – 50-70 гр.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Гірчиця французька – 1 год.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо пір’ям або півкільцями, дрібно шаткуємо кріп – пересипаємо компоненти в салатник і заливаємо кількома ложками олії.

ab173e9c39686bc4f16d94f995c392a4

Крок 2. Також додаємо печериці, гірчицю та ретельно перемішуємо.

8631327f96d42afd7ac88f7db1c339c3

Крок 3. Підсипаємо горошок консервований і знову розмішуємо.

c83d501fc45147d90fcadc135b52f8f2

Крок 4. Гарячу відварену картоплю розрізаємо на шматочки бажаного розміру, відправляємо в салат, перчимо, солимо і швидко перемішуємо, тому що картопляні кубики швидко остигають, а просочуються запахами тільки в гарячому вигляді.

af652cecf067cc6df53a11550a532c97

Крок 5. Зібраний салат подаємо до столу відразу або після повного остигання картопляних шматочків. Смачного!

36cf1f66c312cd5eb4452209960fdeef

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал