Салат з капусти на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

03b9f78ddf0856fd0cc70186933a902f

Салат із капусти на зиму – гарний варіант заготівлі цього овочу, поряд з капустою квашеною або маринованою. Капуста не буде свіжим салатом, а консервованим, проте смачно доповнить будь-яку страву зимового столу. Такі салати часто доповнюються набором інших овочів та прянощів, але незмінними залишаються капуста та спеції: сіль, цукор та оцет. Рецепти салатів вибираються до смаку господині.

Салат із капусти на зиму «Пальчики оближеш»

Салат із капусти на зиму під назвою «Пальчики оближеш» означає, що страва виходить смачною, апетитною і вдалося на славу. Готуємо салат з капусти з додаванням у рівних кількостях солодкого перцю, моркви та цибулі. Салат не вимагає термічної обробки, і роль консерванту відіграє столовий оцет. Такий салат добре зберігається кілька місяців у холодних умовах. Рецепт зручний для великих обсягів заготівлі.

2d45c1a66a7de149d657b943c4b0266f

    Салат з капусти та огірків на зиму

    Салат з капусти та огірків на зиму відрізняє свіжий смак, легкість та ніжність у порівнянні з іншими заготовками, з лінійки капустяних салатів. Для нього краще використовувати капусту ранніх сортів, як ніжнішу. Салат у цьому рецепті доповнимо цибулею, часником та зеленню. Готує без гасіння, але зі стерилізацією, що збереже огірки та капусту хрусткими.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3,5 л.

    Складові:

    • Капуста рання – 1,5 кг.
    • Огірки – 1,5 кг.
    • Цибуля – 500 гр.
    • Часник – 1 головка.
    • Цибуля зелена – 1 пучок.
    • Селера – 1 пучок.
    • Лист лавровий – 8 шт.
    • Цукор – 1 ст.
    • Сіль – 2 ст.
    • Оцет 9% – 4 ст.
    • Олія – ½ ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. З качана ранньої капусти зняти зовнішні листи, видалити качан і нарізати капусту тонкими смужками.

    babd189e0385c4d343a928c5dfec7d95

    Крок 2. Свіжі огірки промити під проточною водою, витерти насухо серветкою і нарізати тонкими кружальцями.

    7cc06229d09a137a0154cfb9c6d2f994

    Крок 3. Очищену та промиту цибулю нарізати невеликими кубиками.

    7e4a8abb1e26394c4488b79062d646cc

    Крок 4. Очищені від лушпиння зубки часнику подрібнити на часнику.

    8ee7d9704fe7e555f116f2584c0d0242

    Крок 5. У глибокий посуд перекласти всю нарізку овочів. Пучки зелені промити, просушити серветкою, дрібно нарізати та перекласти до овочевої нарізки. Потім до салату насипати вказану в рецепті кількість солі з цукром, налити столовий оцет з олією та руками все добре перемішати. Овочі зі спеціями залишити на 2 години за кімнатної температури для маринування.

    dcdaaffe1a2aa067b95a42c6fd6c2c87

    Крок 6. Після цього салат розкласти по чистих банках і зверху покласти лаврові листи. Банки прикрити кришками та простерилізувати, як і всі домашні консервації, протягом 20 хвилин. Потім банки відразу герметично закупорити і повністю остудити без загортання «шубою».

    Крок 7. Охолілі банки з салатом з капусти з огірками переставити на зберігання у темне та прохолодне приміщення. Смачних та вдалих заготовок!

    abd356d131415aba157509c1927af997

    Салат «Генеральський» із капусти на зиму

    Класичним набором овочів для салату з капусти під назвою «Генеральський» є капуста, помідори, солодкий перець, цибуля та огірки. Пропорції овочів можуть бути різні, і в цьому рецепті більше огірків із помідорами, але технологія залишається незмінною та готується салат зі стерилізацією. Овочі в салаті добре зберігають хрустка текстуру, і смак закуски виходить приємний і в міру гострий.

    Час приготування: 4 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4 л.

    Складові:

    • Помідори – 1 кг.
    • Огірки – 1 кг.
    • Капуста – 300 грн.
    • Цибуля – 300 гр.
    • Морква – 300 грн.
    • Солодкий перець – 300 гр.
    • Гострий перець – 1 шт.
    • Цукор – 100 гр.
    • Сіль – 2 ст.
    • Оцет 70% – 1 ст.
    • Олія – 150 мл.
    • Зелень – 1 пучок.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються, згідно з рецептом, усі овочі. Вони чистяться і промиваються холодною водою. Помідори нарізаються тонкими слайсами та перекладаються у глибокий посуд для маринування.

    a99be43db3ec6326b54262b0a10649d9

    Крок 2. Огірки нарізаються кружальцями, а можна їх нарізати фігурно, що зовнішній вигляд закуски зробить апетитним і красивим.

    f9204a03e940604c8a98f907f77d4121

    Крок 3. Подібним чином нарізається морква. Солодкий перець нарізається соломкою, а цибуля тонкими півкільцями. Нарізування цих овочів перекладається в посуд до помідорів.

    3567e20909f00b1895887db9aa5d16ed

    Крок 4. На особистий смак до цих овочів додається нарізаний тонкими кільцями стручок гострого перцю. Зелень дрібно шаткується і також додається до овочевої нарізки.

    cfb33f4c8164f048201a3f2e3f4bac70

    Крок 5. В останню чергу тонкою соломкою шаткується капуста і додається до інших інгредієнтів. До салату насипаються сіль з цукром, наливається оцет та олія. Овочі зі спеціями добре перемішуються. Посуд із салатом прикривається кришкою, і овочі залишаються на 2-3 години для маринування за кімнатної температури.

    dc8e5393f9a194b5b9ffc94d0823db2a

    Крок 6. Після часу маринування салат компактно розкладається по чистих банках і овочі заливаються маринадом. Паличкою, салат слід проткнути до дна банок для видалення повітря.

    53e3ae533a786473ef27b89ab30bc47b

    Крок 7. Банки прикриваються чистими кришками та стерилізуються за загальними правилами стерилізації домашніх заготовок протягом 25 хвилин від початку закипання води в каструлі. Приготовлений з капустою «Генеральський» салат герметично закупорюється і після остигання переставляється в місце прохолодне та темне для зберігання. Смачних та вдалих заготовок!

    6317e8cf0bbbf7e6b20cc65f15263971

    Салат на зиму з капусти та болгарського перцю.

    Салат на зиму з капусти та болгарського перцю, як овочі, що добре поєднуються смаком між собою, буде у вас простою та швидкою заготівлею. У цьому рецепті вам пропонується приготувати салат без стерилізації, способом дворазової заливки, подібно до маринування овочів у банках. Доповнимо салат невеликою кількістю моркви та цибулі. Пропорцію овочів можна змінити на свій смак. Капуста та перець у салаті за рахунок короткої термічної обробки, залишаться хрусткими та соковитими.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2,5 л.

    Складові:

    • Капуста – 1,5 кг.
    • Перець болгарський – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цукор – 4 ст.
    • Сіль – 1.5 ст.
    • Оцет 9% – 30мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються овочі та спеції для салату згідно рецепту та потрібного вам обсягу заготівлі.

    a0f3ffe4aa15e65d41c18a13a7e54ae4

    Крок 2. Очищений від зовнішніх листів качан капусти обполіскується холодною водою і шаткується соломкою.

    ade72f1d52aba68ef66210654758cb59

    Крок 3. Цибуля очищається від лушпиння і нарізається тонкими півкільцями.

    cc1ce5c2f5b757b3e5c671b25d54825d

    Крок 4. Очищена морква нарізається тонкими кружальцями. Болгарський перець будь-якого кольору очищається від насіння та перегородок і нарізається також соломкою. Нарізка всіх овочів перекладається в миску та добре перемішується.

    1bc4ef2856792fcd19f14ab629b61609

    Крок 5. Салат компактно укладається в чисті банки і поверх нього кладеться кілька кружків моркви. Нарізка овочів у банках заливається окропом. Банки прикриваються кришками та залишаються на 10-15 хвилин.

    4c7d34b47217a549d258645ed4cfdcbb

    Крок 6. Потім вода зі банок через спеціальну кришку з дірочками переливається в каструлю. У ній розчиняється вказана в рецепті кількість солі з цукром. Маринад доводиться до кипіння, до нього наливається оцет і вогонь вимикається. Гарячим маринадом заливаються овочі в банках і одразу закупорюються кришками.

    785ade72a6489fb068f931044dca581c

    Крок 7. Банки з салатом з капусти з болгарським перцем остуджуються без загортання «шубою» і переносяться в місце зберігання консервацій. Смачних та вдалих заготовок!

    5e8cf8ac3c4ea121cff4982fadce4397

    Салат з капусти, перцю, моркви та цибулі.

    Салат із капусти, перцю, моркви та цибулі при зазначеній у рецепті пропорції цих овочів готується або без термічної обробки, або зі стерилізацією, що відрізняє їх до смаку. У цьому рецепті готуємо салат за другим варіантом, і овочі в ньому залишаться хрусткими і водночас ніжними. Основним інгредієнтом у салаті є капуста, а морква, перець та цибуля беруться в рівних кількостях. Овочі для салату зважуються очищеними.

    Час приготування: 4 години.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 8 л.

    Складові:

    • Капуста – 5 кг.
    • Перець болгарський – 1 кг.
    • Цибуля – 1 кг.
    • Морква – 1 кг.

    Для маринаду:

    • Вода – 1 л.
    • Цукор – 350 гр.
    • Сіль – 4 ст.
    • Оцет фруктовий 6% – 300 мл.
    • Олія – 500 мл.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Підготовлену до консервації капусту нашаткувати ножем або за допомогою кухонного гаджета тонкою соломкою і перекласти в глибокий посуд.

    8dcab2cd48293b21e3bb61d8fd8d316b

    Крок 2. На корейській тертці подрібнити очищену та промиту моркву. Солодкий перець очистити від насіння з перегородками, нарізати соломкою і разом із морквою перекласти до капусти.

    bfa9695c121d72afc160c8a6ccaffd75

    Крок 3. Цибулю очистити від лушпиння, нарізати тонкими півкільцями і перекласти до інших овочів.

    e9f68cf8baa6756d1f8071a7e21f3c1a

    Крок 4. Нарізку овочів посипати вказаною в рецепті кількістю солі з цукром.

    52a0c5ea76dbfcb36aa230e865f2748e

    Крок 5. Потім до овочів налити один літр чистої холодної води та півлітра олії. Додати фруктовий (яблучний) оцет або трохи меншу кількість столовий. За смаком можна до салату додати дрібно нашатковану будь-яку зелень.

    ec94dd8b96491d51e51b2978006ee2dc

    Крок 6. Овочеву нарізку зі спеціями руками добре перемішати і трохи утрамбувати. Потім прикрити кришкою посуд і залишити салат на 2 години для маринування при кімнатній температурі.

    7f0f7900a1f61ad2b87182ea224f0fbc

    Крок 7. Поки салат маринується, промити з харчовою содою невеликі банки (літрові або півлітрові) для заготівлі. Стерилізація банок не є обов'язковою. Замаринований салат щільно укласти в підготовлені банки до рівня плічок і залити маринадом. Банку прикрити ошпареними окропом кришками, поставити у велику каструлю, застелену рушником і налити теплу воду.

    7d93313da0bc78a3280b92746d01e975

    Крок 8. Стерилізувати салат у літрових банках протягом 40 хвилин, у півлітрових банках – 20 хвилин від початку кипіння води в каструлі. Після закінчення стерилізації банки з салатом з капусти, перцю, моркви та цибулі герметично закупорити, остудити у перевернутому вигляді та під «шубою» протягом доби, а потім перенести на зберігання в підвал. Смачних та вдалих заготовок!

    6d0206ba9758173bbd81291b2d0f0a01

    Салат з капусти з помідорами на зиму

    Рецептів капустяних салатів на зиму багато, і важливо знайти такий, щоб припав до смаку всій сім'ї, а це може бути салат з капусти з помідорами на зиму, оскільки мариновані помідори з капустою хрусткою люблять, напевно, всі. Готуємо без стерилізації та методом потрійного заливання. Форма нарізки овочів може бути будь-якою. Основними інгредієнтами салату є капуста з помідорами, інші овочі будуть декором.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3 л (2 банки по 1,5 л).

    Складові:

    • Капуста – 1 качан невеликий.
    • Помідори – 400 грн.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Перець болгарський – 1 шт.
    • Часник – 6 зубків.
    • Кріп – 2 парасольки.
    • Лист хрону – 2 шт.

    Маринад на 1 літр води:

    • Цукор – 2 ст. з гіркою.
    • Сіль – 30 гр.
    • Оцет 9% – 3 ст.
    • Перець чорний горошок – 6 шт.
    • Перець запашний горошок – 6 шт.
    • Лавровий лист – 1 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Банки для заготівлі завчасно вимиваємо з харчовою содою та стерилізуємо будь-яким способом. Кришки кип'ятимо. У банки кладемо по кропковій парасольці з листом хрону.

    92ba8c645f3a79a4d88876107831ec07

    Крок 2. Овочі для салату чистимо, промиваємо та нарізаємо середніми шматочками довільної форми. Овочеву нарізку компактно та красиво вкладаємо у банки у будь-якому порядку.

    c82a22a89b7d71db1a241130f110c10e

    Крок 3. Потім поверх овочів кладемо по шматочку листа хрону, щоб окріп не порушив цілісність шкірки помідорів.

    7ed0fa028ead09f8e80bc17ecb981744

    Крок 4. У каструлю наливаємо 1 літр чистої води, розчиняємо в ній сіль із цукром згідно пропорції рецепту, кладемо горошки перців та лавровий лист. Маринад доводимо до кипіння.

    9a1c2953d948288e28acc1cc916d01c9

    Крок 5. Гарячим маринадом заливаємо нарізку овочів у банках, банки прикриваємо кришками і залишаємо їх на 15 хвилин. Заливку повторюємо двічі. Третій раз маринад переливаємо в каструлю і після його закипання додаємо оцет. Вогонь одразу вимикаємо. Гарячим маринадом заливаємо банки з салатом, герметично закупорюємо та остуджуємо у перевернутому вигляді та під «шубою». Салат з капусти з помідорами добре зберігається понад рік і поза холодильником, а овочі промаринуються лише за місяць. Смачних та вдалих заготовок!

    45077c4336a83a8823e5d236399df738

    Салат із капусти «Зимовий»

    Салат з капусти «Зимовий» має кілька варіантів приготування, які ґрунтуються на доповненні капусти іншими овочами, але головне в них одне – максимально зберегти вітаміни та корисні властивості овочів. У цьому рецепті готуємо «Зимовий» капустяний салат без термічної обробки та вага овочів наведена в очищеному вигляді. Основний інгредієнт – капуста, але без перцю смак не той. У холодних умовах салат добре зберігається кілька місяців.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 4,5 л. (3 банки по 1,5 л).

    Складові:

    • Капуста – 2,5 кг.
    • Перець болгарський – 750 гр.
    • Цибуля – 500 гр.
    • Морква – 500 грн.
    • Цукор – 175 гр.
    • Сіль – 2 ст.
    • Оцет 9% – 180 мл.
    • Олія – 250 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Підготовлену до заготівлі капусту будь-яким способом шаткуємо тонкою соломкою і перекладаємо в глибокий посуд.

    bd4b08090d648ce7ed5c71299999d575

    Крок 2. Для салату вибираємо соковитий болгарський перець із товстими стінками та червоного кольору, адже тонкостінний не дасть гарного смаку.

    791bec591ade96fdbcd2de8e31b90539

    Крок 3. Моркву очищаємо та подрібнюємо на великій тертці. Очищений цибуля нарізаємо маленькими кубиками. Перці очищаємо від насіння та перегородок і також нарізаємо кубиками. Ці подрібнені овочі перекладаємо до капусти.

    8a904f2a47aedcb0de3b6536354ad31c

    Крок 4. Салат руками добре перемішуємо.

    d9dea8b08add061e6b1fc29d29ebbaa7

    Крок 5. Потім до салату насипаємо вказану в рецепті кількість солі з цукром і наливаємо столовий оцет із олією. Все ще раз перемішуємо, щоб сухі спеції розчинилися. Для заготівлі беремо чисті сухі банки і стерилізувати їх необов'язково. Овочі щільно укладаємо в банки та переливаємо в них залишки овочевого соку.

    bf5d0e9efb5872eb798f7c8dccb85554

    Крок 6. Банки закриваємо капроновими кришками або гвинтовими металевими, підклавши під низ шматочки паперу, змочені горілкою.

    b4a221226f1410e9cf517caf801bc852

    Крок 7. Салат «Зимовий» з капусти відразу переносимо на зберігання до підвалу або ставимо в холодильник. Овочі промаринуються за 3-5 днів, тому можна салат подавати до столу, а в підвалі він чудово збережеться до зими. Смачних та вдалих заготовок!

    d792ac2450467d57683ee6cc423763af

    Капустяний салат «Вітамінний» на зиму

    Салат з капусти «Вітамінний» готується без термічної обробки овочів, і цей спосіб приготування дозволяє максимально зберегти корисні якості з вітамінами, що важливо для зимового столу. Готуємо салат з капусти пізніх сортів з додаванням у рівних кількостях солодкого перцю, цибулі та моркви. Зберігати «вітамінний» салат потрібно лише за температури не вище 4°С.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 8 л.

    Складові:

    • Капуста – 5 кг.
    • Перець болгарський – 1 кг.
    • Цибуля – 1 кг.
    • Морква – 1 кг.

    Для заправки:

    • Цукор – 350 гр.
    • Сіль – 3 ст.
    • Оцет 9% – 500 мл.
    • Олія – 500 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати капусту для заготівлі: видалити зовнішнє листя, розрізати качан на половинки і вирізати качан. Нашаткувати капусту тонкою соломкою і перекласти в глибокий посуд.

    e9dbd45ce009fa153e6aeeb95a7d6373

    Крок 2. Моркву очистити від шкірки, промити і подрібнити на тертці відразу в посуд з капустою.

    7a9b7750b533f8afcca02d03fa89a10b

    Крок 3. Очистити цибулини, нарізати дрібними кубиками та додати до капусти.

    7078408b4f31656aa93f9e7657d8f9bd

    Крок 4. Болгарські перці різного кольору очистити від насіння з перегородками та плодоніжками, промити, нарізати соломкою або кубиками та перекласти до решти овочів.

    0ea824a6f77d46d2854457964f587204

    Крок 5. В окремому посуді змішати всі інгредієнти для заправки та залити нею нарізку овочів. Потім руками салат перемішати, не перетираючи овочі, щоби не дали сік.

    ba53e91084125a85171ff4bcc77a4d18

    Крок 6. Приготовлений салат дуже щільно укласти в заздалегідь простерилізовані банки та прикрити кришками. Салат із капусти «Вітамінний» залишити на 3 дні за кімнатної температури. Потім герметично закупорити його прокип'яченими кришками і перенести на зберігання холодний підвал. Вдалих та смачних заготовок!

    dd17e4dbe2fe1f080960c2e3874cc150

    Салат із червонокачанної капусти

    Салат із червонокачанної капусти своїм смаком, корисними властивостями, та й зовнішнім яскравим виглядом перевершує салати із білої капусти. У цьому рецепті салат готуємо за принципом вітамінних салатів: без теплової обробки, але розкладанням у стерильні банки. Смак червонокачанної капусти доповнимо солодким перцем з морквою та цибулею. Для такої капусти важлива її тонка нарізка.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1,5 л.

    Складові:

    • Капуста червонокачанна – 1.5 кг.
    • Перець болгарський – 200 гр.
    • Цибуля – 200 гр.
    • Морква – 200 грн.
    • Цукор – 3 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Оцет 9% – 4 ст.
    • Олія – 5 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі та спеції для салату відразу підготувати відповідно до рецепту та потрібного вам обсягу заготівлі. Перець з|із| морквою і цибулею почистити і промити. У капусти видалити зовнішнє листя з качаном. Овочі зважити.

    57fcb816e26c84c6043d08adc4aeeb39

    Крок 2. Очищений перець нарізати тонкою соломкою.

    5b3af654a6682f7730ed860f1ae4ec15

    Крок 3. Моркву подрібнити на тертці.

    596978266fa21e7a448a3891a495f359

    Крок 4. Червону капусту нашаткувати дуже тонкою соломкою гострим ножем або за допомогою спеціальної овочерізки.

    5e075b4d2be84860dd0af7e3c18b5395

    Крок 5. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

    8f90e8517fc96f67aa3802688979fafc

    Крок 6. У глибокий посуд перекласти всю овочеву нарізку. В окремій піалі або чаші змішати сіль з цукром, оцтом і олією, щоб сухі спеції розчинилися повністю. Цією заправкою залити нашатковані овочі та акуратно, без перетирання їх, перемішати.

    5706a17e7829191c99e67446e8d47dfc

    Крок 7. Банки і металеві кришки без гумок простерилізувати в духовці протягом 20 хвилин при 110°С.

    168fe50b75cb60c6e9247902e439c17d

    Крок 8. Приготовлений салат з червонокачанної капусти дуже щільно укласти в банки, герметично закупорити і відразу переставити на зберігання холодний підвал або холодильник. Смачних та вдалих заготовок!

    e1db52e3299f22da91e61a1a162000d2

    Салат з капусти корейською на зиму

    Поряд із морквою, огірками та кабачками, можна приготувати на зиму салат із капусти по-корейськи. Такий варіант передбачає обов'язкову добавку до салату часнику з гострим перцем та набором корейських приправ. Набір овочів простий, і вони беруться приблизно в однаковій кількості. Готуємо салат із стерилізацією.

    Час приготування: 2 години 40 хвилин.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 5 л.

    Складові:

    • Капуста – 1,5 кг.
    • Перець болгарський – 1 кг.
    • Цибуля – 1 кг.
    • Морква – 1,5 кг.
    • Перець гострий – 1 стручок.
    • Часник – 2 голівки.
    • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
    • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
    • Приправа для корейської моркви – 30 грн.
    • Цукор – 8 ст.
    • Сіль – 2.5 ст.
    • Оцет 9% – 1 ст.
    • Олія – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі овочі для салату. Їх почистити та промити холодною водою. Потім овочі подрібнити будь-яким способом: гострим ножем чи за допомогою кухонних гаджетів, що є досить трудомістким.

    9bfd9a175707a0de678dfddbe7a7ce70

    Крок 2. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і відразу перекласти в глибокий посуд.

    62313e3d0ddff96522ae3f0a18f4c1ee

    Крок 3. Очищену цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в розігрітій олії тільки до прозорості. Перекласти його до капусти.

    aad6d7b10a2fa223cdb4ccca488a068a

    Крок 4. Моркву подрібнити на терці корейської. Солодкий перець нарізати тонкою соломкою. Гострий перець нарізати дрібними кубиками. Зубки часнику подрібнити на часнику. Ці овочі перекласти в посуд до капусти з цибулею.

    ff2da74184ede8001c6f52c459f21d50

    Крок 5. Нарізку овочів посипати, відповідно до пропорції рецепту, спеціями з приправами та налити до них столовий оцет із олією.

    40f6e1143a4e3b8c08cc4e49da156ee7

    Крок 6. Потім салат добре перемішати і залишити на 1:00 для маринування, прикривши посуд серветкою і при кімнатній температурі.

    23a514b63cba3e8b58051ca5dc3e5568

    Крок 7. Після закінчення маринування овочі компактно розкласти по чистих банках і залити маринадом. Банки накрити кришками та простерилізувати, як усі домашні консервації, у великій каструлі. Час стерилізації для літрових банок становить 25 хвилин від початку кипіння води у каструлі. Потім банки з салатом з капусти по-корейськи герметично закупорити, остудити під «шубою» протягом 12 годин і перевернутому вигляді. Зберігати салат бажано у темному та прохолодному приміщенні. Смачних та вдалих заготовок!

    18c31d4e2820aa3a0678efb5ae3aed52

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал