Салат з авокадо – це не тільки смачна, але ще і корисна закуска, яка містить в собі велику кількість насичених жирів, які безпосередньо впливають на якість і зростання ваших нігтів і волосся. Крім вищезазначених якостей, цей продукт також вражає своїм ніжним і приємним смаком, який прекрасно поєднується з різними морепродуктами, птахом і всілякими заправками, приготованими на основі оливкової олії, меду і багато чого іншого. Побалуйте себе смачним і поживним перекусом!
Салат з авокадо, яйцем і огірком
Салат з авокадо, яйцем і огірком – це варіант поживного і ситного перекусу, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Поєднання компонентів настільки вдале, що вам не захочеться доповнювати закуску такими інгредієнтами, як м’ясо або птах.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйця відварні – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Огірок обполіскуємо і зрізаємо «хвостики», натираємо на терці для овочів по-корейськи або ріжемо соломкою.
Крок 2. Так само, подрібнюємо м’якоть стиглого авокадо.
Крок 3. Яйця очищаємо і нарізаємо скибочками, рівними за розміром вже підготовленим інгредієнтам.
Крок 4. По дну плоскою тарілки розділимо шар огірків, наносимо сіточку з майонезу і висипаємо авокадо.
Крок 5. Розділимо подрібнені яйця і ще злегка присмачуємо майонезом.
Крок 6. Салат солимо і прикрашаємо зеленою цибулею – приступаємо до трапези. Смачного!
Як приготувати салат з авокадо, помідорами і руколою
Як приготувати салат з авокадо, помідорами і руколою? Дуже просто і швидко! Використовуючи дану зелень, закуска набуває свіжий і пікантний смак, авокадо надає насичення і ситість, а половинки чері – соковитість. Якщо ви не любите сир, то замініть цей компонент будь-яким розсольним сиром.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рукола – 1 пучок.
- Авокадо – 1 шт.
- Помідори чері – 300 гр.
- Сир – 200 гр.
- Петрушка – ½ пучка.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Часник – 1-2 зуб.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень ретельно промиваємо і струшуємо надлишки води, дрібно шинкуємо і висипаємо в салатник. Туди ж видавлюємо очищені зубці часнику.
Крок 2. Заправляємо оливковою олією і активно перемішуємо.
Крок 3. Додаємо половинки дрібних томатів.
Крок 4. Слідом закидаємо скибочки авокадо – помішуємо.
Крок 5. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові переваги.
Крок 6. Основний склад змішуємо з дрібнозернистим сиром.
Крок 7. На дно сервірувальної тарілки кладемо «подушку» з руколи.
Крок 8. Зверху розділимо суміш овочів, зелені і сиру.
Крок 9. Подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!
Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою
Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою – це закуска, яку можна подати навіть до святкового столу і бути впевненим в тому, не тільки ваші рідні, але і гості залишаться в повному захваті! Весь секрет у дивовижній заправці і правильно підібраних інгредієнтах.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Риба червона слабосолона – 200 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Перець солодкий – 100 гр.
- Огірок – 100 гр.
- Цибуля червона – 30 гр.
- Мікс зеленого салату – 200 гр.
- Кунжут обсмажений – 10 гр.
Для заправки:
- Мед – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 4 ст.л.
Для маринаду цибулі:
- Оцет яблучний – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо і нарізаємо півкільцями червону цибулю, перекладаємо в чашу і присмачуємо невеликою кількістю солі, цукру і оцту – перемішуємо і залишаємо для просочення.
Крок 2. Паралельно промиваємо овочі, м’якоть солодкого перцю і свіжі огірки ріжемо тонкою соломкою.
Крок 3. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і виймаємо зі шкірки – нарізаємо так, як показано на фото: тонкими слайсами.
Крок 4. Довільно подрібнюємо філе слабосолоної червоної риби.
Крок 5. Для приготування заправки, в піалі змішуємо рідкий мед, гірчицю, соєвий соус і олію.
Крок 6. Переходимо до збірки: на сервірувальну тарілку кладемо салатний мікс, додаємо огірки, перець і цибулю – перемішуємо.
Крок 7. Поливаємо частиною апетитної заправки.
Крок 8. На овочеву подушку викладаємо скибочки риби і авокадо, знову додаємо заправку.
Крок 9. Прикрашаємо кунжутом і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
Салат з авокадо і консервованим тунцем
Салат з авокадо і консервованим тунцем – це неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку всім любителям морепродуктів і незвичайних поєднань компонентів. Рибка прекрасно гармонує з овочами і смачною заправкою з оливкової олії і яблучного оцту.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 200 гр.
- Мікс салатний – 100 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля червона – 1/2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Каперси – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Оцет яблучний – 2 ст.л.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для заправки:
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Лимони – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку невелику тарілку видавлюємо сік половини лимона.
Крок 2. Для заправки об’єднуємо гірчицю з столовою ложкою цитрусового соку і 2-3 ложками оливкової олії.
Крок 3. В отриману суміш закидаємо скибочки тунця і каперси, перемішуємо і даємо трохи настоятися і просочитися.
Крок 4. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями свіжий огірок.
Крок 5. Довільно подрібнюємо м’якоть авокадо.
Крок 6. Ріжемо цибулю півкільцями і маринуємо в яблучному оцті.
Крок 7. Промитий кріп дрібно шинкуємо.
Крок 8. Збираємо закуску: на дно салатника викладаємо мікс салату, поливаємо оливковою олією, соком лимона, також солимо і перчимо. Далі розділимо огірки, авокадо і рибу в соусі. Завершуємо «композицію» зеленню і маринованою цибулею – пробуємо. Смачного!
Як приготувати салат з авокадо і кіноа
Як приготувати салат з авокадо і кіноа? Напевно, це питання ставила собі кожна людина, яка стежить за своєю фізичною формою і здоров’ям, адже така закуска не просто насичує, а заряджає корисними речовинами. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Кіноа – 150 гр.
- Томати чері – 5 шт.
- Рукола – за смаком.
- Авокадо – 1 шт.
- Кунжут – 30 гр.
- Мед – 30 гр.
- Соус соєвий – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. 150 грам крупи відварюємо до готовності, згідно з інструкцією на упаковці.
Крок 3. Поки кіноа остигає, нарізаємо кубиками м’якоть авокадо, чері – навпіл, промиту руколу рвемо руками.
Крок 4. У салатнику перемішуємо крупу з нарізаними компонентами.
Крок 5. В окремій піалі готуємо заправку: наливаємо соєвий соус, мед і гірчицю – ретельно перемішуємо.
Крок 6. Поливаємо салат соусом і посипаємо кунжутом – помішуємо до рівномірного розподілу.
Крок 7. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!
Салат з авокадо з куркою
Салат з авокадо з куркою – це страва, яка прекрасно підходить для пізнього і ситної вечері, що містить в собі мінімум калорій і максимум користі. Для скорочення часу приготування, рекомендуємо вам заздалегідь приготувати куряче філе: запекти, обсмажити або відварити.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе куряче (приготовлене) – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – за смаком.
- Сік лайма – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу приготування обполіскуємо і обсушуємо овочі, остуджуємо птицю, приготовлену будь-яким способом.
Крок 2. М’якоть солодкого перцю і огірок нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Аналогічно подрібнюємо помідори і курку.
Крок 4. Довільно ріжемо м’яке авокадо, збризкує кислим соком лайма.
Крок 5. Сир тремо на терці, шинкуємо промиту петрушку. З зубка часнику видаляємо лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом.
Крок 6. Збираємо всі компоненти в тарілці з високими бортиками, солимо, перчимо і заправляємо часниковим майонезом.
Крок 7. Подаємо до столу і трапезувати. Смачного!
Крабовий салат з авокадо
Крабовий салат з авокадо – це свіжа і неймовірно смачна страва, яка готується за лічені хвилини і володіє неперевершеними смаковими характеристиками. Для приготування нам будуть потрібні прості продукти, головне – це стигле і м’яке авокадо.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська (зелена частина) – 200 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Палички крабові – 120 гр.
- Сік лимона – 2 ст.л.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Кунжут – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Листя пекінської капусти обполіскуємо, нарізаємо тонкими смужками і складаємо в салатник.
Крок 3. Додаємо тонкі скибочки крабів.
Крок 4. Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку і очищаємо м’якоть від шкірки. Нарізаємо тонкими слайсами і одну частину викладаємо до капусти з крабовими паличками, солимо і перемішуємо. Частину красиво розкладаємо зверху.
Крок 5. Поливаємо закуску цитрусовим соком і оливковою олією, присипаємо декількома жменями кунжуту.
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, про і від процесу!
Смачний салат з авокадо і манго
Смачний салат з авокадо і манго призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічного задоволення, яке ви запам’ятаєте надовго! Неймовірне поєднання компонентів порадує вас не тільки своєю яскравістю, але і вишуканим ароматом – пальчики оближеш!
Час готування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Авокадо – 150 гр.
- Манго – 150 гр.
- Мікро-зелень – 50 гр.
- Помідори чері – 80 гр.
- Сік лимона – 1-2 ст.л.
- Оливкова олія – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо помідори і зелень, манго нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2. М’якоть авокадо ріжемо на невеликі скибочки, висипаємо в чашу і поливаємо лимонним соком для збереження кольору.
Крок 3. Додаємо солодке манго.
Крок 4. Слідом відправляємо половинки або четвертинки помідорів чері і мікро-зелень. Злегка солимо і заправляємо оливковою олією.
Крок 5. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!
Салат з авокадо і печінкою тріски
Салат з авокадо і печінкою тріски – це ситна закусочна страва, яка припаде до смаку всім любителям оригінальних поєднань. Доповнимо основні компоненти свіжими овочами і заправкою – і вуаля, півгодини і апетитний обід вам забезпечений!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Печінка тріски – 40 гр.
- Авокадо – 60 гр.
- Помідори чері – 80 гр.
- Огірки свіжі – 50 гр.
- Листя салату – 15 гр.
- Цибуля червона – 15 гр.
- Олія – 1 ч.л.
- Сік лимона – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Листя салату промиваємо, обсушуємо і рвемо на невеликі сегменти – розділимо по дну сервіровки тарілки. Зверху кладемо скибочки свіжих помідор чері.
Крок 2. Потім розкладаємо півкільцями огірків.
Крок 3. Доповнюємо склад тонкими скибочками авокадо і нарізаною червоною цибулею.
Крок 4. Додаємо шматочки печінки, солимо і перчимо, а також збризкуємо соком лимона і олією.
Крок 5. Негайно подаємо і насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!