Рулет з лаваша – це оригінальна та «нарядна» страва, яка готується легко і просто, але завжди виходить дуже ефектною та апетитною. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете готувати найрізноманітніші начинки, наприклад: морква по-корейськи з куркою, сир із сухофруктами або з консервованою рибою або овочами. Рекомендується сформований рулет перед нарізкою та подачею, ненадовго прибрати в холодильну камеру, так, лаваш просочиться і з’єднається «в одне ціле» з добавками.
Лаваш з куркою та морквою по-корейськи
Лаваш з куркою та морквою по-корейськи – це апетитна страва, яка стане для вас ситним та поживним перекушуванням, який, до речі, дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання. Перед подачею сформований рулет потрібно охолодити у холодильнику.
Час приготування – 2 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Філе куряче відварене – 1 шт.
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Морквина корейською – 100-150 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Майонез – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Пластини грибів і півкільця очищеної цибулі обсмажуємо до рум’яності на розігрітій олії, присипаємо чорним перцем і сіллю.
Крок 2. Пласт лаваша промазуємо майонезом і накриваємо другим листом, також присмачуємо соусом.
Крок 3. На лаваш рівномірно викладаємо морквину, волокна відвареного курячого філе та засмажку.
Крок 4. Згортаємо лаваш у рулет та обертаємо напівфабрикат у харчову плівку, кладемо в холодильник на 2 години.
Крок 5. Потім гострим ножем нарізаємо закуску порційними скибочками. Смачного!
Лаваш з крабовими паличками, сиром та яйцем
Лаваш з крабовими паличками, сиром і яйцем – це швидка і проста в приготуванні страва, яку вдасться приготувати з першого разу навіть у школяра. Найскладніше в процесі – це щільно та акуратно згорнути лаваш, а потім нарізати його порційними скибочками.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 100 гр.
- Палички крабові – 400 гр.
- Яйця відварені – 2 шт.
- Вершковий сир – 150 гр.
- Сир «гауда» – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця відварюємо круто і остуджуємо, очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами. Аналогічно подрібнюємо шматочок твердого сиру.
Крок 2. Крабові палички очищаємо від упаковки і пробиваємо в блендері, дрібно ріжемо промитий та обсушений кріп.
Крок 3. Вершковим сиром промазуємо лаваш, зверху посипаємо зеленню.
Крок 4. Наступними шарами висипаємо яйця, сир та сурімі.
Крок 5. Формуємо рулет та обертаємо в плівку, на годину відправляємо на полицю холодильної камери.
Крок 6. Перед подачею нарізаємо шматочками. Смачного!
Рулет з лаваша з куркою та грибами
Рулет з лаваша з куркою та грибами – це ситна і дуже смачна страва, яку гідно оцінить кожен, хто спробує хоча б трохи. На приготування ви витратите зовсім небагато часу, а ось підсумковий результат порадує: поєднання просоченого лаваша з начинкою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 пласти.
- Печериці – 350 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Трави прованські – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування відварюємо куряче м’ясо в підсоленій воді близько 20 хвилин після закипання.
Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами, дрібно подрібнюємо очищену цибулину.
Крок 3. У сковорідку наливаємо олію, прогріваємо і обсмажуємо на ній цибулю з печерицями до випаровування вологи та легкої золотистості. Посипаємо засмажку ароматними травами, сіллю та перцем.
Крок 4. Охолоджену курку ріжемо кубиками.
Крок 5. Рубаємо зелень.
Крок 6. Розстилаємо лист лаваша, присмачуємо плавленим сиром і ½ подрібненого кропу з петрушкою.
Крок 7. Зверху кладемо другий пласт, також змащений сиром, розкладаємо гриби. Від одного краю відступаємо близько десяти сантиметрів.
Крок 8. Розділимо куряче філе і висипаємо зелень, що залишилася.
Крок 9. Загортаємо заготовку в щільний рулет, обертаємо в харчову плівку і на годину прибираємо холодильну камеру.
Крок 10. Після закінчення часу ріжемо на скибочки завтовшки близько сантиметра. Готуйте та отримуйте задоволення!
Рулет із лаваша з сиром у духовці
Рулет з лаваша з сиром у духовці, приготований з додаванням родзинок та невеликої кількості цукрового піску – це десерт нашвидкуруч, який завжди «прийде на допомогу», коли гості на порозі, а запропонувати їм до чаю нема чого. Обов’язково спробуйте ці теплі та ніжні ласощі!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 лист.
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Родзинки – 3 ст.
- Сметана – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортиками перемішуємо до однорідної консистенції сир, яйце та цукор.
Крок 2. Отриманою масою змащуємо лист лаваша.
Крок 3. Хаотично присипаємо промитими сухофруктами.
Крок 4. Загортаємо в рулет і перекладаємо на силіконовий килимок, верхівку змащуємо сметаною.
Крок 5. Запікаємо частування протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Десерт злегка остуджуємо і лише після приступаємо до нарізки.
Лаваш із солодкою начинкою
Лаваш із солодкою начинкою – це швидке частування, яке скрасить будь-яке чаювання та сподобається всім вашим рідним! Як начинка рекомендуємо вам спробувати безпрограшне поєднання кисло-солодких яблука із сухофруктами та ягодами – пальчики оближеш!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порція – 3.
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 пласт.
- Яблука – 3 шт.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Журавлина – до смаку.
- Родзинки – до смаку.
- Чорнослив – за смаком.
- Курага – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо здебільшого цукрового піску. Паралельно нарізаємо кубиками яблучну м’якоть і пасеруємо на половині вершкового масла, що залишилася, з залишками цукру.
Крок 2. Масляною сумішшю промазуємо пласт лаваша.
Крок 3. На основу викладаємо теплі фрукти, сухофрукти та ягоди.
Крок 4. Згортаємо заготівлю в рулетик і промазуємо верхівку олією із цукром.
Крок 5. Перекладаємо рулет на лист і запікаємо близько 10 хвилин при 180 градусах. Прикрашаємо на свій смак, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!
Рулет з лаваша з ковбасою та сиром
Рулет з лаваша з ковбасою та сиром – це закуска, яка може опинитися на вашому столі лише через 5 хвилин! Адже все, що потрібно від кулінара –, це подрібнити складові начинки, викласти масу на тонкий пласт лаваша і акуратно згорнути, не порушивши цілісність – вуаля, можна пробувати!
Час приготування – 7 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 лист.
- Ковбаса варена – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 60 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Майонез –5 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – ¼ пучка.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У піалі змішуємо часник, пропущений через прес та майонез.
Крок 2. На робочу поверхню викладаємо пласт лаваша та промазуємо соусом (трохи залишаємо), не доходячи до країв, присипаємо рубаним кропом.
Крок 3. Довільно розкладаємо соломку ковбаси.
Крок 4. Зверху розділимо натертий на великій тертці сир, кладемо кладемо скибочки помідора. Томати промазуємо залишками соусу, все солимо і перчимо.
Крок 5. Згортаємо лаваш у щільний рулет таким чином, щоб уся начинка залишилася всередині. Обертаємо закуску в харчову плівку і відправляємо в холодильну камеру на 15-20 хвилин.
Крок 6. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками та знімаємо пробу. Смачного!
Рулет із лаваша з рибними консервами
Рулет з лаваша з рибними консервами – це варіант смачного та ситного перекушування, багатого на білки. З’ївши порцію такої закуски, ви надовго позбавитеся голоду і на багато годин зарядитеся енергією, тому що все збалансовано і відмінно доповнює один одного. Спробуйте!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сардини у маслі – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Майонез – 1 ст.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Лаваш тонкий – 1 лист.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Пласт лаваша промазуємо тонким шаром майонезу і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Крок 3. Яйця відварюємо у підсоленій воді 10 хвилин з моменту закипання, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи. Тремо на тертці з великими отворами також розділимо по лавашу.
Крок 4. Аналогічним чином чинимо з плавленим сиром.
Крок 5. Наступним шаром викладаємо консерви, розім’яті за допомогою вилки.
Крок 6. Загортаємо рулет, обертаємо в плівку та прибираємо в холодильник на 60-120 хвилин для просочення.
Крок 7. Після закінчення часу, закуску сервіруємо та запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
ПП дієтичний рулет із лаваша з куркою
ПП дієтичний рулет з лаваша з куркою – це ситний та дуже смачний варіант для корисного та легкого перекушування. Такий рулетик відмінно впишеться у ваш звичний раціон, тому що смак і аромат зводять з розуму ще в процесі приготування. Пропонуємо вам доповнити ніжне м’ясо птиці двома видами сиру та зеленню.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-6.
Інгредієнти:
- Лаваш – 3 шт.
- Філе куряче відварене – 100 гр.
- Сир «моцарела» – 50 гр.
- Сир «Радамер» – 50 гр.
- Петрушка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Моцареллу тремо на барачній тертці і перемішуємо з промитою та подрібненою петрушкою.
Крок 2. Доповнюємо склад стружкою сиру твердих сортів.
Крок 3. Куряче філе розбираємо по волокнах і викладаємо край лаваша.
Крок 4. Зверху кладемо сирну суміш із зеленню.
Крок 5. Формуємо рулетики та обсмажуємо на сухій сковорідці до характерної скоринки з усіх боків.
Крок 6. До столу подаємо у теплому вигляді та насолоджуємося. Смачного!
Простий та смачний рулет з лаваша з фаршем
Простий та смачний рулет з лаваша з фаршем – це смачна та ароматна страва, яка подарує гастрономічне захоплення! У начинку такої страви входять пасеровані овочі, соковите листя салату і, звичайно ж, підсмажений фарш – обов’язково спробуйте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Салат листовий – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 3-4 ст.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулини, дрібно подрібнюємо.
Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами.
Крок 3. Розігріваємо олію і близько 5 хвилин пасеруємо нарізані овочі, додаємо м’ясну складову і закриваємо кришкою – тушкуємо приблизно 15-20 хвилин на повільному полум’ї.
Крок 4. Не гаючи часу, об’єднуємо майонез із зубчиками часнику, пропущеними через прес.
Крок 5. Лаваш ділимо на три рівні сегменти, один пласт промазуємо часниковим соусом, зверху розкладаємо засмажку з фаршем.
Крок 6. Присипаємо начинку зеленню.
Крок 7. На обсмажені компоненти кладемо другий лист лаваша, а також соус та листя зеленого салату.
Крок 8. На салат кладемо тонкі слайси помідора.
Крок 9. Кладемо поверх третій лист лаваша, промазаний соусом, і посипаємо сирною стружкою. Згортаємо в щільний рулет і обертаємо харчову плівку.
Крок 10. Охолоджуємо закуску півгодини в холодильнику, а потім нарізаємо скибочками, завтовшки близько півтора сантиметра. Смачного!