Розсольник з куркою, перловкою і огірками — це перша страва з гострим кислуватим смаком. Розсольник – національна страва української кухні. Деяким здається дивним, як можна варити суп з солоними огірками. Але саме огірки надають супу свою родзинку і пікантність. Розсольник з куркою виходить ніжним і незвичайно апетитним. Суп простий в приготуванні. Головна заковика полягає в тому, що перловка вимагає тривалого варіння. Але все це можна вирішити, у господинь є свої секретики.
Розсольник з куркою, перловкою і картоплею
Розсольник з куркою, перловкою і картоплею дуже полюбився домашнім. Готую його з великим задоволенням. Супчик виходить наваристим і ситним. Кислинка огірків надає страви вишуканість, а спеції розкриваються і просочують своїм ароматом готовий розсольник.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Курячі гомілки – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Солоні огірки – 200 гр.
- Перлова крупа – 0,5 ст.
- Вода питна – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Чорний перець горошком – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть необхідні складові.
Крок 2. Курячі гомілки сполосніть. Викладіть в глибоку каструлю. Посоліть. Налийте води і поставте на плиту. Доведіть до кипіння. Не забувайте знімати піну. Варіть на вогні нижче середнього, накривши кришкою.
Крок 3. Поки варяться курячі ніжки, займіться перловкою. Перлову крупу промийте до прозорої води і залийте крутим окропом. Це потрібно для того, щоб крупа розбухла і в наслідок швидко зварилася.
Крок 4. Картоплю гарненько вимийте. Я беру щітку для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на кубики. Солоні огірочки дрібно наріжте. Цибулину і зубчики часнику звільніть від лушпиння і дрібно наріжте. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці.
Крок 5. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнену цибулю і морквину. Готуйте до м’якості, періодично перемішуючи.
Крок 6. На другу сковорідку відправте огірочки і часник. Налийте ополоник бульйону.
Крок 7. Тушкуйте на мінімальному нагріванні, поки вариться бульйон.
Крок 8. Перевірте м’ясо на готовність. Виловите його, а в каструлю закиньте набряклий перловку, картопляні кубики і вміст двох сковорідок. Перемішайте і варіть під кришкою близько півгодини.
Крок 9. Куряче м’ясо зніміть з кісточок і порубайте на зручні частини.
Крок 10. М’ясо поверніть в каструлю. Додайте лаврушку, горошки перцю і мелений перчик. Відрегулюйте смак на свій розсуд. Закип’ятіть. Вимкніть нагрів і залиште настоятися 15 хвилин.
Крок 11. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем. Настояний ароматний розсольник розлийте по порціях. Прикрасьте подрібненою зеленню. Подавайте зі сметаною. Запрошуйте своїх рідних і близьких до столу. Смачного, їжте із задоволенням!
Курячий розсольник з перловкою і томатною пастою
Курячий розсольник з перловкою і томатною пастою виходить ну вже дуже апетитним. Нарядний насичений суп хороший в ненастну дощову погоду, він ніби огортає своїм теплом і піднімає настрій. Наваристий розсольник оцінять всі без винятку.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Курка – 450 гр.
- Морква – 1 шт.
- Мариновані або солоні огірки – 2 шт.
- Перлова крупа – 3/4 ст.
- Вода питна – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Сушена зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед візьміть перлову крупу. Промийте її до прозорої води і залийте крутим окропом для того, щоб крупа розбухла і швидше приготувалася. Курячі частини сполосніть. Викладіть в каструлю. Посоліть. Налийте води, на плиті доведіть до кипіння. Зніміть утворилася піну. Варіть, накривши кришкою.
Крок 2. Картопля невеликого розміру гарненько промийте. Я використовую щітку для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки і закиньте в каструлю з м’ясом. Набухлу перловку промийте і покладіть в каструлю.
Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння і дрібно наріжте. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці.
Крок 4. Сковорідку з товстим дном підігрійте. Влийте олію без запаху. Всипте подрібнені овочі і підрум’яньте. Готуйте до м’якості, постійно перемішуючи.
Крок 5. Мариновані або солоні огірочки дрібно наріжте або натріть на терці. Додайте в сотейник.
Крок 6. Додайте томатну пасту і обсмажте все разом, періодично перемішуючи, щоб нічого не пригоріло.
Крок 7. Зварене м’ясо відокремте від кісток. Нарубайте на зручні частини.
Крок 8. У каструлю закиньте підрум’янені овочі і куряче м’ясо. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити, поперчіть. Відрегулюйте смак на свій розсуд. Готуйте ще хвилин 10.
Крок 9. Додайте сушену зелень і перемішайте. Вимкніть нагрів і залиште настоятися протягом 15 хвилин.
Крок 10. Готовий ароматний розсольник розлийте по порціях. Кличте домашніх до столу. Їжте із задоволенням!
Розсольник з куркою, перловкою і огірками в мультиварці
Розсольник з куркою, перловкою і огірками в мультиварці виходить надзвичайно смачним. Наваристий супчик, як божественний еліксир. Розсольник насичує і зігріває в холодну пору року. Злегка вловлюється кислинка ідеально поєднується з інгредієнтами і перетворює звичайний суп в шедевр.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Курячі крильця – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Перлова крупа – 50 гр.
- Вода питна – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 2 ч.л.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сушена зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Перлову крупу промийте до прозорої води і залийте крутим окропом. Це потрібно для того, щоб крупа розбухла і в наслідок швидко зварилася. Курячі крильця промийте, розділіть навпіл і обріжте кістляву фалангу. Закиньте в чашу мультиварки і обсмажте на маслі.
Крок 2. Цибулини звільніть від лушпиння і дрібно наріжте. Відправте до м’яса і готуйте разом, періодично перевертаючи лопаткою. Процес приготування відбувається на режимі « Жарка ».
Крок 3. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці. Закиньте в мультиварку. Тушкуйте, не забуваючи час від часу перемішувати.
Крок 4. Солоні огірочки дрібно наріжте або натріть на терці. Закиньте в чашу мультиварки. Готуйте разом.
Крок 5. Слідом додайте якісну томатну пасту і перемішайте.
Крок 6. Картоплю гарненько вимийте. Я беру щітку для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки і закиньте в мультиварку. Замочену перловку знову промийте. Після чого відправте в мультиварку до решти інгредієнтів.
Крок 7. Налийте води. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити. Поперчіть. Додайте лаврушку і сушену зелень. Відрегулюйте смак на свій розсуд. На панелі виберіть програму « Суп », встановіть таймер на 40 хвилин, закрийте кришкою і готуйте до звукового оповіщення.
Крок 8. Наваристий ароматний розсольник розлийте по порціях. Кличте своїх рідних і близьких до столу. Смачного!
Розсольник на курячому бульйоні з перловкою і огірками
Розсольник на курячому бульйоні з перловкою і огірками можна приготувати з готового бульйону. Я часто готую супи із замороженого бульйону, це дуже економить час і абсолютно не впливає на смак. Сьогодні не виявилося готового бульйону в моїх запасах, тому процес готування значно розтягнувся.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Курячі стегенця – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 200 гр.
- Перлова крупа – 0,5 ст.
- Вода питна – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Лавровий лист – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, беремо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Перлову крупу промийте до прозорої води і залийте крутим окропом. Ця процедура потрібна для того, щоб крупа розбухла і в наслідок швидко зварилася.
Крок 3. Курячий стегенце або інші частини сполосніть. Викладіть в глибоку каструлю. Посоліть, додайте лаврушку і горошки перцю. Налийте води, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Не забувайте знімати шумівкою пінку. Варіть на вогні нижче середнього, накривши кришкою.
Крок 4. Цибулину очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Морквину сполосніть, почистіть овощечисткою і наріжте брусочками.
Крок 5. Сковорідку підігрійте, дно промажте олією. Закиньте подрібнені овочі і готуйте до м’якості, постійно перемішуючи.
Крок 6. Солоні огірочки наріжте або натріть на терці.
Крок 7. Картоплю невеликого розміру гарненько вимийте щіткою для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди наріжте кубиками.
Крок 8. Приготовану курочку витягніть з бульйону. При необхідності процідити бульйон. Замочену перловку промийте вдруге і відправте в каструлю.
Крок 9. Слідом закиньте картопляні кубики. Варіть 15 хвилин.
Крок 10. Далі прийшла черга овочевої засмаження.
Крок 11. Закиньте нарізані огірочки.
Крок 12. Охолоджену курочку відокремите від кісточок і розріжте на зручні частини. Поверніть в каструлю. Готуйте 10 хвилин. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити. Поперчіть і додайте сушений кріп. Відрегулюйте смак на свій розсуд. Вимкніть нагрів і залиште настоятися.
Крок 13. Ароматний розсольник розлийте по порціях. При бажанні подавайте зі сметаною. Запрошуйте рідних і близьких до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!