Пропоную збірку корисних, дуже смачний ПІСНИХ салатів, які Ви можете готувати кожного дня інші.
Вінегрет з маринованими опеньками
Інгредієнти:
- Буряк – 6 шт
- Картопля – 7 шт
- Мариновані опеньки – 1 б. 480 мл
- Цибуля – 1 шт
- Зелень
- Олія оливкова – 8 ст.л.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Буряк, картоплю відварити чи запекти. Нарізати кубиками.
- Цибулю нарізати дрібно. Обшпарити окропом.
- З грибів злити рідину. Видалити спеції.
- Змішати картоплю, буряки, гриби, цибулю. Додати зелень. Посолити, поперчити.
- Змішати олію з оцтом. Заправити салат. Смачного!
Маринована цвітна капуста
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 1 середня
- Буряк – 2 невеликі
- Часник – 1 головка
- Вода – 1.5 л
- Оцет 9% – 220 мл
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1/4 ч. л.
- Суміш перців горошком – 1 ст. л.
Приготування:
- Капусту помити, обрізати листя, розібрати суцвіття.
- Буряк чистимо, ріжемо тонкими пластинами.
- Часник чистим. У мого часточки великі. Тому я їх розрізала навпіл.
- Для приготування маринаду у теплу воду додаємо оцет, сіль, цукор, перець. Добре перемішуємо. Сіль та цукор повинні розчинитися.
- У трилітрову банку складаємо капусту, часник, буряк. Заливаємо маринадом. Відправляємо на три дні до холодильника.
Капуста виходить хрумкою і дуже смачною.
Овочевий салат
Інгредієнти:
- Капуста – 300 гр
- Морква – 70 гр (1 невелика)
- Перець болгарський – 160 гр (1 середній)
- Кріп – кілька гілочок
- Оцет яблучний – 1 ст.л.
- Олія оливкова – 5 ст.л.
- Сіль за смаком
- Цукор – маленька щіпка
- Суміш перців – за бажанням
Приготування:
- Капусту та перець нарізати тонкою соломкою. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Кріп дрібно порізати.
- У маленькій мисці приготувати заправку для салату. Для цього змішати оцет та олію. Додати перець і добре перемішати.
- Овочі складаємо у салатники. Додаємо сіль, цукор та заправку. Перемішуємо та подаємо до столу.
Салат з капусти та зеленого горошку
Інгредієнти:
- Капуста – 400 гр
- Зелений горошок консервований – 1/2 банки
- Кріп – кілька гілочок
- Олія оливкова – 5 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Кунжут – за бажанням
Приготування:
- Капусту нашаткувати.
- В окремому посуді змішати олію з оцтом. Добре перемішати.
- До капусти додаємо горошок, дрібно порізаний кріп, сіль та олію з оцтом. Перемішуємо. Я трохи посипаю кунжутом.
Салат “Привіт з Політеху”
Коли я навчалася в університеті, такий салат можна було купити у їдальні нашого навчального корпусу. Дуже він мені подобався. Вирішила повторити.
Інгредієнти:
- Морська к уста – 250 г
- Морква – 200 г
- Консер кукурудза – 1 мал. банка (170 г)
- Майонез пісний
- Сіль
Приготування:
- Я використала відварену морську капусту. У мене була сушена морська капуста. Я її замочила на ніч, потім відварила. 250 г – це вага готового продукту.
- Якщо не хочете морочитися, можна використовувати консервовану або мариновану морську капусту.
- Моркву натерти на великій тертці. Додати морську капусту, кукурудзу, сіль та майонез. За бажання можна додати часник. Все просто, швидко та смачно.
Салат з капусти, моркви та маринованого огірка
Інгредієнти:
- Капуста – 700 г
- Морква – 100 г
- Огірок маринований – 200 г
- Часник – 2 зубчики (великих)
- Маринад від огірків – 50 мл
- Кріп – 1/2 пучка
- Сіль за смаком
Приготування:
- Капусту нарізати тонкою соломкою.
- Моркву та мариновані огірки натерти на тертці для корейської моркви.
- Часник та кріп дрібно нарізати.
- Капусту посолити і пом’яти руками, щоб вона стала м’якшою.
- Додати до капусти моркву, огірки, часник, кріп. Додати маринад від огірків. Добре перемішати.
Салату виходить багато. Що не з’їли відразу, прибирайте у скляну банку та в холодильник. Наступного дня салат буде ще смачнішим.
Можливо вам знадобиться менше огірків та маринаду. Додайте поступово та спробуйте.
Капуста по-корейськи
Інгредієнти:
- Капуста – 650 гр
- Морква – 150 гр
- Оцет 9% – 4 ст.л.
- Олія рослинна – 80 мл
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
- Сіль – 1,5 ч.л. (за смаком)
- Перець червоний пекучий – за смаком
- Часник – 2 зуб.
Моркву атерти на тертці для корейської моркви. Капусту нарізати квадратами приблизно 2*2.
Приготування:
- Я готую цей салат у пакеті.
- Складаю в нього овочі, додаю спеції, олію та оцет. Пакет закриваю і добре трясу. Щоби все перемішалося.
- Потім відправляю салат у холодильник. За кілька годин можна їсти. За цей час салат пару разів треба перемішати. Я просто перевертаю пакет.
Нема пакету, підійде великий салатник.